sna ka faj kerkushe e pate sa dolen ne protesta 50 vet nevende se te dridhej prishtina sod e jo veq prishtina pore gjith kosova.
QENI I KEQ TA BJEN UJKUN NE TORISHTE .kjo eshte qeverija jone qe e ka ftu vet dhelpren plake.
sna ka faj kerkushe e pate sa dolen ne protesta 50 vet nevende se te dridhej prishtina sod e jo veq prishtina pore gjith kosova.
QENI I KEQ TA BJEN UJKUN NE TORISHTE .kjo eshte qeverija jone qe e ka ftu vet dhelpren plake.
o arian fjala e drejte thuhet ashtu si eshte ehe pse dheme po qka tju besh disa injorantve ktu ne forum qe nevende se te sjellin argumente shajne e fyjne.
hashim thaqi me LDK e ka ftu EULEXIN me gjith 6 pikshin qe hape pase hapi po realizohet.
kjo seshte fshehtesi,shpresojm qe ky euleshi te mos naje arrestoje edhe grate se per burra me spo ka probleme.
Dhe jo vetem kaq por eshte duke u be nje luft e pa shpallur ne mes te politikajve,kush po ja kan nanen tjetrit per me zan nje karrik.
Une asnjeher nuk kam pas simpati ndaj klases politike,por tani ka ardh koha qe ata shqipetar qe endiejn vehten me te vertet shqiptar te bashkohen,te lidhen me popullin,sepse eshte marri qe ne nje protest ku protestohet per djem qe kan dhen per kete vend shume te mos tubohen me shum se qindra vet ky eshte turpi i turpit,dhe populli nuk eshte fajtor sepse politika e ka perqa deri ne ate mas qe me veshtir eshte qe ti besohet dikujt
Limaj dorëzon imunitetin
Publikuar: Sot, më 17 mars 2011, në Koha.net
Prishtinë, 17 mars -(E plotësuar) Nënkryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Fatmir Limaj ka vendosur të heqë dorë nga imuniteti i të qenit deputet i Kuvendit të Republikës së Kosovës, në mënyrë që të mos pengohen, siç tha ai, hetimet e filluara ndaj tij nga ana e EULEX-it. Gjatë një konferencë për media, të mbajtur të enjten, Limaj tha se beson në pastërtinë e luftës që ka bërë, luftës së UÇK-së, ndaj është i gatshëm të ballafaqohet kurdoherë me drejtësinë.
Derisa tani i mbetet Kuvendit të Kosovës për t’ia hequr imunitetin, Limaj tha se me këtë vendim shprehë edhe njëherë gatishmërinë për të bashkëpunuar me drejtësinë, por kërkoi nga misioni evropian për sundimin e ligjit që drejtësia të mos kufizohet vetëm në rrafshin e tij. Ai me këtë rast përmendi edhe veriun e Mitrovicës, si vend ku nuk sundon ligji, dhe ku askush nuk po mundet të shtrijë ndikimin e tij aty.
Ish-ministri i Transportit tha se ka qenë të mërkurën në takim me zyrtarë të EULEX-it, por as ai as mbrojtja e tij nuk kanë ndonjë dokument zyrtar që dëshmon se ndaj tij është ngritur aktpadi. Ai tha se beson në pastërtinë e luftës që ka bërë, në pastërtinë e luftës së UÇK-së, ashtu sikur që beson se do të dalë i pastër edhe nga hetimet e tjera që misioni evropian ka ngritur ndaj tij si i dyshuar për korrupsion.
Policia e EULEX-it ka arrestuar të mërkurën disa ish-luftëtarë të UÇK-së, si të dyshuar për krime lufte, ndërkaq në mbrëmje, të njëjtën ditë, zyrtarë të misionit evropian kanë marrë në pyetje edhe deputetin Limaj, pasi ky i fundit iu dorëzua vullnetarisht drejtësisë. Gjatë luftës, Limaj ka drejtuar Brigadën “Kumanova”. Nën dyshimet për krime lufte, ai ishte arrestuar vite më parë nga autoritetet e Tribunalit të Hagës, por ishte liruar si i pafajshëm, shkruan Telegrafi. Deklaratë e Grupit Parlamentar të Partisë Demokratike të Kosovës më rastin e arrestimi të ish pjesëtarëve të UÇK-së nga policia e EULEX-it
Grupi Parlamentar i PDK-së e ka pritur me shqetësim arrestimin e djeshëm të disa ish pjesëtarëve të UÇK-së nga policia e EULEX-it.
“Në mesin e të akuzuarve padrejtësisht është edhe deputeti i Grupit tonë Parlamentar, Fatmir Limaj, i cili vite më parë ka kaluar nëpër një proces gjyqësor ndërkombëtar, duke u shpallur i pafajshëm. Grupi Parlamentar i PDK-së beson në pafajësinë e të akuzuarve dhe në pafajësinë e deputetit Fatmir Limaj”, thuhet në komunikatë të grupit parlamentar, dhe vlerësohet se këto arrestime janë të frymëzuara nga ato qarqe që duan ta njollosin karakterin e luftës së drejtë të UÇK-së.
Grupi Parlamentar i PDK-së beson që akuzat e ngritura janë të bazuara në shpifje dhe konstruksione të qarqeve antishqiptare serbe që qarkullojë me vite të tëra, me qëllim të njollosjes së ish pjesëtarëve dhe eprorëve të UÇK-së.
Grupi Parlamentar i PDK-së shpreson se organet e drejtësisë dhe të hetuesisë së EULEX-it do të arrijnë deri te e vërteta dhe ish pjesëtarët e UÇK-së do të shpallen të pafajshëm.
Andej po shkojme me hapa te sigurte. Prandaj po punoni ju dite e nate. Uji fle spiunat nuk flene. Do ta fitojme si po duket nje qeveri sipas deshires tuaj. Sepse Limaj me shoke nuk e bene luften sipas rregullave te luftes. E rregulli numer nje eshte eliminimi i spiunave. Fatkeqesisht keta kane gabu rande ne kete drejtim.
Dalin Protesta edhe shkojn ne shtepi prap se skan qka me ba .
Une nuk dyshoj aq shum ne deshmitar te ktyre ngjarjeve sa dyshoj ne bashkluftart qe kan perqafu stacjonet e policis kaniher per hetime, edhe gjaku i deshmorve te vertet ka qen me luftu kunder shkaut e jo kunder kojshis per pun belaje e pun partije, se kolaboracjonistav mir jau kan ba po kta kta ftuturun shum qat koh qe skan pas koh mu marr me shkije kan menu qe jon ba mreta edhe bajna qa dojna na jena kush jena, tash ma ju ka dal krejt zezat fush qaq shum zeza qe kan ba per me mbrojt vetin pi qesin shokt qe kan qen bashk, kto jan deshmit e rasteve te mdhe te komandantave te uqk qe kan qen pak ne kfor e ne eulex, deri tash nuk pash akuza qe thot dikush qe po akuzohen qe kan vra kaq ushtar shkije ose kaq polic shkije >?
Ndryshuar për herë të fundit nga apacer : 17-03-2011 më 17:01
Krijoni Kontakt