baptist
me gjthë respektin e madhë që kam për punën tuaj në këtë forum do të lutesha të përmbaheshe edhe të mos ofendosh askënd për shkrimin edhe mendimet e veta.XhGashi është patriot Kosovar edhe ju e dini shumë mirë se sa e vështirë ka qën të mësoje shqipen atije...ashtu sikurse ka plot shqipfolës të cilët nuk jan shkolluar në shkollën shqipe.faleminderit.
unë e quaj të drejt atë që ka dashur të thoj Xh Gashi ...por nuk mundem të them se tema nuk ka interes edhe lidhje me atë që ne diskutojm.
Tomori-Tmari-Tamari përmëndet që nga Homeri.Nuk diskutoj aspak etimologjin e tij pasi për mendimin timë etimologjia e fjalve shumë të vjetra është shumë e vështir pasi nuk njihen mbishkrimet bashkohore.
Tomurdi i përmëndur nga antikiteti shpjegohet nga thomopulo si "rojtarët e zotit".Fjala gjendet në mbishkrimet shumere.
Me që jemi tek emrat e lasht lër të kujtojm këtu edhe dy emra që sot njihen si emra myslimanësh.
1)Aliati-mbret pellazgë i përmëndur nga antikiteti -si edhe Homeri.
aliati=ali ati=baba Aliu...Tomorr i Beratit.
2)Nevrus=12 Marsi =dita që duhet të krasitet vreshti sipas pellazgëve edhe shqiptarve jo shum kohë më parë.Sot Nokia(jo celulari) është emër mysliman....ka edhe një fest të tillë-sulltan nokia më duket.
po kështu edhe qindra emra të tjerë katolik me prejardhje pellazge të cilët lidhen me shqipen në etimologji.
Për tu kuptuar po jap një shëmbull.... Lesko vaçe=lajthi e zezë në sërbisht.Lajthia e zezë rritet në Leskovik...këtë arëm kan përdorur gjuhët teknike etimologe për të përhapur gjuhën e vetë.
Krijoni Kontakt