Close
Faqja 17 prej 86 FillimFillim ... 715161718192767 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 852
    i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Albo , sigurt nuk jan tregime te sajuara nga ti ? Ashtu me detaje i ke tregu sikur ti te ishe ndonjeri nga ato 6 femijet e preshevarit.

Krimi i imam Krasniqit esht se e ka then mendimin e tij , ashtu sic e thot Gjoni (ose kush e ka shkrujt ne Bibel) se :

18 Ai që beson në të nuk dënohet, por ai që nuk beson tashmë është dënuar, sepse nuk ka besuar në emrin e Birit të vetëmlindur të Perëndisë.
    6 Jezusi i tha: ``Unë jam udha, e vërteta dhe jeta; askush nuk vjen tek Ati përveçse nëpërmjet meje.
    12 Dhe në asnjë tjetër nuk ka shpëtim, sepse nuk ka asnjë emër tjetër nën qiell që u është dhënë njerëzve dhe me anë të të cilit duhet të shpëtohemi``.

Kjo tem esht diskutu edhe ne tjera raste ne forum dhe un prap them se imami sduhet te flase individualisht per persona , sepse Allahu esht i meshirshem dhe mundet fal edhe mekataret.

Shqetsimi eventual i shqiptarve musliman esht : tentativa qe permes figures se saj te behet nje propagad katolike , ashtu sic esht duke u ber , sjemi te verber e mos ta shohim ket gje , aq larg u shkua sa qe edhe kartat e identitetit deshen ti katolicizojn duke vendos figuren e saj.
    Sheshi Nen Tereza , Spitali Nen Tereza , Aeroporti Nen Tereza. Kosova 10 vite qe doli nga lufta , i ka 10.000 deshmor , vall aq pak personalitete kemi qe drejtperdrejt kontribuan per vendin?

Vatikani ka marr hov ne Kosov pas lufte , ka bler mediumet bashk me gazetaret si dhe nje pjes te politikaneve, qe veprojn ashtu sic u japin direktivat prej andej. Sic e thash nuk jemi te verber , ka vite e vite qe muslimanet kerkojn nje xhami te madhe ne Prishtin , asesi smundet te ndertohet , lloj lloj vatikanisto komunisti behet penges mos me u ndertu , pa pritur Vatikani kerkon nje katedrale ne Prishtin dhe menjeher prishet nje gjimnaz dhe ndertohet KATEDRALJA ME E MADHE NE BALLKAN ( per disa qindra katolik).
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Ke pergjigjeje?!!
    Kur u lejua te hynte ne Shqiperi hapi nje shtepi per ata qe kishin nevoje per ndihme
    Dhe sot:

Missionaries of Charity,
    Rr. Kajo Karafili, 42
    Lagja 4,Tirana, Albania
    Tel.: 355 42-39296

Pyesni keta? Per ate qe ka bere ajo per Shqiperine

Per punen qe bejne Missionaries of Charity shko hidhi nje sy asaj ndertese, shikoni punet qe bejne ata ne Shqiperi ose vecse lexoni kete. Cfare bejne ne vende te tjera bejn dhe ne Shqiperi.

Cfare ka bere? Ka nderuar kombin tone...mes te tjerave
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Albo , sigurt nuk jan tregime te sajuara nga ti ? Ashtu me detaje i ke tregu sikur ti te ishe ndonjeri nga ato 6 femijet e preshevarit.

Krimi i imam Krasniqit esht se e ka then mendimin e tij , ashtu sic e thot Gjoni (ose kush e ka shkrujt ne Bibel) se :
    Ke lexuar por nuk ke kuptuar gje nga ato qe une kam shprehur. Lexo ate qe i ndodhi "murgut dembel", qe te gjithe mendonin se do te shkonte ne ferr e jo ne parajse. Morali i asaj ndodhie te vertete (ka ndodhur pa tregohet), eshte ai urdherimi qe e lexon ne menyre te perseritur ne Bibel:

"Mos gjykoni njeri pasi vetem Perendia do na gjykoje te gjithe!" apo ne formen: "Mos gjyko njeri qe te hasesh ne meshiren e Perendise!" apo ne formen: "Mos gjyko njeri qe te mos te gjykoje as ty Perendia per mekatet e tua."

Nuk e njoh fene islame e nuk jap mendim, por jam i bindur, qe as ne Islam, asnje imam e asnje besimtar i thjeshte nuk i ka rene barra e madhe e gjykimit te gjalleve e te vdekurve, detyra e shpalljes se kush shkon ne ferr apo ne parajse.

Pra me pak fjale, imami po ben bllasfemi ndaj vete Allahut me ate qe po shpreh: Ai po merr persiper te beje ate qe nuk i takon, te luaje rolin e Zotit!

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 09-02-2011 më 14:45

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    "Mos gjyko se nuk do të gjykohesh" na mëson Jezusi! Prandaj Kisha katolike nuk gjykon se kush do të shkoj në ferr dhe kush do të shkoj në Parajs. Kisha shpall Krishtin - rrugë për të Perendia, por nuk gjykon - gjykimi i takon Zotit.

Pasi qe lexova disa shkrime të disa anëtarëve të besimit Islam, te cilët disaher ne këtë temë, kan akuzuar Kishen katolike duke shkruar se "Kisha katolike thot se kush nuk i pereket besimit të krishter shkon në ferr"! Kjo nuk është e vertetë, kurr ne jeten time nuk degjova te ketë thënë kshtu Kisha dhe asnjë prift, perkunder asaj, jemi të ftuar qe mos të gjykojmë të tjerët por vetveten tonë. Është per tu habitur se si dikush merr guximin të flet të pa verteta dhe këtë e bën në emer të një besimi të tjetër. Andaj, me qellim të informimit të drejt dhe per hir te shumë besimtarëve të besimit Islam , vendosa të postoj një pjesë nga "Qendrimet dhe Deklarata e Kishës Katolike për marrëdhëniet me Religjionet jo të krishtëra" qe doli nga Koncilit II të Vatikanit dhe u zyrtarizue më 28 tetor 1965.

"........ Kisha Katolike, asgjë nuk mohon çfarë është e vërtetë dhe e shenjtë në këto religjione. Ajo merrë parasysh me respekt të sinqertë, ato mënyra veprimi dhe jetese, ato paragjykime dhe doktrina të cilat, megjithëse në shumë pika ndryshojnë nga ato që përmban dhe beson ajo vetë, jo rrallë pasqyrojnë atë shkëlqim të asaj së vërteteje që ndriçon të gjithë njerëzit. Prore kumton dhe është e obligueshme të kumtojë Krishtin, i cili është „Rruga, e Vërteta dhe Jeta“ (Gjn 14, 6) në të cilin njerëzit i gjejnë begatitë e jetës religjioze, në të cilin Zoti i ka pajtuar me të gjithë.4

Për këtë arsye ajo qorton bijtë e vet, që me urti dhe dashuri, nëpërmjet bisedimeve dhe bashkëpunimeve me përkatësitë e religjioneve të tjera gjithashtu duke dëshmuar fenë dhe jetën e vet të krishterë çdo mirësi shpirtërore dhe të ndershme po ashtu edhe vlerat socio-kulturore, që gjenden tek ata, t’i pranojnë, mbrojnë dhe përkrahin....."!

Deklarata e Kishës Katolike për marrëdhëniet me Religjionet jo të krishtëra
    vazhdim

NOSTRA AETATE

Mbi besimin Islam

"3. Me respekt të madh i vështron Kisha edhe myslimanët të cilët e adhurojnë një Zot të vetëm, të gjallë dhe subsistent, të mëshirshëm dhe të gjithpushtetshëm, krijuesin e qiellit e tokës5 , i cili u ka folur njerëzve. Ata mundohen t’i nënshtrohen me gjithë shpirt vendimeve të tij të fshehta, sikurse edhe Abrahami që iu ka nënshtruar Zotit, në çka feja islame mbështetet. Jezusin, të cilin ata megjithatë nuk e njohin si Zot, por e nderojnë si profet, dhe ata e nderojnë edhe nënën e tij Virgjërën Mari të cilën edhe herë pas here e thërrasin edhe në dëvotshmëri. Përveç kësaj ata e presin ditën e gjyqit në të cilën Zoti të gjithë njerëzit do t’i ringjallë dhe do t’i shpërblejë. Për këtë arsye ata i japin rëndësi përmbajtjes së jetës morale dhe adhurojnë Zotin posaçërisht me lutje, lëmoshë dhe agjërim.

Edhepse, gjatë shekujve, kanë lindur jo pak mospajtime ndërmejt të krishterëve e myslimanëve, Koncili shenjt u kërkon të gjithëve të harrojnë të kaluarën dhe të zbatojnë me sinqeritet mirëkuptimin e anasjelltë, si edhe të mbrojnë e të përkrahin së bashku, drejtësinë shoqërore, vlerat morale, paqen e lirinë për të gjithë njerëzit."

Vëllazërimi i gjithmbarshëm

"5. Nuk mund ta thërrasim Hyjin, Atin e të gjithëve, nëse i shmangemi sjelljes vellazërore përkundrejt disa njerëzve, të cilët janë të krijuar në përngjasimin e Hyjit. Qëndrimi i njeriut ndaj Hyjit Atë dhe qëndrimi i tij ndaj njeriut vëlla janë të afërta njëra me tjetrën, siç pohon edhe Shkrimi: „Kush nuk ka dashuri nuk e ka njohur Hyjin“ (1 Gjon 4, 8).

Ashtu shmanget themeli i çdo teorie apo praktike, që mes njeriut dhe njeriut, mes popullit dhe popullit përkatësisht bën dallime me dinjitetin njerëzor dhe prej kësaj në të drejtat që pasojnë.

Për këtë arsye Kisha gjykon çdo diskriminim të njeriut dhe çdo akt të përdorimit të dhunës kundër atij, që përdoret për shkak të racës apo ngjyrës së tij ose gjendjes shoqërore apo religjionit të tij, sepse kjo e kundërshton shpirtin e Krishtit. Për këtë arsye, duke ecur gjurmëve të Shën Pjetrit dhe Shën Palit, thërret Sinodi i shenjtë me seriozitet të flaktë të gjithë besimtarët, që „sjellja e tyre midis paganëve të jetë shembullore“ (1 Pjt 2, 12). Nëse është e mundur, aq sa u përket atyre, që ta ruajnë paqen me të gjithë njerëzit,14 që në të vërtetë të jenë bijtë e Atit, i cili është në qiell.15

Të gjitha këto në tërësi dhe hollësi që janë botuar në këtë Deklaratë, i pëlqyen etërit e Koncilit të Shenjtë. Edhe ne me fuqi apostolike të trashëguar prej Krishtit - të gjitha këto bashkë me etërit e nderuar në Shpirtin Shenjt i miratojmë, vendosim dhe përcaktojmë dhe urdhërojmë që të shpallet në lavdi të Hyjit çka caktoi Koncili."

Në Romë, te Shën Pjetri, më 28 shtator 1965
    Unë, PALI, ipeshkvi i Kishës Katolike
    (vijojnë nënshkrimet e Etërve)
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 09-02-2011 më 15:52
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga ane Lexo Postimin
    Ka me se dy vite qe nuk shkruaj ne F.SH,por sot rastesisht ,duke kerkuar per Nene Terezen me ra ne sy fjalet e atij imamit te frustuar dhe aq me shume komentet e disave se cka ka bere Nene Tereza per shqiptaret.
    Po e zeme qe nuk paska bere asgje per shqiptaret(gje qe nuk eshte e vertete,kujtoni refugjatet dhe shoqatat me emrin e saj),por ty zoteri dua te te pyes se cka ka bere muhamedi per shqiptaret qe aq shume e glorifikoni?
    Me sa e di une asgje ,pres kunderargumentin?

A jemi duke folur per Muhamedin a,s apo per Terezen?!!

Muhamedi a,s nuk i solli te mira vetem shqiptarve por krejte botes.
    Muhamedi a,s Personaliteti me i madhe...i Universit e largoj mbar njerzimin nga humnera,kanibalizmi,erresira,injoranca,prapambetur ia,analfabetizmi,roberia,etj.
    Muhamedi a,s e mesoj njeriun si me njoft Krijusin e vet dhe te gjithesis,e mesoj njeriun se si ta adhuron Krijusin e gjithesis,e mesoj njeriun se cka eshte zi e cka eshte bardh,e mesoj njeriun se si te sillet me prinderit,familajret,te vobektit,jetimet,me te moshuarti,etj.
    Muhamedi a,s e mesoj njeriun se si ta duaj atdhun dhe te mbroj ate,e mesoj njeriun se si ta udheheq shtetin,e mesoj njeriun se si udheheqesat duhet trajtuar popullin,e mesoj njeriun se si duhet te luftosh pastert edhe pse i ke armiq,pra te kesh kujdes mos te vrasesh,femijet,pleqet,grate,etj.
    E cka nuk na mesoj Muhamedi a,s Personaliteti me i madhe i Universit.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Nuk eshte Nene Tereza ne pyetje, por cdo jomusliman tjeter ne bote. Sipas Kuranit cdo jomusliman (i mirefillte) eshte jobesimtar dhe me kaq edhe i predestinuar per Ferr. Nene Tereza eshte faktor i zevendesueshem. E zevendesueshme me gjithe ata miliarda njerez ne bote qe s'ju rruhet per Allahun, p.sh. I. Rugova, I. Kadare, Papa Gjon Pali II, Einstein, Jozefina Topalli, Wesley Clark, Richard Holbrooke, une dhe shumica e pjesemarresve ne forum. Thjesht cdo jomusliman i mirefillte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 09-02-2011 më 18:35

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Ja nje test per kete qe thashe me lart:

Nuk kam tradhetuar aske ne jete. Nuk kam qene asnjehere i pamoralshem. Nuk kam thyer asnjehere ligjin (perpos kur kam qene i vogel disa pak here), nuk ia kam deshtur kurre askujt te keqen para se te sigurohesha qe ai mua ma do te keqen. Te gjitha keto veti i kam. Por jam edhe njeri, te cilit per Allahun nuk i rruhet aspak. Madje edhe me pak sesa aspak. Nuk ia vari fare, flas per te si per nje palaco, nje morr te cofte.

A do shkoj une ne ferr?

Pyetni imamin.

Nese thote "Po, do shkosh ne ferr", dihet se nuk eshte "e mira" ne pyetje. Sepse te mirat i kam. Keshtu qe Islami nuk meson se njeriu shkon ne Ferr sepse eshte i keq. Por per shkak se e refuzon Islamin. A nuk deshmon kjo se nuk eshte asgje tjeter ne pyetje, perpos hegjemonizmi islam?

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Po ku mbeten do postime qe i bera te gjitha i paskan larguar .Si ndodhe kjo se keta ''mysliman'' thon se jane ''tolerante'' ku mbetem shkrimet qe i bera sikupton pse ???!!!!!!!!!!!!!!
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Ja nje test per kete qe thashe me lart:

Nuk kam tradhetuar aske ne jete. Nuk kam qene asnjehere i pamoralshem. Nuk kam thyer asnjehere ligjin (perpos kur kam qene i vogel disa pak here), nuk ia kam deshtur kurre askujt te keqen para se te sigurohesha qe ai mua ma do te keqen. Te gjitha keto veti i kam. Por jam edhe njeri, te cilit per Allahun nuk i rruhet aspak. Madje edhe me pak sesa aspak. Nuk ia vari fare, flas per te si per nje palaco, nje morr te cofte.
    Flet sepse mendon se nuk ekziston nje perendi me ato karakteristika qe ia jep Kurani. Pra nuk frikesohesh se 'allahu' do te te denoje, sic nuk i frikesohesh as nje perendie pagane p.sh. greke - Hadesit. Nuk ka asnje prove e argument se ky perendi ekziston apo ka ekzistuar, tjeter ku perpos ne mendjen e Muhamedit. Mendja e tij i ka dhene karakteristika te gabueshme per Zotin, dhe nje pjese e madhe e njerezimit eshte e mashtruar nga kendveshtrimi i ketij profeti te rreme. Ti nuk mendon si islami se mund te behesh skllav i Zotit. Ti nuk beson se kur te vdesesh nese beson Muhamedin si Profet, 'allahu' do te te martoje me hyrija. Ti dhe une kur lexojme ne Kuran premtimet per martesa nga 'allahu', e quan asgje tjeter perpos nje pacavure. Normal se kur t'i lexon keto per islamin, nuk do te behet vone per Muhamedin, Islamin, apo Kuranin e 'allahun'.

Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    A jemi duke folur per Muhamedin a,s apo per Terezen?!!

Muhamedi a,s nuk i solli te mira vetem shqiptarve por krejte botes.
    Muhamedi a,s Personaliteti me i madhe...i Universit e largoj mbar njerzimin nga humnera,kanibalizmi,erresira,injoranca,prapambetur ia,analfabetizmi,roberia,etj.
    Muhamedi a,s e mesoj njeriun si me njoft Krijusin e vet dhe te gjithesis,e mesoj njeriun se si ta adhuron Krijusin e gjithesis,e mesoj njeriun se cka eshte zi e cka eshte bardh,e mesoj njeriun se si te sillet me prinderit,familajret,te vobektit,jetimet,me te moshuarti,etj.
    Muhamedi a,s e mesoj njeriun se si ta duaj atdhun dhe te mbroj ate,e mesoj njeriun se si ta udheheq shtetin,e mesoj njeriun se si udheheqesat duhet trajtuar popullin,e mesoj njeriun se si duhet te luftosh pastert edhe pse i ke armiq,pra te kesh kujdes mos te vrasesh,femijet,pleqet,grate,etj.
    E cka nuk na mesoj Muhamedi a,s Personaliteti me i madhe i Universit.
    cfare i ka sjell muhamedi shqiperise? As edhe nje gje
    Cfare ka bere muhamedi per Shqiperine? As edhe nje gje
    Cfare ka bere dhe i ka sjelle Nene Tereza Shqiperise? Shume here me teper se asgje

ju krahasoni Nene Terezen me profetin tuaj me te larte?
    Atehere sipas Krishtereve Muhamedi arrin ne maje te ----- Jezusit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga thirsty : 10-02-2011 më 01:11
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Faqja 17 prej 86 FillimFillim ... 715161718192767 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •