Close
Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 109
    Updating.... Maska e Wordless
    Anėtarėsuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Pėr: Kthimi ne fene e te parve!

Citim Postuar mė parė nga Ceni-1 Lexo Postimin
    Pedofilia dhe homoseksualiteti ekzistojne si shkak i crregullimeve qe kane njerzit . Dhe poashtu ofendimi i besimtareve eshte si shakak i crregullimeve psikike qe kane njerezit !
    Vetem ata njerez te cilet kane crregullime mendore/shpirterore i ofendojne te tjeret . A pajtohesh me mua per ket fakt i nderuar ?!
    Patjetėr qė pajtohem duke parė qė Allahu ka krijuar njė tru psikopatesk qė rregullohet dhe ē'rregullohet sipas dėshirės sė Allahut dhe qė prej ati truri kėrkon bindje dhe pėrulje
    Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2014
    Vendndodhja
    Yllyri
    Postime
    73

Citim Postuar mė parė nga user010 Lexo Postimin
    Un do thoshja te kthehemi tek ajo fe qe eshte e vertete, pra dikush duhet te interesohet te gjej kush eshte Perendia e vertet. Tjeter perendi besojn katoliket, tjeter ortodokset, tjeter myslimanet etj etj.

Ne Shqiperi mbase nuk erdhi me dhune por ne vende te tjera krishterimi erdhi me dhune, p.sh ne vendet skandinave.

"krishterimi ne trojet shqiptare ka qene apostolik pra e ka sjelle vete apostulli pal ose pavli (paul) kur nuk kan egzistuar as katolicizmi as vatikani as papa as ortodoksia"
    nuk eshte fiks keshtu pasi ortodoksia nuk eshte nje shpikje e me vonshme sic mendohet gabimisht. Ortodoksia dhe Pavli i refehen te njejtes perendi ne kundershtim me katoliket te cilet besojn ne nje perendi te ngjashme por jo te njejte 100% me ate qe besonte Pavli. Qe heret vet Pavli foli per besimin e drejt (po nuk jam gabim, letra per galatet) duke pare se disa krishtere filluan te "shkasin" nga besimi i drejt=ortodoks.
    Ortodoksia = nje kishe te shenjte, katolike dhe apostolike
    Ortodoksia eshte nje kish katolike, ne kuptimin se permban te gjith te vertetn lidhur me Perendine/besimin. Ne greqisht katolike=komplet, e gjitha, te gjitha pjeset, pa perjashtime. Katolik, eshte fjale greke, olo=i gjith.
    Qe ne fillim e deri me sot, besimi i drejt sic e lan apostolet/Krishti perballoi lufte te madhe nga eretiket, perdorimi i fjales ortodoks eshte i nevojitshem per te dalluar besimin e drejt (pa asnje ndryshim) nga eretiket, kjo gje keqkuptohet edhe mendohet nga shume njerez se dogma ortodokse eshte nje shpikje e me vonshme.
    Simboli i besimit te dogmes ortodokse flet per nje kishe /te shenjte/apostolike/katolike, fjala ortodoks sic thash nevojitet per te kuptuar kush eshte kush.

"un nuk jam islamofob si jane disa injoranta qe e lidhin islamin me terrorizm dhe xhihad"
    as une nuk jam, fare fare, por nga ana tjeter, qendroj pak konservativ sepse vet korani flet per dhune ne disa vende, sigurisht nuk kam mar nje poziocion perfundimtar pasi ka debat mbi kete (disa thone se korani nuk flet per dhune).

"jemi popull me prejardhje kristiane dhe themelet e kultures tone jane kristiane"
    Per mua kjo pak rendesi ka, po te ishte allahu perendia e vertet une nuk do isha kristian. Jam ortodoks vetem per nje arsye, perjetimi/pervoja praktike! pra behet fjal per nje Perendi te cilen e njeh ne menyre praktike, dhe jo teorike duke lexuar libra.
    Nuk po kundershtoj orthodoksin por po e marr krishterimin ne teresi.Nuk po diskutojm cila nga degezimet e krishtera esht e verteta,por jam ne dijeni per orthodoksin deh qe esht feja e par e krishter por me duhet te lexoj me shume per te.

Fjala islam ne arabisht do te thote paqe.nuk e di pse ne kuran ka shume vargje dhune,feja duhet te percjelle vetem dashuri te pakufi per te gjith si per besimtaret,ateistet,muslimanet,paganet kafshet insektet etj etj te gjithe jemi krijesa te Zotit dhe dashuri pa kufi infinit per te gjithe

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2014
    Vendndodhja
    Yllyri
    Postime
    73

Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    User10 nqs Perendija lind "Perendi" a dmth kjo se."Perendite" vdesin?
    Ju ose nuk kuptoni ose doni te beni sikur jeni te trashe.Ky ta shpjegoj se dallimin e fjales bir dhe djal dhe me kete bie poshte edhe fjala "lind" se nuk ka si te linde dicka prej Zotit.Mos ofendoni dhe ironizoni gjera qe nuk mund ti kape kapaciteti i trurit tuaj anadollak

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

Ne jemi te trashe, anadollak sic keni qefe te na quani, atehere urdheroni juve anglosaksone na sqaroni neve anadollakeve kete.punen e trinitetit behet flaje per tre ose 1 Zot

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2014
    Vendndodhja
    Yllyri
    Postime
    73

Ne jemi te trashe, anadollak sic keni qefe te na quani, atehere urdheroni juve anglosaksone na sqaroni neve anadollakeve kete.punen e trinitetit behet flaje per tre ose 1 Zot
    Te thashe edhe me perpara un jam me prinder musliman por kam vendosur se une nuk do e vazhdoj ate trashigimi te femijet e mij dhe te vetja ime.Do ti kthehem fese se gjysherve por kam lexuar shume pak per katolicimzin dhe ortodoksin por mund te them se ortodoksia eshte shume interesante mund te mesosh shume dhe esht kisha e vetme e pandryshuar.Kam akoma shum gjera per te mesuar gjithsesi ate pyetje mund tja besh dikujt qe din me mir.

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anėtarėsuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360

Citim Postuar mė parė nga fading_light Lexo Postimin
    Te thashe edhe me perpara un jam me prinder musliman por kam vendosur se une nuk do e vazhdoj ate trashigimi te femijet e mij dhe te vetja ime.Do ti kthehem fese se gjysherve por kam lexuar shume pak per katolicimzin dhe ortodoksin por mund te them se ortodoksia eshte shume interesante mund te mesosh shume dhe esht kisha e vetme e pandryshuar.Kam akoma shum gjera per te mesuar gjithsesi ate pyetje mund tja besh dikujt qe din me mir.
    ...,,qe eshte kjo mi, hahahah.....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2014
    Vendndodhja
    Yllyri
    Postime
    73

Citim Postuar mė parė nga prishtina75 Lexo Postimin
    ...,,qe eshte kjo mi, hahahah.....
    te bezdisa?

Veritas liberatis Vos
    Anėtarėsuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204

Po ti prape nuk do ta maresh vesh se vetdeklarohesh i trashe dhe anadollak. Megjithate ngushellohu se si puna tende ka sa te duash
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar mė parė nga prishtina75 Lexo Postimin
    Me spjego ti mua ata qe priten irinej ne Tirane cfar jane?

http://respublica.al/artikuj/2014/06...turp-i-shtetit
    Zoteri i nderuar nuk duhet te barazohen keto dy ngjarje, radikalizmi islamik ne Maqedoni i demton rende interesat kombetare te shqiptareve ne ate shtet, poashtu ne Kosove shtimi i radikalizmit tek nje pjese e njerezve, ndersa vizita e kryeterroristit Irinej nuk i ben dem shqiptareve ne arenen nderkombetare, por vetem lendon ndjenjat e 2 milione shqiptareve te Kosoves qe u masakruan, dhunuan e u vrane nga shteti i tij e shpesh here me bekimin e tij dhe establishmentit te tij fetar.

Shkatrrimi i kishave ortodokse me 2004 ka qene nje veprim vetvrases per Kosoven ne arenen nderkombetare. Ishte fatmiresi qe ShBA-ja nuk u ndikua shume nga kjo kur ishte Xhorxh Bushi president, por do te mund te ishte krejt ndryshe nese shtetet perendimore do te hakmirreshin.
    Prej asaj kohe Kosoves iu jane imponuar kushte te renda kur flasim per pakicat.
    P.sh. Ushtria e Kosoves nuk mund te futet ne Mitrovicen e Veriut, kurren e kurres. Pra ushtria e nje shteti sovran nuk mund te futet ne nje pjese te territorit te po atij shteti. Po ta pyesesh Referin kjo eshte 'hap pozitiv' por besomeni nuk eshte i tille.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Ore zoteri ju nuk jeni te trashe, por aktroni si te trashe. Ju sjeni anadollake por beheni anadollake. Ju i dini te gjitha gjerat bile me mire se shume te tjere. Anglosaksone?! Ku je vlla ti ne metro, autobus, automobil apo ku je. Ti o zoteri qe 10 vite gati sa je ne forum ende nuk e ke kuptuar se Triniteti nuk eshte 'tri zotera', por eshte natyra e Perendise. Ne nuk jemi anglosaksone por shqiptare han edon, besimi krishter eshte besimi i pare monoteist qe pranuan te paret tane Iliret, por ti keto gjera nuk i di, por ja qe une hyj ne kete forum kohe pas kohe te ta mesoj.

Faqja 4 prej 11 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •