Close
Faqja 14 prej 86 FillimFillim ... 412131415162464 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 852
    problemi me prezantimin tone ne Europe e ne Perendim ne pergjithesi eshte se nen fjalen shqiptar abuzojne edhe njerezit me bisht qe jane bastarde jeniceresh shqipfoles. Ne kete aspekt shtrohet per zgjidhje se c'duhet bere me keta njerez me bisht qe flasin shqip, si mund te eleminohet ky element. Nje nga arsyet qe akoma nuk kemi rregulluar mardheniet me serbet jane keta tipa, te cilet per habi i shpetuan genocidit serb, sic duket jane fshehur ne Turqi e Afganistan gjate luftes ne Kosove.
    Hoxha ne Zvicer perfaqeson myslimanet shqiptare te Kosoves...... duke nxjerre vrer ndaj nje figure boterore, s'ka faj se feja e meson qe grate jane sende. te digjet shkedhata!
    Paqe!

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Figurat e Krenarise Kombetare
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-03-2003
    Vendndodhja
    Diku nëpër Botë
    Postime
    528
    Eh ,puna e budalles. Na mbuloi llumi i turli fare predikuesi .

Po a ky mjeran, qenka rroje e portes se ferit , qe iu tregon vendin njerezve qe te hyne Aty.

Nese ky eshte Fetar ,keta fjale kurre nuk eshte dashur qe ti thote . Idioit i lloit te vet .

Kesi idiotesh te merzisin - neverisin edhe besimin-fene.

Citim Postuar më parë nga Glendis Lexo Postimin
    Nuk jane aq te drejtperdrejt sa myslimanet por ate e mendojne , beje pyetjen per te marre pergjigjen . Ti cfare pergjigje ke marre ?
    Ja kam bere edhe pyetjen e drejtperdrejte! Kur permendet feja myslimane ato mendojne direkt per myslimanet ekstremiste, dmth ato qe mbajne shami ne koke, qe falen 5 here ne dite, qe nuk pijne veren etj etj.
    Njehere, nje shok me pyeti mua nese ishin te verteta keto gjera qe kishte degjuar dhe kur une i thashe po, mbeti i cuditur. Nuk tha asgje te keqe, nuk beri asnje lloj komenti ofendues apo percmues, thjesht tha qe cuditem sa e "rrepte" qenka kjo fe qe te pengon shume gjera qe ne katoliket nuk i kemi te ndaluara.

Njehere tjeter, kur ndodhi qe nje baba mysliman kishte vrare te bijen e tij per faktin pse ajo donte te sillej si "evropiane", duke u veshur me rroba "jo te mira", duke dale me shoqerine darkave etj, aty pastaj cudia u rrit dyfish. Si eshte e mundur thoshin qe nje baba arrin deri ne piken qe te vrasi femijen e tij vetem sepse ajo zgjedh nje menyre tjeter jetese. Nese nje katolike trasferohet ne nje vend myslimanesh dhe vendos te konvertohet, asnjeri nuk i thote gje!! Cdo njeri ka te drejte te zgjedhi fene e saj/tij dhe te zgjedhi gjithashtu nese t'a ndjeki apo jo.

Ndaj, katoliket nuk e kane kaq te theksuar kete ndjenjen e urrejtjes e te percmimit te feve te tjera. Nuk i pranojne shume lloj rregullash, por as nuk i ofendojne te tjeret.... Shumica e shqiptareve qe njoh une, ketu ne itali, jane myslimane (asnjeri nuk eshte nga ato fetaret e medhenj), e shkojme shume shume mire me te krishteret e ortodokset. Nuk ka patur asnje rast qe te kemi share njeri tjetrin per arsye feje... thjesht eshte diskutuar e cdo njeri ka thene ate qe i pelqen apo jo te feja tjetrit.

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga Xhenet.M.S. Lexo Postimin
    Si mundeni ore te gjykoni ne kete menyr?!!!!!!
    Po populli Amerikan dhe evropjan a ishin Shqiptar dhe musliman qe erdhen dhe ndihmuan Kosoven nga kriminelet serb?
    cka ka lidhje se kujt i ka ndihmuar , kryesorja eshte se ka ndihmuar ashtu si ka kerkuar misioni qe ka udhehequr.
    Si mundeni te gjykoni kurse as qe keni iden se sa ka vuajtur ajo.
    Si mundeni te gjykoni nje humanitare
    kurse ndima e saj ska dalluar as fe as komb?
    Po me mire po e le me kaq se si po shof dhe me mire mos pafsha nje pjes e popullit tim qenkan bukpermyst,sepse nuk lat as humanitar as trima as qlirimtar pa kritikuar!!!!!
    Munde te me tregosh ne pika te shkurta se cfare beri per popullin shqiptar?!!
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Kjo teme paraqet arsyen e rendesishme, perse shqiptaret ne ceshtjet e fese jane tolerante. Kemi nje hoxhe, i cili thote se nje njeri me vlerat me te larta boterore humane qe i perket nje feje joislame do te kete shkuar ne ferr. Ndersa llojet e pergjegjeve ndaj hoxhes jane keto:

1. Perkrahja e hoxhes
    2. Sharja e hoxhes
    3. Kritikimi hoxhes

Grupi i pare eshte pakice absolute ne krahasim me 2 grupet tjera. Grupi i dyte qe eshte diku me i madh pernga numri perbehet nga shqiptare muslimane dhe te krishtere. Grupi i trete eshte me interesanti per ate qe dua te them. Sepse e para eshte grupi me i madh. E dyta perbehet kryesisht nga shqiptare muslimane. Dhe e treta dhe me e rendesishmja: Ky grup per kritiken e tij ndaj hoxhes jep nje arsyetim brilant. Kritikon hoxhen duke thene se ky nuk flet cfare thote Kurani.

Ky arsyetim jep nje pasqyre mbi karakterin e kritikuesit. Tregon se kritikuesi niset nga ajo qe "Zoti" i tij (pra Allahu) nuk mund te kete thene se nje njeri me vlerat me te larta boterore qe i perket nje feje tjeter do te kete shkuar ne ferr. Kjo perseri tregon se shqiptari ia shpjegon vetes fjalen e "Zotit" te tij ne menyre autarke. Shqiptari i thote edhe imamit te Prishtines se e njeh fjalen e "Zotit" te tij me mire se ai (imami). Kjo eshte e para qe e ben arsyen e kritikes brilante.

E dyta eshte nje hipotetike. Pra nje qe nuk ka ndodhur ne te vertete, por qe mendoj une se do te ndodhte. Ajo eshte se edhe nese e merr Kuranin dhe ia deshmon kritikuesit ne menyre te pastert se aty shkruan se cdo jomusliman (pra edhe katoliku me vlerat me te larta humane) do te shkoje ne ferr, kritikuesi prape se prape me para do te mendoje se ky Kuran eshte falso ose se e ka shkruar nje njeri me vone (nuk eshte Kurani origjinal), me para do te beje keto dy gjera, sesa te besoje se "Zoti" i tij vertet ka thene kete gje. Kjo tregon edhe me qarte ate qe thashe. Shqiptari (musliman) eshte vete Zoti. Numri me i madh i tyre te pakten. Ai e di vete, cfare duhet te kete thene Zoti per te qene Zot.

*
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 08-02-2011 më 18:50

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin

Ajo kur u pyet cilit komb i takon, tha i takoj Krishtit?! .
    Oslo, 10 dhjetor 1979, me rastin e marjes së çmimit Nobel për Paqen.

"Me gjak jam shqiptare; me nënshtetësi, indiane. Përsa i përket besimit, jam murgeshë katolike. Sipas thirrjes, i përkas botës. Por zemra ime i përket plotësisht Zemrës së Krishtit".

Per ndryshe ne kete video, mund ta kuptojsh se ajo e kishte te ndaluar qe ta vizitoj Shqiperinë, por ajo kurr nuk e ka harruar popullin e vet. Mendoj dhe jam i bindur se ndihma më e madhe se ja bëri ajo Shqiprisë dhe Shqiptarëve ishte LUTJA para ZOTIT.

Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 08-02-2011 më 19:01
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Ajo e cila ndihmonte te varferite pse kishte me qindra shtepi nga me luksozet ne gjithe boten, diku thuhet rreth 600? cfare eshte kjo?
    Paqë

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga Adna Lexo Postimin
    Ajo e cila ndihmonte te varferite pse kishte me qindra shtepi nga me luksozet ne gjithe boten, diku thuhet rreth 600? cfare eshte kjo?
    A per mend e juaja, jo kot besoni ne fantazira te kuranit e hadithave dhe ca pritet me shume nga juve. Tjetri thote nuk ka pranuar ta bej nje foto me nje person vetem pse ishte shqiptar e shume shpifkje ndryshem qe buron nga raca juaj e ulte prej gabeli.

Me pas qene ju njerez qe e doni Zotin, nuk merreni me gjera te tilla vetem urretje dhe arrogance keni deri ne skaj. Kush eshte jo musliman eshte i keq, kush eshte musliman panvarisht a eshte kriminel apo abuzues si puna Muhamedit qe ka qene, duhet te jete i mire sepse eshte musliman.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Fishtani1 : 08-02-2011 më 19:33

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Munde te me tregosh ne pika te shkurta se cfare beri per popullin shqiptar?!!
    I dha nj emer te mire, shume here me te mire se vet ju apo ata qe jane rrit ne Shqiperi e keni pare vec interesin tuaj personal.
    Interesante eshte se asnje nuk e mohon qe eshte Shqiptare vetem ju muslimanet. Po tu thuash te huajve qe ajo ishte Shqiptare, tundin koken ne shenje miratimi dhe asnje nuk thote qe ''c'shqiptare kur nuk beri asgje per Shqiperine?"

Sa njerez mosmirenjohes qe jeni. I gjykoni njerezit vetem nga besimi dhe jo per ate qe jane.
    Ajo ishte nje humaniste e madhe qe per ne eshte fat qe ka lindur ne Shqiperi. Ndihmoi te varferit. Vetem kaq mjafton per ta vleresuar e ndjere krenare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 08-02-2011 më 19:40
    Feelings change - memories don't.

Faqja 14 prej 86 FillimFillim ... 412131415162464 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •