Close
Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 121
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Elonaa Lexo Postimin
    .thashethemet e kafeneve te meshkujve.....
    Kush tha qe mungojne?

Meshkujt Shqiptare si jashte dhe brenda Shqiperisa jane tipa kryesisht shume pasive, ku e vetmja menyre qe dine dhe preferojne per te kaluar kohen eshte kafeneja. Subjekti i preferuar,'' grate e Shqiptareve."
    Kjo eshte dhe nje nga arsyet pse meshkujt shqiptare jane kryesisht barkmedhenj.

Thashethemet e ketyre ne Usa te vrasin me keq se ne Shqiperi duke qene se jemi nje komunitet i vogel.
    O sa mire i njohin grate e botes ata, me mire se te tyren.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 05-09-2010 më 12:43
    Feelings change - memories don't.

Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Ça thua moj Elona?! Kështu si e përshkruan ti, do ta bësh teto Verën të arratiset në Amerikë!

Ja të ta them unë çfarë i mungon jashtë: Ajo që i mungon është njerëzillëku.

Nga ana ekonomike perendimi është mirë, por ekonomia sa vjen e po bie dhe gjërat po bëhen gjithnjë e më të vështira.
    Femrat shqiptare jashtë (sidomos ato që shkojnë vetëm), fillimisht plotësojnë ëndrrat dashurore-erotike që nuk kishin mundësi t'i provonin në Shqipëri, dhe Perëndimi për këtë u ofron edhe një shumëllojshmëri racash, ku kanë mundësi që t'i provojnë të gjitha.

Pasi e provojnë dhe e shijojnë jetën perëndimore, ato ndihen bosh dhe të vetmuara. Vërtet ato janë më mirë ekonomikisht, por humbasin një gjë kryesore: njerëzillëkun.
    Meshkuj si puna jote nuk do e gjejne kurre veten ne perendim, prandaj dhe i tremben atij se e dine qe femrat shqiptare ketej nuk u hedhin as qurret. Ndaj shkoni ne Shqiperi dhe beni si kaposha te pasur kur nuk keni breke ne b.the por ju duhet te beni sa te gjeni ndonje virgjereshe ne ndonje fshat te humbur qe nuk e ka idene se c'do te thote te jesh e zonja e vetes dhe te kesh nje burre qe nuk eshte impotent si poshte ashtu dhe larte. E mbyllni ne nje basement me nja 3 a 4 kalamanj dhe ju pret juve sa te dilni nga puna qe te shkoni ne nje park apo te blini buke se perdorimi i makines nga ana e saj do te thote dhenie lirie ndaj saj gje qe per burreca si ty nuk duhet te ekzistoje. Jane pikerisht buRa si puna jote qe e bejne nje femer shqiptare jashte vendit te martohet me nje te huaj dhe te garantoj une qe ai i huaji e mban ne pellembe te dores dhe e cmon ate si nje gure te rralle sepse di t'ja dalloj vlerat nje femre te tille. Meshkuj si puna jote nuk duhet te kene te drejte te riprodhohen se vec i shtojne deshtak te tjere botes.

Femra shqiptare jashte ka mundesi te jete kush te doje dhe vetem qielli eshte kufi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga shigjeta : 05-09-2010 më 23:58 Arsyeja: jashte teme

i/e regjistruar Maska e D&G Feminine
    Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Right on

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Meshkuj si puna jote nuk do e gjejne kurre veten ne perendim, prandaj dhe i tremben atij se e dine qe femrat shqiptare ketej nuk u hedhin as qurret. Ndaj shkoni ne Shqiperi dhe beni si kaposha te pasur kur nuk keni breke ne b.the por ju duhet te beni sa te gjeni ndonje virgjereshe ne ndonje fshat te humbur qe nuk e ka idene se c'do te thote te jesh e zonja e vetes dhe te kesh nje burre qe nuk eshte impotent si poshte ashtu dhe larte. E mbyllni ne nje basement me nja 3 a 4 kalamanj dhe ju pret juve sa te dilni nga puna qe te shkoni ne nje park apo te blini buke se perdorimi i makines nga ana e saj do te thote dhenie lirie ndaj saj gje qe per burreca si ty nuk duhet te ekzistoje. Jane pikerisht buRa si puna jote qe e bejne nje femer shqiptare jashte vendit te martohet me nje te huaj dhe te garantoj une qe ai i huaji e mban ne pellembe te dores dhe e cmon ate si nje gure te rralle sepse di t'ja dalloj vlerat nje femre te tille. Meshkuj si puna jote nuk duhet te kene te drejte te riprodhohen se vec i shtojne deshtak te tjere botes.

Femra shqiptare jashte ka mundesi te jete kush te doje dhe vetem qielli eshte kufi.
    Une sapo kam ardhur nga Shqiperia dhe sinqerisht e them qe ne jashte bejme jete shume here me te thjeshte se ato ne Shqiperi. Ata nuk e dine se ne kur vemi ne Shqiperi blejme kastile rroba per Shqiperi t'u pershtatemi denglave te femrave atje, se ne ketej vetem pantallonat e trecerekshet na ngelen ne trup. Mos flasim per daljet.

Sic e permende dhe ti me lart vetem ata qe nuk gjejne vetveten jashte nuk arrijne te pershtaten me jeten atje, ankohen e qurraviten se u jane modernizuar grate. Po modernizim per ta eshte shopping per familjen e nje xhiro nga parku me femijet 1 here apo dy here ne jave, e nje kafe 1 here ne 1 a 2 jave apo shume me rralle me nje shoqe. Ata vet qe rrine tere pasditen pas pune ne kafene e quajne zakon shqiptari.

E tregon realitetin Bato si fushe me lule per femrat jashte. Po si arrihen o Bato ato te mira materiale, duke bredhur? Pse nuk tregon per femra qe punojne nga 2-3 pune si kafshe per te perballuar muajin, dhe per te ndihmuar sado pak familjert ne Shqiperi, apo keto s'ju leverdis ti permendni ju.
    Ndryshuar për herë të fundit nga shigjeta : 05-09-2010 më 23:59

Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    Une sapo kam ardhur nga Shqiperia dhe sinqerisht e them qe ne jashte bejme jete shume here me te thjeshte se ato ne Shqiperi. Ata nuk e dine se ne kur vemi ne Shqiperi blejme kastile rroba per Shqiperi t'u pershtatemi denglave te femrave atje, se ne ketej vetem pantallonat e trecerekshet na ngelen ne trup. Mos flasim per daljet.
    Sic e permende dhe ti me lart vetem ata qe nuk gjejne vetveten jashte nuk arrijne te pershtaten me jeten atje, ankohen e qurraviten se u jane modernizuar grate. Po modernizim per ta eshte shopping per familjen e nje xhiro nga parku me femijet 1 here apo dy here ne jave, e nje kafe 1 here a 2 jave apo shume me rralle me nje shoqe. Ata vet qe rrine tere pasditen pas pune ne kafene e quajne zakon shqiptari.

E tregon realitetin Bato si fushe me lule per femrat jashte. Po si arrihen o Bato ato te mira materiale, duke bredhur? Pse nuk tregon per femra qe punojne nga 2-3 pune si kafshe per te perballuar muajin, dhe per te ndihmuar sado pak familjert ne Shqiperi, apo keto s'ju leverdis ti permendni ju.
    Pse thua "ne" , po ben pergjithsime kot, si ky i lenduari. Fol per vete

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga D&G Feminine Lexo Postimin
    Pse thua "ne" , po ben pergjithsime kot. Fol per vete
    Ja po te heq ty.

Anëtarësuar
    08-08-2003
    Postime
    2,659
    Ja po te heq ty.
    rrofsh, po prape je shume e gabuar, hiq te gjithe rrethin tim shoqeror, plus te njohurat e mia, te del shume gjere puna

i/e regjistruar Maska e Marya
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Postime
    4,665
    Ja po te heq ty.
    lere mi mia
    edhe une me trecerekshe vishem
    mos e vrit mendjen me diskutime te kota

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin

E vertete kjo qe thua INFINITY , por nje pjese e mire e femrave e ka mare pak <> kete le te themi liri mendimesh e veprimesh.
    Nuk e di ne shtetet e tjera por po i permbahem Greqise meqe ketu jetoj prej shume vitesh dhe me kane pare syte shume.
    Nje pjese e mire e femrave emigrante ne greqi jane kontigjent qe vijne nga fshatrat e shqiperise dhe per rrjedhoje kishin bere nje jete te mbyllur, te ndrydhur.
    Duke dale jashte dhe duke ngjitur disa shkalle njeheresh (persa i perket civilizimit dhe te qenurit e lire) nje pjese e mire ketyre femrave shkalleve i hipi seprapthi dhe kjo ka sjelle jo pak probleme ne familjet shqiptare qe jetojne ketu.
    Pra une mendoj se ne radhe te pare varet nga kultura e femres
    E njejta gje vlen edhe per femrat ne shqiperi
    Beni nje xhiro nga blloku tani qe vijne studentet nga rrethet gjeni femren me ekstravagante ne veshje dhe une ve bast qe ose eshte nga fshati ose e shumta nga ndonje qyteze e shqiperise.

Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    E vertete kjo qe thua INFINITY , por nje pjese e mire e femrave e ka mare pak <> kete le te themi liri mendimesh e veprimesh.
    Nuk e di ne shtetet e tjera por po i permbahem Greqise meqe ketu jetoj prej shume vitesh dhe me kane pare syte shume.
    Nje pjese e mire e femrave emigrante ne greqi jane kontigjent qe vijne nga fshatrat e shqiperise dhe per rrjedhoje kishin bere nje jete te mbyllur, te ndrydhur.
    Duke dale jashte dhe duke ngjitur disa shkalle njeheresh (persa i perket civilizimit dhe te qenurit e lire) nje pjese e mire ketyre femrave shkalleve i hipi seprapthi dhe kjo ka sjelle jo pak probleme ne familjet shqiptare qe jetojne ketu.
    Pra une mendoj se ne radhe te pare varet nga kultura e femres
    E njejta gje vlen edhe per femrat ne shqiperi
    Beni nje xhiro nga blloku tani qe vijne studentet nga rrethet gjeni femren me ekstravagante ne veshje dhe une ve bast qe ose eshte nga fshati ose e shumta nga ndonje qyteze e shqiperise.
    Nuk na the dy fjale per meshkujt, fshatare, provincial, apo dhe nga qytetet e medha.
    Ata cfare bejne ne kurbet?

Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Drafti për Unitet
    Nga Modesti në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  2. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  3. Mesjeta e hershme shqiptare
    Nga DYDRINAS në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:10
  4. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Letërsia Shqiptare dhe Mbresat e tyre!!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-06-2003, 08:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •