Close
Faqja 88 prej 93 FillimFillim ... 38788687888990 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 871 deri 880 prej 921
    i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Them se me e drejte eshte pika 1, pra le te behen ndryshimet ne legjislacion, dhe me pas te krahasohet marreveshja e arritur, eshte "pro" apo "kunder", ligjeve nderkombetare. Me pas te shihet edhe vendimi i gj. kushtetuese, nese qendron apo jo, konforme nderkombetareve,,,,
    vendimi i gjykates kushtetuese nuk eshte konform te drejtes nderkombetare.
    sepse gjykata kushtetuese i bindet vetem ligjeve shqiptare.

por marreveshja e arritur me greket ishte 100% ne perputhje me te drejten nderkombetare. prandaj edhe greket po insistojne te shkojne ne gjykaten nderkombetare, sepse e dine qe do fitojne.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,591
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    vendimi i gjykates kushtetuese nuk eshte konform te drejtes nderkombetare.
    sepse gjykata kushtetuese i bindet vetem ligjeve shqiptare.

por marreveshja e arritur me greket ishte 100% ne perputhje me te drejten nderkombetare. prandaj edhe greket po insistojne te shkojne ne gjykaten nderkombetare, sepse e dine qe do fitojne.
    Perpara se te hynte ne marreveshje me greket, qeveria duhej te ndermerrte masat per pershtatjen e legjislacionit tone me boten,...gje qe kjo se ka bere dhe i ka lene shteg kushtetueses te interpretoje sipas qejfit ligjin..
    Duaje te afermin tend si veten

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Perpara se te hynte ne marreveshje me greket, qeveria duhej te ndermerrte masat per pershtatjen e legjislacionit tone me boten,...gje qe kjo se ka bere dhe i ka lene shteg kushtetueses te interpretoje sipas qejfit ligjin..
    ekzakt.

dhe tani eshte futur ne qorrsokak edhe me greket edhe me opinionin.

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Ta ka ëndja, të shohësh dy grekë se si bisedojnë për ndarjen e tokave të Shqipërisë...
    A e kuptoni o grekucë, se këtej ku jetoj unë ju shohin si llumi i Evropës, dhe nuk duan t'ju shohin sytë! A e kuptoni se po vidhni gjithë BE-në, dhe nuk ju ka mbetur asnjë fije dinjiteti?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Edvin83 : 14-11-2012 më 10:50

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,591
    Postimet në Bllog
    1
    ekzakt.

dhe tani eshte futur ne qorrsokak edhe me greket edhe me opinionin.
    Po, kjo eshte e qarte, po jam kurioz te di ne c`raport eshte me turqine kjo gjykate, per te mos dale nga tema,...duhet te jete hedhur pare besoj,..., si thone shaka 500 vjet miqesi nuk behen hasha per nje dite..
    nuk e di ne fakt as ndikimin islamik ne gjykate,..por s`eshte vetem kjo se paraja "hedh ujin perpjete" thote populli... "shqiperia vend islamik", ja qellimi i gjithe kesaj...
    shkojne rrote me rrote AFZ, PDIU, GJK, aleanca turko-arabo-islamike
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 14-11-2012 më 10:58
    Duaje te afermin tend si veten

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Po, kjo eshte e qarte, po jam kurioz te di ne c`raport eshte me turqine kjo gjykate, per te mos dale nga tema,...duhet te jete hedhur pare besoj,..., si thone shaka 500 vjet miqesi nuk behen hasha per nje dite..
    keshtu po perflitet nen ze.

ka qe nga 2008-ta kur filloi kriza ne europe, perpjekjet e turqise kane qene te gjithanshme per te promovuar projektin neo-otoman.
    financohen disa media e gazetare, gjykates e forca te caktuara politike,
    madje po sabotohen edhe kompani te medha me qellim ardhjen e kompanive turke.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    mos u fut ne debat kur nuk i njef gjerat.

nese palet nuk bien dakort me vullnetin e tyre atehere ato mund ti drejtohen gjykates nderkombetare per zgjidhjen e ceshtjes.

http://www.icj-cij.org/docket/index....k=95&case=132&
    ketu te linku ke nje ceshtje te ngjashme midis rumanise dhe ukraines.
    Ti nuk ke kuptuar...

Ne ICJ faktikisht nuk mund ta padisesh askend dhe per asgje.
    Nevojitet pajtim paraprak i dy apo me shume paleve ne konflikt ne menyre qe ICJ te mund te gjykoje apo ta jep mendimin per nje konflikt apo ceshtje... Pra, ne rastin konkret nevojitet pajtimi paraprak i Greqise dhe i Shqiperise qe ICJ ta gjykoje rastin e kufirit detar mes tyre. Nese Greqia apo Shqiperia nuk deshirojne ta njohin kompetencen e ICJ-se per konfliktin e tyre kufitar etj. atehere ICJ nuk ka mundesi te veproje, lere me te gjykoje. Ne keso rastesh ICJ mund te aktivizohet vetem nga OKB per ta dhene mendimin lidhur me konfliktin. Asgje me shume...

Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga Antiproanti Lexo Postimin
    Ti nuk ke kuptuar...

Ne ICJ faktikisht nuk mund ta padisesh askend dhe per asgje.
    Nevojitet pajtim paraprak i dy apo me shume paleve ne konflikt ne menyre qe ICJ te mund te gjykoje apo ta jep mendimin per nje konflikt apo ceshtje... Pra, ne rastin konkret nevojitet pajtimi paraprak i Greqise dhe i Shqiperise qe ICJ ta gjykoje rastin e kufirit detar mes tyre. Nese Greqia apo Shqiperia nuk deshirojne ta njohin kompetencen e ICJ-se per konfliktin e tyre kufitar etj. atehere ICJ nuk ka mundesi te veproje, lere me te gjykoje. Ne keso rastesh ICJ mund te aktivizohet vetem nga OKB per ta dhene mendimin lidhur me konfliktin. Asgje me shume...
    natyrisht qe duhet te bien palet dakort, qe te shkoje ceshtja ne gjykate.
    por une kontestova faktin qe ti the se nuk ekzistojne gjykata qe merren me kufirin.
    po ekziston eshte 1-ICJ 2-Gjykata e hamburgut 3- Gjykata e arbitrazhit
    te treja keto gjykata merren me te drejten e detit.

me sa jam ne dijeni, greket i kane propozuar shqiperise gjykaten e hamburgut.

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    nuk behet fjale per ujrat territoriale, por per "ujrat nderkombetare" ku as shqiperia e as greqia nuk kane sovranitet.
    Per "ujera nderkombetare" nuk duhet marreveshje bilaterale per delimitacion...

Ka metoda te perdorura dhe te pranuara ne shume regjione te botes, ne te cilat mund te bazohen edhe Greqia dhe Shqiperia. Perderisa nje marreveshje eshte e nevojshme dhe ajo nuk arrihet, sepse p.sh. eshte ne kundershtim me Kushtetuten e Shqiperise, atehere palet ose duhet ta arrijne nje marreveshje te vlefshme dhe konform kushtetutave respektive, ta vazhdojne status quo te deritashme, ose te ndermarrin hapa te njeanshme.
    Nese per nje konflikt apo ceshtje te pazgjidhur nevojitet nje marreveshje bilaterale ose nderkombetare, atehere deshtimi i marreveshjes, pavaresisht arsyes, nuk legjitimon prishjen e status quo dhe veprime te njeanshme te paleve. Sepse do te ishte ne kundershtim me normat dhe rregullat nderkombetare, te cilat kerkojne nje marreveshje te tille...

Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033
    natyrisht qe duhet te bien palet dakort, qe te shkoje ceshtja ne gjykate.
    por une kontestova faktin qe ti the se nuk ekzistojne gjykata qe merren me kufirin.
    po ekziston eshte 1-ICJ 2-Gjykata e hamburgut 3- Gjykata e arbitrazhit
    te treja keto gjykata merren me te drejten e detit.

me sa jam ne dijeni, greket i kane propozuar shqiperise gjykaten e hamburgut.
    Perseri, nuk ka gjykate nderkometare qe ka kompetenca per rregullimin e kufive te shteteve.
    Kufiri rregullohet permes marreveshjeve bilaterale apo nderkombetare.
    Kur palet nuk jane te sigurta, nuk deshirojne te luftojne, kane interesa te ndryshme, per arsye politike te qeverive etj... mund ta zgjedhin rrugen e gjykates nderkombetare. Ne shumicen e ketyre rasteve interesi primar i se paku njeres pale eshte arsyetimi para opinionit vendas. Pra, ne vend qe te bejne dhe nenshkruajne marreveshje vete, ato ia bartin pergjegjesine nje instance nderkombetare("neutrale").
    Pala me e forte apo shume me e forte ose e ka siguruar paraprakisht nje vendim te padrejte ne favor te saj, eshte nen presion te madh te bashkesise nderkombetare apo fuqive, e analizon situaten gabimisht, ose, ne baze te gjitha analizave, eshte plotesisht e sigurte se do te fitoje apo se paku nuk do te humbe. Ne te kunderten, nuk do te pranonte avantura te tilla. Por do ti blente politikanet pergjegjes te pales kundershtare per te arritur nje marreveshje te favorshme, te cilen nuk do ta arrinte permes nje gjykimi sadopak te drejte te nje gjykate nderkombetare...

Faqja 88 prej 93 FillimFillim ... 38788687888990 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Ritet kufiri maksimal i tenderimit ndërkombëtar nga 2 milionë USD në 10!
    Nga RaPSouL në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 15:10
  2. Kufiri i lirisë fetare
    Nga Akili-A në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-11-2006, 09:48
  3. SHPK: Të mbyllet kufiri për adoleshentët shqiptarë
    Nga Humdinger në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-10-2006, 10:26
  4. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-04-2006, 13:37
  5. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-02-2004, 04:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •