Close
Faqja 64 prej 88 FillimFillim ... 1454626364656674 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 631 deri 640 prej 874
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-03-2013
    Postime
    16

Për: Protestë kundër bisedimeve me Serbinë

Citim Postuar më parë nga beni33 Lexo Postimin
    ju i nderuar vet po tregoni se jeni nga kta militantet e pdk-s se pse vetem kta e perdorin nje fjalor ofendues jo ju gjuani me vo jo jeni ashtu e keshtu po ju nese bash keni vendos me hy ne veri aken asi qemnedojn si ju nese po organizo dota kesh prekrahjen ton pa diskutim
    O i nderuari BENI33 une sa i perket vetveteas nuke jam MILITANT i asni partie por edhe me juve nuk jam e sa ju perket veve ajo behet gjdo her nga ju. E sa i perket me organizu me hy ne VERI bonu i sigurt qe sdo tju ftojm juve se deri sa te dalim matan na thehen VOET neper gjepa. FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA.

BASHKIM KOSOVE ME SHQIPERINE DHE JO PAZARLLEQE ME SERBINE E GREQINE

Studentët e Tiranës: Bashkohemi në Mitrovicë !!!

Studentët e Tiranës i përgjigjen thirrjes së Lëvizjes Vetëvendosje për pjesëmarrje në tubimin në Mitrovicë kundër negociatave me Serbinë dhe marrëveshjes së pritshme për normalizimin e marrëdhënieve mes Serbisë dhe Kosovës.
    Në kumtesën e organizatës studentore “Studim Kritikë Veprim” të Tiranës thuhet se vullneti i shqiptarëve është barazia dhe jo qytetaria e dorës së tretë, pas asaj serbe e multietnike.

“Ne do të bashkohemi në Mitrovicë sepse vullneti i shqiptarëve është barazia dhe jo qytetaria e dorës së tretë, pas asaj serbe e multietnike. Plani i Ahtisaarit privilegjoi komunitetet etnike kundrejt shqiptarëve si komunitet kombëtar e na bëri banorë të dorës së dytë në Kosovë. Marrëveshja për Bashkësinë e Komunave ri-privilegjon serbët, duke na lënë neve boshllëkun e frazave të Thaçit për pavarësi e sovranitet, serbëve plotësinë e të drejtave kolektive; neve Thaçizmin, serbëve politikën; neve papunësinë e skamjen, serbëve punësimin e zhvillimin; neve izolimin e kufijtë me RSh-në, serbëve drejtimin nga Serbia”, thuhet në kumtesë.

Më tej, në deklaratë jepen arsyet pse do t’i bashkëngjiten kësaj proteste. “Ne do të bashkohemi në Mitrovicë sepse vullneti i shqiptarëve është bashkimi e jo ndarja. Decentralizmi etnik në Kosovë që kulmon me marrëveshjen për Bashkësinë e Komunave serbe thellon ndarjen e Kosovës dhe pamundëson tërësisht shtetësinë e saj. Ajo çka nis me privilegjimin buxhetor vazhdohet me të drejta shtesë vetëqeverisëse e vetëgjyqësie për serbët. Shpejt atyre do tu shtohet edhe legjislativi pasi vetëqeverisja ndër-lokale ka nevojë për ligjësi ndër-lokale. Kjo strukturë e re forcon praninë e Serbisë në Kosovë, tashmë edhe në nivel bashkësie lokale....”, thuhet në të tjera në komunikatë.

“Studentët e Tiranës do të jenë në Mitrovicë në 30 mars 2013 për të tubuar kundër negociatave me Serbinë! Kundër kontrollit të trefishtë të Kosovës nga Serbia që po ligjërohet përmes marrëveshjes së pritshme Dacic–Thaçi! Për bashkimin e Mitrovicës! Për bashkimin e shqiptarëve në Mitrovicë!”. /Telegrafi/

http://www.telegrafi.com/lajme/stude...e-2-30525.html

Emri:  f.0329134911599_m.jpg

Shikime: 207

Madhësia:  38.3 KB

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

Citim Postuar më parë nga kalja Lexo Postimin
    O i nderuari BENI33 une sa i perket vetveteas nuke jam MILITANT i asni partie por edhe me juve nuk jam e sa ju perket veve ajo behet gjdo her nga ju. E sa i perket me organizu me hy ne VERI bonu i sigurt qe sdo tju ftojm juve se deri sa te dalim matan na thehen VOET neper gjepa. FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA.
    mir ju edhe ashtu po tregoni se jeni kunder vv dhe ju nuk dotna ftoni ne te vv por kush jeni ju qe i referoheni ne kush jeni ju nga cila parti apo organizate po lej o burr se me urrejtje se arrihet as gje mitrovica me ndarje dhe urrejtje nuk mund te bashkohet nuk shkhet me logjoken e atyre vetem ne dhe as kush

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Reforma zgjedhore siguron ulëset e rezervuara në Kuvend

Prishtinë, 29 mars – Serbët e Kosovës, sipas zëvendëskryeministrit Slobodan Petroviq, që është edhe kryetar i partisë SLS, do të vazhdojnë t’i kenë vendet e rezervuara për minoritete në Kuvend, pavarësisht që Pakoja e Ahtisaarit parasheh përfundimin e tyre.

Me këtë janë pajtuar në parim të premten mbrëma liderët e partive politike përveç Lëvizjes Vetëvendosje, në një takim ku është diskutuar për reformën zgjedhore.

Pikë e rendit të ditës ishte edhe vendet e rezervuara në Parlament, edhe për këtë temë kemi arritur kompromis. Kishim qëndrime të qarta, PDK-ja, AKR-ja si dhe përfaqësuesit e partive politike serbe janë shprehur me pozitivitet”, ka treguar Petroviq, i cili ka qenë nikoqir i takimit. Derisa ka treguar qëndrimet e anëtarëve të tjerë lidhur me kërkesën për mbetjen e vendeve të rezervuara, Petroviq ka thënë se lideri i LDK-së dhe ai i AKK-së nuk janë shprehur kundër, por kanë kërkuar më shumë kohë për të marrë një vendim për këtë çështje.
    ...
    http://www.koha.net/?page=1,13,140609
    Kaq sa per respektimin e Pakos se Ahtisarit dhe Kushtetutes se Republikes nga pushteti hajduto-kuisling dhe politikanet hadut te shitur tek Biligradi, Briseli&Co...

Me rendesi eshte qe edhe ne te ardhmen (sipas nevojes) te krijohen qeveri te pakices se deputeteve shqiptar vetem me miratim te serbeve dhe te Serbise. Pra, qeveri antikombetare si kjo aktualja e Kryehajutit primitiv.

i/e regjistruar Maska e Antiproanti
    Anëtarësuar
    28-07-2011
    Postime
    6,033

Thaçi ndryshon qëndrimin rreth pikës përfundimtare të autostradës

Prishtinë, 31 mars - Kryeministri i Kosovës, Hashim Thaçi, ka pranuar se drejtimi i “Rrugës së Kombit” mund të ndryshojë. Ai u ka thënë deputetëve se autostrada, që deri tash është menduar se do ta lidhë Vërmicën me Merdarin, do të vazhdojë së ndërtuari sipas planit të paraparë, porse mund të ndodhin devijime sa i përket pikës përfundimtare. Gjatë seancës së mbajtur të premten, kryeministri Thaçi ka lënë të hapur mundësinë që projekti 1- miliardësh të shkojë në drejtim të Leskovcit, shkruan sot Koha Ditore.

Në autostradën Morinë - Merdar eventualisht mund të ndodhë ndryshimi i trasesë në drejtim të Mutivodës, drejt Leskovcit”, është shprehur Thaçi gjatë seancës plenare.

Ai ka theksuar se pavarësisht kësaj, inaugurimi i ndërtimeve të realizuara nga kompania kontraktuese do të bëhet në afatin e propozuar më herët. Sipas Thaçit, vjeshta do të jetë afati kur pritet të përfundojë i tërë procesi i ndërtimit të autostradës që lidh Kosovën me Shqipërisë, me mundësi të lidhjes së saj edhe me Serbinë. Vendimi pritet të merret në negociatat që janë duke i zhvilluar me palën serbe.

Qëndrimin e kreut të Qeverisë e kundërshton opozita, por edhe njohësit e çështjeve ekonomike.
    http://www.koha.net/?page=1,13,140735
    Ndryshuar për herë të fundit nga Antiproanti : 31-03-2013 më 10:42

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

hashimi tash dote shtroj autostrad deri te dera e serbis e more hashim lopa

Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230

ky esht politikn e jo si SI HASHIM FRIGACAKU KUR DEL EDHE NE RESORANTA MER NE USHTRI NJERZ
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Faqja 64 prej 88 FillimFillim ... 1454626364656674 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •