Close
Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 121
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga WALCHIRIA Lexo Postimin
    C'hall i madh i ka zen robt me ne gjinin femerore , pupupupupu ....
    Si , qysh , tek , ma cfare , kur ? Etj etj etj ...
    Jane ne krize ne vetevete meshkujt.
    S'dine nga t'ja mbajne se po dalin femrat me te zgjuara se to ......ky fakt i vret ndergjegjen meshkujve te vegjel edhe ne vend qe te permiresojne veten bejne gam-gam kot ketu per ti perulur nen-vetevete femrat. Por edhe kesaj te dytes s'po ja gjejne dot dermanin, prandaj vazhdojne te hedhin fjale si femrat Sh. ne perendim jane te shurdhura, kur ne fakt nuk eshte e tille. Jane te mira POR kane nje te keqe, jane me te zgjuara se disa meshkuj ketu. Natyrisht kjo nuk shkon mire me meshkujt e vegjel prandaj jemi duke lexuar krizen e tyre.
    Ndryshuar për herë të fundit nga s0ni : 06-09-2010 më 05:03

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Pse s'ia vlejnë, apo se nuk të pëlqejnë?
    Normalisht nuk ka si te me pelqej nje gje qe s'ka pike vlere per tu diskutuar.
    Ta kam thene qe ti gjithmone merr ekstreme dhe kujton se te gjitha femrat jane ashtu.
    Po te kap nje pike nga ato qe ke shkruar.

Ti do femra te beje me shume se 2 femije qe te mos quhet moderne?
    -E di kush bejne shume femije ketu? Hispaniket, dhe te pasurit . Hispaniket pjellin qe 12 vjece se duan te rrojne ne kurriz te shtetit me ndihma. Te pasurit se kane mundesi ekonomike per t'i rritur dhe dhene nje edukim te mire.
    -Nuk te vete mendja qe ka gra qe nuk bejne shume femije per arsye shendetesore? -Une jam nje nga ato. I kam shume te veshtira shtatezanite. Me rrezik deshtimi. Nje e dhe kam deshtuar.
    -Pastaj hyn varferia dhe mundesia e pakte per t'i rritur. Ty kjo nuk te duket arsye e forte per te mos bere shume femije?
    Kam ketu ca Shqiptare qe kane ngel me nje femije sepse nuk duan te humbin vendin e punes. Ty mbase nuk te besohet qe ketu ka femra Shqiptare qe sjellin me shume se mashkulli, por ja qe ka. Dhe nje shtatezani tjeter do te thote te dali nga puna per nje fare kohe, se nuk kane njerez te kujdesen per foshnjet e tyre kur te lindin , pamundesi per te paguar kredine e shtepise e billat e shumta.

Ti tani na del ne konkluzion se keto femra na qenkan femra moderne ?!
    Femer moderne mund te jesh dhe me shume se 2 femije. Ke Vip-at, Angelinen qe ka 6 femije. Por puna eshte se ajo ka aq leke sa te paguaje 6 dado nga 1 per femije.
    Ja keshtu Bato. Prandaj mos bej pergjithesime me ato statistika te kota.
    Thuaj tani qe isha komplet jashte teme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 06-09-2010 më 09:31
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Marya Lexo Postimin
    mia te kam zili per durimin qe ke per tu mbushur mendjen te tjereve duke u shpjeguar hollesisht
    si do qe te jete nga keto te hamerikes vetem ti dhe pinku i keni akoma kembet ne toke
    Nuk po u mbush mendjen o Marya, se e di qe per 100 vjet s'kane per te luajtur nga e tyrja. Thjesht jap mendimin tim si femer.
    Keta jane mesuar vetem keta te flasin e femra te degjoje e heshti. Kundershtoi, plasi grushti turinjve.
    Dhe pikerisht tani qe femra nuk po e lejon me kete nenshtrim e dhune ndaj saj, keta tremben se po u iken nga dora '' burreria''. Po ''modernizohet'' femra sipas ketyre se nuk po lejon me ta marrin neper kembe.
    Feelings change - memories don't.

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    INFINITY©
    . Kudo qe shkon e zgjedh shoqerine si te pershtatet ty dhe akoma me te mire biles, si shoqerine shqiptare, ashtu dhe te huaj.
    Perseri e ke gabim sepse femres shqiptare nuk i ve njeri pistoleten ne koke qe te beje shoqeri me njerez qe s'jane te nivelit te saj.
    Ketu nuk jam dakort une me ty sepse je e detyryar te punosh dhe varet shume se ku punon dhe me ke ke te besh.Kjo nuk do te thote se je e detyruar qe te besh shoqe tek puna ku punon por mund te ndikohesh prej kesaj shoqerie.
    Arsyet ketu jane te shumta dhe duhet teme me vete qe ti analizosh
    Persa i perket asaj shoqerie qe fut ne shtepi po; ndajm te njejtin mendim

Mundesite te jepen me shume ne Shqiperi se jashte?! Te lutemmmmmmmmmm..
    .
    Po, dhe kjo eshte me se e vertete . Kisha edhe une te njetin mendim me ty(besoj nuk gaboj qe te drejtohem me ty) por kam filluar ta ndryshoj keto kohet e fundit sepse me te vertete qe vihet re nje ndryshim i madh ne shqiperi kryesisht ne sektorin privat ku edhe shperblimi per punen ka filluar te rritet.
    Ketu flas per firma serioze te huaja apo shqiptare qofshin, jo per kafenete e lagjes
    Nqs eshte ashtu, atehere pse ke shkuar jashte ti kur t'u dhenkan mundesite me teper ne vendin tend
    Jashte kam shkuar per te njejten arsye qe kane shkuar edhe rreth 2 milione e me shume bashkatdhetaret e mi.
    Secili e nderton jerten aty ku i behet me mire sipas mendimit te tij.

Sa per shoqerine vetem dicka do them qe shqiptaret dallohen qe e kane shenjtanin ne bark dhe s'duan ta shikojne kurre tjetrin me mire se veten (dhe ketu fatkeqesisht po pergjithesoj) gje qe nuk e shikon dhe aq te shoqeria e huaj.
    Nuk shikoj ndonje ndryshim midis te huajve dhe shqiptareve ne kete aspekt.
    Nese ne shqiptaret kemi shejtanin ne bark Greket kane kalin e trojes ,Italianet djallin etj.etj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga prenceedi : 06-09-2010 më 11:04

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    kushdo qe mergon ne vend te huaj, femer apo mashkull, sigurisht ka me shume veshtiresi sesa nje vendali, per te gjetur nje pune ne profesionin qe ka. kjo gje eshte shume me e theksuar ne itali dhe ne greqi.. por ka dhe nje te vertete tjeter, shpesh here jemi ne qe nuk e quajme veten te vlefshem dhe ambientohemi me cdo pune qe na del perpara...
    eshte e veshtire por jo e pamundur te kesh nje profesion te mire ne nje shtet te huaj..gjithcka varet nga kushtet qe i krijojme vetes dhe sa ambicje kemi
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    INFINITY©

Ketu nuk jam dakort une me ty sepse je e detyryar te punosh dhe varet shume se ku punon dhe me ke ke te besh.Kjo nuk do te thote se je e detyruar qe te besh shoqe tek puna ku punon por mund te ndikohesh prej kesaj shoqerie.
    Arsyet ketu jane te shumta dhe duhet teme me vete qe ti analizosh
    Persa i perket asaj shoqerie qe fut ne shtepi po; ndajm te njejtin mendim.
    Prenceedi, me jep pershtypjen qe nuk e di mire si funksionojne shoqerite e femrave. Ne emigrim te duhet te besh pune te ndryshme derisa te arrish aty ku do ti, por kjo nuk do te thote qe ti te ndikohesh nga ata njerez me te cilet punon. Ti do ndikohesh nga ata aq sa do ti qe te ndikohesh, prandaj gjithcka varet nga ty. Puna ime e pare kur kam ardhur ne Amerike ishte ne Baskin Robbins (dyqan akulloresh) ku paguhesha $5.25/hr. Tre punetoret e tjere aty ishin kalamaj te shkolles se mesme me te cilet nuk me lidhte asgje dhe shkoja ne pune ato ore dhe i vetmi muhabet qe beja me ta ishte se kush shake apo smoothie combination ishte me i mire. lol Me pas punova ne ER gjate universitetit per 4 vjet dhe akoma e mbaj shoqerine me disa qe njoha aty, ashtu sic mbaj shoqeri me kolege te tjere/a ne kompanite e tjera qe kam punuar. Ajo qe dua te them eshte se nga shoqeria ime shqiptare apo e huaj une mesoj dhe ndikohem per gjera pozitive qe do me ndihmojne mua te avancoj ne jete apo ne karriere. Kjo ka te beje me rrethin tend shoqeror. Koleget e punes jane thjesht kolege pune dhe nqs ai/ajo eshte ne te njejtin nivel me ty apo akoma me lart dhe te ecen muhabeti, atehere krijon shoqeri. Nqs jo, shkon ben punen dhe muhabetet me ata/ato koleg eshte thjesht muhabet pune.

Po, dhe kjo eshte me se e vertete . Kisha edhe une te njetin mendim me ty(besoj nuk gaboj qe te drejtohem me ty) por kam filluar ta ndryshoj keto kohet e fundit sepse me te vertete qe vihet re nje ndryshim i madh ne shqiperi kryesisht ne sektorin privat ku edhe shperblimi per punen ka filluar te rritet.
    Ketu flas per firma serioze te huaja apo shqiptare qofshin, jo per kafenete e lagjes
    Per kete nuk prononcohem dot sepse sic e thashe me pare kam 11 vjet pa shkuar ne Shqiperi qe kur ika dhe as nuk e kam idene se si funksionon biznesi apo marketi i punes atje. Megjithate nga ato qe me kane thene te aferm apo shoqeria qe shkon shpesh ne Shqiperi se kane akoma familjet andej, kam degjuar qe mundesite ne Shqiperi jane minimale ne krahasim me jashte.

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anëtarësuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Prenceedi, me jep pershtypjen qe nuk e di mire si funksionojne shoqerite e femrave.

Normal qe jo se nuk jam femer qe te jap nje pergjigje me te kompletuar.
    Dhe me duket se kam thene qe eshte gabim qe ta pergjithsojme kete per te cilen po shkruajme.
    Ti shume mire tregon eksperiencen personale tenden dhe i referohesh asaj dhe per sa shkruan keni koplimentat e mi, per sa keni arritur sepse e di vet se sa e veshtire eshte ne dhe te huaj te cash perpara.
    Ndersa une po flas me raste qe me kane pare syte dhe nuk po them qe ma tha ai qe ja kishte treguar ajo kur kishin qene tek ata.
    Nje shembull dhe si ky ka plot.
    Ne pallatin perball ku banoj ne athine vjen nje cift nga nje fshat i Tiranes (diku ne kufi me Elbasanin nuk me kujtohet emri tani) Sapo kishin ardhur ne Athine nga nje fshat i Korinthos
    Gruaja , rreth 25 vjece, ne fillim kur erdhi dukej shume e druajtur dhe tej mase e thjeshte ne veshje.
    Fillon pune si kamariere tek nje kafene aty ne lagje.
    Javen e pare vishej pa ndonje ndryshim te madh, sic kish qene edhe me pare.
    Nga java e dyte trete filluan ndryshimet ne veshje si edhe ndryshimi i orarit,kalon ne turnin e darkes, njekohesisht filluan edhe zenkat ne familje, me te shoqin
    Pasi kaloj 1 apo 2 muaj ndryshimi ishte rrenjesor Mini u be supermini floket nga te zeza u bene te bardha...................................perfundim in e merrni me mend vete
    Dhe a di sa raste te tilla ka???????
    Tani me thuaj si shpjegohet ky ndryshim?
    Kush influencoi?
    Nuk po them se kjo eshte e pergjitheshmja, nje pakice e vogel eshte.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Femrat ne mergim jetojne,kush si ika gjetur rendin jetes.
    Jetë e rëndë.......!!!

Citim Postuar më parë nga prenceedi Lexo Postimin
    Normal qe jo se nuk jam femer qe te jap nje pergjigje me te kompletuar.
    Dhe me duket se kam thene qe eshte gabim qe ta pergjithsojme kete per te cilen po shkruajme.
    Ti shume mire tregon eksperiencen personale tenden dhe i referohesh asaj dhe per sa shkruan keni koplimentat e mi, per sa keni arritur sepse e di vet se sa e veshtire eshte ne dhe te huaj te cash perpara.
    Eksperiencen time personale thjesht po ta tregoj si emigrante dhe per te thene qe te gjithe kemi vuajtur se kudo qe shkon duhet te punosh per te arritur diku. Une nuk kam pse te genjej dhe te them qe sa erdha ne Amerike e u futa financiere. Nuk eshte turp te punosh dhe ne nje dyqan akulloresh kur te tilla i ke mundesite. Si une jane nje pjese e mire e emigranteve ketu se te rralle jane ata qe e kane gjetur fushe me lule. Une po marr shembull veten si femer per te mos aluduar per te tjerat, prandaj s'eshte nevoja per komplimenta.

Ndersa une po flas me raste qe me kane pare syte dhe nuk po them qe ma tha ai qe ja kishte treguar ajo kur kishin qene tek ata.
    Nje shembull dhe si ky ka plot.
    Ne pallatin perball ku banoj ne athine vjen nje cift nga nje fshat i Tiranes (diku ne kufi me Elbasanin nuk me kujtohet emri tani) Sapo kishin ardhur ne Athine nga nje fshat i Korinthos
    Gruaja , rreth 25 vjece, ne fillim kur erdhi dukej shume e druajtur dhe tej mase e thjeshte ne veshje.
    Fillon pune si kamariere tek nje kafene aty ne lagje.
    Javen e pare vishej pa ndonje ndryshim te madh, sic kish qene edhe me pare.
    Nga java e dyte trete filluan ndryshimet ne veshje si edhe ndryshimi i orarit,kalon ne turnin e darkes, njekohesisht filluan edhe zenkat ne familje, me te shoqin
    Pasi kaloj 1 apo 2 muaj ndryshimi ishte rrenjesor Mini u be supermini floket nga te zeza u bene te bardha...................................perfundim in e merrni me mend vete
    Dhe a di sa raste te tilla ka???????
    Tani me thuaj si shpjegohet ky ndryshim?
    Kush influencoi?
    Nuk po them se kjo eshte e pergjitheshmja, nje pakice e vogel eshte.
    Si ky rast qe permend ti i ke me bollek dhe ketej dhe kjo shkon te ajo qe kam shkruajtur me pare qe pyll pa derra nuk ka, megjithate ti mendon se ne Shqiperi eshte me ndryshe?! Te pakten me sa shikoj une nga foto te shoqeve te shoqeve te mia ne Shqiperi, veshja andej eshte shume me e ekzagjeruar se ketu. Ky eshte thjesht nje observim i imi sepse nuk dua te filloj me "me kane thene qe..." dhe "kam degjuar qe...". Megjithate kjo zonja ne shembullin tend donte te influencohej dhe te kalonte ne ekstremin tjeter. Se hidhen te tjerat nga ura, nuk do te thote te hidhesh dhe ti. Jane zgjedhje personale qe ne bejme. Nuk po flasim per adoleshente ketu por po flasim per femra qe dine te ndajne shapin nga sheqeri.

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Burre qe paska qejf praising. Interesting.
    Te te rroje , atehere.
    Dhe meshkujt jane needy dhe kane nevoje te degjojne fjale te mira ne nje lidhje - s'ka ndonje gje ketu per te bere pershtypje, se na habite me habine tende.

Sa per temen...femra shqiptare jashte eshte teper me e fuqishme se ajo brenda Shqiperise. Tani i ka ngelur vetem te beje pune edukuese me mashkullin se e ka dy shekuj mbrapa, lol.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ChuChu : 06-09-2010 më 13:34

Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Drafti për Unitet
    Nga Modesti në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  2. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  3. Mesjeta e hershme shqiptare
    Nga DYDRINAS në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:10
  4. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Letërsia Shqiptare dhe Mbresat e tyre!!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-06-2003, 08:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •