Close
Faqja 152 prej 255 FillimFillim ... 52102142150151152153154162202252 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,511 deri 1,520 prej 2545
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Xh. Gashi përgëzime, interesant duket kjo ide.
    Op edhe une i bashkangjitna budallakut tand. Pellasget ma s'pari e kan zbulu sistemin diellor e tek masanej dikur vone kur asht zvoglu shpejtesia e drites kan ra ne toke edhe kane pa qi k'tu ka edhe pula qi s'dine shkrim e lexim edhe kane thane: hade bojna sevap!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Kam disa tema qe po shof nje ngaterrese te re te koklavitet dhe me thene te drejten mendova se do zgjidhej vete, nga forca argumenteve.

Po diskutohet ketu qe ja se sumerianet erdhen ne Europe ose iken nga Europa. Le te sqarojme nje here kush jane sumerianet. A ka sumeriane sot?

Le te themi qe pellazget titane kane qene ne tokat tona qe kur dolen nga balta. Ata jane te vetmit qe ruajten te folur gjuhen qe eshte shkruar nderkombetarisht ne kohen e krijimit fillestar te njeriut, atehere kur tere njerezit kishin nje gjuhe, dhe nje Zot te vetem.

Permbytja e Noes dhe renia e Babelit sipas gjasave nuk duken si fenomene globale por pjesore. Pervec nje rrethi te ngushte njerezish, cdo popull humbi aftesine e te folurit ne gjuhen e lashte, keshtu qe nuk arrin te perktheje shkrimet e lashat me gjuhen qe flet sot. Kjo do te thote se pa qene Sumere apo jetuar ne Sumeri ne flasim gjuhen qe eshte shkruar, ose se hieroglifet qe gjenden mund te perkthehen vetem me gjuhen qe flasim ne te cilen popujt e tjere e kane humbur.

Deshiroj te shtoj edhe kete ne faktet qe kam sjelle here pas here:

"Eusebius permend nje dyndje te Chimarianeve ne Azi aty rreth 100 vet pas renies se Trojes. Eustathius ne komentin e tij per Dionisin shton :"Jo vetem Myset (lexo Media), Phryget (lexo Bryget), por edhe Thrakianet dolen jashte EUROPE dhe vajten ne Azi me Patarus udheheqesin e tyre. Pra tribet e Thrakes perfshihen nen emerin gjenerik CHIMERE"

Pra levizja (dyndjet dhe jo levizjet fragmentare)sic kam theme me pare ka qene nga epiqendra Ballkan ne forme rrezore drejt Perendimit per Titanet e ckurorezuar ose Lindjes.

Se dyti, shikojme nje lidhje te padiskutueshme mes Thrakasve dhe Chameve, per me shume Thrakasit klasifikohen si tribe Came.

Se treti, Keltet nuk jane tjeter vec se druidet te cilet per cudi drejtonin jeten shpirterore te Enea Trojanit.

Me shume nje here tjeter.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 06-08-2008 më 21:34
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Op edhe une i bashkangjitna budallakut tand. Pellasget ma s'pari e kan zbulu sistemin diellor e tek masanej dikur vone kur asht zvoglu shpejtesia e drites kan ra ne toke edhe kane pa qi k'tu ka edhe pula qi s'dine shkrim e lexim edhe kane thane: hade bojna sevap!
    Pellasget nuk zbuluan gje. Sipas njerit nga papiruset e Hermes Trismegistus, njohuria e gjithe botes ju dha me shkrim njeriut te pare bashke me krijimin. Andaj Zoti urdheroi engjejt t'i perulen krijeses se tij me me shume dije dhe logjike (ndonese shume me te paster, engjejt nuk posedojne njohurite e njeriut, vetem ate pjese qe i jepet per te kryer nje detyre nga krijuesi).

Kjo do te thote qe njohuria kozmike dhe shkrimi origjinal jane dhene/marre njekohesisht.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Pellasget nuk zbuluan gje. Sipas njerit nga papiruset e Hermes Trismegistus, njohuria e gjithe botes ju dha me shkrim njeriut te pare bashke me krijimin. Andaj Zoti urdheroi engjejt t'i perulen krijeses se tij me me shume dije dhe logjike (ndonese shume me te paster, engjejt nuk posedojne njohurite e njeriut, vetem ate pjese qe i jepet per te kryer nje detyre nga krijuesi).

Kjo do te thote qe njohuria kozmike dhe shkrimi origjinal jane dhene/marre njekohesisht.
    ...dhe ti kete garant e quan FAKT SHKENCOR HISTORIK.
    E perrallen me babadimrin a e din?
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    ...dhe ti kete garant e quan FAKT SHKENCOR HISTORIK.
    E perrallen me babadimrin a e din?
    Preferoj te besoj papiret e Hermes Trismegistus (aq sa ka arritur te ritregohet) se sa perrallen e tetaveres se truri njeriut u krijua nga gazi karbonik. Pastaj ne kemi nje thenie nga anet tona qe "ne dimer e dua qoshen (e vatres) per vete".
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    ashtu pra qoshen ta ruash -c'te duhet ty e verteta!

Anash shakate, po...
    - mos kerkon te me thuash se ke rene ne letra te hermetikeve?
    Se ke arritur te depertosh ne urtite e "Hermesit Me-Tre-Gishta"?

Atehere duhet ta dish pse i ka tre gishta Hermesi!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 06-08-2008 më 22:14 Arsyeja: plotesim
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Qe quhet "Tris me Gis(h)tus" kjo nuk do mend te shihet. Po qe ka patur ne te vertete tri gishta kete nuk e di. Di qe treshi eshte nena mbretereshe....

Papiruset i qeruan miqte tane te dashur greke se kishin ftohte ne Aleksandri. Po tek tuk coc u ka shpetuar ndonje gje se ishin shume per te zhdukur.

anash shakate edhe une, mos ke gje celesin ku ruhet e verteta e botes?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 06-08-2008 më 23:00
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Darius, per hatrin tend e lexova Terra Noven dhe me zuri koka. Do te kishte qene disi interesante po te mos kisha pas lexuar epiken e Gilgameshit me pare.

Me siguri qe ky material do i pelqeje Baptistit, se ai vdes per Utnapishtimin sirian.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Qe quhet "Tris me Gis(h)tus" kjo nuk do mend te shihet. Po qe ka patur ne te vertete tri gishta kete nuk e di. Di qe treshi eshte nena mbretereshe....

anash shakate edhe une, mos ke gje celesin ku ruhet e vereta e botes?
    Po ai kishte pikerisht tre gishterinje. Dhe jo - nuk ishte nena mbretereshe, tregishteshi ka te bej saktesisht me tregishteshin - jo me 3 (treshin) si abstrakt.

Po per Idrisin ke arritur te zberthesh, se cforme e korruptuar e cilit emer te vertete eshte?!

Ne fakt gjerat me te mistershme jane me te thjeshtat, si 2+2=?
    Te fusim nje te njohur ne ekuacion - ti barazon Thot e Hermes, atehere fut ne mes Idris dhe shtyje Hermesin mbrapa barazimit sepse ai qendron mbi te gjitha epifanite e njohura te manifestimit te vet.

Kjo mund te te ndihmoje shume ta gjesh nje fije te sigurte te se vertetes perse kishte 3 gist Hermesi.

Per celesin mos pyet. Ky eshte nje liber qe lexohet pa e hapur, -nuk e di persene.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Si gjithmone, lexon nje fjali nga ato qe shkruaj une dhe kalon nje paragraf.

Per Hermesin, Idrizin, Thotin e me radhe, kam shkruar para 100 vjetesh. Ajo me e aferta qe shkrova eshte se mendohet te kete pasur 2 Hermese, nje para permbytjes (ky ishte bartesi i vertete i njohurise) dhe nje pas permbytjes. Ky i fundit shkroi papiret duke marre njohurite nga shtyllat e gdhendura te te parit. Ky i dyti kam pershtypjen ( por mbase edhe gaboj) qe eshte Tri-gishtesi.

Tani sikur m'u bene 4 cope

Per celesin mos pyet. Ky eshte nje liber qe lexohet pa e hapur, -nuk e di persene
    Hmm. Ja paske kaluar Aleksandrit ne njohuri. Ai i varferi piu dhe uje nga gjurma kalit. Kuptimin e ka se mund te jesh i zellshem sa te duash, duhet te jesh edhe i zgjedhur. Si puna e mbretit Artur dhe shpates. Nuk qe me i forti, as me i zgjuari...por ja kishte thene Zana e Trete e fatit. Nuk e di pse me vjen fjala Mojra ne mend ne vend te Zanes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 06-08-2008 më 23:26
    Aeneas Dardanus

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •