Close
Faqja 151 prej 255 FillimFillim ... 51101141149150151152153161201251 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,501 deri 1,510 prej 2545
    i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Alfeko, a te duket sikur ky mbishkrim kretan (te cilin e konsiderojne pothuajse nje fallco), ka elemente te cilet mund te shikohen gjurmet e gjuhes shqipe ?
    Kam nenvizuar me te kuqe dy qe me duken me te qarte.

zēt[h]ant[h]ē
    - kjo fjale duket si ajo e postimit te meparshem "tënëzot"

par - për

Ndersa fjala e pare duket si epi-o-ì (ose ndoshta epi- ti )
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    nuk di si të ta them....këto postimet e fundit të tuat më pëlqejn jasht mase.

më lart u fol për shumerët .Lidhjen e gjuhës së tyre me shqipen e ka kryer Thomopulo 1933.Kam sjell postime nga ky libër në forum.Ja vlen ti kujtojm këto lidhje të stërlashta.Shumerët lulëzuan sot 5 mij vjet ndërsa shkrimet e tyre të para cilësohen 4500 vjeçare.Nga shumerishtja rrjedhin emrat e faltoreve të orakullit në Tomorrë----kështu që na intereson jasht mase diskutimi rreth kësaj çështje.
    ateher thomopulo ja ka fut pordhes kot.na u be ky thomopulo si skenderbeu,hero kombetar....u mbush kjo teme vetem me thomopulo.
    sumeret kane qene aziatike te zinj,ne jemi te bardhe(me kete nuk shpreh racizem) dhe autoktone europiane.madje dhe emrin europa e ka prej nesh.

hajt shnet.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    sumeret kane qene aziatike te zinj,ne jemi te bardhe(me kete nuk shpreh racizem) dhe autoktone europiane.madje dhe emrin europa e ka prej nesh.
    Sumerët u larguan nga Ballkani rreth mileniumit 5, (viti 5000 p.e.s.), dhe kultura sumere ka ngjashmëri të mëdha me kulturën e Vinçës.

Problemi me forumistët është që e ngatërrojnë "sumerët" me "semitët".

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    baptis

a e ke dëgjuar ndonjëher atë këngën"na ka dalë një këngë e re....".

tani që më bëre rreck para forumit me llogjikën tënde akademike...më vjen turp të shkruaj më këtu.

të pëlqen apo nuk të pëlqen ty e vërteta qëndron ashtu sikurse thotë xhgashi....tema flet për gërmat edhe shkrimin edhe jo për "tralalal zura një ngjalë"...ky është realiteti.Di gjë të na thuash për gërmat edhe shkrimin pellazgo-ilirë?

Tema është një nga temat më të dashura personalisht edhe e vlersoj jasht mase .Unë e respektoj temën edhe pjesmarrsit.Tyja në veçanti--pasi më thoni a nuk me ke lexuar ndonjëher mua për gërmën H.....të kam lexuar edhe nuk më merrte gjumi për këtë kryvepër që i sollët kombit tonë

nuk po zgjatem me lëvdata ndaj jush ---sepse tjetrit shihi gunën edhe jo punën thotë një fjalë e urtë popullore që të shkon për shtat..besoj ti japësh fund debatit personal edhe ti përmbahesh temës.

Barat

me duket shumë e çuditshme fjala e fundit e mbishkrimit.....PARSIFE-PAR SHIFE-------PAR SIVE=PAR SYVE!?.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 06-08-2008 më 14:56

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    Sumerët u larguan nga Ballkani rreth mileniumit 5, (viti 5000 p.e.s.), dhe kultura sumere ka ngjashmëri të mëdha me kulturën e Vinçës.

Problemi me forumistët është që e ngatërrojnë "sumerët" me "semitët".
    e drejt kjo.

njëkohësisht na duhet tju kujtojm atyre kanë lexuar shumë libra edhe "ngatërrohen" se Homeri e vendos Dodonën edhe faltoren e saj rrëzë Tomorrit në mijvjeçarin e tretë para erës sonë,pra sot 5 mij vjetë.Në ato kohë lulëzuan edhe shumerët.Njohja e Dodoënës sotë 5 mivjeçar nga thëniet e Homerit edhe shpjegimi i Strabonit etje,na tregon se unë e njohkam që -jemi këtu në vëndin tënë që pa lerë diellë e hënë------ndaj ju që e vutë në dyshim tradhëtin time bëni mirë të lexoni pak më shumë për këto çështje

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    baptis

a e ke dëgjuar ndonjëher atë këngën"na ka dalë një këngë e re....".

tani që më bëre rreck para forumit me llogjikën tënde akademike...më vjen turp të shkruaj më këtu.

të pëlqen apo nuk të pëlqen ty e vërteta qëndron ashtu sikurse thotë xhgashi....tema flet për gërmat edhe shkrimin edhe jo për "tralalal zura një ngjalë"...ky është realiteti.Di gjë të na thuash për gërmat edhe shkrimin pellazgo-ilirë?

Tema është një nga temat më të dashura personalisht edhe e vlersoj jasht mase .Unë e respektoj temën edhe pjesmarrsit.Tyja në veçanti--pasi më thoni a nuk me ke lexuar ndonjëher mua për gërmën H.....të kam lexuar edhe nuk më merrte gjumi për këtë kryvepër që i sollët kombit tonë

nuk po zgjatem me lëvdata ndaj jush ---sepse tjetrit shihi gunën edhe jo punën thotë një fjalë e urtë popullore që të shkon për shtat..besoj ti japësh fund debatit personal edhe ti përmbahesh temës.
    Me duket aty shkruan Baptist.
    Une ty nuk ta perzieva shkrimin me mellë; Une te dhash pergjegje jashtzakonisht te paster, korrekte, e kolegiale, kuptohet te pamerituar nga sjellja jote e meparshme dhe bashkangjitja ndaj ofendimit te ulte e te drejteperdrejte ndaj gjithe pjesemarresve te kesaj teme qe na e beri XH.GASHI demek prej Prishtine e i lindur ne Prishtine.

Kjo qe po thua serish, eshte ajo e njejta ultesire qe (ne radhe te pare) u be shkas te te replikoj edhe ty edhe kompetentit te forumit qe zhvlefteson gjithe shkrimet e anetareve tjere, si te ishte nje kryeakademik i gjithe akademikeve te historise boterore.

Kjo qe po shkruan serish eshte e njejta gje. Eshte jashte teme, dhe po tregon edhe nje here se nuk e ke kuptuar titullin e saj kurse une fare mire e saqarova pa kurrfare pretencioziteti qe ju serish po shprehjni ne repliken tuaj.

Une shkrimin e shtudimin e pjeserishem ne lidhje me limnostelen e kam bere dhe e kam sjellur pikerisht per hatrin tend dhe kete e kam cekur ne krye te shkrimit...
    (Ate pune e kam nderprere per shkak te dyshimit se stela ne fjale mund te kete falsitet)

cit.: "Di gjë të na thuash për gërmat edhe shkrimin pellazgo-ilirë?"

E pastaj me thua se te kam lexuar, une kam sjellur nje shkronje te vetme per te cilen mund te them me siguri qe eshte pellasgo-shqipe shume para se te hapej kjo teme.
    Jo alfeko nuk me ke lexuar.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    BAPTIST nese meriton ndokush ndonje kritik per mos arritjet ne kete teme jam une aj qe duhet kritikuar me se shumti pastaj ju te tjeret me apostrofim jam une kete e di me se miri darius . sepse une isha insistues i hapjes se kesaj teme. Pikrisht kritika me lart ishte ndaj paaftesis sime dhe ju tjerve ,percaktimi i nje te vetme germ si germ Pellazge-Yllire edhe pse keni dhene mendime duhet shkoqitur ato ne baz te argumenteve ph ajzberg ka thene ;Se germa b kuptohet ne kete menyre baptist per germen H ti analizojm dhe te shkruajm me germa te shtypit te lexohet thjesht edhe per antarin si un ne mosh 50 vjeqare por edhe per ate ne klas te pare kjo eshte germ PELLAZGE-YLLIRE.
    Filluam ne tetor te diskutojm tek kjo teme , tani jemi ne gusht kemi perseri Stellen e lemnosit te pambaruar a nuk jemi per kritik.
    Me mire eshte te japim ndonje mendim eshte fjala per Ekzistimin e nje alfabeti PELLAZG -YLLIRE kemi shkrimet qe perkthehen ne shqip ne relacion me nje distanc 2000 km-she.
    Fakti i ekzitimit te keti shkrimi eshte i pamohueshem ,identifikimi i ketij shkrimi me se 90 % eshte i njejt nuk perputhet me shkrimin Grek dhe Latin nuk mundemi ta emrojm me te vetmin emer Etrur ,edhe pse keta ishin vetem nje pjes e Pellazgo-yllirve te themi nje fis ku mbeten 11 fise te tjera, keshtu eliminohet baza e ekzitimit te shkrimit per kete e kam thene se kur erdhen Greket kolonizuan trojet Pellazg- Yllire adoptuan shkrimin por jo ne tersi sepse menyra dhe kuptimi nuk kishin te bejn me origjinen Greke e cila edhe si gjuhe qe permban ne vete disa elemente ne te shkruar dhe te folur nuk mund te identifikohet gjuhe PELLAZGE YLLIRE
    Per mos me i ngatrrue gjerat me tutje me bindje e them se ALFABETI PELLAZG- YLLIR ESHTE KRIJUAR NE BAZ TE SISTEMIT DIELLOR
    Kete e ka shpjegue Styxi dhe mos gabofsha ishte zemrushja apo doruntina nuk di behej fjal per IDRISIN a.s .
    Ky i derguar qe transmetoj shkrim leximin njerzimit nuk ka te dhena te sakta as ne kur'an e
    as ne bibel se ku ishte saktesisht vendlindje e tij e une mendoj shpesh dhe them se ishte pikrisht Shqiperia me sakt JERMA -hadrisi .Kete te derguar emrojeni si te doni Thermes-merkur-germanikus ndashi Thot e Djehut e Promete-Permet .
    Pikrisht identifikimi i shenjes - hieroglifi i thotit
    e beri Champolionin te aft per te deshifruar, lexuar hieroglifet .

NUK NA NEVOITET TI NDJEKIM GJURMET KUR LEPURIN E KEMI NXENE
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 06-08-2008 më 17:41

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

Jam munduar ta paraqes alfabetin PELLAZGO-YLLIR ne baze te Sistemit diellor.kemi gjithsej njembdhet pika sepse te aj vizatimi i meparm mungonte pika e njemdhet hana qe eshte e simbolizuar ne fund .Pra kam paraqitur Komplet planetet 9+1+1=11diellin dhe henen.
    Shenja e pare te sumeret me ngjyre te verdh paraqet germen A - perendine dhe njeherit gjithisne . Ndoshta i mesoj njehere e pergjithmon keto germa dhe me largohet analfabetizmi .
    SHAKA
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 06-08-2008 më 17:38

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Xh. Gashi përgëzime, interesant duket kjo ide.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Ne krye te kesaj faqeje Barat ka sjelle nje pllake guri te gdhendur ku midis germave dalloj qarte germen H te shqipes .Nuk e di sa i vjeter eshte ky gur ,por germa H nuk ka ndryshuar aspak ,keshtu e kemi edhe ne ditet tona.
    Kjo germe me dy vertikale te bashkuara ne mes perfaqeson ajrin ,frymen.
    Kur themi''H U N D A'' si nje nga organet e frymemarjes te ndare ne dy brima qe hyn ajri,kemi thene ''AJRI U NDA ''pra ajri eshte ndare ne dy brima te cilat jane ne formen e dy kanaleve qe perfaqesojne ne kete rast vertikalet e H.
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •