Postuar më parë nga
Gazeta55
Kryetari i PS-së, njeriu antikompromis, ka patur dje në Vlorë vetëm 45 dëgjues, duke u shndërruar në gazin e qytetit bregdetar. Me pretekste vetëpërjashtuese, ai ka sulmuar të gjitha monopolet virtuale të Shqipërisë, por ka mbajtur për vete veç monopolin e gënjeshtrës, monopolin e politikanit që udhëhiqet vetëm nga nuhatja e klanit të biznesmenëve që e ka marrë peng
Edi Rama zbarkoi dje drejt Vlorës e Fierit me karvanin e rekrutëve protestues, por pa mbështetës dhe pa përkrahjen e minimumit të mundshëm. Kësisoj, kreu i PS vazhdon të organizojë pseudotubime, edhe pse e kupton se gjithçka thotë në sheshe dhe gjithçka përpiqet të demostrojë është thjesht sintezë e verbërisë mendore përballë një realiteti të dhimbshëm dhe katastrofik për fatin e tij dhe të parisë që përfaqëson.
Edi Rama iu drejtua dje qytetarëve të pakët, në kushtet e një moti të acartë dhe të ftohtë, për sa kohë as natyra nuk e favorizon në veprimet e tij skizofrenike dhe mbledhjen e plenumeve me tematika antishqiptare, se askush nuk do ta ndalë në pështjellimin dhe konfuzionimin e situatës politike në vend.
Kërkesave të njëpasnjëshme për dialog dhe debat parlamentar, Edvin Rama u përgjigjet me një seri retorikash të palogjikshme dhe të paarsyetuara, duke lënë të nënkuptuar se kërkesa e tij për hapjen e kutive ka qenë thjeshtë një ngastër e rëndomtë, për të mbuluar përgjegjësitë e humbjes dhe fatalitetin e një filozofie dështake që iu prezantua shqiptarëve për muaj me radhë para dhe gjatë fushatës. “Dialog po, por më parë të marrë të shkojë në vend kërkesa e opozitës, të hapen kutitë e votimit”, artikuloi ai dje nga Fieri, pretekstin absurd vetëpërjashtues nga procesi i zgjidhjes, me gjithë rekomandimet e ndërkombëtarëve dhe gatishmërisë së mazhorancës.
Edhe më mjerueshëm ishte situata në Vlorë. Fotoja ekskluzive e gazetës tregon për numrin e pakët të protestuesve, bile edhe më i vogël sesa numri i protuestuesve në Elbasan, një ditë më përpara, kur kishin arritur rekordin historik të shkretëtirës në një miting. Korrespondenti ynë nga Vlora thotë se në miting nuk numëroheshin më shumë se 45 veta, edhe ata ndenjën vetëm pak minuta, duke mos duruar deri në fund fjalimin e Edi Ramës, i cili bëri sikur sulmoi të gjitha monopolet e Shqipërisë, por në fund veç konfirmoi se vijon të mbajë për vete monopolin e gënjeshtrës, monopolin e një palo-politike, e cila s’ka as interesin më të vogël për interesat e vendit, por që udhëhiqet nga nuhatja tregtare e klanit të industrisë së ndërtimit.
Edvin Rama, duket i gatshëm për dialog, por në parlament nuk futet, pasi ka fobi nga debati parlamentar, ka fobi nga kompromiset shumë paleshe dhe kësisoj me çdo kusht kërkon të penalizojë udhën e Shqipërisë drejt Bashkimit Evropian. Edvin Rama dhe shpura e tij malavite i tremben stabilitetit politik, pasi aty do të zbuloheshin skarcitetet e rëndomta të një opozite të rrënuar dhe mungesa e theksuar e alternativave të debatit politik. E kjo, vjen si rrjedhojë e shkallës së lartë të degradimit dhe kurthit të pisët e të kapluar që Edvin Rama i ka faturuar një klase politike në Shqipëri, që për fat të keq është forca e dytë më e votuar nga shqiptarët, forca që po shkel mbi vullnetin e lirë të votuesve të saj dhe të të gjithë shqiptarëve.
Edvin Rama tjerrë pafundësisht se është i gatshëm për dialog, i përgjigjet ‘po’, por nuk duket asnjë hap paramendues në këtë rrugë të panjohur për të dhe shpurën e tij të pasanikëve që vetëm për interesat e Shqipërisë dhe të shqiptarëve nuk është e interesuar. Po tregohet qartë, me vetë dije apo pa të, se Edvin Rama nuk është i dhënë pas kompromiseve parlamentare. Edvin Rama ka një armik madhor që e mban jashtë mureve të sallës së kuvendit, armikun e konsensusit politik, për interesat e jashtëzakonshme të Shqipërisë, të cilat ai duket se ka menduar t’i dëmtojë.
Nuk është hera e parë që Edvinin bën lëvizje të tilla. Për tu kujtuar janë zgjedhjet lokale të vitit 2007. Shkëmbimin e dy duarve të dy njerëzve që synojnë të bëjnë diçka produktive për vendin, Edvini e konsideron si akt jo burrëror dhe si nënshtrimin e njërit ndaj tjetrit.
Ky njeri antikompromis tentoi të bojkotojë edhe zgjedhjet e përgjithshme parlamentare, pasi shqiptarët do të votonin për herë të parë në historinë e tyre me një nga dokumentet më të sigurta të identitetit dhe që çonte në nivelin zero falsifikimin e identiteteve dhe falsifikimin e votave. Lëvizja e Edvinit ishte e paramenduar. Ai kishte frikë nga dokumentet e sigurta, pasi mercenarët e tij të shpërndarë ane kënd vendit, nuk do mundnin që të sajonin zgjedhjet nëpërmjet një procesi të manipuluar. Ndërsa pas 28 qershorit, ditët e mëvonshme kur po mësonte zyrtarisht se ishte i humbur nga zgjedhjet e lira dhe të ndershme, përcolli lajmin e zi se zgjedhjet ishin jo të rregullta. Pa paraqitur asnjë të dhënë, asnjë fakt dhe asnjë dokument që mund të raportonte qoftë edhe parregullsinë më të vogël, Edvin Rama filloi lëvizjen e mashtrimit të qytetarëve. Ky njeri antikompromis, nuk ka alternativë tjetër, veçse të pengojë me çdo kusht realizimin e reformave dhe integrimin e Shqipërisë në strukturat evropiane.
Krijoni Kontakt