Ore po le te jete sado kokforte Bollano-ja, qe vetem kokforte nuk eshte, ato tabela do ngulen serish dhe do jene vetem Shqip. Nuk do plotesojme tekat e 3 vetave duke thyer rregullat e 3 milione te tjereve. Ça u be ketu? U lirua? Shpresoj qe qeveria te mare masa per kete akt te papergjegjshem te nje personi qe ka nxitur gjithmone vetem sherr dhe asnjehere nuk eshte bere pjese e bashkepunimit ne te mire te komunitetit.
Dhe, ato tabelat do te behen ne te dyja gjuhet vetem kur Greqia te ktheje tokat çameve dhe ne kufirin grek tabelta te jene ne te dyja gjuhet. Çdo gje eshte reciproke. Apo jo?
Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni
Per cfare tabele e ke fjalen ti Albo .
Ato Sinjale Mikroskopike . Apo ato tabela te lyera me Dore ?
Ka nja 70 vjet qe ne shqiperi nuk nderrohen sinjalet rrugore.
+ ne shqiperi nuk njeht e drejta e precidences. ( e drejta kalimit)
ne Reth hyne kush eshte me i forti.
Me Pak fjal skan heq gje ata po atje ska pat tabela fare.
FieRaK
Jo, pse ti vene dhe ne greqisht? Per ti bere qejfin Bollanos? Ne cfare shteti te botes ke pare ti qe nje kryetar rrembythje i nje bashkie me 2000 fryme te sfidoje nje shtet dhe ligj te tere? Pse u dashkan bere perjashtime dhe trajtuar ky rast me kujdes sepse behet fjala per te shkruaren ne greqisht? A ka, a ska zot ai vend xhanem? Kush guxon ti dali kunder nje shteti te tere dhe te beje sipas qejfit? Pastaj pse u dashkan vendosur tabelat ne greqisht? Per 300 shpirt qe mund te jete minoritare? Atehere i bie qe Greqia nga cepi ne cep te kete tabela rrugore, reklama dyqanesh, te shkruara bankare kompjuterike neper ATM dhe cash machines ne shqip meqe jane pothuajse 1 milione aty. Po ska faj Bollano. Fatkeqesisht kerma te tilla nuk na kane munguar gjate gjithe historise. Fajin e kane ata qe jane ne krye qe skane kellqe tja fusin kembet te dyja ne nje kepuce kesaj vemje qe nga halabak mirdite na perfundoi ne minoritar te thekur. Te isha une shtet ne rradhe te pare do ja ngarkoja financiarisht kete dem Bollanos ne kurriz dhe pastaj do e trajtoja ne aspektin penal. Dhe te guxonte Bollano apo ndonje tjeter te bente prape gjera te tilla. Po kush e ka mendjen ta beje kete gje? I le rehat lufta midis sojit? E kane mendjen ti hane koken njeri tjetrit, te fryjne xhepat dhe te fitojne sa me shume per aq sa jane ne pushtet. Keshtu eshte dhe kur ndergjegja qytetare dhe atdhedashese ne ate vend ka vajtur kaq poshte dhe nuk ngrihen ti tundin dhembet qeverise qe lejon palacolliqe te tilla. Bravo i qofte Bollanos. Madje edhe te kerkoje qe tabelat te jene vetem ne greqisht se rrezik nuk i thote gje njeri po e lene ne heshtje sic i kane lene shume gjera te tjera. Ah o fare e keqe dhe gjak i shprishur...
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
kjo ekziston.....pune marketingu....madje dhe ne vodafon po te maresh dhe nuk di greqisht (fillon e u flet anglisht si puna ime), te pyesin se cfare etnie je dhe te japin ne telefon shqiptar (ne rastin tim).te shkruara bankare kompjuterike neper ATM dhe cash machines ne shqip meqe jane pothuajse 1 milione aty
Sa per tabelat, cka ketu per tu cuditur?! Bollano po thote Himara dhe Kosova ceshtje te njejta , ju po u djeg tek tabellat? Rruges per ne Erseke shikon tabella greqisht, rruges per ne Kapshtice shikon tabella greqisht (Sarande e gjirokaster nuk kam qene).
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
Mbase historine e Permetit e qan me lot, por historise se Himares e te Laberise mos ia mesho me "fluturon fluturon gomari." Ka disa tema ketu ne forum ku diskutohet Himara, ose bashkojme kete teme me te tjerat, ose sqarohemi andej. Por duke lene menjane historine e Himares, kjo eshte ceshtje ligji ne radhe te pare. E para e punes c'u be Himara? Shtet me vete? Cfare eshte Shqiperia? Han me 10 porta? Rruga kombetare, Parku kombetar i Llogarase e me poshte jane prona te Bollanos?!
Me fal Albo, por nuk e kuptoj, ose nuk dua te kuptoj nje individ te kapacitetit tend te mbaj nje qendrim te tille. Mos me trego mua turizmin dhe 100 gjuhet, se mjafton anglishtja per ate pune (ashtu sic jane tabelat dhe ne Greqi.) Plus qe hic mos te te zere meraku per 2 turiste greke qe mund te vijne ne Himare a Dhermi, se ka si merren vesh. Keto jystifikime jane te kota. Nuk kam kohe te shkruaj me gjate, per te tjerat debatojme me vone. Kjo ceshtje nuk eshte thjesht per teneqe e alumin. Ta thjeshtosh kaq shume eshte naivitet.
PS: Per shkrimet ne greqisht ne kohen e xhaxhit, ia ke futur kot. Gelqere te bardhe kishte nga te gjitha anet, po shkrime e grafite neper mure nuk ekzistonin. Veja ne Dhermi cdo vere dhe as qe nuk degjoje greqisht-foles. Cfare nuk ben njeriu i shkrete per nje pale dokumenta, apo per buken e gojes (tjeter teme kjo.)
Shqipëria është han me 150 porta, aqsa ka shtete në botë. Pasi Shqipëria është vendi që po promovon veten si destinacion turistik për gjithë popujt e botës. Dhe nëse tabelat e rrugës janë në 150+ gjuhët e botës mua nuk më shqetëson fare ky fakt. Nëse këtë vit vijnë 100,000 kinezë të pushojnë në Rivierën Shqiptare, ti vënë edhe në kinezce që neser.Mbase historine e Permetit e qan me lot, por historise se Himares e te Laberise mos ia mesho me "fluturon fluturon gomari." Ka disa tema ketu ne forum ku diskutohet Himara, ose bashkojme kete teme me te tjerat, ose sqarohemi andej. Por duke lene menjane historine e Himares, kjo eshte ceshtje ligji ne radhe te pare. E para e punes c'u be Himara? Shtet me vete? Cfare eshte Shqiperia? Han me 10 porta? Rruga kombetare, Parku kombetar i Llogarase e me poshte jane prona te Bollanos?!
Dhe kjo ideja se tabelat e rrugës duhet të jenë "vetëm në shqip", më kujton kohën e xhaxhit Enver që ndërtonte bunkerë edhe anës detit e në rivierën shqiptare për tu mbrojtur nga armiku (imagjinar) i popullit.
Sikur e keqja ti vinte Shqipërisë nga tabelat shumëgjuhëshe të rrugës, hallet e shqiptarëve do të kishin marrë fund me kohë.
Albo
Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 03-03-2008 më 19:07
Ti thua "përse nuk më pyetën mua se në cfarë gjuhe duhet ti ngrinte tabelat Bashkia e Himarës?". E ka emrin ndarje pushtetesh, dhe kur bëhet fjalë për rrugët e Himarës, nuk pyetet ai qytetari i Tiranës apo Vlorës, por pyetet ai qytetari i Himarës që ka votuar për atë kryetar bashkie.Jo, pse ti vene dhe ne greqisht? Per ti bere qejfin Bollanos? Ne cfare shteti te botes ke pare ti qe nje kryetar rrembythje i nje bashkie me 2000 fryme te sfidoje nje shtet dhe ligj te tere? Pse u dashkan bere perjashtime dhe trajtuar ky rast me kujdes sepse behet fjala per te shkruaren ne greqisht? A ka, a ska zot ai vend xhanem? Kush guxon ti dali kunder nje shteti te tere dhe te beje sipas qejfit? Pastaj pse u dashkan vendosur tabelat ne greqisht?
Albo
Krijoni Kontakt