Close
Faqja 155 prej 255 FillimFillim ... 55105145153154155156157165205 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,541 deri 1,550 prej 2545
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Cilat pllaka thone se gruaja Nuhes nuk ka pshtu bre?
    Nuj jane pllaka.

e kam spjeguar fare mire nje here, cka eshte e si eshte dhe a ben te pihet...
    Ti mund ta kesh sqaruar, po ne forum nuk besoj ta kesh vene se do ta kisha pare. Dhe po, nga uji zi pinte gjithe qyteti.

Jo mermerin e brejne vetem acidet sulfutrike.
    Ti me xhgashin doni me me tregu se si lexohet libri im?
    Nuk e dija qe njerezit exkretojne squfur, i cili eshte shume here me i fuqishem se acidi acetik. Epo cfare nuk ben celesi. Nuk e di per Xhgashin, po une nuk kam mundur te gjej ndonje kopje te librit tend, pa le ta kem lexuar, ndonese do kisha deshire ta lexoja ne se nuk eshte sirisht.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 07-08-2008 më 10:58
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin
    Qat X mos ja luj Baptistit, se eshte germa H! Po nderkohe qe thote se germa H ishte eksluzivisht pellazge, nuk pranon se nje alfabet i cili permban germen H duhet te jete pellasg.
    Varet per cilen periudhe historike X eshte ngaterruar me H e Ħ e (tj., se s'po gjej simbole me te peraferta) ne periudha shume te vona.

Pra eshte nje periudhe kur X => H => 0 (zero) por kjo lidhet me interpolimin grek ne kete medium. Dhe eshte me shume rendesi te dihet mire cila para se te thuhet njera, hos tjetra, apo para se ta lexosh [ks] [sk] [kh] apo [h] apo ta zhdukesh sic bene greket.

Me keto gjera duhet patur takt e kujdes se hidherohen e te qesin arave mu ne mes te studimit.

Pa harruar kurre ekzistimin e sistemit shkronjtor silabik mileniume para atij fonetik.
    E te tjerat shume me pare...

Mund te jete edhe ashtu sepse huazimet kane ndodhur historikisht, por shkrimet qe kane germe H zor te jene te huajtura.
    cilat huazime? kush permendi "huazime" kendejpari???
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Darius, ashtu eshte. Ajo qe po perpiqem te them eshte se ne se sumeret jane parardhesit e indianeve te sotem, kultura e gjetur nuk eshte sumere. Ose, ne se sumaret jane bartesit e kesaj kulture, ata ishin pellazge jo-indiane/siriane.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Varet per cilen periudhe historike X eshte ngaterruar me H e Ħ e (tj., se s'po gjej simbole me te peraferta) ne periudha shume te vona.

Pra eshte nje periudhe kur X => H => 0 (zero) por kjo lidhet me interpolimin grek ne kete medium. Dhe eshte me shume rendesi te dihet mire cila para se te thuhet njera, hos tjetra, apo para se ta lexosh [ks] [sk] [kh] apo [h] apo ta zhdukesh sic bene greket.

Me keto gjera duhet patur takt e kujdes se hidherohen e te qesin arave mu ne mes te studimit.

Pa harruar kurre ekzistimin e sistemit shkronjtor silabik mileniume para atij fonetik.
    E te tjerat shume me pare...

cilat huazime? kush permendi "huazime" kendejpari???
    Eshte per te qeshur se ajo pyetja qe ke vene perfundi i drejtohet nje paragrafi i cili permbidhte pikerisht sqarimet qe ke bere vete ne fillim te ketij posti.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Eshte per te qeshur se ajo pyetja qe ke vene perfundi i drejtohet nje paragrafi i cili permbidhte pikerisht sqarimet qe ke bere vete ne fillim te ketij posti.
    Cilat pllaka o jaran se nuk po te marr vesh, -ku ke lexu qe gruaja e Nuhes paskesh vdeke?

Eshte vertete per te sterqeshur me permbledhjet tua te sqarimeve te pasqaruara te shrimeve e sterkuptimeve qe ekzistojne vetem ne koken tende - a ke provuar ta permbledhesh ndonjehere ndonje postim nga temat e urimeve per te zberthyer misterin e vrasejs se Lennonit?
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Baptist, sa gishta i numeron ketij?
    Hahaha
    Pse bre po mban me keshe?!
    Kush eshte ky? Hajt qelloja!
    http://img389.imageshack.us/img389/7043/crespi13nt2.jpg
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Cilat pllaka o jaran se nuk po te marr vesh, -ku ke lexu qe gruaja e Nuhes paskesh vdeke?
    Shkrova qe ky informacion nuk eshte marre nga pllakat. Sa per jaranllekun, e kam te sigurte se letrat e dashurise qe ke marre nuk kane qene te mijat.

Eshte vertete per te sterqeshur me permbledhjet tua te sqarimeve te pasqaruara te shrimeve e sterkuptimeve qe ekzistojne vetem ne koken tende - a ke provuar ta permbledhesh ndonjehere ndonje postim nga temat e urimeve per te zberthyer misterin e vrasejs se Lennonit?
    Keshtu i beke zberthimet e mishkrimeve ti?
    ++++++++++++++
    Me kaq po kthehem ne teme.
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Shkrova qe ky informacion nuk eshte marre nga pllakat. Sa per jaranllekun, e kam te sigurte se letrat e dashurise qe ke marre nuk kane qene te mijat.

Keshtu i beke zberthimet e mishkrimeve ti?
    ++++++++++++++
    Me kaq po kthehem ne teme.
    T'um falsh...
    Keshtu thone pllakat e Irakut. Nuk ju referova referova epikes kur thashe qe gruaja Noes nuk shpetoi.
    Kete nuk e kam shkruar une!
    Pse ku gjindet Iraku - ne Indi?

Hajde po kthehemi ne teme - sa gishterinje i ka ky falsifikati i udbashit qe po mi kercenon minjte? Kush eshte ky? A eshte ky babai i shkrimit te shenjte pellasg? A eshte ky Hermesi? Ky astronaut parahistorik a eshte perendi egjiptiane apo asiro-babilonase?
    Perse po falsifikoni? Sa gishta i ka astronauti?
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    T'uMirepres.

Pse pllakat e Gilgameshit qenkan gjet ne Indi keshtu?
    +++++++++++++

Tani une nuk e di ku e gjeti XhGashi ate pikturen. Po ky Crespi eshte prifti koleksionist italian, qe nuk deften ne se e ka gjet ne Siri apo Ekuador. Se paku une nuk e di.

Pas qitapeve te mia, nje pernedi i ngjashem identifikohet si Ashur (Asiri ose Siri), dhe gjithmone shoqerohet nga Nusku, lajmetari i zoteve. Sipas mitologjise greke (per mungese te nje fjale me te sakte) Athena dhe Hermesi ishin gjithnje bashke. Sipas profesor Pinches, Ashuri eshte Merdoch, i cli nga ana tjeter shembellen me egjiptianin Osiris. Ashuri na del i martuar me Ishtarin/Astarte, dhe si burim i jetes.

Keshtu qe mund te themi qe kjo figure na del Baal/Zeus. Po te nisemi nga fakti qe Kroni i pare ishte Baal (dyzim) si edhe fakti qe Ashur nuk shihet i ndare nga Sin, dalim tek Cham/Qamil/Hermes.

Jo ai me tri gishta, por i pari (modeluar nga "sirianet" )
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 07-08-2008 më 14:04
    Aeneas Dardanus

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    T'uMirepres.

Pse pllakat e Gilgameshit qenkan gjet ne Indi keshtu?
    +++++++++++++

Tani une nuk e di ku e gjeti XhGashi ate pikturen. Po ky Crespi eshte prifti koleksionist italian, qe nuk deften ne se e ka gjet ne Siri apo Ekuador. Se paku une nuk e di.

Pas qitapeve te mia, nje pernedi i ngjashem identifikohet si Ashur (Asiri ose Siri), dhe gjithmone shoqerohet nga Nusku, lajmetari i zoteve. Sipas mitologjise greke (per mungese te nje fjale me te sakte) Athena dhe Hermesi ishin gjithnje bashke. Sipas profesor Pinches, Ashuri eshte Merdoch, i cli nga ana tjeter shembellen me egjiptianin Osiris. Ashuri na del i martuar me Ishtarin/Astarte, dhe si burim i jetes.

Keshtu qe mund te themi qe kjo figure na del Baal/Zeus. Po te nisemi nga fakti qe Kroni i pare ishte Baal (dyzim) si edhe fakti qe Ashur nuk shihet i ndare nga Sin, dalim tek Cham/Qamil/Hermes.

Jo ai me tri gishta, por i pari (modeluar nga "sirianet" )
    Ani Qamil/Hermes;
    E di une ku e gjeti, kush ia gjeti e pse ia pshteti, ske nevoje me u cprrallu.
    Se qysh je ti tuj hece, Gilgameshi do me na dale culle-rrumbullakte e vesh-filxhan; nxenes i seksit, e jo kerkues i perjetesise.

Qashtu, me eter merru ti.
    Ati Crespi eshte nje kriminel!

O lej m'the e t'thash; qamili vogel, qamili madh; gruja e filanit, a e fistekut; bal, e balosh; ashur, e hashure; kokrra me miell, e pete me ujti...
    -Merru me teologji se ta kenaq shpirtin.
    ---
    p.s.: e lexova #1504, - asnji fjale e vetme qe thote se paske pas thene, por une e di kush e ka thene.
    Aeneas Dardanus

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •