Close
Faqja 25 prej 65 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 650
    i/e regjistruar Maska e _AuLoNa_
    Anëtarësuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232
    Citim Postuar më parë nga puroshkodran Lexo Postimin
    A e kuptova gabim apo po thu qe do te kishte pase nje opozite me Enverin ne pushtet?

Citim Postuar më parë nga nestorp Lexo Postimin
    E dashur AuLoNa!Ne vitin 1945 kishte opozite te cilen e votoi populli shqiptar.Ishin te gjithe intelektuale te shkolluar ne perendim.Besoje e di se cfare ndodhi me ta.Gjyshi i bamatatit me shoke i pushkatuan,prandaj te lutem mos fol per opozitra imagjinare.Kriminelet komuniste ishin injorant dhe duke qene te till ata u shndrruan ne xhahile e kanibale.Ata ua kaluan edhe nazistve e fashisteve me ato krime qe bene kundra ne shqiptarve.
    Duhet te jemi te drejte e te ndershem me njeri tjetrin.Une nuk kam asnje lidhje me Ballin Kombetar dhe kete ta them me pergjegjesi.Bile im ate me ka treguar disa histori jo fort te mira per ta.Sigurisht flitet per disa laro,ushtare te thjesht jo per krere te ballit.Keshtu qe une i urrej ata laro.Ndonjerit ja kam perplasur ne fytyre pisllekun e bere.Por po te beshe nje krahasim midis asaj qe bene ushtaret me qylaf e me ato krime qe bene kamunistet eshte si te beshe krahasim nata me diten.Ngulite mire ne mendje mikja ime,ne kohen e kriminelve komuniste,nuk kish rruge te mesme.Komunistet te vinin perballe alternatives o me ne o kundra nesh dhe po te ishe kunder injorantve e dije se c'te priste.Per cfare idesh na flet mikja ime!!!

Po, kete e kane thene edhe historjan, analiste dhe deshmimtare te asaj lufte! Nqs Balli Kombetar do te ishte me i lidhur me popullin qe te delegonte idete e tyre, ashtu sic beri edhe Partia Komuniste e asaj kohe, kur te mbaronte lufta do te kishte nje pjese te mire te popullit me vete edhe pse mund te mos ishte shumica. Per fat te keq Balli Kombetar perfaqesonte vetem klasen qe ishin te kamur, dhe ne Shqiperi ne ate kohe popullsia me e teperet ishin te varfer. Nuk perdoren strategji sic duhet, ashtu sikurse shikon edhe sot partite politike shikojn kush pjese e popullit eshte me numer me te madh qe i mbeshtet ne saje te statistikave ekonomike, vetem se atehere kishte me teper patriotizm per arsye te pushtimeve te nje pas njeshme.

Psh. Femijet e pjeses se familjeve te varfra dhe fshataresise qe ishte shumica ne ate kohe qe paten mundesi te venin te benin studime jashte shtetit u bene ata qe ishin baza e Luftes Nacional Clirimtare. Po te tregoj nje rast ne fshatin e mamit tim ne kohen e pushtimit Italian mbas 39's. Quhej Shaban Seferi, dhe kishte mbaruar studimet ne Itali per Juridik. Duke pare jeten si behej ne Itali, dhe duke u kthyer ne atdhe e duke vene re sesi perodrej populli dhe familja e tij qe ishte e varfer, nje djale i ri ne moshe 22 vjece te asaj kohe nuk rrinin neper kafenera si sot, por kishin nje tjeter botkuptim se c'fare duhej te ndryshohej per vendin e tyre. Kur u kthye ne Shqiperi mbasi kishte mbaruar shkollen, pa disktuim prape edhe pse ne vendin e tij, nuk i jepej mundesia te punonte per ate qe kishte studiuar. Kjo e beri te angazhohej me guerilasit qe benin keto aksionet e asaj kohe. Ne nje aksion e siper vret nje toger te madh Italian qe ishte ne rrethin e Vlores. E arrestuan, e kerkoi gjyqin ti behej ne Itali, mbasi i dinte ligjet atje dhe gjykatesit do te perdornin ligjet ashtu sic duhej, mbasi ne Shqiperi nuk funksjonin sic nuk funksjonojn edhe sot. E fitoi gjyqin atje, sapo erdhi ne Shqiperi per pak muaj Italianet me ndihmen e atyre qe u venin mbas e vrane, dhe e varen ne nje peme qe ta shikonte gjithe fshati dhe te rintje e tjere. Tere naten te rinjte e fshatit e varrosnin, ne mengjes vinte toga e Italianeve e zhvaroste dhe e varte qe ta shikonin te rinjte. Me thuaj ti me ke do te hidhej fshati dhe te rinjte e atij fshati, me Ballin Kombetar qe ishte bere aleat i Italianeve, apo me PK qe u premntonte dicka tjeter?! Ndaj edhe populli ishte mbush plot me keto gjera, dhe alternativa qe u afronte atyre nje shqiperi pa pushtues te huaj ishte Partia Komuniste, kjo ishte mese llogjike tashme tek nje popull i cili kishte heq ne kurriz pushtime shekullore.

Ndaj une kur them duhet te analizojme mire historine tone pse rrodhi keshtu, nuk duhet te fillojm te hedhim fajin njeres apo tjetres, por ti marrim me rradhe ngjarjet dhe mentalitetin e popullit tone qe vendosi te mbeshteste kete force, te cilet po perfaqesonin ata te gjithe, dhe jo vetem nje pjese te vogel te shoqerise se kamur sic ishte ne ate kohe dhe te hujat.
    Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .

Komunizmi në modë

26/03/2010 - 09:14

• Ermal Hasimja

Sado e çuditshme që tingëllon, aktualisht komunizmi ka filluar të rikthehet në modë në mjedise të ngushta. Ajo që e nxit është kryesisht fryma radikale që ai ofron. Dallimi me komunistët që dalin në protesta me rastin e ditëlindjes së Enver Hoxhës ose më 1 maj është se komunistët e rinj nuk njohin dhe aq shumë (ose fare) komunizmin që kaloi Shqipëria, por komunizmin e librave dhe kryesisht atë të pasuesve bashkëkohorë të Marksit.
    Nëse do të pyesësh sot 20-vjeçarët tiranas se çfarë ishte në thelb komunizmi i realizuar në Shqipëri do të mbetesh thellësisht i zhgënjyer nga përgjigjja. Ky është një konstatim që e kam matur personalisht në shumë raste, me individë, por edhe më grupe, si individ, por edhe në cilësinë e studiuesit. Imazhi i krijuar te të rinjtë për komunizmin që përjetoi Shqipëria është ai i një tiranie paksa të ekzagjeruar që karakterizohej nga papërgjegjshmëria e udhëheqjes, varfëria, ndalimi për të dëgjuar rock and roll, tepria në trajtimin e armiqve të regjimit dhe njëfarë dogmatizmi i panevojshëm. Ky imazh i varfër nuk është i rastësishëm, por është pasojë e njëfarë banalizimi të komunizmit. Për ata që frymëzohen sot nga idetë komuniste (nganjëherë edhe pa e ditur që janë komuniste) komunizmi shihet si një ide e përkryer teorikisht, por e zbatuar keq në praktikë në vendin tonë. Pothuajse nënkuptohet se komunizmi do të duhet të ishte zbatuar me më tepër seriozitet, sepse vetëm ashtu do të kishte funksionuar. Në fakt, dhe këtu them natyrisht qëndrimin tim, komunizmi është ideja më e keqe e mundshme dhe fatkeqësisht në Shqipëri u realizua në formën më të mirë të mundshme. Ndoshta, i vetmi vend që ia ka kaluar Shqipërisë në zbatimin e tij është Koreja e Veriut. Komunizmi ynë u ndërtua mbi parimet themelore të marksizmit dhe leninizmit, mbi vullnetin për t’i imponuar të gjithëve një vizion absolut politik, në kufizimin në një totalitet instrumental të mendimit dhe veprimit dhe sidomos me synimin për t’i “edukuar” njerëzit e për t’i shndërruar në “njerëz të rinj”. Fatkeqësisht, rinia shqiptare e përfytyron komunizmin kryesisht mbi bazën e disa simptomave të regjimit, por jo mbi bazën e thelbit të tij.
    Përse ndodh kjo?

Së pari, sepse imazhi i komunizmit është thjeshtëzuar, komercializuar dhe “bërë i kuptueshëm” për audiencën.

Së dyti, sepse vështrimet që hidhen sot mbi periudhën komuniste nisen nga konteksti aktual. Meqenëse historia e komunizmit i është lënë në dorë kryesisht mediave dhe jo profesionistëve, këto të fundit nuk mund ta bëjnë të kuptueshëm atë, përveçse përmes projektimit të së tashmes në të shkuarën. Botimi i dëshmive dhe kujtimeve të protagonistëve të kohës, (gjë shumë e mirë në vetvete, por e rrezikshme jashtë një analize të plotë) nganjëherë të krijon përshtypjen se politika e viteve 50-60 ishte në thelb një projektim i konflikteve të sotme mes Ramës dhe Berishës, me dallimin që emrat tashmë janë ata të Enver Hoxhës, Mehmet Shehut, Nako Spiros, Koçi Xoxes, etj.

Së treti, vetë protagonistët e epokës komuniste synojnë ta “liberalizojnë” idenë e komunizmit. Një shembull i tillë është ai i një protagonisteje të komunizmit, ish-shefe e propagandës së kohës, e cila pak a shumë shfajësohej me idenë se dëmet e komunizmit nuk ishin ende të njohura në kohën kur ajo ishte ende në pushtet. Kjo është teza e ngjashme me atë sipas së cilës të gjithë fajin e kishte Hitleri, ndërsa Gëbelsi, si shef i propagandës dhe të tjerët me të, ishin vetëm vegla injorante të tij. Në fakt, komunizmi nuk ishte vepër ekskluzive e Enver Hoxhës, por edhe e qindra dhe mijëra shqiptarëve të tjerë që në një mënyrë a një tjetër mundësuan funksionimin e tij. Amnistia politike dhe morale e padeklaruar që u realizua në Shqipëri nuk duhet të nënkuptojë as harresën e rolit të këtyre “veglave” dhe as riinterpretimin e funksionit të tyre. Komunizmi nuk ishte një regjim normal “me të metat dhe të mirat e veta”: synimet dhe ideologjia e tij totalitariste u realizuan plotësisht dhe me sukses të plotë, jo vetëm me dijeninë, por edhe me bashkëpunimin e “veglave”.

Së katërti, është vetë qeverisja që e deformon imazhin e komunizmit te brezat e rinj përmes një ligjërimi historikisht bosh që nxjerr në pah pikërisht simptomat. Kjo nuk është e rastësishme, por është një përpjekje eventualisht e vetëdijshme në formën e një lloj rishkrimi të historisë sipas interesave aktuale. Kështu, historia e komunizmit synohet të rishkruhet, duke riformuluar rolet. Ligji i Lustracionit mund të shërbejë si një formë e rishkrimit utilitar të historisë. Çuditërisht ligji rishpërndan përgjegjësitë e komunizmit në disa kategori të caktuara ekzekutive (p.sh. prokurorë e gjykatës), duke “harruar” ose trajtuar si “të detyruar prej hallit” të shumë kategorive të tjera, kryesisht të atyre që lidhen në fakt me pjesën më vitale të komunizmit: me shpëlarjen e trurit dhe propagandën. Komunizmi nuk do të kishte mbijetuar më shumë se pak vite në Shqipëri, nëse do të kishte qenë thjesht një tirani e thjeshtë e Enver Hoxhës së shërbyer prej disa prokurorëve, gjykatësve e spiunëve. Ai mbijetoi aq gjatë sepse Partia ia doli me sukses të pjellë “Njeriun e ri”, që është baza e vërtetë e regjimit. Tiranitë përmbysen kollaj me një grusht shteti apo një vrasje misterioze, mirëpo totalitarizmi është shumë më rezistent pikërisht për shkak sepse mbështetet te vetë viktimat e tij. Sa për t’i dhënë një shije pikante këtij aspekti: është interesante të vëresh sesi Lustracioni, në versionet e propozuara prej të majtës e të djathtës, nuk do të kapte vetë diktatorin, ndërsa mund të prekë lehtë “veglat” ekzekutive të tij. Nga ana tjetër Lustracioni nuk prek në asnjë mënyrë pjesën më të rëndësishme të totalitarizmit: propagandën komuniste. Në të njëjtin kah shkojnë edhe përpjekjet për “institucionalizimin e kujtesës” së komunizmit. Ndërtimi i memorialeve, instituteve dhe botimeve pa fund nuk do të ketë asnjë vlerë dhe dobi, madje do të jetë i dëmshëm si shmangie, nëse do të shërbejë vetëm për ekspozimin e prangave, veglave të torturës dhe imazheve të vuajtjeve të të burgosurve apo të pushkatuarve. Duke fokusuar vëmendjen te simptomat sipërfaqësore dhe jo te rrënjët, kjo lloj “kujtese” jo vetëm nuk i shërben kuptimit të komunizmit nga brezat e rinj, por e dhunon këtë kujtesë për aq sa ekziston te brezat që e përjetuan dhe e pamundëson kuptimin nga ata që nuk e kanë pasur këtë përvojë.
    Kuptimi i komunizmit shqiptar ka vlerë të madhe, jo thjesht historike. Ai merr vlerë edhe në kuadër të këtij rikthimi në modë të komunizmit në formën e tij teorike, pavarësisht se mund të marrë emra të ndryshëm.
    Ky rikthim në modë, duke pranuar gjithsesi të drejtën e gjithkujt për të besuar në gjithçka, do të duhet të mos ambalazhohej me tezën e mbrapshtë se në Shqipëri nuk kishte komunizëm, por një deformim të tij. Të paktën kështu, ata që magjepsen sot nga teoritë komuniste të ditëve të fundit do të ishin më të legjitimuar në kërkimin e tyre për një rrugë tjetër, qoftë ajo edhe rruga për asgjëkund.

panorama

i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anëtarësuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Citim Postuar më parë nga _AuLoNa_ Lexo Postimin
    Po, kete e kane thene edhe historjan, analiste dhe deshmimtare te asaj lufte! Nqs Balli Kombetar do te ishte me i lidhur me popullin qe te delegonte idete e tyre, ashtu sic beri edhe Partia Komuniste e asaj kohe, kur te mbaronte lufta do te kishte nje pjese te mire te popullit me vete edhe pse mund te mos ishte shumica. Per fat te keq Balli Kombetar perfaqesonte vetem klasen qe ishin te kamur, dhe ne Shqiperi ne ate kohe popullsia me e teperet ishin te varfer. Nuk perdoren strategji sic duhet, ashtu sikurse shikon edhe sot partite politike shikojn kush pjese e popullit eshte me numer me te madh qe i mbeshtet ne saje te statistikave ekonomike, vetem se atehere kishte me teper patriotizm per arsye te pushtimeve te nje pas njeshme.

Psh. Femijet e pjeses se familjeve te varfra dhe fshataresise qe ishte shumica ne ate kohe qe paten mundesi te venin te benin studime jashte shtetit u bene ata qe ishin baza e Luftes Nacional Clirimtare. Po te tregoj nje rast ne fshatin e mamit tim ne kohen e pushtimit Italian mbas 39's. Quhej Shaban Seferi, dhe kishte mbaruar studimet ne Itali per Juridik. Duke pare jeten si behej ne Itali, dhe duke u kthyer ne atdhe e duke vene re sesi perodrej populli dhe familja e tij qe ishte e varfer, nje djale i ri ne moshe 22 vjece te asaj kohe nuk rrinin neper kafenera si sot, por kishin nje tjeter botkuptim se c'fare duhej te ndryshohej per vendin e tyre. Kur u kthye ne Shqiperi mbasi kishte mbaruar shkollen, pa disktuim prape edhe pse ne vendin e tij, nuk i jepej mundesia te punonte per ate qe kishte studiuar. Kjo e beri te angazhohej me guerilasit qe benin keto aksionet e asaj kohe. Ne nje aksion e siper vret nje toger te madh Italian qe ishte ne rrethin e Vlores. E arrestuan, e kerkoi gjyqin ti behej ne Itali, mbasi i dinte ligjet atje dhe gjykatesit do te perdornin ligjet ashtu sic duhej, mbasi ne Shqiperi nuk funksjonin sic nuk funksjonojn edhe sot. E fitoi gjyqin atje, sapo erdhi ne Shqiperi per pak muaj Italianet me ndihmen e atyre qe u venin mbas e vrane, dhe e varen ne nje peme qe ta shikonte gjithe fshati dhe te rintje e tjere. Tere naten te rinjte e fshatit e varrosnin, ne mengjes vinte toga e Italianeve e zhvaroste dhe e varte qe ta shikonin te rinjte. Me thuaj ti me ke do te hidhej fshati dhe te rinjte e atij fshati, me Ballin Kombetar qe ishte bere aleat i Italianeve, apo me PK qe u premntonte dicka tjeter?! Ndaj edhe populli ishte mbush plot me keto gjera, dhe alternativa qe u afronte atyre nje shqiperi pa pushtues te huaj ishte Partia Komuniste, kjo ishte mese llogjike tashme tek nje popull i cili kishte heq ne kurriz pushtime shekullore.

Ndaj une kur them duhet te analizojme mire historine tone pse rrodhi keshtu, nuk duhet te fillojm te hedhim fajin njeres apo tjetres, por ti marrim me rradhe ngjarjet dhe mentalitetin e popullit tone qe vendosi te mbeshteste kete force, te cilet po perfaqesonin ata te gjithe, dhe jo vetem nje pjese te vogel te shoqerise se kamur sic ishte ne ate kohe dhe te hujat.
    Aulona une e respektoje mendimin tuaj dhe eshte e drejta juaj qe mos te jesh dakord me opinionin tim!Une do te te thosha meqe po kembengule tek jotja,se edhe komunistet kane bashkpunuar me armiqte shekullore te kombit tone.bashkpunimi me ruset dhe serbet ishte nje tradheti e vertet kunder kombit,kunder asaj pjesa te kombit,te cilen put*na Europe ja shkeputi trungut te atdheut.Nga viti 1941 gjer me 1948 keta horra qe vinin nga dhite bashkpunuan me ata qe kishin lincuar dhe vazhdonin te linconin gati gjysmen e popullit tone.Kryeservili i serbve enver hoxha ushtroi terror te papare me ata qe nuk u pajtuan me vendosjen e komunizmit ne Shqiperi.Vari,pushkatoi,burgosi e internoi.Ju rrembeu pronat pronarve te ligjshem dhe ua dha leshkove qe erdhen nga dhite.Te gjitha keto veprime beheshin me udhesimet e armiqve tane,sepse keta e dinin se elita kombetare ishte rrezik per arritjen e qellimeve te tyre te errta.Prandaj emisaret jugosllave ju dhane urdher enverit dhe larove komuniste te eleminonon kundershtaret.Keta laro ishin dalluar ne vrasjet,burgimet dhe internime.Gjyshrit dhe baballaret e bammutatve me shoke kane marre medalje e dekorata per krimet e bera kunder shqiptarve te cilet nuk ishin dakord me pislleqet e te kuqve.Serbia, e cila per syleshllekun e dhiarve e asfiksoi ekonomine e varfer shqiptare,se dyqanet tona ishin boshe ne ato vite.Po realizohej berja republike e 7 e RFJ.Im ate ka marre pjese ne aksionet e ndertimit te hekurudhave te para ne ato vite me ka treguar:''Kur behej raportimi ne mengjes dhe ne mbremje i brigatave aksioniste,komunistet nuk thoshin brigada X,por Dionica X.Kish filluar zevendesimi i fjalve shqip me ato serbe.Ne ato vite brohoritej ne kete menyreito para,pastaj Enver.''E kupton moj mikja ime se cfare po ndodhte nga bashkpunimi i komunistve me armiqte e kombit tone?Titua pati divergjenca me Stalinin dhe ky i fundit e terhoqi nga vetja laron enver.Se kush ishte diktatori komunist i URSS gjithe bota e di.Mbas lidhjes me URSS-n ne vendin tone lindi fjala kulak e huazuar nga Rusia.Larua i madh dhe leshkot e tjere gjer tek gjyshrit e bammtatve te forumit e shume te tjerve zbatuan pike per pike politiken staliniste te zhdukjes ,eleminimit fizik e pronesor te shume shqiptarve.Shume nga keta nuk kishin qene as ne radhet e BK,por u eleminuan dhe u burgosen e internuan vetem pse ishin te pasur dhe u quajten kulak.A e di ti moj mikja ime se ishte insistimi armiqesor i Rusise me 1913 qe vendi jone u be cope-cope?Apo beson ne perrrallet e larove komunist qe thoshin se ishte BM ajo qe beri ndarjen e Shqiperise.Jo nuk ka qene ashtu!BM ishte armike e komunizmit dhe enveri beri ate fajtore,kur ishte ku*rva Rusi mikja e Shqiperise komuniste; armikja e shqiptarve ajo qe i dha gjysmen e vendit serbve dhe grekve.E pra komunistet kane bashkpunuar me armiqte tane serbo-rus duke i shkaktuar vendit dhe gjithe shqiptarve nje tragjedi te madhe.Pra te dy palet kane bashkpunuar me armiqte e kombit,por keta te fundit i kane shkatuar deme te pallogariteshme gjithe shqiptarve.Edhe gjate luftes historia dhe historianet na kane treguar se ishte bashkpunimi i komunistve me armiqte e kombit tone serbet qe u prish Marrveshja e Mukjes.Se cfare thone larot komunist e pinjollet e tyre mua nuk me plas fare.Ata jane e mbeten gjarperinj helmues.As qe e marr mundimin te merrem me ta.Ata i ka diskredituar dhe balosur historia jone.Populli i tregon me gisht keto vemje te ndyra!
    Cfare mund t'ju harrojme sekretarve te partise te tipave bummutat & Co.Keta derra te qelbur qe e shkaterruan dhe depersonalizuan njeriun shqiptar perfaqesohen sot nga kryetari Shoqates per mbrojtjen e figures se diktatorit,sekretari i pare i KPPSH Tepelene Gramoz Ruci.Te gjithe shqiptaret po e shohin se sa destruktive e antikombetare kane qene dhe jane komunistet.Mesoni ju te rinjte nga keto qe po ju tregojme.Ata qe vrane e burgosen baballartet e bamutatve ishin per kete rruge qe po mundohet te ndertojne shqiptaret sot.Pra komunistet, ata qe luftuan kunder armiqve e tradhetarve dikur, mbas lufte nisen zhdukjen e shqiptarve,vetem pse thoshin qe nuk ka patate ne pazar.A nuk jane tradhetare keta bammutater?A kane fytyre keta te vjellin helm gjarprinjsh?
    Ndryshuar për herë të fundit nga nestorp : 28-03-2010 më 16:26
    If friends were flowers,I'd pick you!E]

i/e regjistruar Maska e bamatat
    Anëtarësuar
    07-01-2010
    Vendndodhja
    Ne malet e Laberise atje ku Dielli dhe Shqiponja rrine bashke
    Postime
    1,070
    Beji kaken diskutimeve i thone kesaj ! Ky nuk qenka forumi shqiptar , por forumi antishqiptar !
    Paska fillu censura si ne kohe te gjermanit !

Pse i keni fshire postimet , apo se ju nxjerrin ne driten e diellit politikisht ?

Kaq frike e keni diellin o njerez te erresires ?

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    o batamat
    nuk e kupton se po behesh qesharak duke qujt fashista njerezit vetem se thone te verteten per enverin?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Dikure i kom kenduar e qare kure vdiqe Xhaxhi Enver tashe po qaj pse kom qar e mesa po shof do qaj pse kom qar qe kom qajt.I madhe ishte Xhaxhi yne,Tek ai shihja Shqiprin nji lule,nji kshtjell dhe dillin qe po ledhatonte me rreze te arta token e Shqiperis.Tani gjdo gje po me duket e shkret .Dal ne oborr, oborri qan ,dal ne fush, fusha gjemon edhe kjo kull pom duket shpi.Ai e pruri deri ku e pruri e ne ku po e qojm Shqiperin .Shpesh historia na ka tradhtuar e po druaj se po na tradhton prap I huaj esht i huaj bre burra. Enver hoxh me nuk lind.Ta kujtojm moton e tij Mbrojtja e atdheut detyre mbi detyrat.

Ai ishte nji liridashes i madh ishte Nji e do mbetet NJI(1) dhe i vetmi per kah madheshtia shqiptare.

Citim Postuar më parë nga ganimet Lexo Postimin
    Dikure i kom kenduar e qare kure vdiqe Xhaxhi Enver tashe po qaj pse kom qar e mesa po shof do qaj pse kom qar qe kom qajt.I madhe ishte Xhaxhi yne,Tek ai shihja Shqiprin nji lule,nji kshtjell dhe dillin qe po ledhatonte me rreze te arta token e Shqiperis.Tani gjdo gje po me duket e shkret .Dal ne oborr, oborri qan ,dal ne fush, fusha gjemon edhe kjo kull pom duket shpi.Ai e pruri deri ku e pruri e ne ku po e qojm Shqiperin .Shpesh historia na ka tradhtuar e po druaj se po na tradhton prap I huaj esht i huaj bre burra. Enver hoxh me nuk lind.Ta kujtojm moton e tij Mbrojtja e atdheut detyre mbi detyrat.

Ai ishte nji liridashes i madh ishte Nji e do mbetet NJI(1) dhe i vetmi per kah madheshtia shqiptare.
    Ganimet, vetë XHAXHI pati thënë: "Dhjetë vjet do të më qani, dhjetë vjet do të më shani, pas dhjetë vitesh do të më kërkoni".
    E sheh, ti je gati të hysh në 10 vjetëshin e fundit.
    Mos harro nuk do të jesh i vetëm.
    "Projekti 21" nuk i bën reklamë vetes, afirmon të tjerët!

Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar më parë nga ganimet Lexo Postimin

xhaxhi i ishte i madh, sidomos kur prishi xhamiat, dogji kuranet..... apo jo ganimet?

Anëtarësuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar më parë nga ademgashi_dk Lexo Postimin
    Ganimet, vetë XHAXHI pati thënë: "Dhjetë vjet do të më qani, dhjetë vjet do të më shani, pas dhjetë vitesh do të më kërkoni".
    E sheh, ti je gati të hysh në 10 vjetëshin e fundit.
    Mos harro nuk do të jesh i vetëm.
    hehehe
    nuk e ka thene ket se ai ka mendu se eshte i pavdekshem
    si e qante ajo malsorja
    eeee eee eeeee
    nuk ke dek po je ka rre

i/e regjistruar Maska e nestorp
    Anëtarësuar
    07-07-2009
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    514
    Citim Postuar më parë nga puroshkodran Lexo Postimin
    o batamat
    nuk e kupton se po behesh qesharak duke qujt fashista njerezit vetem se thone te verteten per enverin?
    Miku imShkoder loce nuk ke cfare t'i beshe,ndodh edhe keshtu!Laberia bir i se ciles jam, eshte nje krahine e lavdishme,prandaj jam krenar per te. Labet keta burra trima i kane dale per zot vatanit kur ai eshte ndodhur ne situata te veshtira.Nuk po futem ne historine e lashte,por po vije tek LNCL.Labet mbushen cetat dhe batalionet me djem e vajza per te luftuar pushtuesin fashisto-nazist.Me 20 janar te vitit 1944 djemte e Laberise krijuan nje brigade te lavdishme qe quhej Brigada e V Sulmuese.Aksionet e saj luftarake filluan ne Vlore e mbaruan ne Vishegrade Jugosllavi.Ajo brigade udhehiqej nga dy djem te krahines se Laberise,te cilet nen udheheqjen e PKSH u kthyen ne diktatore e kriminele te pameshirshem.Ne fakt aktivitetin e tyre kriminal e filluan qe ne ditet e luftes.Keta dy xhahile pushkatuan nje vajze te re te quajtur Ramize Gjebrea!Faji i saj ishte sepse ajo dashuronte nje partizan nga bregdeti,te quajtur Zaho Koka.Zahon nuk e pushkatuan,sepse nuk ua mbajti,sepse ndryshe do te kishin kunder gjithe bregdetin.Mbasi e pushkatuan,me vone me paturpesine me te madhe i xhveshen rrobat e partizanes dhe ja moren.Miq te mij forumist ne ate brigate kane marre pjese me pushke ne dore dy dajat e mij e plot te aferm te tjere.Njeri nga dajat e mij dhe burri i halles sime kane qene prezent kur vajza bukuroshe R Gjebrea u pushkatua nga nje skuader partizane. Im ate kohe ka qene femije,keshtu qe nuk mori pjese me pushke ne dore,por gjyshja ime dhe im ate ndihmuan ekonomikisht levizjen partizane.Gjate viteve te komunizmit une si cdo shqiptar tjeter u ushqeva me urrejtje per pjesen tjeter te shqiptarve.Partizanet ishim vetem trima,ballistet ishin frikacak.Jo vetem kaq por edhe gjermanet ishin frikacaker,SAQE NJE TE PARE PARTIZANET JA MBATHNIN ME VRAP.Pra gjithe historia e luftes na u tregua se prapthi miq.Bile une kam degjuar aso kohe sa qe propaganda komuniste, Migjenin dhe FS Nolin gati i bene komunist.
    Kush i bente krimet kunder shqiptarve thoni ju?Udhezimet vinin nga KQPKSH qe direktivat i merrte ne Beograd e ne Moske.Kush i zbatonte ne praktike keto direktiva antishqiptare?Gjithe ata djem qe moren pjese ne lufte per clirimin e vendit,komunizmi i beri police,oficere gjykates,prokurore,sigurimsa,drejtore,pergjegjesa sektori e gjer te brigadieri ne kooperative.Por mbi te gjithe ishin sekretaret e partise ata qe benin cfare ju donte menderja.Por ju miqte e mij duhet te dini dicka;gjysma e ketyre gjarprinjeve te krijuar nga PKSH, se nuk ishin te till kur moren pushken, per fatin tone te keq ,kane qene nga krahina jone.Nuk numerohen krimet qe kane kryer keta xhahile,(Ju kujtoje Aranit Celen,kryeprokurori komunist)por me e keqja eshte se ata kane lindur e lene mbas vetes xhahile te rinj.Keta jane pinjollet e tyre,te cilet bejne kuku si qyqet nate e dite per parajsen e humbur.Keto qyqe kerkojne te revokojne apo kthejne edhe njehere kohen te cilen shqiptaret e shporren te fundit.Njeri nga keta pinjolle teper te rrezikshem eshte ai qe me quan mua fashiste.Si ky ka shume ne Vloren time.Nuk kam ndonje dicka me ta se jane te majte,por kur shohe qe keto larva na sulmojne ne shiptaret e thjesht duke na quajtur fashiste nuk mund te duroje dot me.Keta jane njesoje si baballaret qe i kane pjelle.Shikojini sot PS te udhehequr nga nje pinjoll i komunistve.Nuk mund te gjeje dot fjale te tregoje se sa DESTRUKTIVE E ANTISHQIPTARE jane pinjoll te till.Keta jane ata qe na quajne ne fashiste!Ne kohen kur cdo shqiptare eshte i indinjuar per provokimin ksenofob grek,te majtet ,pinjollet e komunisteve po heshtin.Miqte e mij nuk kam asnje te aferm qe ka qene me arme ne dore me Ballin Kombetar.Ajo qe nuk ju pelqen ketyre pinjollve eshte se une e si une shume shqiptare kemi marre informacionet e duhura per historine e vertete te LNCL.Pra ne nuk jemi dakord me ato qe na kane perrallosur tellallet komunist,por kjo nuk ju vjen mire pinjollve te ketyre bishave,te cilet shumica i kane kthyer patkonjte nga dielli,por aty ketu ka mbetur ndonje gjalle e vjell helm kunder nesh.Ju qe jeni te rinj edhe juve mikja ime AuLoNa duhet ta keni te qarte se sjellja ne forum e Epopese se Ballit Kombetar eshte nje turp i bere qellimisht.Epopene dhe veprat e enverit le t'i mbaje bammatati me shoke ne shtepiat e tyre.Ato nuk kane vend nee keto kohe.Keta pinjolle jane te ligj e zemer katran.Publikimi i asaj epopeje eshte njesoje sikur te nxjerresh jarge te verdha nga goja.
    Ne fund dua t'ju them te gjithve se familja ime ka qene,eshte dhe do te mbetet patriote.Edhe une si pinjoll i nje familje te till i edukuar me keto ndjenja,te till do t'i edukoje edhe femijet e mij.Familja ime dhe une nuk kemi asnje lidhje me ata qe i kane shkaktuar tragjedira popullit te vet.
    If friends were flowers,I'd pick you!E]

Faqja 25 prej 65 FillimFillim ... 15232425262735 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •