Te them te drejten dhe une e pershkova me sy, dhe me ngjau saktesisht me disa shkrime qe gjej ketu, perplote sinteza gotash qe thehen per t'i ngjitur me peshtyme per te perfituar rekonstrukcione nga me te pamundurat, e me te padobishmet e spekulime ad absurdum, qe te ben te kujtohesh athua arsyeja per cka sherben?
Nuk arrij te kuptoj ne cka e bazon mundesine madje te skajshme se Ut-Na-Pesht-imi ka te bej gje me ndonjeren nga interesimet e mija baze, perpos ndoshta faktit se i ben corbe gjithe librat fetar te shkruar e shtremberuar pas tij e qe per mua eshte tejet argetuese. Sepse kushtimisht une utnapishtimin e mbaj mend para se te lindej. Poashtu mbaj mend kur mesdheu nuk kishte dete, edhe kullosat e gjelbra qe tani gjinden perfundi detit te zi i mbaj mend fare mire, madje mbaj mend Dardanin qe me vone kaloi ne Azi me ndihmen e nje ta quaj tani, daulle pa njeren ane sepse eshet e vetmja gje qe i ngjet, ne te cilen u ul kembekryq qe te mos e shperthente lekuren e holle te dhise dhe me duar i dha jo me shume se 120 here per te dalur ne breg..., por ka shume gjera qe nuk i mbaj mend mire, por jo me faj timin...ndonjehre per shekuj te tere kam qendruar nen levoren e drurit i shnderruar ne lis.
E c'te them ka pasur raste kur jam futur ne shkemb te bardhe mermeri, dhe prap kam dalur. Ka gjase se dikush me kishte pare ne te dyja rastet!
![]()
Krijoni Kontakt