Close
Faqja 30 prej 44 FillimFillim ... 20282930313240 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 291 deri 300 prej 433
    ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809

Pėr: Videoja e debatit qe rrezoi te gjithe argumentin per Islamin e sotem mbarboteror

Bani:
    mos i ik logjikes dhe tregohu i drejte...ajetet flasin qarte per qellimin e nr 19 dhe qellimi eshte per te vertetuar Kuranin dhe jo hadithet...
    nuk mendoj se ke gje me per te thene Arber , dhe mendoj qe kam qene shume i sinqerte pergjate gjithe bisedes..nderkohe qe nga ty kam marre shume pak argumentim , pak provokim dhe pak ofendim...
    sidoqofte, te jesh mire
    Te them bani, se nr 19 nuk eshte per te vertetuar kur'anin. Kemi jetuar me kete kur'an 1400 vite pa e dite dmth e nr 19, duke u bazuar ne thenjen e Allahut se Allahu do ta ruaj kete kur'an. Neve na mjafton kjo, ndersa ju mbeshtetuni ne nr 19.
    Ne mbeshtetemi ne Allahun, se kush i mbeshtetet Atij, Ai nuk e humb ate. Sa per nr 19. po shihet si keni humbur. Keni deforumuar kur'anin, keni perkthyer kur'anin ne menyren e jauj. Po ta shikojsh perkthimin e 'Kuranit' tuaj, te mbushet mendja se te gjitha ajetet kan zbritur dhe i atribuohen rashadit.

Une te kam pru 100 argumente per pasimin e hadithit, dhe nuk jam nga ata qe nuk kam argumentuar si thua ti, ndersa ti bjen ajete te shtremberuara te perkthyera sipas rashadit, dhe argumenton me kete.

Pėr: Videoja e debatit qe rrezoi te gjithe argumentin per Islamin e sotem mbarboteror

Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Te them bani, se nr 19 nuk eshte per te vertetuar kur'anin. Kemi jetuar me kete kur'an 1400 vite pa e dite dmth e nr 19, duke u bazuar ne thenjen e Allahut se Allahu do ta ruaj kete kur'an. Neve na mjafton kjo, ndersa ju mbeshtetuni ne nr 19.
    Ne mbeshtetemi ne Allahun, se kush i mbeshtetet Atij, Ai nuk e humb ate. Sa per nr 19. po shihet si keni humbur. Keni deforumuar kur'anin, keni perkthyer kur'anin ne menyren e jauj. Po ta shikojsh perkthimin e 'Kuranit' tuaj, te mbushet mendja se te gjitha ajetet kan zbritur dhe i atribuohen rashadit.

Une te kam pru 100 argumente per pasimin e hadithit, dhe nuk jam nga ata qe nuk kam argumentuar si thua ti, ndersa ti bjen ajete te shtremberuara te perkthyera sipas rashadit, dhe argumenton me kete.
    ajetet mund ti sjellesh edhe nga perkthyes te tjere ...kjo nuk pengon asgje dhe une po te them se i permbahem Kuranit dhe jo citimeve apo pershkrimeve te cilit do qofte ai , qofte edhe citimeve te Rashadit ...

me refuzimin e mrekullise se Zotit ti po kryen nje padrejtesi...
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809

Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    ajetet mund ti sjellesh edhe nga perkthyes te tjere ...kjo nuk pengon asgje dhe une po te them se i permbahem Kuranit dhe jo citimeve apo pershkrimeve te cilit do qofte ai , qofte edhe citimeve te Rashadit ...

me refuzimin e mrekullise se Zotit ti po kryen nje padrejtesi...
    Une nuk refuzoj asnje mrekulli te Zotit, por refuzoj humbjet dhe devijimet qe njerzit i atribuohen mrekullive. Besoj deri aty ku nuk cennon kur'anin, kur nuk shremberon dmth e kur'anit, dhe nuk cenon hadithin e vertete.
    Ti thua qe nuk pranon citimet e pershkrimeve te kur'anit qofte edhe prej rashadit, por kjo nuk eshte e vertet sepse ti flet ashtu si flet rashadi, argumenton ashtu si argumenton rashadi, dhe pohon se ai eshte i derguari i zotit, ashtu qysh ai ka pohuar per veten e tij (haadhe kufr)!...

Une nuk refuzoj asnje mrekulli te Zotit, por refuzoj humbjet dhe devijimet qe njerzit i atribuohen mrekullive. Besoj deri aty ku nuk cennon kur'anin, kur nuk shremberon dmth e kur'anit, dhe nuk cenon hadithin e vertete.
    Ti thua qe nuk pranon citimet e pershkrimeve te kur'anit qofte edhe prej rashadit, por kjo nuk eshte e vertet sepse ti flet ashtu si flet rashadi, argumenton ashtu si argumenton rashadi, dhe pohon se ai eshte i derguari i zotit, ashtu qysh ai ka pohuar per veten e tij (haadhe kufr)!...
    une argumentoj me Kuran , jo me Rashad,
    Nese Rashadi argumentonte edhe ai me Kuran , kjo nuk do te thote se une argumentoj me Rashad, por argumentoj me Kuran, dhe nese diku Rashadi bie ne kundershtim me Kuranin , une ndjek Kuranin dhe jo Rashadin ...kete procedure e thote Kurani kur thote te mos merret si burim fetar asgje tjeter pos Kuranit(6:114) dhe kete e thote edhe logjika , e per ironi te atyre qe jane te luhatshem ne kete kuptim, kete gje e thote edhe Rashadi vete...

me sa po kuptoj une ti je i gatshem te refuzosh nje mrekulli , vetem per te refuzuar ate qe e zbuloi...kjo nuk eshte e drejte ,
    sepse nese kete mrekulli do e kishte zbuluar ndonje dijetar i sunetit do te ishte ne faqe te pare te siteve sunite...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 22-02-2013 mė 07:05

Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809

Nese Rashadi argumentonte edhe ai me Kuran , kjo nuk do te thote se une argumentoj me Rashad, por argumentoj me Kuran, dhe nese diku Rashadi bie ne kundershtim me Kuranin , une ndjek Kuranin dhe jo Rashadin ...kete procedure e thote Kurani kur thote te mos merret si burim fetar asgje tjeter pos Kuranit(6:114) dhe kete e thote edhe logjika , e per ironi te atyre qe jane te luhatshem ne kete kuptim, kete gje e thote edhe Rashadi vete...

me sa po kuptoj une ti je i gatshem te refuzosh nje mrekulli , vetem per te refuzuar ate qe e zbuloi...kjo nuk eshte e drejte ,
    sepse nese kete mrekulli do e kishte zbuluar ndonje dijetar i sunetit do te ishte ne faqe te pare te siteve sunite...
    Ban, te thash se une nuk refuzoj mrekulli te Allahut, por refuzoj ata te cilet krahas mrekullive humben dhe i humbin te tjeret. Mrekullia e nr 19, eshte e pa diskutuar, por njerzit e tepruan me kete (Allahu nuk i don ata qe e teprojne/ajet), duke shtremberuar kur'anin, mohuar nje pjese te tij, dhe duke i atribuauar disa ajete per veten e tij, dhe me kete shtremberim e shpalli veten profet, gjithashtu me kete duke mohuar gjithe sunnetin e pejgamberit a.s sepse automatikisht kur shpall veten profet, duhet qe te tjeret t'i besh qe te pasojne, sepse dihet qe profetet duhet te pasohen, dhe keshtu duke u munduar qe te asgjesoj sunnetin e pejgamberit a.s, per t'i kthyer te tjeret kah metodologjia e rruges se tij devijante.

sepse nese kete mrekulli do e kishte zbuluar ndonje dijetar i sunetit do te ishte ne faqe te pare te siteve sunite
    Allahu nuk i humb ata (dijetaret e sunnetit) te cilet jane te kapur pas kur'ani dhe sunneti. Dhe nese do te ndodhte ky zbulim nga dijetaet e sunetit si thua ti, ateher keta nuk do ta shpallnin veten profet, nuk do te shtremberonin ajete te kur'anit dhe nuk do te asgjesonin sunnetin, por do te falenderonin Allahun, edhe per me shum do t'i shtohej modestia e jo siq i ndodhi rashadit qe u terbua dhe u trazua ne mosbesim.

Ka edhe te atille qe zbuluan ose me mire te them vertetuan mrekullite shkencore te kur'anit me shkencen moderne, por ata mbeten qufar edhe per kunder zbulimit te tyre. Dhe ka te atille qe u kthyen ne islam, ne rrugen e drejte dhe falenderuan Allahun. Gjithashtu ka prej tyre qe qene besimtare, dhe me zbulimin e tyre vetem i'u shtua edhe me shume besimi. Ndersa Rashadi ne kete rast ndryshe nga te gjithe humbi dhe u be qafir.

Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809

Bani:
    Ti flet ashtu si flet rashadi
    dhe nese diku Rashadi bie ne kundershtim me Kuranin , une ndjek Kuranin dhe jo Rashadin

Rashadi bjen ne kudersthim me gjithe kur'anin. E quan veten profet, ti e pason, mohon ajetet, ti e pason, injoron sunetin, ti e pason. Pra ku ndjek ti kur'anin dhe jo rashadin. Jo ti pason verberisht rashadin, dhe nuk ndjek kur'anin.

...kete procedure e thote Kurani kur thote te mos merret si burim fetar asgje tjeter pos Kuranit(6:114) dhe kete e thote edhe logjika , e per ironi te atyre qe jane te luhatshem ne kete kuptim, kete gje e thote edhe Rashadi vete...

- Kur'ani thot te ndjeken dy burime: Kur'ani dhe sunneti.
    - Logjika juaj po!...
    - Prap e pohon qe e pason Rashadin.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Nuk kam ndegjuar ndonjeher se pejgamberi a.s ishte i bardhe per shkak se reja i bente hije atij. Sa i perket origjines se tij, kete e gjen ne hadithe dhe jo ne kur'an. Ne hadhithe i gjen te gjithe ermrat e bijve te tij, grave te tij, axhallareve, te afermeve, origjinen, deri tek i pari i fisit te tyre.
    Cilesi e arabeve ka qen qe te njohin shume larg origjinen fisit te tyre.

ps, Goni a nuk ke pare kurr nje arab pak a shume te bardh?...
    Interesante! Kete qe e kam thene me larte ne lidhje me rejen dhe ngjyren e lekures se tij e gjen ne mesin e haditheve te shumta sa i perket biografise se profetit, si ka qene pamja fizike e tij etj., por per origjinen flet pikerisht edhe ky ajet:

9:128 Tashmė ju ka ardhur njė i Dėrguar nga gjiri (populli) juaj. Atij i vjen rėndė pėr gjynahet qė bėni ju, jua dėshiron tė mirėn me gjithė zemėr qė ju tė shkoni rrugės sė drejtė dhe ėshtė i butė e i mėshirshėm me besimtarėt.

Dhe asnje tjeter perpos ketij! Tani ne e dijme qe arabet race e bardh nuk jane... Perse pikerisht vetem ky ajet 9:128 flet per origjinen e tij, dhe pikerisht keto dy ajete Rashad Khalifa i shpalli si ajete te rrejshem e te futura nga dora njerezore?! Mos valle me kete kane dashur t'a pervetesojne profetin Muhamed dhe t'a shpallin si 'arab'?! Sepse ne baze te atyre fjaleve cka flasin arabet per te neper hadithe, ai nuk del te jete nje rrac arabe!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 22-02-2013 mė 09:22

Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809

Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Interesante! Kete qe e kam thene me larte ne lidhje me rejen dhe ngjyren e lekures se tij e gjen ne mesin e haditheve te shumta sa i perket biografise se profetit, si ka qene pamja fizike e tij etj., por per origjinen flet pikerisht edhe ky ajet:

9:128 Tashmė ju ka ardhur njė i Dėrguar nga gjiri (populli) juaj. Atij i vjen rėndė pėr gjynahet qė bėni ju, jua dėshiron tė mirėn me gjithė zemėr qė ju tė shkoni rrugės sė drejtė dhe ėshtė i butė e i mėshirshėm me besimtarėt.

Dhe asnje tjeter perpos ketij! Tani ne e dijme qe arabet race e bardh nuk jane... Perse pikerisht vetem ky ajet 9:128 flet per origjinen e tij, dhe pikerisht keto dy ajete Rashad Khalifa i shpalli si ajete te rrejshem e te futura nga dora njerezore?! Mos valle me kete kane dashur t'a pervetesojne profetin Muhamed dhe t'a shpallin si 'arab'?! Sepse ne baze te atyre fjaleve cka flasin arabet per te neper hadithe, ai nuk del te jete nje rrac arabe!!!
    Do sjell origjinen shkurtimisht per pejgamberin a.s dhe me pak fjale per fizionemin e tij.

-Profeti, sal-lallahu alejhi ue selem, ishte arab me prejardhje, nga bijtė e Ismailit, tė birit tė Ibrahimit, alejhi selam. Lindi nė Mekė, ku edhe e kaloi fėmijėrinė dhe rininė e tij.
    Aty u martua dhe i lindėn fėmijėt e tij.
    -Enes ibėn Maliku, shėrbėtori i Profetit, thotė pėr tė: “I Dėrguari i Allahut, sal-lallahu alejhi ue selem, nuk ishte as i gjatė shumė (qė tė pėrqeshej nga tė tjerėt) e as i shkurtėr (qė t’i vinte turp), as shumė i bardhė (qė tė konsiderohej i dobėt dhe i pa plotėsuar fizikisht) e as zeshkan (qė ta konsideronin tė shėmtuar)”. (Shėnon Buhariu dhe Muslimi).
    Enesi vazhdon e thotė: “Nuk i kishte flokėt, as kaēurrela, as tė drejta. Allahu e zgjodhi pėr profet kur mbushi dyzet vjet. Nė Mekė kaloi trembėdhjetė vjet, kurse nė Medinė dhjetė vjet. Vdiq kur i mbushi gjashtėdhjetė e tre vjet, kurse nė kokėn dhe mjekrėn e tij nuk kishte as njėzet qime tė thinjura”. (Buhariu dhe Muslimi).
    Gjithashtu Enesi thotė: “Profeti, sal-lallahu alejhi ue selem, kishte shtat tė bukur... dhe kur ecte shpejtonte” (Buhariu dhe Muslimi).
    Pėrmendet se shpejtonte aq sa po tė ecje me tė shpesh nuk mund ta kapje hapin e tij.
    Bera ibėn Azibi thotė: “Profeti, sal-lallahu alejhi ue selem, kishte shtat mesatar dhe ishte i gjerė mes shpatullave, flokėt i binin deri nė skajet e veshėve, vishte edhe xhybe tė kuqe. Asnjėherė nuk kam parė dikė mė tė bukur se ai.” (Buhariu dhe Muslimi).
    Flokėt zakonisht i mbante, as tė gjata, as tė shkurtra, siē thotė edhe Aisheja. (Tirmidhiu, Ebu Davudi dhe Ibėn Maxhe-sahih).

Origjina e pejgamaberit a.s :

Muhammed b. Abdullah b. Abdul Muttalib - i quajtur Shejbe, ibėn Hashim - i quajtur Amėr, - ibėn Abdi Menaf - i quajtur El-Mugire, - ibėn Kusaj - i quajtur Zejd, - ibėn Kilab b. Marre b. Ka’b b. Lu’a b. Galib b. Fahėr - i quajtur Kurejsh, sipas tij, fisi mori emrin, - Ibni Malik b. En-Nadar - i quajtur Kajs, - b. Ken’aneh b. Huzejmeh b. Mudriket - i quajtur Amir, - ibėn Ilijas b. Mudar b. Nazzar b. Me’ad b. Adnan.[1]

Familja e Pejgamberit
    Familja e Resulullahut ėshtė e njohur me emrin Hashimitėt, sipas gjyshit tė tij Hashim b. Abdi Menafit. Andaj do tė themi diēka pėr familjen Hashimi.

I. Hashimi:

Ky e ka trashėguar mbikėqyrjen rreth furnizimit tė haxhilerėve me ujė dhe me ushqim nga Beni Abdi Menafi. Mė parė pėrmendėm se Abdi Menafi dhe Abi-d-Dari janė pajtuar dhe i kanė ndarė pozitat mes tyre. Hashimi ka qenė mekas i dalluar dhe i pari qė u ka siguruar ushqim haxhilerėve (pėrshesh - bukė tė grimcuar). Emri i tij ka qenė Amėr, kurse Hashim ofiq (llagap) e ka fituar pėr shkak tė thėrrmimit tė bukės pėr pėrshesh. Ai, gjithashtu ėshtė i pari qė ka caktuar dhe zbatuar praktikisht udhėtimin dimėr - verė tė kurejshėve pėr tregti. Pėr mirėsinė dhe mendjemprehtėsinė e tij flasin edhe shumė poetė paraislamikė.

Kjo ishte shkurt sa i perket origjines dhe fizionomis te pejgamberit a.s. Nese don me shume te dish rreth kesaj, ke libra te autoreve te ndryshem ne refereca te sakta.

Ti flet ashtu si flet rashadi

Rashadi bjen ne kudersthim me gjithe kur'anin. E quan veten profet, ti e pason, mohon ajetet, ti e pason, injoron sunetin, ti e pason. Pra ku ndjek ti kur'anin dhe jo rashadin. Jo ti pason verberisht rashadin, dhe nuk ndjek kur'anin.

...kete procedure e thote Kurani kur thote te mos merret si burim fetar asgje tjeter pos Kuranit(6:114) dhe kete e thote edhe logjika , e per ironi te atyre qe jane te luhatshem ne kete kuptim, kete gje e thote edhe Rashadi vete...

- Kur'ani thot te ndjeken dy burime: Kur'ani dhe sunneti.
    - Logjika juaj po!...
    - Prap e pohon qe e pason Rashadin.
    keqinterpreton fjalet , ose i interpreton fjalet sipas deshires , ......njelloj eshte ...eshte e kote te bisedoj , perderisa ti shkeput fragmente nga nje fjali, dhe kete e quan "ARGUMENTIM"
    pasokam Rashadin , sepse pasokam Kuranin, ...sepse Rashadi paska thene te pasojme vetem Kuranin,
    e une po te them se KESHTU E THOTE KURANI , shiko 6:114...dhe kete duhet ta thote cdokush qe pason vetem Kuranin, e nese Rashadi ishte nje prej tyre qe pason vetem Kuranin..kjo do te thote qe une pasokam Rashadin?? dhe ndjek vetem Kuranin se e thote Rashadi ?? ,..apo se e thote Kurani??
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 22-02-2013 mė 16:50

Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Postime
    809

keqinterpreton fjalet , ose i interpreton fjalet sipas deshires , ......njelloj eshte ...eshte e kote te bisedoj , perderisa ti shkeput fragmente nga nje fjali, dhe kete e quan "ARGUMENTIM"
    pasokam Rashadin , sepse pasokam Kuranin, ...sepse Rashadi paska thene te pasojme vetem Kuranin,
    e une po te them se KESHTU E THOTE KURANI , shiko 6:114
    Bani, ti bjen ne kundershtim me fjalet tua, thua nuk pasoj rashad, por kur'anin. Ndersa te gjitha faqet i ke te mbushura me fjale dhe ideologji te tija.

Me trego qfar nuk e pason ate se? Seriozisht po te boj nje pyetje a ka ndonje gje, te cilen e ka than rashadi dhe ti je kunder asaj... Me trego se bash po du me dit!...

Faqja 30 prej 44 FillimFillim ... 20282930313240 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •