"diten e mire" dhe ti serish je i lire te pyesesh a thash: diten, a naten?
"diten e mire" dhe ti serish je i lire te pyesesh a thash: diten, a naten?
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Non bis idem.Si ai personi qe vendosi te ishte dite, sepse sepse nuk donte te perballej me naten. Dhe si ai tjetri, qe me politese kerkon arsyetimin e te mangetit.
je kap per hunin imagjinar dhe po e shtrengon fort. nese eshte per t'u perkthyer shqip-shqip une thash "eshte harte" ti me pyet "por a mendon ti se eshte harte"
cit.: b.b. Troy III p.a.e.
.:: Kjo eshte harte gjeografike e Mesalplikut ::.
cit.: javan
“Perfundimisht, pas mendimit tend, eshte apo nuk eshte harte?”
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
cit.: b.b. Troy III p.a.e.
Fatkeqsisht me duhet ta deshproj pak veten per t'ua bere te ditur dhe nje here se nuk ka asnje dyshim se ajo cope tjegulle nuk eshte harte. Vetem se me vjen keq qe nuk e kam mundesine ta shoh 3-4 vjet me pare...,
Ani mor burra ,e lagu se lagu,eshte harte ,por perse eshte thyer,c ka patur pjesa tjeter e saj ?
Dija eshte injorance e mesuar.....
Tani, me qe Kreksi perdor teknologji vizualizuese ne menyre perfekte, ai do te ishte ne gjendje te na sillte pergjigjen me te perkryer po qe se perdorte kompasin (mbi figuren qe ka sjelle lart) per te pershkuar nje rreth i cili ne anen juglindore do te perputhej me pjesen qe ka shpetuar nga tjegulla. Kompasin duhet ta adoptoje ne menyre te tille qe rrethi te mos deformoje pjesen e gjetur. Kjo ndihmon edhe per te percaktuar qendren e rrethit.
Pasi te kete hequr kete rreth mbi harten faktike te Italise dhe Brigjeve te Ilirise, me zvogelimin korent, do shikonim cfare eshte thyer. Sigurisht qe kurre nuk do gjejme emrat Ilire te brigjeve tona. Si psh. emrin e lashte te Korkyres.
Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 07-12-2008 më 18:54
Me atë kompas nuk bën asgjë. Të vetmet konture të hartës që kanë shpëtuar pa u thyer janë vija e drejtë nga verilindja, si dhe vija rrethore nga juglindja. Në bazë të tyre ndoshta mund të dimë pak a shumë se sa ka qenë harta.
Harta duket se ka qenë gjysmë rrethi, dhe mund të ketë përfshirë një pjesë të madhe të Italisë jugore, por jo edhe bregdetin Shqipërisë.
Ndryshuar për herë të fundit nga alibaba : 08-12-2008 më 08:33
Alibaba nese do ishte si thua ti, a nuk mendon se Taras nuk do gjendej aq poshte ?
Qellimi i hartes eshte pikerisht kepi salentin dhe pjesa e thyer perfshin nje pjese jo aq te madhe me lart . Forma origjinale duhet te jete trapezoidale, perndryshe gjysemrrethi ka nje rreze qe perfshin vete qytetin e Tarantos e Taras nuk do ishte aq poshte.
Krekso ke ngrene ca nga lindja ti. Jepi cik nga perendimi per te qene korrekt ne mbivendosje.
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
Krijoni Kontakt