....iku dhe kjo stine ashtu si ikun dhe tjerat,
dhe un? ne te njetin vend ngelem,akoma dhe me stinet qe do vijne pas,e kushedi dhe sa vite te tjera,do ngelem keshtu?(ne kete dhe te huaj) oo fat pse me deshe keshtu?!
hajla,
....iku dhe kjo stine ashtu si ikun dhe tjerat,
dhe un? ne te njetin vend ngelem,akoma dhe me stinet qe do vijne pas,e kushedi dhe sa vite te tjera,do ngelem keshtu?(ne kete dhe te huaj) oo fat pse me deshe keshtu?!
hajla,
Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII
Dhe sot mbaroj nje dite, dite qe me jep te kuptoj brenda vetes time sa mire apo keq bera qe jam ketu. shikoj bukurine e vendit qe zxhodha te jetoj dhe vendet tim kur linda dikur, breda meje correptohem nuk e kuptoj sa kohe kalon kaq shume largohem nga vendi im nga ndjenjat e mia. behem dicka qe nuk isha une dikur ajo qe ngel buzeqeshja ime
Sot e pashe serish. Natyrisht me kerkesen e tije urgjente per te biseduar ca rezultate. Ne nje moment syte e tije u takuan me syte e mi, ai ne kat te pare, une ne te dytin. Kufiri ishte xhami dhe njerezit. Mesa duket sekretarja i kishte thene qe kisha kaluar nga zyra tije.E njejta sekretare qe pak para minutash me kishte thene qe mund ta gjeja ne X-vend , qe e kishe porositur te me thoje te hyja direkt ne cfaredo faze pune te ishe. E une qe vendos te pres qe mos shqetesoja publikisht. Ai qe kishte perfunduar. Drejtuar zyres. E me pas serish drejtim meje. Sa me sheh nga muret e xhamta ngjet ne shkallen e pare siper, une qe zbres ne shkallen fundit drejtim poshte. Une ne drejtim te zyres te tije, ai ne drejtimin tim, larg ambienteve formale.Duhet te jemi takuar diku ne mes. Buzeqeshja e tije e tradhetoi. Kerkon nje vend larg njerezish, "nje vend te qete per te biseduar shqetesimet e tija ne lidhje me rezultatet e ca kerkimeve", te pakten keshtu tha. E ndersa ai ecen perkrah meje, ndihem e shikuar nga njerezit perreth...Spjegimi im ne lidhje me rezultatet e tija duhet te kete qene bindes, kur u ktheva ne shtepi gjeta nje e-mail te tijen.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 06-11-2007 mė 17:20
Kam vetem nje limit: qiellin!
Ehh,,sa afer te ndjeva SOT.Kur te pash ne driten e gjelbert online,O TI NJERI I MISHIT TIM
(te fola me shpirt dhe zemer)athua valle a me ndjeve?e di se me ke ndje ashtu dhe sikur une ty, oooo ti I SHTRENJTI IM,o ti njeri i mishit tim,o ti PASUARIA IME,o ti ardhmeria ime,o tiiiii bota ime plote gjalleres,o tiiiii me mbushe ZEMREN me gezime,oh sa shum me mallengjon,o ti je vet jeta tiiiiii,qe gjithenje me gjalleron,TI JE VET DIELLIqe me ushqen,me rrezet tua AArgjendi o tiiii je vet DRITA e syve te miiiiiiiij o i bekuar ENGJULLI I PERENDISE....(e ti per mua mos mbaj merzi),SE une e yte e SHTRENJTA gjithmon jam me TY
TE PERSHEDES nga laaaaarg me mallengjim.....dy pika "LOT" i leshova!!
Ne DITAR te dedikova(po t'le kujtim)!
E yte HAJLA o ti njeri i mishit timDRIT..
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hajla : 08-11-2007 mė 14:04
Ju qe sollet lirin,(flini te qet)Ju trasuat udhen e pavarsise...per te gjithe LAVDIIIIIII
Ditari ndjenjave mirembrema
Sot ishte nje dite e vecante per mua, kisha ditelindjen time nuk e di aduhet te gezosha qe dikur perpara ca viteve une linda, si me duket disa te tjere u gezuan . dikur lutesha te isha e madhe ne moshe, tani qe u bera e madhe shikoj vitet nje nga nje ne kurrizin tim, ato qe kam bere ne jeten time, si i kam kaluar dites te ditelindjes time, prape nuk e di duhet te gazohem apo jo?
ajo qe eshte e sigurt eshte qe u rrita akoma nje vit
Dita e trete sot, ndihem i lehte si pupul, fluturoj nga lumturia. Nje vajze e mistershme doli nga endrrat e mia dhe u be realitet. Ne fakt nuk e di, eshte e vertete apo jo. Ndoshta mendja luan me mua. A thua te ekzistoje nje vajze e tille.... . Nuk e di, enderr apo jo, di qe zemren ma rrembeu. Nuk e di si ndodhi, s'di te jap shpegim, po me mjafton ajo qe thote zemra, dhe une dua ti besoj. Ndihem i dashur, dhe ne te njejten kohe dua. Zemra me rreh fort, fytyra skuqet, trupi dridhet nga emocionet. Diku larg, dikush po mendon per mua, dhe une ēuditerisht e ndjej, e shoh, dhe e takoj ne mendimet e mia.
Dashuria eshte misteri me i madh, sot analizon shkaqet, filozofon dhe arsyeton mbi te, kujton se ja gjete fundin, dhe ndihesh krenar. Neser ajo rishfaqet dhe qesh me ty, ashtu si vetem ajo di, me e mistershme se kurre, ne format me te ēuditshme dhe origjinale, ashtu si vetem ajo di.
Vajze e mistershme, ē'te them une ty, nuk gjej fjale te pershkruaj ate qe ndjej , thjesht do mundohem ti dergoj nga larg, si nje rreze nga zemra ime qe digjet si nje yll, vetem per ty.
ISHTEENDERR!
TE THASHE, JO TI NUK KE VDEKUR
TI JETON NE ZEMRAT TONA PERGJITHEMON....LAVDIIIII
Edhe se nuk ndegjohet fjala,edhe se zeri poashtu,
prap,JO TI NUK KE VDEKUR
O BAB I KOMBIT IBRAHIM
Edhe se na mungon kaqe shum,edhe se nuk je me ne mesin ton,prap me duket se diku po Ekziston!
....Ndoshta dhe ora jote,(eshte qe vjen ne enderr tek ne)!
PER TU BERE ORE TROJEVE SHQIPETARE....LAVDIIIII
O TI I PAQES DHE I DREJTESIS I PENDES DHE I GJENISE
O TI ISHE VETEM NI ENGJULL QE ME BUJARIN TENDE
E GJITHE BOTEN MIK E BERE
DHE SOT SHPIRTI YT PUSHON I QET NE PARAJSE(e ne si vemi pa ty sot)?
JO TI NUK KE VDEKUR
ENDERREN qe te pash mbrem, ishte nje ENDERR e FUQISHME qe ra nga qielli,dhe gjithe zerat brohoriten IBRAHIM IBRAHIM....me pas u SHFAQ nje UJEVARE qe buronte nga thellesi e nje SHKEMBI te larte rrodhur,shkelqente nga bardhesia e saj BILURI....
ISHTE PO SHKEMB I RUGOVE...ASHTU DHE SIKUR ISHE TI DIKUR....
O I BEKUAR I PERENDISE....IBRAHIM
NDAJ ZOTI TE MORI ME URDHNIN E VET.
Edhe se ne,nuk u pajtuam ate DITE dhe as SOT.
OZot perse u desh te shuhet jeta jote,aqe me vrap,perse valle?!
PO TE ISHE TI ?
DO ISHTE DHE PAVARESIA BASHK ME TY SOT.
O I MADHI BURR SHTETIT IBRAHIM...LAVDI PERGJITHEMON.....
Po te ishe,TI? nuk do na kishte marrur neper kemb BOTA duke na zvarrur keshtu!
Po ti tashme nuk je,por gjithsesi ENDRRA yte do jet ajo qe ka per tu realizuar heret a von,per te cilen shkove me EMRIN e PERGJYSMUAR te saj PAVARESI,
Ndaj besoi dhe me plot bindje,se do jet dhe po kjo Endrra e tashme, te cilen e pash nga ti!
PO ATE UJEVAREN E BRODHUR NGA MAJE E LARTE SHKEMBI....
Dhe ato vale,gjithnje shperndaheshin,dhe nga ne qe ishim afer PO atij UJI!
Keshtu dhe dikur, Endrra me thonte,
PER DITEN KUR DESHE TE BEHENI PRESIDENT I PAR I KOSOVES DARDANE...LAVDIIIIII PER GJITHEMON......O BIRI JON RUGOVAS....
I PAVDEKSHEM DR.RUGOVA
......PERHERE TE KUJTOIM......LAVDIIIII
Hajla Rugovase
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hajla : 12-11-2007 mė 20:35
Jane fjalet qe ushqejne kete ditar jo ndjenjat. Fjalet jane te rrejshme, sot egzistojne neser marrin tjeter trajte, avullohen!
Po le dhe une ca fjale por jo dhe ndjenjat, ato do ti mbaj te roberuara ne fund te shpirtit tim, ku as edhe vete une nuk do te mundem ti prek me!
- The rest is silence.
edije se nje dite do te ikin te gjitha mendimet qe kam ne koken time ,do me ik dhe malli per ty ,per perkdheljet,buzet e ngrohta si zjarr,dridhjet e trupit tend,djers te ftofta te trishtuara pas trupit tim qe rrjedhnin pa ndale,eh kjo jete qenka shume e shkurternje vite me duket sa nej ore cte them?kaluan shume kohe dhe une shkruaja shume gjera qe me shqetsonin,me pengonin,me beheshin te zhurmshme.
kte vite nderroje gjithckane mua vendosa mos ta braktis vehten,te marre vehten ma ndryshe shpesh mendja me shpije tek kujtimet e vjetra ,por prap ndalem ne udhetimet e mia por akoma nuk gjendem ne stacionin e fundit.
nje kohe qe me shoqerone vetem gjume,vetem endrra te trishta athua do te me zgjase ky gjume? lehtas dalepi kafen e mengjesit,blej nje gazete lexoje ate qe sme lexohetedhe prap i beje pyetje vehtes amos amos valle dhe mbrapsht po eci.
sote dite me shi sme shtyhet,sme lexohet sezoni i provimeveafrohet e une nga ankthi therras gjumin po pse jam kaq i lodhur ,lexoj lexoje sme ngulitet asgje ne koken gjithqka me duket e pa njohur,prap do te dalete shetise rrugeve te mbushura me pluhur.
terri ra dhe sapo u futa ne dhomen time me iken dritat?
prap qenka shkruar per gjume .
Krijoni Kontakt