Bashkim kombetar ndermjet shqiptareve dhe shkijeve(qe flasin shqip) nuk ka.. eshte e palogjikshme.
Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!
http://www.panorama.com.al/lajmi-i-f...jve-ekzistues/TIRANE- Kryeministri Sali Berisha deklaroi sot gjate nje bashkebisedimi me studente te Kosoves, se “interesi me i mire i shqiptareve eshte ruajtja e kufijve ekzistues”.
Deklarata erdhi pas pyetjes se nje studenti lidhur me mundësinë që Shqipëria dhe Kosova të bashkohen një ditë në një shtet të vetëm.
“Interesi më i mirë i shqiptarëve është ruajtja e kufijve ekzistues. Ne jemi një popull i ndarë në mënyrë të padrejtë. Copëtimi i shqiptarëve është një nga aktet më të padrejtë që u është bërë shqiptarëve, por fatmirësisht u korrigjua me çlirimin e Kosovës. Shqipëria dhe Kosova do të bashkohen në BE, nuk mund të rrezikojmë humbjen e territoreve”,- deklaroi Berisha.
Me nje fjale te shpresojme te hyme ne BE.. nese kjo e fundit vazhdon te egzistoje derisa te behemi gati..
Ndryshuar për herë të fundit nga EDLIN : 16-12-2011 më 08:28
Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri
Bashkimi eshte gjeja me e natyrshme qe mund te ndodh, por te tjeret na mbushen mendjen qe bashkimi kombetar gjoja eshte kerkes shum ekstreme.......
Menjëherë pas deklaratës së bërë nga Kryeministri Berisha në takimin me studentët kosovarë, së është kundër bashkimit të Kosovës me Shqipërinë ka reaguar në një deklaratë për shtyp, Aleanca Kuq e Zi. Më herët, Kryeministri Berisha akuzoi opozitën dhe eksponentë të tjerë brenda vendit se kanë bërë përpjekje për të penguar rrugën e kombit, Durrës-Kukës-Morinë, por njëkohësisht tha se nëse dy vendet do të bashkoheshin do të humbeshin shumë territore. Përfaqësues të Aleancës Kuq e Zi janë shprehur se kohën e bashkimit kombëtar e vendosin shqiptarët dhe jo Kryeministri. Ata shprehën keqardhjen për një Kryeministër që është kundër bashkimit. Më tej ata shtuan se të gjithë shqiptarët janë një komb dhe kanë një të ardhme dhe se bashkimin Shqipëri-Kosovë nuk e vendos Bashkimi Europian. Ata shtuan se parimin e vetëvendosjes për popujt nuk duhet ta vendosin qeveritë
Sot.
Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri
Krijoni Kontakt