Close
Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 121
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Ndihem per bukuri te zotit, c'do gje qe kam arritur me forcat e mija nuk e di nqs do me jepeshe mundesia ta krijoja ne Shqiperi.
    Nëse nuk ke krijuar familje dhe nuk ke bërë disa fëmijë, nuk ke arritur asgjë.

Kuptohet, fëmijët të kenë vetëm një baba dhe ky të jetë një njeri i duhur.

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Nëse nuk ke krijuar familje dhe nuk ke bërë disa fëmijë, nuk ke arritur asgjë.

Kuptohet, fëmijët të kenë vetëm një baba dhe ky të jetë një njeri i duhur.
    Ahaha sa humor paske :P, fakti qe te duket se po me ofendon me kete mesiper te shkrin

Pale me bere edhe te perdalur me meshkuj..., s'ke faj se aq ta pret mendja

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Nuk e bera per ta nxjerre me te vuajtur, por nuk eshte as fushe me lule si shprehet Batoja. Sipas Batos meshkujt rropaten ne pune, e femrat vetem bredhin. Po jep nje realitet qe une nuk e kam pare ketu.
    Pastaj Iza duhet te jete me e vuajtur nga ana shpirterore flas. Je kaq larg familjes tende. Te dhemb shpirti kur e kujton. Pa asnje te aferm afer. Per mire e per keq nuk ke asnje. Kemi lehtesira per te gjetur pune , apo nuk na mungojne kushtet per te jetuar, por prape nuk jemi te plotesuar.
    Kjo eshte e vertet , por ne pergjithsi femrat ne mergim kane fituar dhe nje lloje lirie ( ligjet), si cdo gje dhe kjo ka cmimin e vet

Problemi i batos eshte se gjithmon pergjithson, femrat ne mergim, do ishte me e sakte nje pjese e femrave ne mergim.
    Bato llogjikon me tradicionalen.

Se po te fillojme te analizojm meshkujt auc
    Jeto sot se neser nuk i dihet

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Ahaha sa humor paske :P, fakti qe te duket se po me ofendon me kete mesiper te shkrin

Pale me bere edhe te perdalur me meshkuj..., s'ke faj se aq ta pret mendja
    Jo, nuk të fyeva aspak, ishte vetëm një mendim. Pastaj, gratë e vendeve moderne ashtu janë, kanë fëmijë me burra të ndryshëm.
    Nuk ka pse ta quash gjë të keqe këtë. Je apo s'je moderne?

Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    E vertete kjo qe thua INFINITY , por nje pjese e mire e femrave e ka mare pak <> kete le te themi liri mendimesh e veprimesh.
    Nuk e di ne shtetet e tjera por po i permbahem Greqise meqe ketu jetoj prej shume vitesh dhe me kane pare syte shume.
    Nje pjese e mire e femrave emigrante ne greqi jane kontigjent qe vijne nga fshatrat e shqiperise dhe per rrjedhoje kishin bere nje jete te mbyllur, te ndrydhur.
    Duke dale jashte dhe duke ngjitur disa shkalle njeheresh (persa i perket civilizimit dhe te qenurit e lire) nje pjese e mire ketyre femrave shkalleve i hipi seprapthi dhe kjo ka sjelle jo pak probleme ne familjet shqiptare qe jetojne ketu.
    Pra une mendoj se ne radhe te pare varet nga kultura e femres
    E njejta gje vlen edhe per femrat ne shqiperi
    Beni nje xhiro nga blloku tani qe vijne studentet nga rrethet gjeni femren me ekstravagante ne veshje dhe une ve bast qe ose eshte nga fshati ose e shumta nga ndonje qyteze e shqiperise.
    Sic e thashe me pare, ne emigrim nuk kane ikur vetem njerez me edukate, kulture, te ndershem, etj. Kane ikur edhe shume qe kur pane buke gruri menduan se kishin kapur parajsen. Gjithsesi, prape nuk mund te pergjithesoj qe te gjitha femrat qe vijne nga fshatrat apo qyteza te vogla kane shkalluar jashte dhe vetem bredhin. Ky eshte absurditet. Njoh shume vajza nga qyteza te vogla qe jane per t'u admiruar ashtu sic njoh dhe shume vajza nga qytete te medha te Shqiperise qe te vjen ndot t'i shikosh dhe jo me te besh muhabet. Nuk te prish as Amerika dhe as Greqia. Femra edukaten dhe kulturen e merr nga familja dhe eshte pikerisht pasqyre e asaj familjeje. Eshte nje familje nga Margllici ketu dhe deri dje vilnin ullinj per te mbushur barkun me buke, kurse para disa ditesh cupa e tij 16 vjece edhe pse vetem 1 vit ka ketu thoshte qe ajo nuk e kupton se si njerezit jetojne ne Shqiperi. Megjithate a mund te them qe te gjitha vajzat nga fshatrat e Fierit jane te tilla? JO! Para nja dy muajsh nje e njohura e familjes i thoshte sime meje ne telefon se i vjen gjynah per ato familje qe i lene vajzat te ikin vetem jashte se ketej vajzat shkallokan. Dhe ime me qe eshte shume konservative dhe ka mbi 5 vjet ketu dhe i ka pare si ato vajza qe jane vetem ashtu dhe ato me familje, i tregoi vendin sepse nuk eshte aspak e vertet. Megjithate para nje jave pashe disa foto te vajzave te saj ne Shqiperi dhe u shokova. E mbylla faqen menjehere se me erdhi turp nga im ate. Tani ta haj dreqi pse nuk shikojne njehere femijet e tyre po ngelen duke mbajtur ne goje femijet e te tjereve. Pyll pa derra nuk ka, por ju na e kthyet pyllin ne stall derrash fare. lol
    Ndryshuar për herë të fundit nga INFINITY© : 05-09-2010 më 15:22

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Jo, nuk të fyeva aspak, ishte vetëm një mendim. Pastaj, gratë e vendeve moderne ashtu janë, kanë fëmijë me burra të ndryshëm.
    Nuk ka pse ta quash gjë të keqe këtë. Je apo s'je moderne?
    Kete quan moderne ti??
    Kete modernen tende nuk e njoh por e kam pare ne televizor ketu, po ashtu edhe tek telenovelat ne kanalet Shqiptare.
    Me thuaj pak, valle si eshte e mundur kjo nga une qe jetoj ne perendim edhe modernen qe pershkruan ti ta kem pare vetem ne TV?

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Pyll pa derra nuk ka, por ju na e kthyet pyllin ne stall derrash fare. lol
    Pikerisht pra :ska pyll pa derra.....vetem se po ta llogaritesh ne perqindje na del me shume derr fshati(PS: Jam edhe vet fshatar)
    Nuk pretendoj se te gjitha jane fshatare apo qytetare se do ish gabim te behej nje pergjithesim i tille.
    Edhe une njoh shume vajza nga fshati apo qytezat dhe kam pershtypjet me te mira per to.
    Psh INFINITY : nje vajze nga Tirana,Elbasani Shkodra Fieri etj. qe rrjedh nga nje familje e emancipuar dhe qe ka bere nje jete pak a shume si nje femer ne perendim a ka ndonje arsye te kaloj ne ekstrem sapo te "shkeli" kemba jashte shqiperise apo jashte rrethit ku jeton?

i/e regjistruar Maska e BaBa
    Anëtarësuar
    12-03-2006
    Vendndodhja
    Facebook.com/BabaAlbanian
    Postime
    4,061
    Rifresko këtë Faqe Si ndjehen femrat shqiptare në mërgim?!
    femrat shqiptare e duan lluksim, mir ndihen per mendimin tim,
    dhe ne meshkujt mir ndihemi kur kemi
    Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Kete quan moderne ti??
    Kete modernen tende nuk e njoh por e kam pare ne televizor ketu, po ashtu edhe tek telenovelat ne kanalet Shqiptare.
    Me thuaj pak, valle si eshte e mundur kjo nga une qe jetoj ne perendim edhe modernen qe pershkruan ti ta kem pare vetem ne TV?
    Ja po ta shpjegoj unë cila quhet moderne:

a) ajo që virgjërinë e quan prapambetje dhe e fillon seksin që në adoleshencë, rreth moshës 13-14 vjeçare, si në Perëndim
    b) ajo që deri sa të martohet, provon të dashur të ndryshëm
    c) ajo që martohet në moshë të madhe (në Perëndim mesatarja e moshës së martesës është mbi 30 vjeçe)
    ç) ajo që bën 1-2 fëmijë ose nuk bën fare (në Perëndim mesatarja është 1.3 fëmijë për familje)
    d) ajo që ka pavarësi ekonomike dhe nën togfjalëshat "barazi gjinore" dhe "respekt ndaj femrës", bën komandë në familje (ashtu si në Perëndim)
    dh) ajo që ndarjen nuk e ka problem (në Perëndim shumica e martesave shkojnë drejt ndarjes)
    e) ajo që nuk e ka problem të martohet shumë herë dhe të bëjë fëmijë me burra të ndryshëm, ashtu si në Perëndim
    ë) ajo që nuk e ka problem martesën mes kombësive të ndryshme.

Besoj se tani t'u kujtua cilat janë modernet. Këto nuk i ke parë në televizor, po i shikon çdo ditë në jetën e përditshme.
    .
    Ndryshuar për herë të fundit nga -BATO- : 05-09-2010 më 16:53

Larguar..
    Anëtarësuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    Nuk them gje, no comment, secili zgjedh si te jetoje, ashtu sic do.

Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Drafti për Unitet
    Nga Modesti në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  2. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  3. Mesjeta e hershme shqiptare
    Nga DYDRINAS në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:10
  4. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Letërsia Shqiptare dhe Mbresat e tyre!!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-06-2003, 08:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •