Close
Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 109
    Djalë Drenice Maska e Lexuesi_
    Anëtarësuar
    18-06-2010
    Vendndodhja
    Ne vendin e ngjarjeve
    Postime
    6,014

Për: Kthimi ne fene e te parve!

Nese ktheheni ne te kalumen mos mendoni qe keni me pase suksese ne te ardhmen

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2014
    Vendndodhja
    Yllyri
    Postime
    73

Citim Postuar më parë nga Lexuesi_ Lexo Postimin
    Nese ktheheni ne te kalumen mos mendoni qe keni me pase suksese ne te ardhmen
    le te krijojm pra nje shtet islamik ne mes te europes te behemi te gjith bashk shqiptar boshnjak turq se vellezer jemi apo jo dhe te ecim vetem perpara

Perjashtuar Maska e Ura e Cekajve
    Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Citim Postuar më parë nga fading_light Lexo Postimin
    Ju ftoj thjesht te hapim nje diskutim me argumenta dhe jo te krijojm debate dhe fymje te njeri tjeterit.jemi njerez te civilizuar dhe diskutojm megjithse jan tema delikate.Kur them fene e te parve e kam per ortodoksizm ose katolicizm dhe jo besimet pagane pasi populli shqiptar ka 1700 vjet krishterim ne histori dhe nje histori shum e lakmuar nga fqinjet qe sot po lejohet te villet.ju lutem mos me jepni ate argumentin te paret kan qen pagan dhe krishterimi erdhi me dhune si islami.nje njeri qe ka lexuar 2 rreshta ne historin e shqiperise dhe krishterimit e di se nuk esht e vertet.krishterimi ne trojet shqiptare ka qene apostolik pra e ka sjelle vete apostulli pal ose pavli (paul) kur nuk kan egzistuar as katolicizmi as vatikani as papa as ortodoksia as protestianizmi.jemi nder popullit e par te krishter bashk me greket dhe latinet dhe per kete do na kishte lakmi e gjithe bota.E kuptoj se secili ka besimin e tij dhe e rrespektoj un nuk jam islamofob si jane disa injoranta qe e lidhin islamin me terrorizm dhe xhihad etj etj por thjesht ju them mendoni o vellezer musliman a duhen hedhur posht vuajtjet e gjysherve tan a duhet hedhur posht feja e tyre,si do ishin ndier ata po te na shihnin sot.a ben kontrast nje shtet islamik ne zemer te europes?a behen vellezer turqit qe na pushtuan per 500 vite na vran dhe na pren? jemi popull me prejardhje kristiane dhe themelet e kultures tone jane kristiane.un po ju them se kam qene edhe un i lindur musliman dhe jam konvertuar se besoj se nqoftse do te ndryshosh boten duhet te ndryshojme veten tone te parin.
    "Shqiptarèt" è sotèm kan emrat e pushtuesve tè tyre turq, si Murat, Mehmet, dhe nuk kanè emra si Gjergj, qè duhte tè ishtè emri mè i pèrdorur nga shqiptarèt sepse èshtè edhe emri i heroit tonè kombètar. Pse vallè ndodhè kjo gjè? Shpjegimi èshtè shum i thjeshtè, po tè ishini shqiptarèt e sotèm pasardhèsit e atyre qè luftuan kundèr pushtuesve Osman, do ishin konvertu tè gjithè dhe do kishin emra si Gjergj apo Gjon. Por kta tè sotèmit janè 95% me origjinè turke dhe ja ku shpjegohen shum thjesht gjèrat.
    Pèrse Mirdita èshtè 100% è krishter, kurse sa del nè Dibèr janè mysliman, nè Kukès mysliman, nè Shqipri tè mèsmè, mysliman, pse vallè ndodh kjo? Mos janè Mirditorèt jashtoksor? Jo! Mirditorèt janè thjesht Shqiptar autokton. Kurse ato qè ne sot quajmè shqiptar janè pasardhèsit è pushtuèsvè Osman.
    Mjafton tè lèxosh librat e historisè! Nè kronikat e Tursun bèut, e thot vet Tursun bèu, se Shqipria u mbush me popullatè myslimanè tè ardhur nga katèr anèt e Perandoris Osmanè mbas pushtimit tè Krujès.
    Prandaj, mik i dashur, èshtè e kotè ti kèrkosh kèsaj popullatè tè bèj njè gjè tè till.
    Gjaku nuk harron kurrè!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2014
    Vendndodhja
    Yllyri
    Postime
    73

Citim Postuar më parë nga Ura e Cekajve Lexo Postimin
    "Shqiptarèt" è sotèm kan emrat e pushtuesve tè tyre turq, si Murat, Mehmet, dhe nuk kanè emra si Gjergj, qè duhte tè ishtè emri mè i pèrdorur nga shqiptarèt sepse èshtè edhe emri i heroit tonè kombètar. Pse vallè ndodhè kjo gjè? Shpjegimi èshtè shum i thjeshtè, po tè ishini shqiptarèt e sotèm pasardhèsit e atyre qè luftuan kundèr pushtuesve Osman, do ishin konvertu tè gjithè dhe do kishin emra si Gjergj apo Gjon. Por kta tè sotèmit janè 95% me origjinè turke dhe ja ku shpjegohen shum thjesht gjèrat.
    Pèrse Mirdita èshtè 100% è krishter, kurse sa del nè Dibèr janè mysliman, nè Kukès mysliman, nè Shqipri tè mèsmè, mysliman, pse vallè ndodh kjo? Mos janè Mirditorèt jashtoksor? Jo! Mirditorèt janè thjesht Shqiptar autokton. Kurse ato qè ne sot quajmè shqiptar janè pasardhèsit è pushtuèsvè Osman.
    Mjafton tè lèxosh librat e historisè! Nè kronikat e Tursun bèut, e thot vet Tursun bèu, se Shqipria u mbush me popullatè myslimanè tè ardhur nga katèr anèt e Perandoris Osmanè mbas pushtimit tè Krujès.
    Prandaj, mik i dashur, èshtè e kotè ti kèrkosh kèsaj popullatè tè bèj njè gjè tè till.
    Gjaku nuk harron kurrè!
    Ajo qe the ti eshte pjeserisht e vertete,jane disa zona nga dibra shkodra dhe sidomos shqiperia e mesme qe jane kolon turq por duhet ta pranojm se dhe shumica e "muslimanve" sot jan te konvertuar per interesa ekonomike ose ndoshta nga "dhuna".Mund te dallohet fare qart nje me origjin turke nga mbiemri dhe ngjyra e lekures.Duhet ta pranojm se gjat pushtimit osman te gjitha rracat qene te perziera por vetem ne "ndryshuam" fene.Edhe un mik kam qen familje muslimane jam kthyer ne te krishter,sepse ashtu ma ndiente zemra se ishte rruga e drejt dhe feja e te parve te mi.

Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Ajo qe the ti eshte pjeserisht e vertete,jane disa zona nga dibra shkodra dhe sidomos shqiperia e mesme qe jane kolon turq por duhet ta pranojm se dhe shumica e "muslimanve" sot jan te konvertuar per interesa ekonomike ose ndoshta nga "dhuna".Mund te dallohet fare qart nje me origjin turke nga mbiemri dhe ngjyra e lekures.Duhet ta pranojm se gjat pushtimit osman te gjitha rracat qene te perziera por vetem ne "ndryshuam" fene.Edhe un mik kam qen familje muslimane jam kthyer ne te krishter,sepse ashtu ma ndiente zemra se ishte rruga e drejt dhe feja e te parve te mi.
    Siç thashè mè sipèr, shumica è atyrè qè nè quajmè shiptar sot janè tè ardhur!
    Ata qè janè tè bardhè dhè janè myliman janè tè ardhur nga Kaukazi, janè Cèrkèz, çèçèn, Dagèstanèz. Dèri vonè kan ardhur kolon Turq nè Shqpri!
    Nuk ka tè bèj shum ngjyra è lèkurès pèr tè thènè nèsè jè shqiptar apo jo.
    Mos harrojmè sè njè pjèsè shum è madhè è popullatès Shiptarè èmigroi nè Itali, Shqipria pothuajsè u boshatis, mjafton tè lèxojm kronikanèt è kohès.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2014
    Vendndodhja
    Yllyri
    Postime
    73

Siç thashè mè sipèr, shumica è atyrè qè nè quajmè shiptar sot janè tè ardhur!
    Ata qè janè tè bardhè dhè janè myliman janè tè ardhur nga Kaukazi, janè Cèrkèz, çèçèn, Dagèstanèz. Dèri vonè kan ardhur kolon Turq nè Shqpri!
    Nuk ka tè bèj shum ngjyra è lèkurès pèr tè thènè nèsè jè shqiptar apo jo.
    Mos harrojmè sè njè pjèsè shum è madhè è popullatès Shiptarè èmigroi nè Itali, Shqipria pothuajsè u boshatis, mjafton tè lèxojm kronikanèt è kohès.
    Po te shikosh haplogrupet e DNA te shqiptarve te sotem e shikon se nuk kan asnje lidhje me turqit cecenet etj.Ne jemi me rrace e paster se greket dhe serbet per nga gjaku qe kemi.Dihet se ka element si komuniteti rrom dhe egjyptjan jan edhe komunitete turke te shqiptarizuara por nuk mund te themi se jan shumice jan nje pakic e vogel dhe kte e kan vertetuar shum mir studimet e gjenetikes qe nuk lejn vend per mashtrime.Po te verejm arbereshet nuk kan shum diferenca ne tipare me shqiptaret musliman pervec fese.

Anëtarësuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Po te shikosh haplogrupet e DNA te shqiptarve te sotem e shikon se nuk kan asnje lidhje me turqit cecenet etj.Ne jemi me rrace e paster se greket dhe serbet per nga gjaku qe kemi.Dihet se ka element si komuniteti rrom dhe egjyptjan jan edhe komunitete turke te shqiptarizuara por nuk mund te themi se jan shumice jan nje pakic e vogel dhe kte e kan vertetuar shum mir studimet e gjenetikes qe nuk lejn vend per mashtrime.Po te verejm arbereshet nuk kan shum diferenca ne tipare me shqiptaret musliman pervec fese.
    Si mund tè jèmi nè mè rrac è pastèr sè Sèrbèt, kur Sèrbèt janè mè tè bardh sè nè. Mè tiparè mè tè rrègullta, lèkur mè tè bardh dhè flok mè tè çèlur?!
    Shiptarèt janè: mè kokèn mè cèpa, lèkur èzmèrè, flok tè èrrèt. Tè siguroj sè po tè vèsh njè shiptar mè njè iranian, nuk do ti dallojè dot.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    11-06-2014
    Vendndodhja
    Yllyri
    Postime
    73

Si mund tè jèmi nè mè rrac è pastèr sè Sèrbèt, kur Sèrbèt janè mè tè bardh sè nè. Mè tiparè mè tè rrègullta, lèkur mè tè bardh dhè flok mè tè çèlur?!
    Shiptarèt janè: mè kokèn mè cèpa, lèkur èzmèrè, flok tè èrrèt. Tè siguroj sè po tè vèsh njè shiptar mè njè iranian, nuk do ti dallojè dot.
    Serbet per te mbajtur fene e tyre duhet te martoheshin me turq dhe serbet jan perzier shum me turq.Serbet nuk kan lekur me te bardh,po te shikosh ke shume serb te zinj si komuniteti rrom ne shqiperi.Une te fola me fakte,thjesht disa kerkime te besh per gjenetiken 78% e shqiptarve jan popullsi Europiane autoktone pjesa tjeter jan me kok me cepa lekur ezmere si the ti.Po ate 22% skemi cfar i bejm keshtu qe jemi te detyruar te jetojm me ta megjithse 20 vjet me pare ishin vetem 5% e popullsis

Ty ta kam thene dhe me pare. Mjaft bere deklarata te tilla se po e nxjerr veten budalla e shkuar budallait. Ulu dhe lexo qe te mesosh. Ke me dhjetra tema ketu ne forum qe shpjegojne anen antropologjike te popujve te Ballkanit dhe aty e meson se cfare jane popujt e tij. Mjaft u bere qesharak. Kohen qe shpenzon per te shkruar budallalliqe, shpenzoje per te mesuar dicka qe vlen.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-05-2013
    Postime
    215

Car lekura te bardha e te zeza thoni ore se lat namin fare Gjith ballkani eshte i ngaterruar me gjith ate njerez e ju akoma s' e keni mar vesh. Kombin nuk e ben ngjyra e lekures apo e syve as prejardhja e stegjysheve para 200 vjete por identiteti e kultura qe cdo individ ka.

Faqja 5 prej 11 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •