Close
Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 109 prej 109
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-08-2009
    Postime
    389

Pėr: Kthimi ne fene e te parve!

Citim Postuar mė parė nga fading_light Lexo Postimin
    megjithse esht hera e trete qe te jap argumenta dhe i ben bisht bisedes un po te kthej pergjigje ty me kusht qe te me kthesh ti pergjigje mbrapa se cfar mendimi ke per ato fotot siper dhe per kishen e prishur qe ma kundershtove me pare se na ndodhur por ta vertetova me video.nqoftse ke koh te tregoj edhe video te tjera hoxhallaresh duke share figurat e kombit dhe identitetin kombetar.Dhe sa per pyetjen tende po te jesh me pak injorant dhe te kerkosh te pakten ne internet si behet shenjterimi i kishes ortodokse do e gjesh pergjigjen.Per te shenjteruar kishen ne Tirane duheshin pritur te gjith Patriarkanat Orthodokse boterore dhe Patriarkana e Serbise nuk ben perjashtim.Shteti nuk ka lidhje ketu dhe nuk pas mundesi as te ftoj nje Kryepiskop as te ndaloje te vije por ka qen nje ftes e Kishes Autoqefale Shqiptare.Dhe Irinej as nuk e ka "bekuar" kishen me flamur serb as nuk ka then kosova esht serbi ne meshe por gjat nje interviste pas meshes.Dhe per disa te rinj nga Mali i Zi qe dolen me flamur serb ju beni gjith kete zhurm me "nacionalizmin" tuaj qe i veni masken e kundershtarit te Irinejt por thelle ne ndergjegjjen tuaj si islamik jeni kunder Orthodoksise shqiptare qe ka 2000 vjet ne keto troje pres pergjigje per pyetjet me lart.
    Jam dakrod me ty ne te gjitha pikat ,pervec njeres ,atje ku thua ORTODOKSISE SHQIPTARE, shprehja e sakte do te ishte KRISHTERIMIT SHQIPTAR ,sepse ORTODOKSIA (dhe jo ORTHODOKSIA) u shfaq pas ndarjes se kishes ne KATOLIKE dhe ORTODOKSE, SHQIPTARET kane qene te gjithe te KRISHTERE ose disa PAGANE para hyrjes se MONGOLEVE OTOMANE te cilet lane mbrapa edhe keto mbetjet e SPERMAVE TURKO-ISLAMO-ARABO-MONGOLE (NUK E KAM FJALEN PER MYSLIMANET SHQIPTARE ,PER TE CILET KAM RRESPEKT) qe dalin dhe shajne te gjitha figurat e shquara KOMBETARE, TURP PER TE GJITHE ATA QE I MBESHTETIN

i/e regjistruar Maska e user010
    Anėtarėsuar
    21-05-2010
    Postime
    1,219

u shfaq pas ndarjes se kishes
    Nuk dua te behem i lodhshem pasi e kam prekur dhe here tjeter kete teme.
    Kjo eshte gabim, ortodoksia nuk eshte nje shpikje pas ndarjes, ata qe quhen ortodoks pas ndarjes (ne kundershtim me ata nen papen) nuk kryejn dicka ndryshe pas asaj date. Bile fjala ortodoksi nuk permbahet as ne simbolin e besimit te kishes ortodokse.

Fjala ortodoksi eshte e nevojshme qe te mund te dallohen ata krishter qe nuk ndryshuan asnje gje, ne kundershtim me eretiket te cilet ndryshuan. Sigurisht eretiket quajn ortodokset eretik, por nuk po e ze kete tani. Ortodoksia (=besim i drejt) ka qellim kryesor mbrojtjen pa asnje ndryshim te Kishes qe lan apostolet e Krishtit.

Ne qofte se ortodokset do kishin hequr/shtuar sikur edhe nje gje ne ato qe lan apostojte, atehere ortodoksia do ishte me te vertet dicka ndryshe nga ajo qe lan apostolet.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-06-2014
    Vendndodhja
    Yllyri
    Postime
    73

Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Jarigas me duket se e ke keqkuptuar Albon!
    Ai nuk beri thirrje gjekundi per tu konvertuar shqiptaret, te kunderten thote; - qe eshte i demshem nje imponim me forc o me shkrim...
    Ndaj mos u zemro, vetem pse shtroi disa pyetje,pasi jane pyetje qe ēdo kush midis nesh mund ti shtroje dhe pastaj ti jape zgjidhje.
    Ja ta them une qe Evropa nuk eshte katolike fare! - Kete e din te gjithe..., vetem lopet ndoshta nuk dine!!!
    Ti shiko ato pak shtete qe jane me shumice katolike ne perqindje, si Spanja, Portogalia, Italia, Polonia, nuk jane sigurisht shtetet me te
    zhvilluara..., krejt e kunderta, ato shtete konsiderohen si shtetet qe zvarrisin hecurine e Evropes, jane shtete qe kane probleme te medha!
    Por njekohesisht nuk jane shtetet qe ti kujton, pasi sa per fe, nuk ja thone fare!!! - Po mos te ishin sudamerikanet dhe filipinasit...,
    papa me kurjen do te shtonin rradhet e papunesise ( disoccupazione )..., ndaj mos konsidero katolicizmin si fe perparimtare...
    Evropa eshte protestante!!! Flasim per Bashkimin Evropian si nje Komunitet Ekonomik..., ndaj ketu ne forumin shqiptar, askush nuk ka pse te jete krenar per kete!
    Te lutem shume ti qe merr vesh nga DOKTRINA dhe na e quan "doktrina lindore", qesharake sa s'ka me, pasi eshte e vetmja doktrine e Vertete, por nejse ty keshtu
    ta kane mesuar..., pra keta "kelysha" qe ndjekin DOKTRINEN E KRISHTERE ME ANTIKE, nga ku rrodhen edhe katoliket ( per te qene me preēize, u distancuan ),
    pra skizma qe perdori Albo me lart, nuk i mbajne syte nga Stambolli, por ty te eshte verbuar mendja nga urrejtja ...
    Ti harron qe vet kleri katolik, flas kush luan guret e shahut ( Vatikani ) dhe jo ndonje qose neper gerxhet e alpeve te Ballkanit, pohojne pasurine doktrinore dhe
    thellesine Besimit qe mban te patundur Lindja e Krishtere, pra Orhtodhioksia, qe ti me fodullek e perēmon, por qe padituria te ben te shkosh edhe me tej...
    Te gjithe papet e keto 60 vjeteve te fundit..., e kane konsideruar Orthodhoksine si nje "moter" ose si "pasqyre shbulli", si "prove e pamposhtur e besimit", si
    "mushkeri te dyte te Krishterimit", si nje "baluard sprovash ndaj rrebeshe te kohes", si gjithmone do te dalin te njollosin njerez qe sdin nga lidhet gomari!
    Kur nje pape, ose disa se bashku, i drejtohen Krishterimit Lindor me kete rrespekt te thelle, kush je ti, qe ta hedhesh poshte?!? Mos valle je me katolik se papet!?
    Hajde mor djale dhe mos merr flake si pushka e jevgut, se ketu nuk pa shtrohej superioriteti dokrinor, por po te duahs , urdhero, hap nje teme me vehte...
    Pershendetje
    Shume dakort me ty Niko,i the te gjitha qe doja te thoja un.
    Pershendetje

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

....Krishterimi eshte nje.

E sa i perket popullit tone dhe me kete rast temes,une do te them vetem nje fjali:

...per te mundur armiqt tane qofshin te jashtem apo tradhetaret tan te brendshem,populli yne duhet te beje RILINDJEN,pra te kthehet ke rrenjet e veta,te'k IDENTITETI I VET.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Jarigas me duket se e ke keqkuptuar Albon!
    Ai nuk beri thirrje gjekundi per tu konvertuar shqiptaret, te kunderten thote; - qe eshte i demshem nje imponim me forc o me shkrim...
    Arbereshi_niko!!!
    Kam shume respekt per nofken qe bart e ne pergjithesi mallengjehem kur takohem me arbereshe te Italise, megjithate, kjo nuk do te thote se mund te pajtohem me tere shkrimet e tua!!!
    Ndoshta edhe e kam keqkuptuar Albon, prandaj te kerkoj ndihme te me "perkthesh" mendimin qe Albi shpreh ne keta rreshta:

Imponimi i cdo lloj forme per indoktrinimin apo konvertimin e shqiptareve ne nje fe te caktuar eshte shume i demshem per shoqerine shqiptare.........
    ........ Shqiptaret vuajne pasi nuk kan njerez me besim,........ Dhe po ka nje menyre qe ti apo kushdo mund ti ndihmoni shqiptaret, eshte te rriteni ne besim, te merrni dhuratat e cmuara te Zotit, e ti ndani keto dhurata me gjithe njerezit rreth jush.
    Si mund t'i marrin shqiptaret "dhuratat e Zotit", duke u bere ortodokse, katolike apo myslimane??!!

Ndaj mos u zemro, vetem pse shtroi disa pyetje,pasi jane pyetje qe ēdo kush midis nesh mund ti shtroje dhe pastaj ti jape zgjidhje.
    Alboberi pyetje te cilava u dha vete pergjigje, duke diktuar "mendimin e drejte" qe duhet te kene shqiptaret "injorante", dmth shqiptaret myslimane e katolike, ateiste e anjostike!!
    Nese ka ndonje person qe perpiqet te diktoje ne kete forum, ai quhet Albo!!
    Ja ta them une qe Evropa nuk eshte katolike fare! - Kete e din te gjithe..., vetem lopet ndoshta nuk dine!!!
    Me te njejten gjuhe qe perdor ti, une mund te te pergjigjesha se vetem gomeret qe s'kane lexuar sadopak histori, mund te thone se Evropa perendimore nuk eshte ndertuar mbi vlerat e krishtera katolike e vetem hajvanet mund te te pergjithesojne se "evropa nuk na qenka katolike" duke nenkuptuar me kete se Evropa nuk na qenka e krishtere!!!
    Ti shiko ato pak shtete qe jane me shumice katolike ne perqindje, si Spanja, Portogalia, Italia, Polonia, nuk jane sigurisht shtetet me te
    zhvilluara..., krejt e kunderta, ato shtete konsiderohen si shtetet qe zvarrisin hecurine e Evropes, jane shtete qe kane probleme te medha
    E me kete , zotrote, nenekupton se shtetet me shumica ortodokse na qenkan paria e botes per sa i perket zhvillimit??!! Apo nenkupton se shtetet me shumice protestante qe udheheqin boten mbare jane nje shembull per t'u ndjekur nga ju ortodokset??!! Cfare pritni te beheni protestante??!!
    Por njekohesisht nuk jane shtetet qe ti kujton, pasi sa per fe, nuk ja thone fare!!! - Po mos te ishin sudamerikanet dhe filipinasit...,
    papa me kurjen do te shtonin rradhet e papunesise ( disoccupazione )..., ndaj mos konsidero katolicizmin si fe perparimtare...
    Kjo eshte prove se Bartolomeu eshte i punesuar nga Perendia drejtpersedrejti??!!E nga ana tjeter, cilet ia thenkan per fč ne shtete ortodokse, greket, serbet, bullgaret apo ruset??!!
    Idiotesira te ketij lloji mund t'i diskutosh me Albon dhe flamurtaret e tij, si vetja jote, por jo me katoliket, myslimanet apo edhe ortodokset syēele!!
    Evropa eshte protestante!!! Flasim per Bashkimin Evropian si nje Komunitet Ekonomik..., ndaj ketu ne forumin shqiptar, askush nuk ka pse te jete krenar per kete!
    "Evropa eshte protestante"..!!!!E thua kete duke menduar si Evrope ata pjese te kontinentit te cunguar nga vendet neolatine, Polonia, Austria, Greqia, Shqiperi-Kosove-Maqedonia, e tere stanin sllav??!!
    Mendoja se ju ortodokset jeni mendjendritur e mendjehapur si patriarku juaj Albo.!!!! ....ahahahahah....kur flet me mua, i dashur arbereshi_niko, lexo ate qe shkruaj une e matu mire para se te shkruash!!
    Te lutem shume ti qe merr vesh nga DOKTRINA dhe na e quan "doktrina lindore", qesharake sa s'ka me, pasi eshte e vetmja doktrine e Vertete, por nejse ty keshtu
    ta kane mesuar...,
    Ti niko, je suni apo shia??!!....e, meqe mua me paskan "mesuar" keshtu, ti e ke marre direkt prej Perendise "diturine" qe po na shpalos ketu??!1
    pra keta "kelysha" qe ndjekin DOKTRINEN E KRISHTERE ME ANTIKE, nga ku rrodhen edhe katoliket ( per te qene me preēize, u distancuan ),
    pra skizma qe perdori Albo me lart, nuk i mbajne syte nga Stambolli, por ty te eshte verbuar mendja nga urrejtja ...
    Derdimenet ortodokse thone se "katoloket u larguan" e derdimenet katolike thone se "ortodokset u larguan", apo me keq akoma, e quajne doktrinen e tyre "te vetmen te vertete", ndonese mbeshtetet mbi te njejtin burim, qe eshte Bibla!!!
    E sa per "urrejtjen" time, qe zotrote na e paske analizuar kaq mire, eshte po ajo "urrejtje" qe me ben te adhuroj nje ortodoks si Fan Noli, i cili pikerisht per tipat si ju shkruante : "lehni laro kaba, hossana Barabba..!! Idiotesira si kjo qe shkruan ti, mendoja se mund t'i shkruajne vetem islamiket e tipit te referit.....!!!!
    Ti harron qe vet kleri katolik, flas kush luan guret e shahut ( Vatikani ) dhe jo ndonje qose neper gerxhet e alpeve te Ballkanit, pohojne pasurine doktrinore dhe
    thellesine Besimit qe mban te patundur Lindja e Krishtere, pra Orhtodhioksia, qe ti me fodullek e perēmon, por qe padituria te ben te shkosh edhe me tej...
    Te gjithe papet e keto 60 vjeteve te fundit..., e kane konsideruar Orthodhoksine si nje "moter" ose si "pasqyre shbulli", si "prove e pamposhtur e besimit", si
    "mushkeri te dyte te Krishterimit", si nje "baluard sprovash ndaj rrebeshe te kohes", si gjithmone do te dalin te njollosin njerez qe sdin nga lidhet gomari!
    Ore djalosh, hapi syte e lexo mire shkrimin tim!! I imi qe vetem nje reagim nda asaj qe Albo shkruajti mbi Evropen katolike e shqiptaret katolike, dhe jo e kunderta!!!
    E, papet edhe Islamin e quajne "fe moter", pasi ka si profet baba, Abrahamin, e pastaj??!!A duhet te kuptojme se Muhamedi na qenka profet edhe per te krishteret??!!
    Vete thua se "luajne me guret e shahut" e po vete pranon si prova sinqeriteti ate qe thone mbi Kishen ortodokse lindore......epo, lexoje veten e qeshu pakez!!
    Kur nje pape, ose disa se bashku, i drejtohen Krishterimit Lindor me kete rrespekt te thelle, kush je ti, qe ta hedhesh poshte?!? Mos valle je me katolik se papet!?
    Hajde mor djale dhe mos merr flake si pushka e jevgut, se ketu nuk pa shtrohej superioriteti dokrinor, por po te duahs , urdhero, hap nje teme me vehte...
    MIre, i dashur arberesh, ēfare po shtrohej ne kete teme dhe cili eshte mendimi yt??!!

PS: A ka nevoje Albo per avokate??!!
    Jarigas

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22

Zotrote po u therret shqiptareve qe te marrin dhuratat e ēmuara te Zotit, duke nenkuptuar qe te behen te krishtere!!!!! A nuk eshte e njejta thirrje qe ben edhe hapesi i temes(ai nga pikepamja patriotike e zotrote nga pikepamja fetare)???!!!!
    Albo gdhendesi, "qiriri" ben drite per te gjithe e nuk gjykon askend, ashtu siē beri Krishti sa ishte ne jete!!
    Ti, e shumta mund te jesh kandil pishe, qe ben me shume tym se drite......mjaft me me "gdhendjet" e tua te tipit islamik!!!
    O Jari,

Kur Albo shkruan, ti lexo e meso, se ndryshe nga ty, nuk e shikon Albon te japi mendim ne forume e tema ku ai nuk di, vetem ne ato tema ku une di ulem e shkruaj. Une nuk po gjykoj njeri, pasi po te gjykoja, do te ndiqja shembullin e shume te tjereve qe thone: "perse e lodh shqipen me ata njerez te panxene. Bej sic bej une, injoroi!" Por une nuk ju injoroj, por ndaj me ju ate qe di dhe mendimin tim, me ate sy qe une i shoh gjerat. Dhe kendveshtrimi im eshte sa personal edhe origjinal: nuk lexon per kete kendveshtrim ne faqet e gazetave apo ekranet e televizioneve shqiptare, duhet te vish ne forumin shqiptar qe te njihesh me te.

Krishti vertete na tha qe te mos gjykojme njeri, por na tha edhe ate tjetren: "Une jam e Verteta!..." Dhe une e kerkoj dhe e dua te verteten. E verteta eshte mikja ime me e mire. Dhe e verteta nuk te ben gjithmone te ndihesh mire kur njihesh me te, nuk eshte as e lehte te perballesh me te. Por une e perqafoj te verteten dhe jam gjithmone ne krahun e saj, pavaresisht se kjo me ben mua "rrezil" ne syte e shqiptareve te panxene. Eshte me mire te jem "rrezil" per shqiptaret e boten e te jem ne krahun e Krishtit te Vertete, se sa te jem nje frymor me shume mbi kete toke qe eksitohet nga ideologjia e momentit, qofte kjo nacionalizmi apo evropianizmi.

Populli im eshte populli qe hyn me frike e besim Perendie ne Kishen Orthodhokse. Atdheu im nuk eshte i kesaj bote, eshte Mbreteria e Qiellit qe Zoti ka ngritur per gjithe njerezit e drejte te kesaj bote. Kuptohet, ti nuk i kupton dot keto gjera, pasi si nje "i krishtere katolik" qe je, je shume i preokupuar me "politiken", "nacionalizmin", "Shqiperine", dhe nuk ke kohe qe te merresh me punet e Zotit e te ecesh ne hapat e Krishtit.

Shpenzoni ca me pak kohe e energji per tu marre me "fene e te pareve", e merruni ca me boten tuaj shpirterore personale.
    E sic rrini naten pa gjume duke qare "hallet e Shqiperise e shqiptareve", rrini edhe nje nate te vetme pa gjume e meditoni mbi diten kur do te ndaheni nga kjo bote e do ta gjeni veten perballe atij Fronit te frikshem te Krishtit, qe do t'iu gjykoje per te gjitha veprat tuaja ne kete bote.

Nuk mund te ndriconi shqiptaret si popull, kur nuk jeni ndricuar vete nga Perendia!

Albo

i/e regjistruar Maska e JuliusB
    Anėtarėsuar
    06-08-2012
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    620

O albo neqoftese akoma nuk ke arritur ta kaperdish faktin qe je vetem nje frymor me shume mbi kete toke,
    atehere je i humbur dhe po i ben te gjitha gjerat gabim.
    Sa per temen eshte hipokrizi fund e krye.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet nė Bllog
    22

Citim Postuar mė parė nga JuliusB Lexo Postimin
    O albo neqoftese akoma nuk ke arritur ta kaperdish faktin qe je vetem nje frymor me shume mbi kete toke,
    atehere je i humbur dhe po i ben te gjitha gjerat gabim.
    Sa per temen eshte hipokrizi fund e krye.
    Dallimi mes "frymorit" dhe "njeriut" eshte se frymori nuk ka Zot dhe njeriun e beri njeri dhe e quajti njeri Zoti. Prandaj, te gjithe njerezit e kesaj bote qe zgjedhin te mos besojne ne Zot, nuk jane njerez, zgjedhin te jene frymore.

Une kam zgjedhur te jetoj si njeri.

Albo

Perjashtuar Maska e Ura e Cekajve
    Anėtarėsuar
    02-07-2013
    Vendndodhja
    Galaktika Andromeda
    Postime
    344

Dukč kon shiptarčt č sotčm shumica dčrrmusč puro turk, faktikisht ata fčnč č tyrč nga shkrčtčtirat č arabisč vashdojnč ta rrčspčktojn si tč parčt č tyrč.

Faqja 11 prej 11 FillimFillim ... 91011

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •