Close
Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 67 prej 67
    .:: Garda e VjeTeR ::. Maska e engjulli_peje^
    Anëtarësuar
    15-11-2002
    Vendndodhja
    Jetoj ne Hen Ne Boten E Dashuris ,Larg Fierit Tim Te Dashur Larg Miqeve TE Mi Edhe Shqiperis.
    Postime
    430
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin

Sa herë e ngre telefonin për të folur me një kompani në Amerikë, në sa gjuhë të del mesazhi? Në Filadelfia, në bulevardin kryesor të qytetit ke flamujt e gjithë shteteve të botës, me flamurin shqiptar në krye, ka edhe një tabelë që e ka emrin "Albania/Shqipëri". Nuk kam dëgjuar ndonjë amerikan të ankohet që flamuri i një vendi të vogël në Evropë të valëvitet pak hapa larg nga Bashkia e Philadelphias.

Albo Eshte gje tjeter Telefoni,
    Si qytetar i us QE je tani me Thuaj ne Sa gjuhe jan te shkuajtura Tabelat e sinjalistikes ?
    Me Sa di une ne Cdo vend jan te shkuajtura ne nje Gjuhe ne gjuhen e shtetit qe jan ,
    Ne Ca jemi qe te mos Ti mbajm ne Gjuhen Tone !!

Albo me vjen keq por ketu po shprehesh keq,

Ne jemi Shqiptar dhe Lexojm shqip!!
    FieRaK

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Mos e kish gjë minoritar apo grek Santorini kryetarin e Bashkisë? Dëgjove gjë në rrugët e Santorinit që ata banorët vendas të flisnin një gjuhë tjetër përvec greqishtes? Sigurisht që nuk ke dëgjuar. Po të banonin shqiptarë vendas në Santorini, tabelat do të ishin edhe në shqip.

Sa herë e ngre telefonin për të folur me një kompani në Amerikë, në sa gjuhë të del mesazhi? Në Filadelfia, në bulevardin kryesor të qytetit ke flamujt e gjithë shteteve të botës, me flamurin shqiptar në krye, ka edhe një tabelë që e ka emrin "Albania/Shqipëri". Nuk kam dëgjuar ndonjë amerikan të ankohet që flamuri i një vendi të vogël në Evropë të valëvitet pak hapa larg nga Bashkia e Philadelphias.

Të ka rënë rruga ndonjëherë në Worcester, MA ku jeton një komunitet i madh shqiptarësh dhe kryetaria e Bashkisë është me origjinë shqiptare, nga fshati Hoshtevë i Zagorisë? Sa hyn në qytet ke edhe një tabelë të madhe që të uron mirëseardhjen jo vetëm në anglisht por edhe në shqip.

Inteligjenca ime fyhet sa herë që lexoj tema të tilla idoteske në forum dhe se sa shumë vëmendje i kushtoni ju. Është humbje kohe të diskutosh e argumentosh "problemin e tabelave" për mua. Është si puna e atij skecit të viteve të para të demokracisë që deputetët shqiptarë i zgjidhën të gjitha hallet e popullit e tani po diskutonin si cështje madhore problemin e "qenërve rrugacë". Nuk binin dot dakord se me cfare ngjyre duhet ti lyenin.

Si me tabela në shqip, si me tabela në më shumë gjuhë se shqipja, si pa tabela fare, Himara është ajo që ka qënë.

Albo
    Po mire mo Albo, se ketu eshte forum i lire apo jo, dhe anetaret do shkruajne atje ku kane interes. Tani ne budallenjeve (c'me kujtohet nje teme tjeter lool) na pelqen te flasim per tabelat sot. Ti fare mire mund te mos fyesh inteligjencen tende duke abstenuar. E them nga eksperienca, se personalisht abstenoj ne shume.

Tani paragraf per paragraf. Ne Santorini ne fakt ka me shume shqiptare se greke lol (emigrante kuptohet.) Dhe si per krahasim me Himaren qe nqs ka minoritet grek (e jo grekefoles) jane emigrante te para 100 vjeteve. Keshtu qe s'do prishte pune ne do ishin tabelat dhe ne shqip. Se aq sa jane greket autoktone ne Himare aq jane dhe shqiptaret autoktone ne Santorini (plus minus 100 vjete.)

Sa per kompanite, eshte tjeter ajo pune Albo, po flasim per tabelat ne rruget e shtetit. Ne Montefiore, spital ne Bronx, te thone ketu flitet ... dhe te japin nje liste me gjuhe te huaj (meqe u kujtova boshniakisht lol dhe serbisht, se c'ndryshim kane nje Zot e di.) Ndersa per flamuj, shko tek Rockefeller Center, flamuri shqiptar eshte dhe aty, c'rendesi ka? Por, kur Greqia fitoi Kampionatin Europian, qe koincidoi me 4 Korrikun, e dolen ne rruge me flamur grek (pa flamur amerikan) tak prangat. Bej llogje po deshe.

Tani per Worcester Ma, nuk e di ate pune. Nqs kane vene nje tabele mireserdhe, mire kane bere. Ama me ligj, po s'i ka vajtur mendja ndonjerit, i hedh ne gjyq edhe hiqet. Ne Pensilvania eshte nje qytet qe quhet Mosko (aty verdalle ku sterviteshin ata gangsterat shqiptare te New Jersey-t para nje viti.) Nejse, shkulen ruset me kuc e me mac nga Brooklyn dhe shkojne ne vere me pushime (se ka liqene.) Para nje viti, u mblodh town board se ruset donin t'i benin tabelat e rrugeve ne rusisht dhe anglisht. Dhe kuptohet qe s'u lejua. Nje, sepse eshte kunder ligjit federal, dy sepse eshte diskriminim ndaj minoriteteve te tjera ne ate qytet, qe mund t'u teket neser dhe atyre t'i vene ne gjuhet e tyre.

Per ate paragrafin e inteligjences u llafosa me lart.

Sa per fjaline e fundit, eshte e vertete, Himara eshte dhe do jete ajo qe ka qene. Tani, paska shkruar dicka Kryeplaku per historine e Himares. Une s'po shtoj gje, se s'eshte as vendi ketu. Por shkurt e bukur sic kam thene me larte, Himara eshte shqiptare dhe ka grekfoles, por llogje te tilla si greke autoktone te Himares jane peralla te tipit, si the ti me lart "fluturon fluturon gomari."

PS: Me vjen mire qe s'insistove me ate argumentin e turisteve.
    S'te shijoi me duket as ty me vaj e me uthull .

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Ti thua "përse nuk më pyetën mua se në cfarë gjuhe duhet ti ngrinte tabelat Bashkia e Himarës?". E ka emrin ndarje pushtetesh, dhe kur bëhet fjalë për rrugët e Himarës, nuk pyetet ai qytetari i Tiranës apo Vlorës, por pyetet ai qytetari i Himarës që ka votuar për atë kryetar bashkie.

Albo
    Ore , nuk mund te vendos as kryetari i Himares per punet qe kan te bejn me suverenitetin shteteror . Aj esht duke thy KUSHTETUTEN .
    Sipas teje , aj mund te vendos edhe per ndonje autonomi ose republik te Himares, pra i nteket atij , edhe e ben Himaren Republik, e ti do thuash po mir de nese populli i Himares don , ateher OK , mund ta bejn.
    E jo nuk esht ashtu, se ktu ka rend shteteror , esht ajo Kushtetuta qe ndalon shum gjera , ka edhe gjykat kushtetuse , e cila duhet te reagoj per kto thyerje , sepse ajo esht qe e mbron kushtetuten .
    Shpresojm mos te ken frik dhe te marrin masa ndaj atij koktulit .
    Ai person poashtu po na ndryshon historin , po i ndrron emrat e heronjve kombetar , alooo nje kryetar komune ? Ne token shqiptare ?
    E di un kush esht ilaqi i grekut dhe e di se dot vije aj moment.

Larguar Maska e lone_star
    Anëtarësuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Houston, TX
    Postime
    222
    Citim Postuar më parë nga riu Lexo Postimin
    ceshtja bollano ka nje zgjidhje mjaft te thjeshte demokratike dhe efikase. rendesi ka te kete vullnet e mire nga porositesi

http://www.google.com/search?ie=UTF-8&q=l96
    Megjithse paqja, dashuria e mirekuptimi jane parimet e mia ne jete, per kete ceshtjen e Himares qe ka vajtur "sa s'mban me uje pilafi" duhet konsideruar mire edhe opsioni i cituar me lart (Pa porositur gje nga interneti se kane ngelur ca kallashnikove akoma te fshehur neper qilare. Duhen pastruar e vajisur vec...)

Kjo me qellimin e thjeshte per tu freskuar 'disave' memorjen se kujt i perket Himara, dhe se nuk hame te gjithe bar ne Shqiptaret. Do duket qarte edhe sa u vlen prapanica atyre 'disave' te lartpermendur.

Jo per gje tjeter, se ne grekrit i kemi vellezer dhe i duam shume...
    Ndryshuar për herë të fundit nga lone_star : 05-03-2008 më 02:31
    E ardhmja e burrit tend varet nga ty Sibora, sa me afer meje ti aq me afer dikasterit burri yt....

Fierak 100% Maska e Ujku'80
    Anëtarësuar
    04-11-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    584
    Keto jane disa veprime antishqiptare qe godasin direkt kushtetuten Shqiptare. Ky Bollanua po behet vertet i padurueshem. Kush ja jep te drejten te shkule tabelat qe i ka vendosur ministria. Tabela dy gjuheshe duhet te vihen vetem ne ato fshatra vertet minoritare, dhe jo kudo sic do ky bollanua. Ku na doli himara minoritet??? Apo per te perfituar viza shengen dhe pensione nga greket. Per mendimin tim ky shoku duhet akuzuar per veprimtari anti shqiptare dhe duhet larguar nga Shqiperia, le te debohet per ne Greqi , e te bej gam gam sa te doj qe andej....
    Liberté, égalité, fraternité

Larguar.
    Anëtarësuar
    30-11-2004
    Postime
    1,506
    Citim Postuar më parë nga Kryeplaku Lexo Postimin
    Tipa si Bollano zbuten kollaj nga nje dialog Tirane-Athine!
    Gabim. Zbuten nga nje hu i mire qe ta mbajne mend per tere jeten. Ai dhe kushdo tjeter qe e perkrah lart e poshte. Dhe nje gje po jua them nga pervoja me shqiptaret :

Jane te trashe sepse nuk e kuptojne mire rrezikun, por ama ia çove thiken ne palce, nenen ta ndajne ne katersh. Keshtu dhe nena e Bollanos dhe e ca te tjereve. Nuk ka me te lig se shqiptari kur ia ben me borxh. Nenat e disave ketu dhe atje bejne mire qe te fillojne te ruhen.

Aq me plas... Maska e Sa Kot
    Anëtarësuar
    19-12-2005
    Postime
    1,044

Talking

Po te ndodhte ne Greqi apo ne Serbi nje gje e tille qe te shkuleshin tabelat dhe te pretendohej se duhen vene edhe ne gjuhen shqipe, te kishin shkuar forcat speciale e ta kishin shkulur gjithe bashkine nga vendi.
    As qe du me dit!

Faqja 7 prej 7 FillimFillim ... 567

Tema të Ngjashme

1. Gjykata e Apelit rrëzon akuzat për shpërdorim detyre nga Bollano
    Nga brooklyn2007 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 135
    Postimi i Fundit: 28-06-2010, 10:58
  2. Akademia e filmit Marubi sfidon qeverine mbi pronesine e sheshit
    Nga Pratolini në forumin Kinematografia dhe televizioni
    Përgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 23-05-2009, 17:07
  3. Gjilani
    Nga cod3r në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 13:18
  4. Emrat e ministrave të PDSH në qeverinë maqedonase
    Nga babadimri në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 22:12
  5. Bllokohet rruga nacionale në Himarë në formë proteste
    Nga Kryeplaku në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 15-09-2004, 05:20

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •