Close
Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 109
    i/e regjistruar Maska e user010
    Anėtarėsuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

Pėr: Kthimi ne fene e te parve!

Un do thoshja te kthehemi tek ajo fe qe eshte e vertete, pra dikush duhet te interesohet te gjej kush eshte Perendia e vertet. Tjeter perendi besojn katoliket, tjeter ortodokset, tjeter myslimanet etj etj.

Ne Shqiperi mbase nuk erdhi me dhune por ne vende te tjera krishterimi erdhi me dhune, p.sh ne vendet skandinave.

"krishterimi ne trojet shqiptare ka qene apostolik pra e ka sjelle vete apostulli pal ose pavli (paul) kur nuk kan egzistuar as katolicizmi as vatikani as papa as ortodoksia"
    nuk eshte fiks keshtu pasi ortodoksia nuk eshte nje shpikje e me vonshme sic mendohet gabimisht. Ortodoksia dhe Pavli i refehen te njejtes perendi ne kundershtim me katoliket te cilet besojn ne nje perendi te ngjashme por jo te njejte 100% me ate qe besonte Pavli. Qe heret vet Pavli foli per besimin e drejt (po nuk jam gabim, letra per galatet) duke pare se disa krishtere filluan te "shkasin" nga besimi i drejt=ortodoks.
    Ortodoksia = nje kishe te shenjte, katolike dhe apostolike
    Ortodoksia eshte nje kish katolike, ne kuptimin se permban te gjith te vertetn lidhur me Perendine/besimin. Ne greqisht katolike=komplet, e gjitha, te gjitha pjeset, pa perjashtime. Katolik, eshte fjale greke, olo=i gjith.
    Qe ne fillim e deri me sot, besimi i drejt sic e lan apostolet/Krishti perballoi lufte te madhe nga eretiket, perdorimi i fjales ortodoks eshte i nevojitshem per te dalluar besimin e drejt (pa asnje ndryshim) nga eretiket, kjo gje keqkuptohet edhe mendohet nga shume njerez se dogma ortodokse eshte nje shpikje e me vonshme.
    Simboli i besimit te dogmes ortodokse flet per nje kishe /te shenjte/apostolike/katolike, fjala ortodoks sic thash nevojitet per te kuptuar kush eshte kush.

"un nuk jam islamofob si jane disa injoranta qe e lidhin islamin me terrorizm dhe xhihad"
    as une nuk jam, fare fare, por nga ana tjeter, qendroj pak konservativ sepse vet korani flet per dhune ne disa vende, sigurisht nuk kam mar nje poziocion perfundimtar pasi ka debat mbi kete (disa thone se korani nuk flet per dhune).

"jemi popull me prejardhje kristiane dhe themelet e kultures tone jane kristiane"
    Per mua kjo pak rendesi ka, po te ishte allahu perendia e vertet une nuk do isha kristian. Jam ortodoks vetem per nje arsye, perjetimi/pervoja praktike! pra behet fjal per nje Perendi te cilen e njeh ne menyre praktike, dhe jo teorike duke lexuar libra.

2. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar user010 pėr postimin:

fading_light (15-06-2014)

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar mė parė nga user010 Lexo Postimin
    "un nuk jam islamofob si jane disa injoranta qe e lidhin islamin me terrorizm dhe xhihad"
    as une nuk jam, fare fare, por nga ana tjeter, qendroj pak konservativ sepse vet korani flet per dhune ne disa vende, sigurisht nuk kam mar nje poziocion perfundimtar pasi ka debat mbi kete (disa thone se korani nuk flet per dhune).

"jemi popull me prejardhje kristiane dhe themelet e kultures tone jane kristiane"
    Per mua kjo pak rendesi ka, po te ishte allahu perendia e vertet une nuk do isha kristian. Jam ortodoks vetem per nje arsye, perjetimi/pervoja praktike! pra behet fjal per nje Perendi te cilen e njeh ne menyre praktike, dhe jo teorike duke lexuar libra.
    Po nese eshte Allahu Zoti i vertete a do te ishe ende ne besimin kristian ? Une ne dallim nga ty jam muslimane edhe nga ana teorike por edhe nga ana praktike . Feja Islame aq shume me flene ne zemer nga ana teorike sa qe cdo pyetje qe me vjene ne koke per rregullat e fese gjeje pergjigje ! User vellau nuk kam dyshim se feja islame eshte fe e Zotit , % per % jam i sigurt se jam ne rruge te drejte .

Si te kthehem ne fene e te pareve kur ata Zotit i kane pershkuar bie fjala kane thene : melajket e Zotit jane vazjat e Zotit , kete e kane thene jahudit , te krishteret thone qe Zoti ka djale !!! Jam ne dyshime se a Zoti ka vetem djale te vetem si Isaun/Jezusin , apo ka vetem vajza ! Logjika e shendoshe keto besime s'po mi pranon as qe Zoti ka djale , e as qe Zoti ka vajza ! Logjka e shendosh me thote se Feja Islame eshte e vetmja fe racionale e cila nuk e pershkruan Zotin simbas pjelles se njerezve te humbure , por e pershkruan Zotin ashtu sic e ka pershkruar Zoti veten ne Kuranin Famelarte .

Paraardhesve te mi te cilet e kane besu Zotin me djeme e me bija , e me figura te ndryshme lutem qe Zoti inshalla ka meshire mbi ta , dhe inshaa Allah kur i ka ardhe thirrja me besu Zotin Nje te vetem , nuk e kane mohu thirrjen ne kete besim , sic po e bejne ketu shume te krishtere . E nese jane prej tyre te cilet nuk kane pasur mundesi ta ndegjojne kurre mbi fene e Zotit , Allahu i meshirofte , sepse Zoti eshte i meshireshem shume .
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu ėshtė Islami” (Ali Imran, 19).

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Pranohen ēiftet homo ne Islam?!
    Jarigas

Updating.... Maska e Wordless
    Anėtarėsuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Pranohen ēiftet homo ne Islam?!
    Jo, sepse ėshtė eskluzivitet i Krishtėrimit, Islami ka patentė vetėm pėr pedofili
    Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !

i/e regjistruar Maska e Ceni-1
    Anėtarėsuar
    18-10-2012
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    832

Citim Postuar mė parė nga Wordless Lexo Postimin
    Jo, sepse ėshtė eskluzivitet i Krishtėrimit, Islami ka patentė vetėm pėr pedofili
    Pedofilia dhe homoseksualiteti ekzistojne si shkak i crregullimeve qe kane njerzit . Dhe poashtu ofendimi i besimtareve eshte si shakak i crregullimeve psikike qe kane njerezit !
    Vetem ata njerez te cilet kane crregullime mendore/shpirterore i ofendojne te tjeret . A pajtohesh me mua per ket fakt i nderuar ?!
    “Fe e vetme (e pranuar) tek Allahu ėshtė Islami” (Ali Imran, 19).

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

Nuk kthehet njeri nga nje fe ne nje fe tjeter vetem se dikush ketu kerkon nje gje te tille ne emer te te pareve tane!
    Te paret tane ishin ata qe dogjen Xhordno Brunon vetem me vetem se pohoi se Toka nuk eshte qenda e botes, dhe e di se kete gje e beri kisha katolike, por besimi qe therret ti besojme eshte 99% I ngjajshem me besimin katolik.

Njerezit sot nuk jane e para 500 viteve, njohurit tona jane 100 fishuar ne krahasim me njerezit qe u referohesh ti, nje kerkese e tille nuk ka kuptim fare qe ben ti.

Nese ti kerkon nga une te kthehem ne besimin tende me mire ate bazoje ne njohurite e sotme qe kemi , dhe ate njohurite shkencore e jo , pralla per femije.

A mundesh ti shkencarisht te.argumentojsh ketu se Bibla.eshte liber I Perendise?
    Si e sqaron ti faktin qe besimi qe therret ti, te besoj une, bie ne kundeshtim me besimet e mija sa I perket psh vjetersise se Tokes?! Nese ti deshiron te besojsh se Toka eshte e vjeter 6000 vite, urdhero je I lire te besojsh nje gje te tille idiotike, por ama mos kerko edhe une te bej nje gje te tille.

Gv_Usa

i/e regjistruar Maska e user010
    Anėtarėsuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

Cen
    nuk e di perse pyet, kuptohet vet qe po te ishte allahu perendi e vertet nuk do isha kristian, nejse ti ke besimin tend dhe mir ben, une kam timin.

Sa per anen teorike
    besimi tim ortodoks, perderi sa eshte katolik (=permban gjith te verteten) nuk me le boshlleqe ne mendjen time, thjesht vendosa anen teorike ne vend te dyte, pasi vlersoj me shume anen praktike. Praktika eshte nje rruge te cilen mund ta eci si nje i shkollur si dhe nje pa pik shkollimi/diturie.

"te krishteret thone qe Zoti ka djale !!!"
    -Asnje krishter nuk thote gjera te tilla, ka bir jo djale!!! djal=krijes njerezore vetem!!! nejse, ca te keqe ka kjo, pra qe Ati ka nje Bir? kam ven re qe kjo gje ngacmon shume njerez, ku eshte e keqja me kete? Me ben pershtypje qe perdor fjalen djal????? kjo eshte dicka qe e ul perendine, mos valle mendon se krishti u lind nga i ati si djal, pra me mish e kocka? djal=njeri, bir=njeri ose perendi!
    -Ketu flitet per perendi dhe jo per njerez, eshte gabim te krahasosh perendin me nje djal, perendia eshte Perendi, krishti si Perendi permban gjithcka dhe nuk permbahet ne nje trup djali.
    -Per Zotin nuk duhet te nxjerrim konkluzione vet, sepse mund te largojm nje njeri qe neser mund te doj te behet krishter.
    -Keto me siper lidhen me lindjen nga Ati (para krijimit te kohes, pra biri ka ekzistuar gjithmon), per lindjen nga nena (Shen Maria, 2014 vjet me para), po ke c'do te drejt te perdoresh fjalet djal/bur/bir, aty Krishti mori natyren e dyte, u lind si njeri, kjo eshte mrekullia e mrekullive, ai qe permban gjithcka, pranoi te permbahet ne barkun e Virgjereshesh! Qe te dyja lindjet, si nga Nena, si nga Ati, jane te shenjta, pa pasion e pa mekat!

"Logjika e shendoshe keto besime s'po mi pranon as qe Zoti ka djale , e as qe Zoti ka vajza !"
    -Mir ta ben logjika dhe nuk ti pranon keto mendime, sepse ri e nxjer konkluzione vet pa pyetur njeri! Sic thash me lart Zoti nuk lindi as djem as vajza, djemt e vajzat i lindin njerzit jo perendia. Perendia lind perendi, njeriu lind njeri, peshku lind peshk e keshtu me rradhe! Shiko sa e thjesht eshte:
    -Ati i cili eshte Perendi ne natyre, lind Krishtin i cili eshte gjithashtu Perendi ne natyre, sepse u lind nga nje Perendi. Ati eshte Perendi, Biri/Krishti eshte perendi. Per arsye se Krishti lindi (mos ver ne mendje lindeje si e tona) perdoret fjala "Bir" per te treguar kete gje, qe u lind, pra qe ketu kemi nje lidhje At-Bir!
    -Krishti eshte i vetmi i vetmi qe u lind prej perendise, gjith te tjerat u krijuan nuk u linden.

-"Feja Islame eshte e vetmja fe racionale e cila nuk e pershkruan Zotin simbas pjelles se njerezve te humbure"
    Po te njejten gje mbrojn dhe ortodokset, se Perendia qe ata adhurojn, nuk eshte fantazi e njerzve. Ti nxjer konkluzione vet, qe Zoti ka djem e vajza (gje qesharake krejt) dhe kjo (me te drejt) te shtyn te besosh se Perendi qe mbroj ortodokset eshte fantazi.
    -A nuk eshte me mire te pyesesh se sa ti mendosh gjerat vet?
    -Une p.sh nuk njoh shume gjera nga islami, per dicka qe nuk e njoh eshte me mire te pyes/mesoj vet.

------------------------------------------------
    wordless
    perse jan homoseksualet ekskluzivitet i krishterimit? por sikur te them une qe droga, prostitucioni, krimi etj jan ekskluzivitet i toni (pra te Shqiptareve)? eshte e drejte kjo?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga user010 : 15-06-2014 mė 10:20

Shqiptar nga Kosova Maska e prishtina75
    Anėtarėsuar
    22-03-2012
    Postime
    3,360

......simbas teje user010 paskemi shume Zoter mbasi perendia lindka perendi, waw!!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639

User10 nqs Perendija lind "Perendi" a dmth kjo se."Perendite" vdesin?

Faqja 3 prej 11 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •