Close
Faqja 153 prej 255 FillimFillim ... 53103143151152153154155163203253 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,521 deri 1,530 prej 2545
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Darius, per hatrin tend e lexova Terra Noven dhe me zuri koka. Do te kishte qene disi interesante po te mos kisha pas lexuar epiken e Gilgameshit me pare.

Me siguri qe ky material do i pelqeje Baptistit, se ai vdes per Utnapishtimin sirian.
    Te them te drejten dhe une e pershkova me sy, dhe me ngjau saktesisht me disa shkrime qe gjej ketu, perplote sinteza gotash qe thehen per t'i ngjitur me peshtyme per te perfituar rekonstrukcione nga me te pamundurat, e me te padobishmet e spekulime ad absurdum, qe te ben te kujtohesh athua arsyeja per cka sherben?

Nuk arrij te kuptoj ne cka e bazon mundesine madje te skajshme se Ut-Na-Pesht-imi ka te bej gje me ndonjeren nga interesimet e mija baze, perpos ndoshta faktit se i ben corbe gjithe librat fetar te shkruar e shtremberuar pas tij e qe per mua eshte tejet argetuese. Sepse kushtimisht une utnapishtimin e mbaj mend para se te lindej. Poashtu mbaj mend kur mesdheu nuk kishte dete, edhe kullosat e gjelbra qe tani gjinden perfundi detit te zi i mbaj mend fare mire, madje mbaj mend Dardanin qe me vone kaloi ne Azi me ndihmen e nje ta quaj tani, daulle pa njeren ane sepse eshet e vetmja gje qe i ngjet, ne te cilen u ul kembekryq qe te mos e shperthente lekuren e holle te dhise dhe me duar i dha jo me shume se 120 here per te dalur ne breg..., por ka shume gjera qe nuk i mbaj mend mire, por jo me faj timin...ndonjehre per shekuj te tere kam qendruar nen levoren e drurit i shnderruar ne lis.

E c'te them ka pasur raste kur jam futur ne shkemb te bardhe mermeri, dhe prap kam dalur. Ka gjase se dikush me kishte pare ne te dyja rastet!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Jo, nuk pashe gje te perbashket ne interesin tend per Noen dhe Terra Noves. Sic e pe, bera shaka me faktin qe duke lexuar keto letrat te rikujtohen edhe njehere sinonimet asiriane. Sa per daullen ajo ka mbet ne Dauli (shife tek Hartat) bashke me Dardanin dhe Gruan e tij. Kurse gruaja Noes u mbyt. C'do me thene Corovode?

Po te kujtohet ne c'vend eshte ai shkembi bardhe i mermerit nga hyre e dole, me co nje PM se me duhet nje pllake e madhe per kuzhinen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 06-08-2008 më 23:57
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    ?!
    Sa mbaj mend une ajo nuk u mbyt, ishte gruaja e Ut-na-peshtimit ajo qe i poq Gilgameshit po nja 50 pete buke (se s'i kam numeruar) qe i ngreni pas udhetimit te tij te rende gjysme i permendur e gjysme i keputur ne gjume, -e jo Utnapishtimi.

-per 'corovoda' mos me pyet se eshte turko-sllavisht ose biznatine. Por ja po ta them, se kete mbase e di vet: eshte "uje i zi" pra.

E pra,
    Ashtu sic nuk mban mend cfare ke shkruar ti para 100 vjetesh per Thotin, as une nuk mbaj mend mire se ne c'gure mermeri kam qene para 2600 vjetesh.

---
    p.s.
    Mes tjerash, aty kam ndenjur goxha gjate, s'ma merr mendja qe ai gur te jete fort i pershtatshem per kuzhinen tani...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 07-08-2008 më 00:26 Arsyeja: plotesim
    Aeneas Dardanus

Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Darius, per hatrin tend e lexova Terra Noven dhe me zuri koka. Do te kishte qene disi interesante po te mos kisha pas lexuar epiken e Gilgameshit me pare.

Me siguri qe ky material do i pelqeje Baptistit, se ai vdes per Utnapishtimin sirian.
    Ta kisha ditur qe do ndizte kete debat sdo e kisha postuar ose sugjeruar fare Nuk pretendoj qe te shikohet ne te njejten menyre sic e shoh une por mbase te ka shpetuar nje fakt; burimi nuk eshte aspak mitologjia sumere.

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Sumerët u larguan nga Ballkani rreth mileniumit 5, (viti 5000 p.e.s.)
    edhe njehere dhe ta mbyllim kte muhabet,spekullime mund te bejme sa te duam,por jo deri atje sa te bejme spekullime qesharake dhe tja humbim seriozitetin kesaj teme.
    sumeret nuk e kane origjinen nga ballkani pik,sumeret kane qene aziatike te zinj nuk kane asgje te perbashket me shqiptaret..........dhe une degjoj kenge te bob marley dhe ralle ndonjehere dredh naj joint por nuk jam as zezak dhe as nga jamaica.
    lexo me poshte nga e kane origjinen sumeret,dhe le ti leme keta jevgj,po merremi me pellasgo-ylliret ne kte teme jo me ta.
    .................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ....
    Intorno al 3000 a.C. si assiste ad una migrazione del popolo sumero, proveniente dalla regione montuosa che comprende gli attuali Iran ed India, verso la regione meridionale mesopotamica caratterizzata da frequenti inondazioni dei fiumi Tigri ed Eufrate le quali formavano paludi. A questa si unisce anche un flusso migratorio proveniente dal Mar Caspio, dunque di estrazione scita.

Viene fondata la città sacra di Uruk, che prese il posto di Eridu. Si assiste dunque ad una fase in cui si passa da una tradizione nomade ad una stanziale con la fondazione di centri urbani che non sono difesi da mura.

Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Problemi me forumistët është që e ngatërrojnë "sumerët" me "semitët".
    vari lesht "semiteve".ti mos ngaterro ylliret me sumeret
    Ndryshuar për herë të fundit nga land : 07-08-2008 më 03:27

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Op edhe une i bashkangjitna budallakut tand. Pellasget ma s'pari e kan zbulu sistemin diellor e tek masanej dikur vone kur asht zvoglu shpejtesia e drites kan ra ne toke edhe kane pa qi k'tu ka edhe pula qi s'dine shkrim e lexim edhe kane thane: hade bojna sevap!
    Nashta e kam keqkuptu XH.Gashin, po e unë e kam fjalën për çat simbolin kryq-iks, qi osht i përhapun te ilirët pellazgët edhe te kultura Komanit.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    The same Pelasgians, Aryans, Carpatho-Danubians not only conquered the whole Europe but also settled down there; they spread to the east through North-Eastern China (see the mummies at Tarim Bassin) and reached as far as the Japanese islands, or headed south of Asia conquering India (see the slaughter of Mohendjo - Harappa). They conquered Anatolia (see the Hittite people), Minor Asia (the Trojan Ramantes) and Northern Africa (the Ga-Ramantes people). However, they would not stop here, at these borders.
    They conquered Mesopotamia, Sumer (area corresponding to nowadays' Iraq), and brought along the first writing system, the pictographic one; the unearthing of the clay slates at Tartaria - on the river Mures in 1961 - backed up the above - mentioned theory.
    http://www.dacia.org/history/sumer-e.html

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    Barat
    me duket shumë e çuditshme fjala e fundit e mbishkrimit.....PARSIFE-PAR SHIFE-------PAR SIVE=PAR SYVE!?.

Per tu kthyer perseri ne kete teme, qe vetem per shkrime nuk po flet.
    Alfeko ketu eshte nje tjeter shkrim (i pjesshem) i gjetur ne Praisos, Krete.
    Fjala duket sikur eshte ARRA. Nese nuk eshte fragment, atehere eshte shqip, bukur e paster.

burimi eshte postuar dikur me pare edhe nga Darius
    http://www.carolandray.plus.com/Eteocretan/index.html

Darius
    burimi nuk eshte aspak mitologjia sumere
    Si per cdo gje tjeter, "burim" quhet vetem perdoruesi.

Ketu ngaterrohet gjuha me rracen dhe ngjyren.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Pse thoti-djehuti emertoj personin e vet me shenjen e lejlekut tek kjo e dhene kemi nje fakt qe duhet analizuar .

Pikrisht ketu qendron edhe fakti se thothi-ghermesi apo perpiluesi i hieroglifeve
    ishte ardhacak qe edhe pranohet , nga nje vend me i ftohet se Egjipti ndoshta migrimi tij ne Egjipt ishte i domosdohem ne mos largimi tij arsyetohet per ti mbijetuar ndonje permbytje ?
    Apo per tja perhap popujve qe mbijetuan permbytjeve, DIJEtheuti,po pikerisht ketu edhe duhet cekur pse hieroglifi dj paraqet nje figur te gjarprit-kobres pra kobra paraqet sistemin diellor .
    Pse hieroglifet perkthehen ne Shqip edhe ketu duhet shiquar .
    Nese perpiluesi i ishte i huaj per banoret e Egjiptit te athershem fliste nje gjuhe e kjo gjuhe
    ishte pikrisht gjuha Pellazge-Yllire .
    Nga ky fakt kemi pyetjen tjeter nese djehuti- thoti perpiloj hieroglifet , nga vendi ku erdhi çka la cilin lloj te shkrimit apo na e la vetem gjuhen apo cka?, tjetra mos perputhje nese ky person apo ky i derguar mesoj njerzimin , ka lene gjurm fakte,ekzitimi datimi ketyre gjurmve nuk perputhet me periudhen e paraqitjes se grekut-2500-2800 pra si do qe ta emertojm ky i derguar ishte PELLAZG-YLLIR .

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    ?!
    Sa mbaj mend une ajo nuk u mbyt, ishte gruaja e Ut-na-peshtimit ajo qe i poq Gilgameshit po nja 50 pete buke (se s'i kam numeruar) qe i ngreni pas udhetimit te tij te rende gjysme i permendur e gjysme i keputur ne gjume, -e jo Utnapishtimi.
    Keshtu thone pllakat e Irakut. Nuk ju referova referova epikes kur thashe qe gruaja Noes nuk shpetoi.

-per 'corovoda' mos me pyet se eshte turko-sllavisht ose biznatine. Por ja po ta them, se kete mbase e di vet: eshte "uje i zi" pra.
    E di sigurisht. Po a e di ti se cfare ishte ky uje i zi?

Ashtu sic nuk mban mend cfare ke shkruar ti para 100 vjetesh per Thotin, as une nuk mbaj mend mire se ne c'gure mermeri kam qene para 2600 vjetesh. ---
    p.s.
    Mes tjerash, aty kam ndenjur goxha gjate, s'ma merr mendja qe ai gur te jete fort i pershtatshem per kuzhinen tani...
    Une mbaj mend shume mire se cfare kam thene per Thotin/Hermesin dhe Idrisin, sic man mend edhe XHGAshi. Postimi eshte ne forum dhe shume me i gjate se 2 rreshta. Ai libri, jo vetem qe nuk hapet per te lexuar, por as nuk lexohet kur ta hapin faqen qe duan vete, te tjeret. Per mermerin ke te drejte, eshte poroz ndaj uthulles
    Aeneas Dardanus

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •