Close
Faqja 251 prej 255 FillimFillim ... 151201241249250251252253 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,501 deri 2,510 prej 2545
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    "diten e mire" dhe ti serish je i lire te pyesesh a thash: diten, a naten?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Si ai personi qe vendosi te ishte dite, sepse sepse nuk donte te perballej me naten. Dhe si ai tjetri, qe me politese kerkon arsyetimin e te mangetit.
    Non bis idem.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    je kap per hunin imagjinar dhe po e shtrengon fort. nese eshte per t'u perkthyer shqip-shqip une thash "eshte harte" ti me pyet "por a mendon ti se eshte harte"

cit.: b.b. Troy III p.a.e.
    .:: Kjo eshte harte gjeografike e Mesalplikut ::.

cit.: javan
    “Perfundimisht, pas mendimit tend, eshte apo nuk eshte harte?”
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899

Fatkeqsisht me duhet ta deshproj pak veten per t'ua bere te ditur dhe nje here se nuk ka asnje dyshim se ajo cope tjegulle nuk eshte harte. Vetem se me vjen keq qe nuk e kam mundesine ta shoh 3-4 vjet me pare...,

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Ani mor burra ,e lagu se lagu,eshte harte ,por perse eshte thyer,c ka patur pjesa tjeter e saj ?
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    nauk + nauk = bauk
    Aeneas Dardanus

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga ajzberg Lexo Postimin
    Ani mor burra ,e lagu se lagu,eshte harte ,por perse eshte thyer,c ka patur pjesa tjeter e saj ?
    Tani, me qe Kreksi perdor teknologji vizualizuese ne menyre perfekte, ai do te ishte ne gjendje te na sillte pergjigjen me te perkryer po qe se perdorte kompasin (mbi figuren qe ka sjelle lart) per te pershkuar nje rreth i cili ne anen juglindore do te perputhej me pjesen qe ka shpetuar nga tjegulla. Kompasin duhet ta adoptoje ne menyre te tille qe rrethi te mos deformoje pjesen e gjetur. Kjo ndihmon edhe per te percaktuar qendren e rrethit.

Pasi te kete hequr kete rreth mbi harten faktike te Italise dhe Brigjeve te Ilirise, me zvogelimin korent, do shikonim cfare eshte thyer. Sigurisht qe kurre nuk do gjejme emrat Ilire te brigjeve tona. Si psh. emrin e lashte te Korkyres.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 07-12-2008 më 18:54

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Tani, me qe Kreksi perdor teknologji vizualizuese ne menyre perfekte, ai do te ishte ne gjendje te na sillte pergjigjen me te perkryer po qe se perdorte kompasin (mbi figuren qe ka sjelle lart) per te pershkuar nje rreth i cili ne anen juglindore do te perputhej me pjesen qe ka shpetuar nga tjegulla. Kompasin duhet ta adoptoje ne menyre te tille qe rrethi te mos deformoje pjesen e gjetur. Kjo ndihmon edhe per te percaktuar qendren e rrethit.

Pasi te kete hequr kete rreth mbi harten faktike te Italise dhe Brigjeve te Ilirise, me zvogelimin korent, do shikonim cfare eshte thyer. Sigurisht qe kurre nuk do gjejme emrat Ilire te brigjeve tona. Si psh. emrin e lashte te Korkyres.
    Keto mundesi i kemi te gjithe, kompas nuk kam por mora kete rrethe si tregues, nga nje rrethe ne tjetrin = 8KM, nuk e di se a te hyn ne pune ...Korfuzi ka 198 KM;...

Askush nuk te pyt: ç'ka bere atedheu per ty por ç'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Me atë kompas nuk bën asgjë. Të vetmet konture të hartës që kanë shpëtuar pa u thyer janë vija e drejtë nga verilindja, si dhe vija rrethore nga juglindja. Në bazë të tyre ndoshta mund të dimë pak a shumë se sa ka qenë harta.

Harta duket se ka qenë gjysmë rrethi, dhe mund të ketë përfshirë një pjesë të madhe të Italisë jugore, por jo edhe bregdetin Shqipërisë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga alibaba : 08-12-2008 më 08:33

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Alibaba nese do ishte si thua ti, a nuk mendon se Taras nuk do gjendej aq poshte ?

Qellimi i hartes eshte pikerisht kepi salentin dhe pjesa e thyer perfshin nje pjese jo aq te madhe me lart . Forma origjinale duhet te jete trapezoidale, perndryshe gjysemrrethi ka nje rreze qe perfshin vete qytetin e Tarantos e Taras nuk do ishte aq poshte.
    Krekso ke ngrene ca nga lindja ti. Jepi cik nga perendimi per te qene korrekt ne mbivendosje.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •