Close
Faqja 16 prej 30 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 295
    i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anëtarësuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Ky robi i qut me themren e Aqileas me duket se nuk ka idene se c'flet.....
    -Agimi i derrave ka me teper se 15 vjet qe reketper nje karrige ne parlament.
    -Konsensus ka patur kur eshte bere vetem sic thoshte pala Greke.
    -Pasagjeret u lane ne shi pasi nuk kishte shofer....

Atij/asaj homo gjeni pencionistit/es qe ka kallzuar c'eshte thene ne autobuz ia pllenofte Kina faren e keqe.....
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    Citim Postuar më parë nga Akili-A Lexo Postimin
    shiko, ne nuk mund te marrim rolin e gjykatesit, per incidente qe ndoshta nuk dime hollesira etj.

problemi qe ne kuptojme pas cdo incidenti me greket, pa ditur detaje, kuptojme qe klima e urrejtjes po thellohet. dhe kur ka klime te keqe mes dy vendeve, eshte
    e sigurt qe incidentet do vazhdojne pafundesisht, dhe ndoshta do agravohen.
    une shohe qe shume njerez jane te fanatizuar dhe e kerkojne me deshire kete konflikt. forca politike si camet dhe ak-ja, nuk ka dite qe nuk kultivojne urrejtje,
    pasi shqiperia ka me qindra probleme madhore, dhe sipas tyre shkaku i problemeve ne shqiperi eshte helenizmi.
    po,por e njeta gje ndodh dhe me palen tjeter(greke), gabimi yt eshte se shikon vetem te njeres ane dhe le komplet jashte anen tjeter,bile eshte ana tjeter ajo qe shume me pare se te ekzistonte ak ka nxitur incidente te tilla dhe nuk jane te pakta .
    Ndryshuar për herë të fundit nga BLEDI_SH : 08-11-2012 më 18:10

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527
    1- nuk shqetesohem une per integritetin e greqise or toc. por kjo do te thote gjendje lufte. dhe nuk ke arsye pse kapesh me mua per camerine
    sepse nuk jam une ai qe percaktoj kufijte. ti po pate booth shko merr armen e lufto ta marresh, e mos bej te fortin pas tastieres
    2- per vorio epirin nuk ka asnje deklarate te qeverive greke per ndryshim kufijsh.
    Termi vorio epir eshte nje term irredentist dhe shovinist... nuk eshte i shendetshem per miqesine mes dy vendeve perdorimi i tij ....
    Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-09-2012
    Vendndodhja
    Ne Kine
    Postime
    1,830
    Per kete mbrojte te zjarrte, heroike e vetemohuse ndaj komshinjve tane...
    I propozoj moderatorve te forumit qe ti nderrohet emri nga Akil ne Arqile.

Me respekte..

i/e regjistruar Maska e Akili-A
    Anëtarësuar
    06-11-2006
    Postime
    2,962
    Citim Postuar më parë nga EDLIN Lexo Postimin
    Termi vorio epir eshte nje term irredentist dhe shovinist... nuk eshte i shendetshem per miqesine mes dy vendeve perdorimi i tij ....
    jam dakort me ty.

sepse shqiperia dhe greqia, kane nenshkruar ne karten e OKB qe njohin
    kufinjte aktual, me emertimet qe secili shtet percakton brenda territorit te vet.
    pra vorio epir shqiperia nuk ka asnje krahine ne ndarjen e saj administrative.
    si dhe cameri nuk ekziston ne asnje ndarje administrative greke.
    Te gjithe ankohen se s`kane para....por asnje nuk ankohet se nuk ka tru

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527
    Po....
    C'te bejne çamet qe ne çertifikaten e lindjes kane emertimet e vjetra, sepse ashtu ishin ne ate kohe... tani qe ndryshuan emertimet ne kohen e "demokracise" nuk i lejon njeri te vene te bejne ndryshimet perkatese ne çertifikaten e lindjes.....
    Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

i/e regjistruar Maska e freeopen
    Anëtarësuar
    22-07-2011
    Postime
    1,516
    Nga zona ime perdoret nje shprehje ''greku me i mire ka vrare t'ane'' (t'ane - babai)
    MOS I NDY TEMAT no name

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    16-04-2012
    Postime
    1,286
    me falni se mbase dal pak jasht teme,por dua te them 2 fjale.
    Qe ka urrejtje midis 2 popujve eshte e qarte(te pakten kjo del nga jashte,nga te dyja palet),se si ka filluar kjo urrejtje mbase te verten nuk e mesojme kurre dhe cdo ane mban te verten e vet,greket thone se Shqiptaret i luftuan qe ne kohen turkut(turkalvani,thone),pastaj ne kohen e luftes po ashtu akuzojne Shqiptaret se bashkpunuan me forcat pushtuese,gjirthashtu akouzojne Shqiptaret per rritjen e kriminaliteti te larte dhe te rende ne greqi(2 te parat nuk kam jetuar,por tek e 3 kane te drejte,kemi bere gjera qe si ka bere asnje emigrant tjeter),gjitha keta pra na bejne nje migme shperthyese,ne nga ana jone kemi faktet tona historike,ajo vec qe me ben pershtypje eshte se ka gjera thenje,statisika nga te 2 vendet te cilet mbase nuk jane bere te njohura(mbase me dashje) 2 popujve..po sjell ketu nje thenie qe ka thene Gianis Kumaris(ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΜΑΡΗΣ):
    «..Είτε το θέλουμε εμείς ή εκείνοι είτε όχι είμαστε αδελφοί λαοί,με κοινή ιστορία κοινή καταγωγή καί κοινές παραδόσεις»:
    -perkthim:-e dojme apo se dojme ne dha ata,jemi popuj vellezer me histori te njejte,prejardhje te njejte dhe zakone te njejta.
    si me e sipermja ka shume, edi qe eshte i veshtire perkthimi por ekzistojne,ate qe thash me lart e mora ketu:
    http://ellines-albanoi.blogspot.gr/
    por te dhena te tjera interesante mund te gjeni dhe ktu:
    https://sites.google.com/site/romeandromania/albanoi
    http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=1631
    Ndryshuar për herë të fundit nga BLEDI_SH : 08-11-2012 më 19:17

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    ok me ne fund.. kjo po qe eshte sinjqeritet ne bisede.

tani shtrohet pyetja: kur ke keto kerkesa , pse ankohesh qe greku eshte i keq????

kesaj i thone qe: ti shpallesh lufte nje shteti, dhe pastaj te ankohesh se sa i keq ishte se me qelloi"
    te kesh kerkesa te tilla nuk do te thote te jesh i keq, por i drejte... te pretendosh ate qe te kane vjedhur, te beka te keq? qe kur keshtu?
    lexo pak per krimet e grekeve te tu ne cameri e na trego kush eshte i keqi.
    edhe per mua shqiperia eshte nga kosova ne cameri.

kush eshte shqiperia per ty???
    Vasudhaiva Kutumbakam

ok me ne fund.. kjo po qe eshte sinjqeritet ne bisede.

tani shtrohet pyetja: kur ke keto kerkesa , pse ankohesh qe greku eshte i keq????

kesaj i thone qe: ti shpallesh lufte nje shteti, dhe pastaj te ankohesh se sa i keq ishte se me qelloi"
    Me kishte shpetuar kjo pergjigja jote. Zoteri une skam asnje kerkese por konfirmoj ate padrejtesi qe i eshte bere vendit tim. Te besh nje konstatim dhe ta perdoresh ate si kerkese eshte spekulim me argumentin dhe ste nderon. Nuk ankohem une qe greku eshte i keq, eshte vete greku qe e ka te keqen ne gjak.

Asnjehere shqiptaret nuk kane shpallur lufte, perkundrazi ose jane mbrojtur ose per hir te fqinjesise jane treguar tolerante. Por ne momentin qe me ne fund shqiptaret ngrene koken dhe kerkojne ate qe eshte e tyre, greket qe kane shekuj qe abuzojne, vjedhin e terrorizojne shqiptaret, kercejne perpjete e thone: Keta po na shpallin lufte. Jo more grek? Ste pelqen ty qe shqiptari te mos jete vasal e te hape gojen e te kerkoje ca i ke grabitur sistematikisht? Shume keq, duhet te mesohen greket se shqiptari nuk ul me koken dhe nese eshte koha te kercelloje dhembet, le te kercelloje dhembet. Ngordhesira e Ballkanit dhe e Europes qe po jep shpirt le te shohe qe fqinji i saj nuk merret me neper kembe.

Faqja 16 prej 30 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •