Kjo eshte e vertet , por ne pergjithsi femrat ne mergim kane fituar dhe nje lloje lirie ( ligjet), si cdo gje dhe kjo ka cmimin e vet
Problemi i batos eshte se gjithmon pergjithson, femrat ne mergim, do ishte me e sakte nje pjese e femrave ne mergim.
Bato llogjikon me tradicionalen.
Se po te fillojme te analizojm meshkujt auc![]()
Jeto sot se neser nuk i dihet
Sic e thashe me pare, ne emigrim nuk kane ikur vetem njerez me edukate, kulture, te ndershem, etj. Kane ikur edhe shume qe kur pane buke gruri menduan se kishin kapur parajsen. Gjithsesi, prape nuk mund te pergjithesoj qe te gjitha femrat qe vijne nga fshatrat apo qyteza te vogla kane shkalluar jashte dhe vetem bredhin. Ky eshte absurditet. Njoh shume vajza nga qyteza te vogla qe jane per t'u admiruar ashtu sic njoh dhe shume vajza nga qytete te medha te Shqiperise qe te vjen ndot t'i shikosh dhe jo me te besh muhabet. Nuk te prish as Amerika dhe as Greqia. Femra edukaten dhe kulturen e merr nga familja dhe eshte pikerisht pasqyre e asaj familjeje. Eshte nje familje nga Margllici ketu dhe deri dje vilnin ullinj per te mbushur barkun me buke, kurse para disa ditesh cupa e tij 16 vjece edhe pse vetem 1 vit ka ketu thoshte qe ajo nuk e kupton se si njerezit jetojne ne Shqiperi. Megjithate a mund te them qe te gjitha vajzat nga fshatrat e Fierit jane te tilla? JO! Para nja dy muajsh nje e njohura e familjes i thoshte sime meje ne telefon se i vjen gjynah per ato familje qe i lene vajzat te ikin vetem jashte se ketej vajzat shkallokan. Dhe ime me qe eshte shume konservative dhe ka mbi 5 vjet ketu dhe i ka pare si ato vajza qe jane vetem ashtu dhe ato me familje, i tregoi vendin sepse nuk eshte aspak e vertet. Megjithate para nje jave pashe disa foto te vajzave te saj ne Shqiperi dhe u shokova. E mbylla faqen menjehere se me erdhi turp nga im ate. Tani ta haj dreqi pse nuk shikojne njehere femijet e tyre po ngelen duke mbajtur ne goje femijet e te tjereve. Pyll pa derra nuk ka, por ju na e kthyet pyllin ne stall derrash fare. lol
Ndryshuar për herë të fundit nga INFINITY© : 05-09-2010 më 15:22
Pikerisht pra :ska pyll pa derra.....vetem se po ta llogaritesh ne perqindje na del me shume derr fshati(PS: Jam edhe vet fshatar)
Nuk pretendoj se te gjitha jane fshatare apo qytetare se do ish gabim te behej nje pergjithesim i tille.
Edhe une njoh shume vajza nga fshati apo qytezat dhe kam pershtypjet me te mira per to.
Psh INFINITY : nje vajze nga Tirana,Elbasani Shkodra Fieri etj. qe rrjedh nga nje familje e emancipuar dhe qe ka bere nje jete pak a shume si nje femer ne perendim a ka ndonje arsye te kaloj ne ekstrem sapo te "shkeli" kemba jashte shqiperise apo jashte rrethit ku jeton?
femrat shqiptare e duan lluksim, mir ndihen per mendimin tim,Rifresko këtë Faqe Si ndjehen femrat shqiptare në mërgim?!
dhe ne meshkujt mir ndihemi kur kemi![]()
Dhe kau i mirë po s'e ngacmove, s'tërheq në brazdë.
Ja po ta shpjegoj unë cila quhet moderne:
a) ajo që virgjërinë e quan prapambetje dhe e fillon seksin që në adoleshencë, rreth moshës 13-14 vjeçare, si në Perëndim
b) ajo që deri sa të martohet, provon të dashur të ndryshëm
c) ajo që martohet në moshë të madhe (në Perëndim mesatarja e moshës së martesës është mbi 30 vjeçe)
ç) ajo që bën 1-2 fëmijë ose nuk bën fare (në Perëndim mesatarja është 1.3 fëmijë për familje)
d) ajo që ka pavarësi ekonomike dhe nën togfjalëshat "barazi gjinore" dhe "respekt ndaj femrës", bën komandë në familje (ashtu si në Perëndim)
dh) ajo që ndarjen nuk e ka problem (në Perëndim shumica e martesave shkojnë drejt ndarjes)
e) ajo që nuk e ka problem të martohet shumë herë dhe të bëjë fëmijë me burra të ndryshëm, ashtu si në Perëndim
ë) ajo që nuk e ka problem martesën mes kombësive të ndryshme.
Besoj se tani t'u kujtua cilat janë modernet. Këto nuk i ke parë në televizor, po i shikon çdo ditë në jetën e përditshme.
.
Ndryshuar për herë të fundit nga -BATO- : 05-09-2010 më 16:53
Nuk them gje, no comment, secili zgjedh si te jetoje, ashtu sic do.
Krijoni Kontakt