Close
Faqja 16 prej 86 FillimFillim ... 614151617182666 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 852
    i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anëtarësuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    Per kallkuta, ashtu asht ,

e per shqiptar ? asgje , kurr kurgja ska ba.
    po ajo ka qene bamirese dhe si e tille ajo ka ndihmuar njerzit qe kan vzajt nga uri.ne shqiperi nuk ka pas as nje here uri.kurse nacionalitetin e saje ajo as nje here nuk e ka mohuar.rahmet paste.
    Da steh' ich nun, ich armer Tor,
    Und bin so klug als wie zuvor!

Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    kush je ti qe met deshmu, ti e din mamir se un.

mjafton qe sedin se ku asht kosova

nuk po du mi perserit postime , lype nese te intereson.

o zot o zot
    Humbje e kot e burimeve dhe vendi Dhe nuk e kam per Kosoven, jo

E di shume mire ku eshte Kosova, por edhe mos ta dija ne kete kohe eshte e lehte per ta gjetur sepse te dhenat jane nje faqe me tej. Me keto te dhena qe jane ne internet kur e hap gojen ke mundesine per mos u dukur i paditur (te paditur jemi te gjithe per ate pune, ca me shume e ca me pake) kur hap gojen prandaj ju dhe te tjeret si ju ndiqeni kete keshille dhe veproni. Por fatkeqsisht nuk kemi shume te dhena mbi cdo teme.

Kur u lejua te hynte ne Shqiperi hapi nje shtepi per ata qe kishin nevoje per ndihme

==============

Missionaries of Charity,
    Rr. Kajo Karafili, 42
    Lagja 4,Tirana, Albania
    Tel.: 355 42-39296
    Ndryshuar për herë të fundit nga thirsty : 09-02-2011 më 04:26
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Munde te me tregosh ne pika te shkurta se cfare beri per popullin shqiptar?!!
    ra Nena Tereze e Clintoni i pruni forcat e Ushtrise Amerikane ne Kosove dhe te liroj ty Disa
    (Pershendetje dhe cdo te mira)

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga mia@ Lexo Postimin
    I dha nj emer te mire, shume here me te mire se vet ju apo ata qe jane rrit ne Shqiperi e keni pare vec interesin tuaj personal.
    Interesante eshte se asnje nuk e mohon qe eshte Shqiptare vetem ju muslimanet. Po tu thuash te huajve qe ajo ishte Shqiptare, tundin koken ne shenje miratimi dhe asnje nuk thote qe ''c'shqiptare kur nuk beri asgje per Shqiperine?"

Sa njerez mosmirenjohes qe jeni. I gjykoni njerezit vetem nga besimi dhe jo per ate qe jane.
    Ajo ishte nje humaniste e madhe qe per ne eshte fat qe ka lindur ne Shqiperi. Ndihmoi te varferit. Vetem kaq mjafton per ta vleresuar e ndjere krenare.
    Une i gjykoj njerezit ne baz te besimit??!!!!!

Kjo nuk eshte aspak e vertet,futu ne tema kombetare dhe e shikon se a i gjykoj njerezit ne baz te besimit.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Ketu nuk ka as argate te rusise e as te grekut apo serbise. Mbase ka ca magjypa qe hedhin e vjellin vrer ndaj figurave kombetare po dhe ata jane nje pakice qe vetem bejne gam gam e me shume skane force. Beni mire te respektoni ata qe na nderojne emrin shqiptar ne gjithe boten dhe mjaft u moret me budallalliqe jo ka bere jo ska bere per Shqiperi. Flisni sikur ju kane dhene ne dore vulen e patriotizmit e te atdhedashurise. Shqiperine sot ne bote nuk e njeh njeri prej anadollakut Kransiqi apo 10 vetave qe i shkojne nga mbrapa atij ne kete teme. E njohin per figura si Nene Tereza. Kujt nuk i pelqen le te vegjetoje ne patetizmin fetar.

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    ...Beni mire te respektoni ata qe na nderojne emrin shqiptar ne gjithe boten dhe mjaft u moret me budallalliqe jo ka bere jo ska bere per Shqiperi...
    Po problemi është se nuk e nderoj emrin tonë si shqiptarët, por nderoj fenë e saj si katolike.
    Shiqo pse nuk po kam qendrime të tilla për At Gjergj Fishten, Peshkop Fan S. Nalin apo figurave tjera kombëtare?!
    Ja po të tregoj sepse keto figura (Gjergj Fishta, Fan S. Noli, Shtjefen Gjeçovi etj.) dhanë për këtë vend atë që pak kush mund t'a jipte, letërsinë.
    Ose p.sh figurat si Pjetër Budi, Pjetër Bogdani, Frang Bardhi, etj. që përbëjnë letërsinë e vjetër. Shiqo ne kemi Mesharin e Gjon Buzukut nga viti 1462 me të cilin mund të krenohemi dhe është argument i kontributit kombëtar.
    Por, figurat si Nënë Tereza i ftoj të gjithë t'i respektojmë ashtu siç e meritojnë, figura fetare katolike dhe kaq! Por asesi t'i ngrisim në piedestalin më të lartë kombëtar, sepse vepra e tyre nuk flet të njejtën gjë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga gimche : 09-02-2011 më 12:13
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Cfare ka bere Nene Tereza per kombin shqiptar?

Kur ne vitin 1999 filloi konflikti ne Kosove, shteti amerikan solli ne Amerike plot refugjate nga Kosova. Mes tyre, edhe nje familje nga Presheva, babai, gruaja dhe 6 femije te vegjel. Babai ishte fondamentalist islamik, urrente cdo gje qe nuk ishte islame, dhe tiranizonte gruan dhe femijet, aqsa nuk i lejonte as 6 femijet e vete qe te shkonin ne shkollat publike ne Amerike. Justifikohej me fjalet: "I kena shkollat me te mira ne Presheve". Dhe ky njeri, irritohej po te degjonte emrin e Nene Terezes, dhe sa here qe binte fjala tek ajo, gjeja e pare qe thosh: "Ajo nuk eshte shqiptare, eshte indiane".

Familja jetoi per gati 3 jave ne nje konvikt shkollor, derisa familjet amerikane te zones te mund te hapnin shtepite e tyre per keta refugjate. Pas tre javesh, vjen nje grua amerikane, e gatshme per te strehuar, ushqyer e ndihmuar familjen prej 8 vetash, ne shtepine e saj. Gruaja ishte aty tek te 70-tat dhe i kish vdekur burri. I mori ne shtepine e saj, dhe i ndihmoi jashte mase. Pas tre kater ditesh, kur perkthyesi shqiptar se bashku me nje punonjes social amerikan shkoi per te pare se si ishin sistemuar, kosovari nga presheva i thote perkryesit qe ta pyeste se cfare u be shkak qe u tregua e gatshme per ti ndihmuar. Gruaja e moshuar amerikane iu pergjigj:

"Te them te drejten, nuk kisha degjuar ndonjehere per Kosoven dhe shqiptaret. As nuk di tu them se ku bie si vend ne harte. E vetmia gje qe di mbi Shqiperine eshte qe Nene Tereza ka lindur ne ate vend. Dhe kur pashe ne televizor rradhet e gjata te refugjateve, nuk mund te rrija pa ndihmuar. Nene Tereza ndihmoi gjithe njerezit e kesaj bote, ne e kemi per detyre te pakten te ndihmojme popullin e saj."

Keto fjale, i degjoi preshevari dhe gjithe familja e tij. Femijet shikonin ne sy babain e tyre, se si do te reagonte, pasi e dinin shume mire se cfare mendonte ai per Nene Terezen. Per cudine e tyre, babai i perlotur i puthi doren gruas se shtepise. Qe nga ai moment, ai mesoi se cfare ka bere Nene Tereza per Shqiperine e shqiptaret.

Episodi me poshte, ndodhi ne nje simpozium ne Prishtine:

Po mbahej nje simpozium ne Prishtine ne lidhje me bashkejetesen nderfetare. Te ftuar ishin kreret e komuniteteve fetare ne vend, dhe nje imam mysliman. Simpoziumi sponsorizohej nga UNMIK dhe kish per qellim qe ne vend te kultivohej bashkejetesa nderfetare. Fjalen i pari e mori nje diplomat i UNMIK qe beri nje referat mbi vlerat dhe rendesine e bashkejeses nderfetare. Pastaj e mori fjalen ipeshkvi i katolikeve, qe ne fjalen e tij solli si shembull jeten e Nene Terezes, e cila gjithe jeten e saj ia perkushtoi bamiresise ndaj te gjithe te vobekteve ne mbare boten: shtepite misionare te saj i gjen ne shume vende te botes. Pastaj e mori fjalen imami mysliman, i cili tha se populli i Kosoves eshte mysliman dhe shembulli i Nene Terezes eshte i gabuar. Kjo krijoi irritim ne salle, dhe shume nga njerezit e ftuar qe kishin ardhur te merrnin pjese, u ngriten e iken nga salla ne shenje proteste.

Pasi imami mbaroi fjalen, u ngrit nje profesor i universitetit te Prishtines, i cili nuk ishte ne listen e atyre qe do te flisnin, dhe kerkoi leje qe te fliste nga organizatoret. Ai foli hapur dhe iu kundervu imamit per qendrimin e tij, edhe pse ne salle kishin mbetur me pak se 10 veta. Profesori u mundua t'i shpjegonte imamit pasojat e nje qendrimi te tille nga ana e tij, si nje nga kreret me ne ze te Bashkesise Islamike te Kosoves. Pasi mbaroi simpoziumi, profesori doli jashte dhe u takua me nje kolegun e tij.

- Perse nuk u ngrite te dalesh nga salla por zgjodhe te qendrosh e te merresh me ate injorant?
    - Sepse ai injoranti, eshte nje injorant qe flet ne emer te gjithe muslimaneve te Kosoves.
    - A e kupton qe njerez te atille nuk kuptojne?
    - Ata mund te mos kuptojne, por kjo nuk do te thote se ne nuk duhet te bejme detyren tone si intelektuale te ketij vendi. Fjala ime nuk iu drejtua vetem imamit, por gjithe muslimaneve te Kosoves.

Kurse kjo me poshte, ndodhi ne nje manastir orthodhoks shekuj me pare:

Ne nje manastir orthodhoks ne Malin e Shenjte, ishte bere zakon, qe murgjit e rinj, t'iu mblidheshin tek koka te gjithe murgjve pleq ne momentet e fundit te jetes se tyre. Sipas tradites se manastirit, ata murgj qe vdisnin ne paqe, shkonin ne parajse. Kurse ata murgj qe vdisnin me frike e me shpirt te trazuar, shkonin ne ferr.

Ne manastir jetonte edhe nje murg qe per murgjit e tjere te manastirit, ishte shume dembel. Ai nuk merrte pjese ne te gjitha sherbesat qe beheshin ne Kishe gjate dites; nuk punonte gjithe diten si murgjit e tjere, dhe nuk agjeronte aq shume sa murgjit e tjere. Per te gjithe murgjit e manastirit, ai ishte shembulli i keq i nje murgu dembel qe asnjehere Perendia nuk do ta shihte te denje per ta marre ne parajse.

Kaluan shume vite dhe murgut dembel i erdhi rradha per te vdekur. Iu mblodhen rreth vetes gjithe murgjit e manastirit, dhe prisnin me padurim se si do ta ndeshkonte Perendia ne keto momente. Per cudine e murgjve te tjere, murgut plak i kish rene ne fytyre nje cehre e bardhe, gati vezulluese dhe shpirti i murgut ishte ne paqe e qetesi te plote. Kjo tronditi jashte mase murgjit e tjere, qe pyesnin veten: si ka mundesi qe Perendia po shperblen me parajse kete murg dembel? Njeri prej murgjve, ne momentin e fundit, nuk iu durua me dhe e pyet murgun plak:

- O At, cfare ushtrimi shpirteror ke bere qe Perendia te pa te denje per parajse?
    - Ah more biri im. Ju te gjithe e dini qe une nuk kam qene dembel e nuk kam punuar aq sa ju. As nuk jam lutur e kam qene prezent ne liturgjite e Kishes si ju. Por nje nga urdherimet e Zotit jam munduar te mbaj gjate gjithe jetes sime.
    - Cila eshte ajo?
    - Mos gjyko njeri tjeter!

Pasi tha ato fjale, murgu mbylli syte dhe shpirti i tij u ngjit ne qiell. Te gjithe murgjit e tjere, rane perdhe me fytyren ne toke, dhe iu drejtuan Perendise me fjalet:

- Na fal o Zot qe gjykuam vellane tone!

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 09-02-2011 më 12:28

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Munde te me tregosh ne pika te shkurta se cfare beri per popullin shqiptar?!!
    Ka me se dy vite qe nuk shkruaj ne F.SH,por sot rastesisht ,duke kerkuar per Nene Terezen me ra ne sy fjalet e atij imamit te frustuar dhe aq me shume komentet e disave se cka ka bere Nene Tereza per shqiptaret.
    Po e zeme qe nuk paska bere asgje per shqiptaret(gje qe nuk eshte e vertete,kujtoni refugjatet dhe shoqatat me emrin e saj),por ty zoteri dua te te pyes se cka ka bere muhamedi per shqiptaret qe aq shume e glorifikoni?
    Me sa e di une asgje ,pres kunderargumentin?

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Pak rendesi ka nese ke bere mire apo keq gjithmon do te gjykoheni kryesorja eshte te jesh i pavdekshem. Dhe me bindje shkruaj se si Nene Tereza edhe Adolf Hitler dy figura antonim te njera tjetres do te jene gjithmon teme e bisedave te njerzimit (te pavdekshem)...
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Cfare ka bere Nene Tereza per kombin shqiptar?

Kur ne vitin 1999 filloi konflikti ne Kosove, shteti amerikan solli ne Amerike plot refugjate nga Kosova. Mes tyre, edhe nje familje nga Presheva, babai, gruaja dhe 6 femije te vegjel. Babai ishte fondamentalist islamik, urrente cdo gje qe nuk ishte islame, dhe tiranizonte gruan dhe femijet, aqsa nuk i lejonte as 6 femijet e vete qe te shkonin ne shkollat publike ne Amerike. Justifikohej me fjalet: "I kena shkollat me te mira ne Presheve". Dhe ky njeri, irritohej po te degjonte emrin e Nene Terezes, dhe sa here qe binte fjala tek ajo, gjeja e pare qe thosh: "Ajo nuk eshte shqiptare, eshte indiane".

Familja jetoi per gati 3 jave ne nje konvikt shkollor, derisa familjet amerikane te zones te mund te hapnin shtepite e tyre per keta refugjate. Pas tre javesh, vjen nje grua amerikane, e gatshme per te strehuar, ushqyer e ndihmuar familjen prej 8 vetash, ne shtepine e saj. Gruaja ishte aty tek te 70-tat dhe i kish vdekur burri. I mori ne shtepine e saj, dhe i ndihmoi jashte mase. Pas tre kater ditesh, kur perkthyesi shqiptar se bashku me nje punonjes social amerikan shkoi per te pare se si ishin sistemuar, kosovari nga presheva i thote perkryesit qe ta pyeste se cfare u be shkak qe u tregua e gatshme per ti ndihmuar. Gruaja e moshuar amerikane iu pergjigj:

"Te them te drejten, nuk kisha degjuar ndonjehere per Kosoven dhe shqiptaret. As nuk di tu them se ku bie si vend ne harte. E vetmia gje qe di mbi Shqiperine eshte qe Nene Tereza ka lindur ne ate vend. Dhe kur pashe ne televizor rradhet e gjata te refugjateve, nuk mund te rrija pa ndihmuar. Nene Tereza ndihmoi gjithe njerezit e kesaj bote, ne e kemi per detyre te pakten te ndihmojme popullin e saj."

Keto fjale, i degjoi preshevari dhe gjithe familja e tij. Femijet shikonin ne sy babain e tyre, se si do te reagonte, pasi e dinin shume mire se cfare mendonte ai per Nene Terezen. Per cudine e tyre, babai i perlotur i puthi doren gruas se shtepise. Qe nga ai moment, ai mesoi se cfare ka bere Nene Tereza per Shqiperine e shqiptaret.

Episodi me poshte, ndodhi ne nje simpozium ne Prishtine:

Po mbahej nje simpozium ne Prishtine ne lidhje me bashkejetesen nderfetare. Te ftuar ishin kreret e komuniteteve fetare ne vend, dhe nje imam mysliman. Simpoziumi sponsorizohej nga UNMIK dhe kish per qellim qe ne vend te kultivohej bashkejetesa nderfetare. Fjalen i pari e mori nje diplomat i UNMIK qe beri nje referat mbi vlerat dhe rendesine e bashkejeses nderfetare. Pastaj e mori fjalen ipeshkvi i katolikeve, qe ne fjalen e tij solli si shembull jeten e Nene Terezes, e cila gjithe jeten e saj ia perkushtoi bamiresise ndaj te gjithe te vobekteve ne mbare boten: shtepite misionare te saj i gjen ne shume vende te botes. Pastaj e mori fjalen imami mysliman, i cili tha se populli i Kosoves eshte mysliman dhe shembulli i Nene Terezes eshte i gabuar. Kjo krijoi irritim ne salle, dhe shume nga njerezit e ftuar qe kishin ardhur te merrnin pjese, u ngriten e iken nga salla ne shenje proteste.

Pasi imami mbaroi fjalen, u ngrit nje profesor i universitetit te Prishtines, i cili nuk ishte ne listen e atyre qe do te flisnin, dhe kerkoi leje qe te fliste nga organizatoret. Ai foli hapur dhe iu kundervu imamit per qendrimin e tij, edhe pse ne salle kishin mbetur me pak se 10 veta. Profesori u mundua t'i shpjegonte imamit pasojat e nje qendrimi te tille nga ana e tij, si nje nga kreret me ne ze te Bashkesise Islamike te Kosoves. Pasi mbaroi simpoziumi, profesori doli jashte dhe u takua me nje kolegun e tij.

- Perse nuk u ngrite te dalesh nga salla por zgjodhe te qendrosh e te merresh me ate injorant?
    - Sepse ai injoranti, eshte nje injorant qe flet ne emer te gjithe muslimaneve te Kosoves.
    - A e kupton qe njerez te atille nuk kuptojne?
    - Ata mund te mos kuptojne, por kjo nuk do te thote se ne nuk duhet te bejme detyren tone si intelektuale te ketij vendi. Fjala ime nuk iu drejtua vetem imamit, por gjithe muslimaneve te Kosoves.

Kurse kjo me poshte, ndodhi ne nje manastir orthodhoks shekuj me pare:

Ne nje manastir orthodhoks ne Malin e Shenjte, ishte bere zakon, qe murgjit e rinj, t'iu mblidheshin tek koka te gjithe murgjve pleq ne momentet e fundit te jetes se tyre. Sipas tradites se manastirit, ata murgj qe vdisnin ne paqe, shkonin ne parajse. Kurse ata murgj qe vdisnin me frike e me shpirt te trazuar, shkonin ne ferr.

Ne manastir jetonte edhe nje murg qe per murgjit e tjere te manastirit, ishte shume dembel. Ai nuk merrte pjese ne te gjitha sherbesat qe beheshin ne Kishe gjate dites; nuk punonte gjithe diten si murgjit e tjere, dhe nuk agjeronte aq shume sa murgjit e tjere. Per te gjithe murgjit e manastirit, ai ishte shembulli i keq i nje murgu dembel qe asnjehere Perendia nuk do ta shihte te denje per ta marre ne parajse.

Kaluan shume vite dhe murgut dembel i erdhi rradha per te vdekur. Iu mblodhen rreth vetes gjithe murgjit e manastirit, dhe prisnin me padurim se si do ta ndeshkonte Perendia ne keto momente. Per cudine e murgjve te tjere, murgut plak i kish rene ne fytyre nje cehre e bardhe, gati vezulluese dhe shpirti i murgut ishte ne paqe e qetesi te plote. Kjo tronditi jashte mase murgjit e tjere, qe pyesnin veten: si ka mundesi qe Perendia po shperblen me parajse kete murg dembel? Njeri prej murgjve, ne momentin e fundit, nuk iu durua me dhe e pyet murgun plak:

- O At, cfare ushtrimi shpirteror ke bere qe Perendia te pa te denje per parajse?
    - Ah more biri im. Ju te gjithe e dini qe une nuk kam qene dembel e nuk kam punuar aq sa ju. As nuk jam lutur e kam qene prezent ne liturgjite e Kishes si ju. Por nje nga urdherimet e Zotit jam munduar te mbaj gjate gjithe jetes sime.
    - Cila eshte ajo?
    - Mos gjyko njeri tjeter!

Pasi tha ato fjale, murgu mbylli syte dhe shpirti i tij u ngjit ne qiell. Te gjithe murgjit e tjere, rane perdhe me fytyren ne toke, dhe iu drejtuan Perendise me fjalet:

- Na fal o Zot qe gjykuam vellane tone!

Albo
    Nuk na bindin tregimet imagjinare, të pabaza dhe të paargumentuara.
    Të njejtën gjë mund t'a bëjë edhe unë, por sigurisht nuk jam i prirur të improvizoj skenare si ju.

P.s E njeh atë preshevarin që i ndodhi ai rasti në Amerikë?!
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Faqja 16 prej 86 FillimFillim ... 614151617182666 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •