Ndihem shume e qete, e lumtur me zgjedhjen qe bera, dhe me fat!![]()
Ndihem shume e qete, e lumtur me zgjedhjen qe bera, dhe me fat!![]()
19.11.2007
E ndjej veten tė pėrsėritur me mijėra herė. Fjalė. Mendime. Tinguj... Cila nga kėto pėrsėritje mė pėrket mua? Tchaikovsky... Liqeni i mjellmave ėshtė ngrirė. Ėshtė i zbrazėt! Tin... tin... tin... pikojnė tingujt e ftohtė dhe shndėrrohen nė stalaktite. Thyhet pianoja pėr tė ndezur zjarrin. Sa mėkat. Ē'mjerim.
Pėrsėritje...
I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps
Bie shi , shi .. pike .. pike ..
dola jashte .. shiu kish pushuar asnje pike .
sapo u futa , pa arrit te dera .. pam nga lart nje pike ..... shiu direkt e ne qafen time. E cuditshme , si e gjen rrugen vete dhe pika e shiut ... grrrrr nje ndjenje , nga ato qe ta ben mishin puprrica puprrica ... po te kish devijuar pak fare ose une ta kisha hedhur kemben/hapin me shpjet dhe pika e shiut .. do kish rene .. oh well jo ne qafen time te ngrohte.
po u tha , u tha .. nga ngrohtesia e bluzes time .
Meditim rreth nje pike .. te vogel shiu ..
Oh well skisha c'te meditoja tjeter.
lool
O ditar,
po shkruj pas Pinkut.
kur bie shi me bjen mendja per ty.
a po ka rene shi?
kur eshte diell eshte ftohte.
dhe yjet rrine dhe veshtrojne naten.
keshtu ditar.
--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...
---voudou.. ---
Bah! Sa i kam "qejf" njerėzit qė i pėrkulen gėnjeshtrave tė veta! Thjeshtė, bėhen rrobėr tė gėnjeshtrave tė veta. Dhe po mendoja, kohėve tė fundit bredh kėtyre rrugėve tė pėrgjumura sa herė qė ndjej neveri, ndoshta nga qė kjo bredhje mė shton edhe mė tepėr neverinė.
I'm muslim, don't panic please.. oh bloody sheeps
Vjeshtė. Brenda meje sot shkunden gjethet. Kujtesa rrėshqet nėpėr binaret e njė Tuneli... Tuneli duket i pafund. Por unė e di, thellė nė ndėrdijen time ėshtė thėnia: asgjė s' ėshtė e pafund...
Nė fund tė TUNELIT mė pret njė ditė me diell.
Pastaj nė cep tė Tunelit, i dėrrmuar prej Territ, e putha Diellin...
PS
Mos , fati im ėshtė i lidhur me fatin e saj ,nė tė mirė e nė tė keq?Apo , mosprania ime e pėrkohshme ia humbi asaj arsyen?Sidoqoftė ėshtė dashur ta dijė , qė mua mė mungonte shumė mė shume sesa mendonte, por fatin tim se kam shkruar unė .
Megjithatė po i drejtohem kėshtu , e nė qoftė se ekziston diēka hyjnore apo telepatike ,do tė kthehet sė paku pėr tma plotėsuar dėshirėn time.
Unė e di qė smundem tė bėj ēudira por po tė mundja nuk do tė bėja asgjė mė sesa tė tė bėja tė lumtur ..
.E din ti , . Si gjithmonė, UNĖ!!!
Pėr t'i njohur tė tjerėt
mė parė ,duhet ta njohėsh vehten.
Mall
Urrej qytetin, betonin e ftohte dhe te piset, plot ndryshk e lageshti. Poshte
pllakave te trotuarit, poshte asfaltit, nenes Toke i zihet fryma. Edhe pemet
duken te zbehta ne kete qytet plot levizje e gjalleri, por perseri te vdekur
ne syte e mi. Me mungon pylli, deti, uji i kripur, era e ngrohte e perendimit
ne nje mbremje vere. Pishat qe shkelqejne nen rrezet e diellit dimeror pas
shiut. Hapesira e pafund dhe qetesia absolute. Jam pjese e natyres, jam ndare
prej saj, dhe me mungon.
Me mungojne klithmat e pulbardhave, ēirrjet e sorrave, kenga e gjinkallave
ne nje dite vere perveluese, gumezhitja e bleteve tek sa vilet mjalti,
orkestra e mrekullueshme e zhabave ne nje mbrembje pranvere, para se cilave
ē'do melodi e krijuar nga njeriu duket thjesht nje zhurme. Madje edhe per
zuzatjen e mushkonjave gjakpirese kam mall, edhe pse dikur kaq te bezdisshme.
SOT KAM MENDUAR PĖR MURET...
Sot, padashje e kam puthur thellė Fytyrėn e Pikėllimit. Tek ecja brenda Unit tim kam parė Muret qė ndanin botėn. O zot, bota ishte mbyll brenda kthinave qė ndaheshin me Mure...
Hyji nuk e kishte krijuar tė tillė. Tė tillė e kishte bėrė njeriu.
Egoja e sėmurė kur tha "kjo ėshtė imja" filloi ndėrtimi i Mureve, shėmtimi i pamjeve i peizazheve...
Hyji ka krijuar pėr ēdo njeri nga njė planet; e ne, (ah ne) ne grindemi, pėrgjakemi dhe bėjmė Mure. E ushqejmė Egon tonė tė sėmurė. Pikėllimi na ha brenda Mureve.
... Brenda mureve qė vetė ne, raca njerėzore i kemi bėrė, na qelbėn ėndrrat.
Sot kam menduar pėr Muret. Pėr Muret qė kanė grirė Harta qė Lirisė ia kanė kufizuar shikimin.
E, atėherė ē'ėshtė LIRIA?! Kujt i thash se, nė kėtė vorbull vetmie. Mbase brendis sime. I kalova Muret, dhe i thashė vetėvetes mbase.
Nė dhomėn e kujtesės, mes Mureve po qaja. Si nėpėr mjegull mė erdh njė zė. E dėgjova kur tha: "pse o i gjorė po mendon se LIRIA ėshtė tokėsore. Ajo ėshtė shpirti kozmik qė mė sė paku shėtit nė tokė...
Ah!
Qava...
Sa shumė sot kam qarė...
Sidoqoftė, mirmėngjes Jetė!
ditar,
une them:
perpiqu te jesh racional, dhe te mos biesh ne dicka qe e ke provuar se c'ishte, me shprese se heren e dyte do jete ndryshe nga hera e pare.
ti si thua?
njeriu ka nevoje per irracionalitet?
--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...
---voudou.. ---
Krijoni Kontakt