Close
Faqja 6 prej 86 FillimFillim ... 456781656 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 852
    i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anëtarësuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    A ka fakt që e demanton atë që ka thënë Profa?!
    Keshtu osht kur njeriu mbushet me urrejtje edhe kur perballet me realitetin i kup cipa

"Nënë Tereza mund të ishte e madhe..." = e vërtetë sikur t'i plotësonte kushtet që paraqitën në vijim
    "...por as djersën..." = e vërtetë që nuk ja fali tokës shqiptare
    "...as vuajtjet..." = e vërtetë që nuk ja fali tokës shqiptare
    "...as dashurinë..." = e vërtetë që nuk ja fali tokës shqiptare
    "...as gjakun..." = e vërtetë që nuk ja fali tokës shqiptare
    "...as varrin nuk ja fali tokës shqiptare" = e vërtetë që nuk ja fali tokës shqiptare
    Shiko kjo histori eshte duke bere monotone...Nene Tereza ka qene e ndaluar te futet ne Shqiperi deri vitin 1991-1992 derisa iu erdh mundesia ta viziton Shqiperine ne 1993 kur menzi qe ecte se ishte plakur...po si ti si muhamed talibani ku mund dini me shume.

Tash une ta boj nje pyetje shume drejteperdrejte:

Qka ka bo A.S Muhamedin qe ju i kendoni cdo dite ilahi?, qe e doni ma shume se familjen tuaj, qe pershendetni e kendoni ne gjuhen harape......qka kane bere keta per shqiptari? he?

Pyete kete Muhamed Pikarin...me qene se edhe emrin e tij po e mban.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Edvin83 : 07-02-2011 më 16:47

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Shiko kjo histori eshte duke bere monotone...Nene Tereza ka qene e ndaluar te futet ne Shqiperi deri vitin 1991-1992 derisa iu erdh mundesia ta viziton Shqiperine ne 1993 kur menzi qe ecte se ishte plakur...po si ti si muhamed talibani ku mund dini me shume.

Tash une ta boj nje pyetje shume drejteperdrejte:

Qka leshin ka bo A.S Muhamedin qe ju i kendoni cdo dite ilahi?, qe e doni ma shume se familjen tuaj, qe pershendetni e kendoni ne gjuhen harape......qka kane bere keta per shqiptari? he?

Pyete kete Muhamed Pikarin...me qene se edhe emrin e tij po e mban.
    Shume me vend ke fol, um pelqen njeriu kur fol si njeri pa i qu hunt.
    Na me Muhammedin a.s. nuk krenohemi as një pikë për Çështjen Kombëtare. Nuk e konsiderojmë figurë kombëtare, nuk e konsiderojmë patriot të Shqiptarisë etj. Thjeshtë krenohemi me çështjen fetare që na transmeton. E njejta gjë vlen edhe për Nënë Terezën, ajo është një figurë e përmasave botërore, figurë dhe humaniste e shquar, mirëpo figurë fetare krishtere (katolike). Sa i përket kombit kontributi dhe vlera e saj është zero.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Ja

"Ne skemi merituar lirinë nga Beogradi, neve është dasht me na rrjep Millosheviçi qysh i ka rrjep në Srebrenicë 260 000 qej, edhe në Kosovë me i pas rrjep 1 milion e 900 mijë qej kurgjo skish ba ma keq"
    ]
    Nime ky meriton mbyt.
    Paqë

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Citim Postuar më parë nga Adna Lexo Postimin
    Nime ky meriton mbyt.

E Shefqet Krasniqin a po e mbysim a jo? Apo po ja dhejme nje medajle ... cka po thu/

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-11-2010
    Postime
    314
    Shume me vend ke fol, um pelqen njeriu kur fol si njeri pa i qu hunt.
    Na me Muhammedin a.s. nuk krenohemi as një pikë për Çështjen Kombëtare. Nuk e konsiderojmë figurë kombëtare, nuk e konsiderojmë patriot të Shqiptarisë etj. Thjeshtë krenohemi me çështjen fetare që na transmeton. E njejta gjë vlen edhe për Nënë Terezën, ajo është një figurë e përmasave botërore, figurë dhe humaniste e shquar, mirëpo figurë fetare krishtere (katolike). Sa i përket kombit kontributi dhe vlera e saj është zero.
    Ky gjoja argumenti juaj nuk qendron.

Shqiptaret e respektojne dhe duan Nene Terezen ne radhe te pare per vlerat qe ajo percoi me perkushtimin, punen e besimin e saj me veprat humaniste pa interes qe ajo beri ne jeten e saj. Nene Tereza iu perkushtua te vobekteve pa dallim feje, bile ne vende muslimane.

Kombi shqiptar pra e vlereson Nene Terezen per kete virtyte (nderfetare) DHE duke qene se ajo ishte Shqiptare. Pra, na perfaqeson ne vlerat me te mira tonat, ndihmen e dhembsurine per njeri tjetrin. Prandaj, ajo eshte figure kombetare.

Po te ishte ajo agleze, apo amerikane, apo greke, serbe e njejta gje do te kishte ndodhur. Nene Tereza frikeson vetem disa njerez pa identitet - ose vetem me identitet fetar, por keto jane nje pakice shume e vogel, per fat te mire
    Everyday is a gift, that's why they call it the present

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga Gogi Lexo Postimin
    E Shefqet Krasniqin a po e mbysim a jo? Apo po ja dhejme nje medajle ... cka po thu/
    Me kan mu kry puna me ni medalje ish kan mire, po ka shume vlera per te cilat munet mu çmu
    Ti je hija e Kastriotit

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Me kan mu kry puna me ni medalje ish kan mire, po ka shume vlera per te cilat munet mu çmu
    Pooo ska dyshim, se ka shume "vlera", mirepo ato vlera/medalje mundet me i marr ne shtetet e huaja, sepse ju ka bo sherbim

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga vajz Lexo Postimin
    Ky gjoja argumenti juaj nuk qendron.

Shqiptaret e respektojne dhe duan Nene Terezen ne radhe te pare per vlerat qe ajo percoi me perkushtimin, punen e besimin e saj me veprat humaniste pa interes qe ajo beri ne jeten e saj. Nene Tereza iu perkushtua te vobekteve pa dallim feje, bile ne vende muslimane.

Kombi shqiptar pra e vlereson Nene Terezen per kete virtyte (nderfetare) DHE duke qene se ajo ishte Shqiptare. Pra, na perfaqeson ne vlerat me te mira tonat, ndihmen e dhembsurine per njeri tjetrin. Prandaj, ajo eshte figure kombetare.

Po te ishte ajo agleze, apo amerikane, apo greke, serbe e njejta gje do te kishte ndodhur. Nene Tereza frikeson vetem disa njerez pa identitet - ose vetem me identitet fetar, por keto jane nje pakice shume e vogel, per fat te mire
    Nuk qendron aspak ajo që thua.
    Ma jep një fotografi të Nënë Terezës me flamurin shqiptar?!
    Ma jep të paktën një ligjerim shqip të saj, por pa manipulime dhe jo duke lexuar fleta që improvizohen në të gjitha gjuhët e botës sikur urimet e Papes për Krishtlindje?!
    Ma jep të paktën një dorëshkrim të saj në gjuhë shqipe?!
    Ajo kur u pyet cilit komb i takon, tha i takoj Krishtit?! Kulturë antinacionaliste, prapë skam asgjë kundër saj, mirëpo nuk çmohet si figurë kombëtare, sepse edhe këtu në forum edhe jashtë forumit, kjo figurë gjoja kombëtare has në kundërshtim nga një pjesë e madhe e shqiptarëve, pra smund t'i përfaqsoj shqiptarët një person i/e cili/a nuk gëzon respektin e tërë kombit. Personalisht e respektoj dhe e çmoj lartë kontributin e Nënë Terezës nën flamurin kristian dhe për Krishtin, sa i përket Çështjes Kombëtare, asaj të shqiptarëve në Kosovë, Çamëri, Iliridë etj. vlerat e saja janë zero. Sepse nuk ka kontribuar në kauzën kombëtare.
    Ti je hija e Kastriotit

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Jo bre nuk mbytet njeri veq qe ka fol keq per nje levizje-parti,ai nuk e tha aq rende sikur Kqira,kurse sa i perket Nene Terezes nuk jame pajtua as atehere dhe as sot,pasi ajo ka meritat e veta qe nese asgje nuk beri per ne,permes Sej na njohu edhe gjithe bota!Keq nuk ka fole per ne kurr!Ne emer te Sej u formuan shum shoqata bemirese qe na ndihmuan kur ishim ne gjendje te mjerueshme!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    nuk kam dituri te mjaftueshme per jeten dhe veprat e nene terezes,
    por gjithmone e kam mbajtur si nje nder figurat me te shquara shqiptare ne histori...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 6 prej 86 FillimFillim ... 456781656 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •