Close
Faqja 21 prej 86 FillimFillim ... 1119202122233171 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 852
    Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ja nje test per kete qe thashe me lart:

Nuk kam tradhetuar aske ne jete. Nuk kam qene asnjehere i pamoralshem. Nuk kam thyer asnjehere ligjin (perpos kur kam qene i vogel disa pak here), nuk ia kam deshtur kurre askujt te keqen para se te sigurohesha qe ai mua ma do te keqen. Te gjitha keto veti i kam. Por jam edhe njeri, te cilit per Allahun nuk i rruhet aspak. Madje edhe me pak sesa aspak. Nuk ia vari fare, flas per te si per nje palaco, nje morr te cofte.

A do shkoj une ne ferr?

Pyetni imamin.

Nese thote "Po, do shkosh ne ferr", dihet se nuk eshte "e mira" ne pyetje. Sepse te mirat i kam. Keshtu qe Islami nuk meson se njeriu shkon ne Ferr sepse eshte i keq. Por per shkak se e refuzon Islamin. A nuk deshmon kjo se nuk eshte asgje tjeter ne pyetje, perpos hegjemonizmi islam?

Shih, kritikat ndaj "Imameve" jan natyrisht ne shumicen e rasteve me vend. Por nuk me eshte e qarte, se perse bazoheni ne gjykimin mbi islamin, ne natyren, thenjet dhe perfundimet e "njerezve" ???

Kjo me duket mua si nje akt "rebelizmi"....nga gjithe keto lexime qe bej ketu, kurre nuk hasa ne nje "mendim" te kthjellet, i cili eshte formuluar nga brendia e juaj, nga "bindja" absolute e juaja, e cila bindje themel e ka "ndjenjen" e juaj perzonale. Ky kendvershim siperfaqesore eshte totalisht i gabuar !!!, nuk mund te vleresohet nje gje sakt dhe drejte, nese une bazohem ne mendimet e tjereve !!!

Si shembull ke sjelle vetite e tua, te cilat i sheh te mira, dhe sipas fjaleve edhe te mira jane, dhe perfundon se, Krasniqi thot, pasiqe nuk e pranon "islamin", do te shkosh ne ferr, nga kjo pra rezullton, se ISLAMI eshte fe e gabuar ???, kush eshte ISLAMI ???, islami nuk "fol", por fol Krasniqi......islami nuk ka ithtare vetem shqiptaret, por ka tere popujt !!!, islami nuk miret me Krasqniqin, por Krasniqi miret me islamin !!!

tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Flet sepse mendon se nuk ekziston nje perendi me ato karakteristika qe ia jep Kurani. Pra nuk frikesohesh se 'allahu' do te te denoje, sic nuk i frikesohesh as nje perendie pagane p.sh. greke - Hadesit. Nuk ka asnje prove e argument se ky perendi ekziston apo ka ekzistuar, tjeter ku perpos ne mendjen e Muhamedit. Mendja e tij i ka dhene karakteristika te gabueshme per Zotin, dhe nje pjese e madhe e njerezimit eshte e mashtruar nga kendveshtrimi i ketij profeti te rreme. Ti nuk mendon si islami se mund te behesh skllav i Zotit. Ti nuk beson se kur te vdesesh nese beson Muhamedin si Profet, 'allahu' do te te martoje me hyrija. Ti dhe une kur lexojme ne Kuran premtimet per martesa nga 'allahu', e quan asgje tjeter perpos nje pacavure. Normal se kur t'i lexon keto per islamin, nuk do te behet vone per Muhamedin, Islamin, apo Kuranin e 'allahun'.
    Shih, islami ka deshmuar gati 1400 vite civilizim ne shkallen me te larte. Aspektet sociollogjike qe i ka formuar sot akoma jane prezent, dhe 1,5 mrd. njerez ndertojn perditshmerine mbi to, dhe jetojn jeten e tyre ne lumturi. Muslimanet edhe pse ne aspekte materiale kane nje "fukarallek" te mesem, mund ti konsiderojm ne aspekte shoqerore si ma te lumturit dhe mentalisht me te clodhurit ne pergjithesi !!!
    Natyrisht se edhe ne shoqerite muslimane ka konfuzione te natyrave te ndryshme, por krahasuar me "shoqerite" tjera te civilizuara, ata jane te shkalles me te ulet !!!
    Forca e islamit nuk qendron ne shfaqjen e tij te jashtme, por ne nderlidhjen e brendhsme te cerdhes me te vogel te shoqerise, qe eshte familja. Nje familje e edukuar muslimane, tejkalon CDO KRIZE, TE CFAREDO NATYRE !!!, pasiqe ajo ne perpjesetime te vogla, mbikqyrese dhe ne menyre efikas miret me probleme te ndryshme. Familja muslimane eshte ai prototipi qe e imagjonon shteti modern, kur shoqerine e sheh si "familje" dhe se mundohet me programmet e tija tja lehtesoj jeten qytetarit ne cdo aspekt. Problemi i shtetit social eshte "keqperdorimi" qe shkateron rrejtin, te vcilin shteti social duhet ta luftoje. Per te bere kete ka formuar aparate gjigande, ku perseri po i njjeti problem shfaqet edhe brenda aparatit. Kjo dukuri ekziston ne perpjesetimin e posacem ne cdo dege te shtetit social. Dhe kjo e "paralizon" ate, ja mer fuqine. Kurse familja islame eshte ne kete aspekt me e shternguar, dhe me kete me efikase. Se ki organzimin shoqerore funksionon, dhe eshte per tu imagjinuar, deshmon vet kultura jone shqiptare, edhe nder shqiptaret ekziston nje dukuri e tille, FISI.....

Deshmimi i rrendit shoqerore dhe efikasiteti i tij maramendes, deshmojn kulture te larte te zivilizimit islam. Nese ai MUHAMEDI nuk e ka "njohur" perendine, dhe e ka imagjinuar ate ne fantazine e vet, atehere ajo fantazia e tij paska qen jashta llogjikes se natyres, se ajo "fantazi" ka arrijt ate, qe edhe bota moderne nuk eshte ne gjendje ta arrij, perforcimin maksimal te cerdhes me te vogel shoqerore, e cila ne perpjesetim, ben cerdhen me te forte, qe eshte shteti (rreshtazi qe 1400 vjet bota islame ka patur territor kompakt dhe ka potencial gati mbinatyrore akoma edhe sot ku "cerdhet" jane te dobesuara, vetem me FJALE eshte ne gjendje te mobilizoj - si psh. si e keqperdorin te ashtuquajturit "islamik" !!!)...........shoqerite e krishtera deri para 200 viteve KURRE nuk kan patur organzimin gjithperfshires te shoqerise (vetem kur eshte dashtur te luftohet islami !!! - imagjino cka do me thene kjo per aftesite e prijesve te kishes ne aspekte sociale !!!), perkundrazi, ajo akoma nuk ka aftesi te beje kete edhe sot, dhe u dash te bente nje riorganzim imprivizues bazuar ne doktrina kishtare e parakishtare, ne doke pagane e ne "mendjen e shendoshe" e me tej. Akoma edhe sot rrendi shoqerore eshte i rrezikuar nga implodimi (shih komunizmin).........kjo, nje gje na le te qarte, NUK KA GARANCION !!!. Fale "trashigimise" qe kane lene humanistet, se paku "vijat qe markojn te ashtuquajturin point of no retur" dukshem jane ngrejtur perpjete, keshtuqe nje kollaps mund te haset me kohe. Pyetja eshte pra, UNE si INDIVID, jame i kenaqur me kete cka me rrethon ???.

flm
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga beni33 Lexo Postimin
    veq shikoja facen tregon qe esht majmun ftyr talebani ky esht nje LOPPPP I MDH
    ...mashkulli nuk mund te jete LOPE, por MUZAT.....
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Vete Muhamedi kur e pyeten nese ai e kishte vendin ne ferr, nuk guxoi te shprehej, pasi gjykimi i takon vetem Zotit, ashtu siç del ne pah nga paragrafi i dyte!! Kush gjykon, eshte ne mekat!!
    Sipas kesaj, hoxhe Krasniçi e ka vendin ne ferr, pasi e ka vene veten siper Allahut!!
    Ndersa nga paragrafi i pare, del ne pah natyra kontradiktore e Islamit dhe e atyre qe e mbajne veten per "dijetare"!! Ne nje krah Allahu eshte Meshiremadh e nga krahu tjeter eshte si Muhamedi(nuk te fal per prerje duarsh e per gjykime te prera)!!
    Ne nje hadith tregohet se Muhamedi, duke iu referuar murgjve te krishtere, tha se ata ishin me te dashurit e Allahut, pasi ia kane dedikuar tere jeten atij!!Sipas hoxhe Krasniçit, Muhamedi ia ka futur kot!!(sipas gimches ky hoxha eshte patriot , sepse ka lene studimet ne Medine...)
    Ky eshte Islami!!!
    ...ndegjo ti djali, nje "faleminderit shoku Nuh" e pres tash nga teje !!!...dhe, kontradiktat jane per tu "studjuar"....pra, STUDJOJ !!!

tung
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Cfare thote Kurani, se kush i zgjedh njerezit qe shkojne ne ferr apo ne parajse, Zoti apo imami i Prishtines?

Albo
    ZOTI zhgjedh, por pabesimtart nuk shkojn ne parajs,

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    ZOTI zhgjedh, por pabesimtart nuk shkojn ne parajs,
    ...GABIM..........TAUBEJA (pendimi) i pranohet cdo njeriu !!!, edhe NJE SEKOND PARA VDEKJES....

tung
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-01-2011
    Postime
    230
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...mashkulli nuk mund te jete LOPE, por MUZAT.....
    Ka edhe nga ata qe nuk dallojne lopen nga muzati hahahaha

Nese me pyesin mua. kete thenje do te kisha shpallur thenje te muajit

Disa njerezit aftesite e veta i shohin duke ofenduar te tjeret ,ndersa ne anen tjeter nuk i shohin aftesite per idiotsirat qe i thuan

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ...ndegjo ti djali, nje "faleminderit shoku Nuh" e pres tash nga teje !!!...dhe, kontradiktat jane per tu "studjuar"....pra, STUDJOJ !!!

tung
    Tunxh, bir!!
    Kontradiktat jane tregues te palogjikshmerise qe perçohet tej e tej ne kulturen islamike, gje kjo qe shihet qarte ne shkrimet e tua, po ashtu siç shihet edhe ne shkrimet e disa "dijetareve" si puna e fisnikut dhe gimches!!
    Ne çdo fjali qe ti shkruan, perveç gabimeve gramatikore e sintaksore, pahesohet pikerisht ajo kontradikte per te cilen fola me lart!!
    Nuk kam ngè te laj kryet e gomereve perjete e, kam shume respekt per logjiken dhe atdhedashurine e chinos, per ta pahisur une tere ate shtellunge idiotesish qe ke shkruar me lart!
    Nje "falemnderi" duhet tua kerkosh harapeve dhe turqve, interesat e te cileve je duke mbrojtur......ku rte vesh dashurine per komb perpara dashurise per Muh-amed, do te te them "falemnderit"!!

Tu rrit'te mendja!
    Jarigas

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga mr.BIG Lexo Postimin
    PO A ?? qfar mejtepi paske kry Disa efendi ?
    Jo nuk kam kry kurrfar mejtepi dhe as qe jam hoxh,por ta quash Terezen personalitet kombetar eshte gabim sepse i fyn te gjithe personalitet kombetare.

Skenderbeun,Adem Jashari,Gjergj Fishta,Ismajl Qemajli,Naim Frasheri,Hasan Prishtina,Isa Boletini, etj etj.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    ...GABIM..........TAUBEJA (pendimi) i pranohet cdo njeriu !!!, edhe NJE SEKOND PARA VDEKJES....

tung
    Po ashtu asht deri ne frymarjen e mram,

Faqja 21 prej 86 FillimFillim ... 1119202122233171 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •