Close
Faqja 71 prej 86 FillimFillim ... 2161697071727381 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 701 deri 710 prej 852
    i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    ...ey, andi ka tetova u thauna ketajnve figurave si ije taj

LESH I NDAUKET

http://de.academic.ru/pictures/dewik...da.gov.jpg</a>

tungic
    Nuh Musa Maju per leshi te grave te Muhamedit

Anas Ibn Malik tha, Profeti Muhamed kishte marredhenie me te gjitha bashkshortet e tij brenda ores, dites apo nates, dhe ato ishin gjithsej 12 gra. E pyetem: Si mund ta bej ai kete?, ai tha, ishim duke folur per ate qe Profeti kishte fuqi seksuale sa 30 burra.Seksi antik
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga ezel Lexo Postimin
    Nuk e di , a mua me duket ashtu apo eshte e vertete, kjo eshte TEREZA ???
    HAHAHAH kush thote mor ne ferr ,shih kjo kenaqet duke bere manikir dhe pedikir
    Aisha mori kukllen me veti ne shtepi te Muhamedit

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin

Anas Ibn Malik tha, Profeti Muhamed kishte marredhenie me te gjitha bashkshortet e tij brenda ores, dites apo nates, dhe ato ishin gjithsej 12 gra. E pyetem: Si mund ta bej ai kete?, ai tha, ishim duke folur per ate qe Profeti kishte fuqi seksuale sa 30 burra.Seksi antik
    Hahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahaha ra posht portokallia na dul hadithi hahaha. 12 GRA per ni or ti rraptallon:P
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    padoreza , ti je per ne Bardovc, spitali me i pershatshem per ty , ne Kosov mduket e keni ne Shtime , qaty e ki venin ti, e ke mush forumin me copy=paste.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    padoreza , ti je per ne Bardovc, spitali me i pershatshem per ty , ne Kosov mduket e keni ne Shtime , qaty e ki venin ti, e ke mush forumin me copy=paste.
    po shifet se kushe e ka vendine per ate spital
    http://edition.cnn.com/video/?/video...ild.brides.cnn

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    jarigaso, une u mundova te ta sqaroj gjithe ate qe kam shkruar duke e permbledh, por perseri nuk e paske kuptuar, dhe mendoj se nuk mund ndryshe te ta sqaroj qe ti ta kuptosh !!!

Shembulli me hajdutin ish nje "analogji", mbi te cilen une e karakterizova "natyren" e te nderuarit Alpa Chino, dhe dola ne DY perfundime.
    Nuk kishte aspak analogji ne ate krahasim qe bere: chino foli per prova egzistence, ndersa ti fole per prova krimi(vjedhjeje)!!!
    Nga "diskutimi" i mbremshem u pa haptazi se zoteri Alpa nuk ka fare DIJENI mbi islamin, gje qe e perforcoj piken e PARE te perfundimit tim. Thats all folks....
    Jane perralla, por te tuat ama!!
    Chino eshte mese i vetedijshem per ate qe shkruan kunder te ashtuquajturit "Allah", ndersa ti ne piken e pare, nese kujtoj mire, fole per veprim pa vetedije!!!
    Kurani eshte LITAR, njecfare DRITE, qe nuk te kushtezon, ai sugjeron ta ndjekish, nese "deshiron" te jesh i udhezuar. Une te deshmoj se jam i LIRE..........
    Kjo pra eshte "logjika" jote kontradiktore: ti je i lidhur me nje litar(Kuranin) dhe nga ana tjeter deshmon qe je i "lire"!!!!
    Muslimanet jane ne aspekte sociollogjike njerezit ME TE LUMTUR mbi rruzull !!!
    Do te uroja vertet te ishte ashtu......
    Kush i vret libanezet ???, Amerikani ???, jo mor, Ghadafi i vret, musliman......me keto "kercime" si lepuri ne fushe me habitni sa e sa me shume !!!
    Ne fakt habitem une me kete kthese qe i jep debatit!!! Kush i zuri ne goje libanezet?? Je i sigurt se po debaton mbi shkrimet e mija esell??!!
    Ne pergjithesi, qasja ime ndaj Chinos kish te beje me ate qe e shtyn ate te "veproj" ashtu sic vepron, dhe se perfundimi im eshte ai, se ai e ben ate ngase nuk ka dijeni te mjaftueshme, e, para se te me thuash ti, po ta them une, sic thot populli yne.....shume e thjesht puna.
    Edhe pse chino deshmon vete per kete, mua nuk me duket qe per sa i perket "dijenive", ti t'ia kesh arritur t'i kunderargumentosh analizimet e tija!!! Nuk mu duk se ti e perdore Kuranin me shume se ai!!!
    äää???, fjala ish te "arma" materializem, qe edhe islami dikur e ka perdorur (kundershtaret e islamit mu ketu kapen, kur goja argumentojn perqafimin e islamit nga shqiptaret me te madhe, se kinse i ka mahstruar duke ju ofruar bonllek e karierizem)........perse nuk u shkon pershtati ki "mjet" misioni ???, ne gjith kete forum jeni DY fryma....fukarallek eshte kjo....kurse islami me "materializem" i mashtroi 3/4 e shqiptareve ???....
    Perçartje apo çfare??!!
    ...mu kete ta kam sqaruar me heret, nuk me kujtohet tash a tu drejtova teje direkt, me rastin e hulumtimit ne turqi tek femijet mbi emrat Allah dhe Muhamed, se cka nderlidhin femija me keto emra kur i ndegjojn !!!, me emrin ALLAH frige, me emrin MUHAMMED miresi.....FEMIJA shoku jarigas, a e sheh ne cilin nivel e ke islamin ???
    E shoh, e shoh dhe pikerisht per kete me dhemb shpirti!!! Falemnderit qe na e kujtove edhe njehere se femijet qe jane personifikimi i pafajshmerise, emrin e Allahut arab e nderlidhin me Friken!!(ne ne Shqiperi perdorim "gogol" ne vend te "allah")........
    .......keto emra ja njeh gjith njerezia dhe ja belbezisin 1,5 mrd. njerez se paku nja 10 her ne dite........e ti sheh ROBERI dhe TERRORIZEM ???
    Miliona njerez brohorisnin emrat e Hitlerit, Stalinit,Enverit....bile, edhe sot e kesaj dite!!! Kjo nuk provon aspak se ata nuk ishin kriminela...
    ....islami eshte fe e DIJETAREVE!!!, mos e haro kete.
    E ti mos harro se themeluesi i kesaj feje ishte analfabet!!!
    Frige ne islam nuk ka, por ka RESPEKT dhe SHPRESE....keta jan ne zemrat tona, qe perpos neve vet, na i sheh vetem Allahu....
    Pse s'thua ti qe qenka si feja e Krishtit....vetem se harrove se keni edhe "dijetare" qe shikojnene zemrat e besimtareve(lexò: hoxhe krasniqi me shoke)
    Shqiptar je ca kohe (deri ne vdekje), NJERI (si i tille do te rringjallesh, kete meson edhe kisha, islami meson bile se edhe MAJET E GISHTAVE do te na kthehen prap), je PERGJITHMONE........mundohu te perqendrohesh ne mendimet kausale te mijat, e mos kerce si lepuri hop e hop (si shembull plastik mere ket, so si barcolete)...
    E s'do te ringjallemi si shqiptar?? Po si atehere, si harape??!!....ahahaah, me kenaqe fare....
    Jarigas, vellau im, .....

Pra, islami eshte fe e dijetareve per arsye se jashta liturgjise, eshte i thelle dhe me fuqi te madhe, qe nese te rrok, e ke ngran..........pak a shum....
    Ja pra, vellai im Nuhi, siç e thua edhe vete, ti bashke me keta te tjeret, e keni "ngran" e mua dhe chinos na vjen keq!!
    Apo duhet t'iu themi: Ju bafte mire??!!!
    eshte tejet i llogjikshem, dhe se paku nder ideologjite ekzistuese i ka pergjigjet me te kapshme ne shume aspekte. Per kete edhe konvertuesit aktual ne pjesen dermuese jane DIJETARE qe lexojn......
    ...ahahahahahah....çfare lexojne,perveç Kuranit??!!
    ....ne islam nuk te shpeton dashuria ndaj krishtit,
    Dashuri ndaj Krishtit do te thote dashuri ndaj te afermit tend, pa e gjykuar ate!!
    Krishti ishte Fjala, por ky koncept per nje mysliman sunit eshte teper i veshtire per tu kapur!! E pra ne baze te ketij koncepti, nje i krishtere me dy fije mend, nuk do te thote asnjehere se nje mysliman i mire ka per te shkuar ne ferr!!!
    ne islam duhet me e shkoq prapanicen, vetemse, e ke shume lehte, nese e hap zemren me sinqeritet te plote..
    Po, po...duhet te shkoqisesh mire shehadetin ne harapçe...bile pa emrin e muahmedit afer atij te Allahut, prape ne ferr shkon....!
    .....sic e ke mesuar tash me, Allahun e ke me afer se damarin e qafes.......
    Kjo per te me shtuar respektin per te apo friken??!!
    Ne pergjithesi kercenimet perçojne frike....por siç the ti , nuk ka frike ne Islam, apo jo??!!

P.S. Ta kam thene shpesh qe te mos zgjatesh, se nuk kam kohe te ndreq te gjitha gabimet qe ben!! Merru me ate qe shkruaj une e jo me ate qe ti mndon se une kam dashur te shkruaj, te lutem!

Tungjatjeta!
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 23-02-2011 më 04:49
    Jarigas

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Sigurisht se kam pyetur.
    Edhe ti do te me pyetje per deshmite sikur te pohoja une p.sh. se Allahu eshte homoseksual. Si mendove ti se duhet te shkoje biseda? Une them se Allahu eshte homoseksual e ti si kundershtar i bisedes duhet te tregosh deshmi per gabueshmerine e mendimit tim? Pastaj kur ke treguar deshmi qe deshmojne gabueshmerine e pohimit tim te pare, pastaj une pohoj se Allahu eshte invalid. Pastaj ti duhet te ofrosh deshmi se nuk eshte invalid. Pastaj une pohoj se eshte perverz. Si pasoje ti duhet te deshmosh se nuk eshte perverz. E keshtu do te shkonte "biseda" jone tere jeten. Une do pohoja here kete e here ate, e ti do ngeleshe duke "dementuar". Keshtu duhet te shkoje biseda sipas teje?

Debati i mirefillte njeh kete rregull: Kush pohon dicka, duhet te deshmoje. Kush vlereson, duhet te tregoje deshmite per vleresimin e tij. Pra kur une them se Allahu eshte homoseksual, nuk ke nevoje te deshmosh ti se ai nuk eshte homoseksual, por une duhet te deshmoj se ai eshte i tille. Dhe nese nuk tregoj deshmi, ti "fiton" biseden (pa treguar deshmi kunder meje fare).

Te njejten e bera me ty. Ti e ndote forumin shqiptar me lavdata mbi Islamin. Une te kerkova deshmi. Ti nuk solle. Deshtim i paster i yti ne bisede.

Por kjo s'eshte e rendesishme. E rendesishme eshte te kontriboj sado pak ne largimin e budallesise qe ka perhapur Kurani neper vellezer te mi. Beheni burra e vdisni pa njohur normat rudimentare te debatimit. Deri sa te takoni kaurra...
    Inetersant, dmth. ti e sheh kete si nje "loje" ?

As une duhet te te "demantoj" dicka, as ty duhet te besh nje gje te tille. Diskutimi mund te zhvillohet mbi cfaredo teme, ku njeriu i shfaq mendimet e veta, duke u munduar qe ato ti nenvizoj me shkaqet qe e bejne te mendoj ashtu sic mendon.

Nuk eshte "shkak" (nuk them qe doemos te jete argument) i nje bindje perzonale hudhja e nje "hamendje" ne peshore me nje "hamendje" tjeter dhe cila anon me shume, ajo DUHET te jete e vertete !!!, kjo llogari e stilit "bardh/zi" u diskutua edhe me jarigasin nje kohe me heret.

Sa per tu tall, e per te be hajgare natyrisht se po, por kjo nuk te zbardhon krizen e identitetit qe ke !!!, vetemse te "kuron" ne momentin, por nuk eshte afatgjate.

Ke verejt, optimizmi te ndihmon doemos, edhe ne nje situate ku vdekja eshte e patjtersueshme, optimisti din te doremiret me situaten me mire se pesimisti....edhe pse fundi per te dy eshte i njejte.

Situata jote i ngjan atij te optimistit, ku cdo mendim qe nuk te hin ne kornize modelohet dhe interpretohet ne ate menyre, qe te adaptohet ne kornizen e pergatitut. Si shembull ta solla "hajdutin".....ku vepra e tij eshte si mbas cilendo "norme" e shemtuar, se pari per hajdutit vet (per opinionin as qe kam fol), por prap se prap vjedhje ka, sepse edhe hajduti ne nje forme e ben "vjedhjen" per momentin te "ndershme".......

Ti nuk mund te kerkosh nga une DESHMI mbi LEVDATAT e islamit, sepse nuk te prekin teje ato !!!, edhe nese i don ato deshmi, duhet te perqendrohesh vetem ne nje nga ato levdata, e te flas mbi to si te duash nje jave te terre....problemi nuk eshte aty, problemi eshte tek koncepti i pergjithshem...........cdo fraze mbi levdaten detyrimisht do te nxirte fraze tjeter, qe keshtu me ne fund to te gjindemi aty ku do te fillojm, do te sillemi ne rreth. Sepse ty nuk je ne gjendje te diskutosh pa paragjykime.

Si shembull, nese thuhet se "pejgamberi" ka patur "force seksuale" sa qe me i "gezuar" te gjithe grate e veta brenda nje dite. Si e kupton kete ???

Edhe nje gje po ta them, ty, NUK KONTRIBON per te larguar budallakite e kuranit ketu, ty e "kuron" vetveten tende ketu. Ty ke ardhe ne kete mes, qe te "justifikosh" qendrimin tend mbi islamin, ose je i dyshimt, ose rrethi te ngushton (familja, shoqeria) !!!, une mendoj se RRETHI YT te detyron te besh nje gje te tille. Sjellja jote e paturpshme mbi vlerat me te shejnta te fese islame deshmon nje "konflikt" jashtzakonisht te madh ne brendine tende. Shiqoe "The king's speech" dhe do ta veresh aty nje skene, ku mbreti George per te shqiptuar fjalet mire duhet te perdor fjale te ndytura.....dhe heureka, mund me i shqiptu fjalet ne ate forme kombinimi........ti ne kete sens je duke vepru.

Mos e mer guximin me e "largu" budallallekun e kuranit nga shqiptaret........mos me ben me qesh tash, se nuk e shoh situaten tende per te qeshur....ISLAMIN nuk e rrezikojn tipa me konflikte identiteti sic je ti.....keshtu "kaurra" kam ngran per kafjall une.....

tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin

....e shoci, ce keto pune e pershkruajn ate fjalen popullore "bolemadh"....ai i muslimaneve si duket i ka pat per nje katund....

tungi
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Nuk kishte aspak analogji ne ate krahasim qe bere: chino foli per prova egzistence, ndersa ti fole per prova krimi(vjedhjeje)!!!!
    ......une te thash, se nuk mund te te ndihmoj ne kete pike.....per mua eshte fotografia mbi Alpa Chinon e qarte, fale asaj analogjise qe ta shfaqa.....nuk kam fole per "krimin" por per ate qe te shtyn me be nje krim, dhe si e justifikon ate.... njeriu me nje "civilizim" te mesen, nuk ben krim pa justifikim, si psh. per epshe te uleta... ate e ben kafsha dhe njerez pa ndergjegje sociale (qe rriten dhe edukohen si kafshet).........chino nuk ka fol ne asnje pik per "prova ekzistence"....mos nderlidh ketu gjera pa lidhje....justifkime per "rehatllek shpirterore" perzonal nuk jane prova ekzistence...kane natyre te kufizuar dhe te caktuar.....

Jane perralla, por te tuat ama!!
    Chino eshte mese i vetedijshem per ate qe shkruan kunder te ashtuquajturit "Allah", ndersa ti ne piken e pare, nese kujtoj mire, fole per veprim pa vetedije!!!)
    Mund lirshem te "sprovojm" dijenine, jam i gatshem te pranoj edhe dijeni te pergjithshme, jam zemergjere, e nuk hij ne detaje (sa per info, dijenia qe i nevojitet nuk mund ta gjeje te terre ne wikipedia)......dijeni e kufizuar dhe mungese e vetedijes jane ai kombinimi FATAL qe e permenda.....nese je i sinqert, nuk ke gjasa te mendosh ndryshe, perpos se une si mendoj, SHFAQJA e gjuhes se Chinos mbi islamin eshte jashta cdo norme..........njeriu i dijtur mund "mllefin" e tij ta tregoj me "fjale", dhe nese eshte ne te drejte, me fjale qe ta mbyllin gojen, si thot populli....te shash Allahun nuk ja mbyll gojen kujt, perkundrazi, ja hap, nga te qeshurit....

Kjo pra eshte "logjika" jote kontradiktore: ti je i lidhur me nje litar(Kuranin) dhe nga ana tjeter deshmon qe je i "lire"!!!!
    ........ah bre jarigas, me kushton shume nerva ti, vallahi (aman i kam si te bellices, mos i humb shpresat)........shih, islami meson, se PARAJSEN do ta shijoj CDO NJERI (edhe ata shqiptare), qe nuk i ben zotit shok, pra, edhe i krishteri, edhe cifuti. Disa dijetare musliman, jane sjelle aq thelle ne aspekte fillozofike, saqe thuan se SECILI NJERI NE PERGJITHESI do ta shijoj parajsen, pasiqe edhe ferri eshte KRIJES e zotit, dhe me kete, me mbarim.

Pra, une si musliman, jam i vetedijshem (behet fjale nese DESHIROJ, VULLNETI I LIRE) se e kam cdo LIRI ne kete ekzistence........por, nese jam i PADREJTE, jame edhe i VETEDIJSHEM, se per ate do te jap LLOGARI !!!, flas per kuptimin e pergjithshem te EKZISTENCEN nga pikepamja e islamit.

Kurse, ne krishterizem eshet DOGMATIK pranimi i krishtit, per te depertuar ne parajs, kjo pra ne gjeneze eshte KUFIZIM, dhe se LINDJA ME FAJ nenkupton VULLNET TE KUFIZUAR.
    E verteta eshte, se KONCEPTI kishtare nuk mund te justifikohet perndryshe, se ashtu sic pranohet sot. Pra, perndryshe bjer krejt doktrina kishtare. Koncili i nikese ka patur kete detyre, te ndajn hesapet, dhe te formojn dogmat (edhe kete, 300 vjet pas krishtit).....

Do te uroja vertet te ishte ashtu......!
    Vallahi ashtu eshte !!!, nuk njoh une familje muslimane ndash nder farefis ndash nder shoqeri, ndash nga shoqeria me etnicitet tjeter, qe NUK KA SHPRESA dhe ka mbaru me kete dynja, qoft materialisht edhe ne fukarallek te madh. Kjo ka te beje me strukturen sociale te cerdhes FAMILJE. Shume familje shqiptare jane ne tranzicion dhe ne udhekryq, dhe se raskapiten me ideologjite andej e kendje, natyrisht se aty nuk ka "Lumturi" te asaj shkalle qe ta shes une ketu, por ki kujdes, une flas per familjet muslimane ne pergjithesi !!!

Ne fakt habitem une me kete kthese qe i jep debatit!!! Kush i zuri ne goje libanezet?? Je i sigurt se po debaton mbi shkrimet e mija esell??!!......!

Ooooo, TOP JAM, me fal se jam paksa i "komplikuar".....ghadafin e permenda per nje arsye, se ty me vete

"Meqe ti je "kausal" ne mendime, çfare do te mendoje ti per nje fè qe meson te urresh(siç tha Iliriani) e bile te deshirosh djegien edhe te nenes tende nese te prek ne ate fè??!!(...e shume shembuj te tjere)"

....me shembullin e ghadafit te "kujtova" se, muslimani e vret muslimanin, dhe se ka situata e gjendje, ku djali e vret nenen, apo vellau vellane....ne libine e gadafit ka me siguri rast aktual qe perputhet me pyetjen tende, per kete ta permenda si anektode libine.......pra, per te ardhe deri ne ate shkalle, ku mund te bisedojm KUPTUESHEM mbi vellavrasjen, duhet edhe ca kohe....mendoj se me kupton.

Edhe pse chino deshmon vete per kete, mua nuk me duket qe per sa i perket "dijenive", ti t'ia kesh arritur t'i kunderargumentosh analizimet e tija!!! Nuk mu duk se ti e perdore Kuranin me shume se ai!!!
    Kunderargumente ???, mbi cka ??, ne polemika nuk ka vend per "argumente" o jarigas, mos me deshpero tash. Chino duhet se pari te rregulloj samarin, e pastaj mund te "bisedojm". Kurani nuk "perdoret", ai "kuptohet", ose jo....sic e verejm panderprere ketu. Te sqarova, se krahas kuranit eshte zhvilluar edhe tefsiri.

E shoh, e shoh dhe pikerisht per kete me dhemb shpirti!!! Falemnderit qe na e kujtove edhe njehere se femijet qe jane personifikimi i pafajshmerise, emrin e Allahut arab e nderlidhin me Friken!!(ne ne Shqiperi perdorim "gogol" ne vend te "allah")........!!!
    .....ej bre sa me lodh ty.......PEDAGOGJIA eshte nje teme ne vete......shterngohu pak te me kuptosh se per cka flas, o jarigas....nuk me intereson mua FRIGA e femijes ndaj Allahut, ai hulumtim ka patur per qellim te shpaloj edukimin (pedagogjine) e femijeve nga nenat turke, ku Muhamedit i mveshen attribute positive kurse Allahut negative, bazuar ne traditen (mos ben dem, se Allahu ta nxjer syrin), mua keshtu me ka mesuar nena, dhe keshtu une e mesoj femijen....mu ky eshte edhe ai ISLAMI I JOT e I CHINOS (ket desha me ja u than)....mirepo, ju e injoroni faktin, se edukimi islam ne turqine e sodit qe nga koha e atatturkut ka ngec, dhe nuk kultivohet.......sot lirshem mund edhe muslimanet ti adaptojn te arriturat perendimore ne pedagogji, se jane te avancuara dhe efikase.....

Miliona njerez brohorisnin emrat e Hitlerit, Stalinit,Enverit....bile, edhe sot e kesaj dite!!! Kjo nuk provon aspak se ata nuk ishin kriminela...
    ....e meqe argumentojm ne kete menyre te hamamit, edhe KRISHTIT i brohoritet emri tan diten, apo ???

E ti mos harro se themeluesi i kesaj feje ishte analfabet!!!
    Pse s'thua ti qe qenka si feja e Krishtit....vetem se harrove se keni edhe "dijetare" qe shikojne ne zemrat e besimtareve(lexò: hoxhe krasniqi me shoke)
    Oooo, ja fute nje autogoll tash ???.....KRISHTI ne islam njihet me emrin famelarte ISA, BIR i MEJREMES....paqja dhe meshira e Allahut qofte mbi ta.
    Shefqeti eshte GJALLE, dhe ke te DREJTE ti drejtohesh direkt !!!, nese jemi ne kontakt, dhe une kam gjasa ta takoj ate, te PREMTOJ, se per teje do tja bej nje pyetje te tille.

Perndryshe, analfabetizmi i perjgamberit te shpjegove se ne cfare "raste" potencohet.

E s'do te ringjallemi si shqiptar?? Po si atehere, si harape??!!....ahahaah, me kenaqe fare....)
    Islami meson, se do te rringjallemi me GJYMTYRAT E NJERIUT (sa qe edhe majet e gishtave do te na kthehen).........sa per hajgare (ne stilin e Alpa Chinos), ne cilen gjuhe do te flas Allahi diten e masherit ???, do te behet lamc puna, po te na drejtohet ne 7000 gjuhe e sa kane ekzistuar deri me sot....a do te ju pelqej kinezeve te na flas ne anglisht ???, e shqiptareve te na flas ne serbisht ???............cka me ata qe i kan pat ne kete bote hundat e shtrembeta ???, e Pameles cili gjoks do ti kthehet ???

...mendoj se nuk duhet me i shtuar kesaj pike me vemendje !!!

Ja pra, vellai im Nuhi, siç e thua edhe vete, ti bashke me keta te tjeret, e keni "ngran" e mua dhe chinos na vjen keq!!
    Apo duhet t'iu themi: Ju bafte mire??!!!
    ...mire na ban Jarigas, mire na ban.......une i falemnderohem Allahut per kete fat qe ma ka dhan. Paramendoje te isha lindur ne ndonje fare, gjuhe dhe fe tjeter ???, Zoti e din sa i keq e i kuq do kisha qen....me kete pyetje tek une je ne adrese te gabuar, kete duhet te ja u parashtrosh forumisteve qe nuk ja kan pat haberin islamit me heret, e tash qe jane musliman te ndershem.....i ke me siguri ne kete mesin tone....

...ahahahahahah....çfare lexojne,perveç Kuranit??!!!
    GJITHCKA, perpos Kuranit, ate nuk e lexojn, ate vetem e recitojn ne liturgjine fetare....

Dashuri ndaj Krishtit do te thote dashuri ndaj te afermit tend, pa e gjykuar ate!!
    Krishti ishte Fjala, por ky koncept per nje mysliman sunit eshte teper i veshtire per tu kapur!! E pra ne baze te ketij koncepti, nje i krishtere me dy fije mend, nuk do te thote asnjehere se nje mysliman i mire ka per te shkuar ne ferr!!!
    .......nuk e thot, ai HESHT........dhe SHPRESON, se i HUMBURI do ta gjej krishtin........misionarizmi eshte nje dukuri thelle e themeluar ne jeten e kishtareve.
    Mos gabo se muslimanet nuk e kuptojn, edhe muslimanet kane "rryma" ne drejtimin e "dashurise" ndaj perendise !!!, kujdes. Koncepti nuk eshte i panjohur !!!

Po, po...duhet te shkoqisesh mire shehadetin ne harapçe...bile pa emrin e muahmedit afer atij te Allahut, prape ne ferr shkon....!
    Kjo per te me shtuar respektin per te apo friken??!!
    Ne pergjithesi kercenimet perçojne frike....por siç the ti , nuk ka frike ne Islam, apo jo??!!

P.S. Ta kam thene shpesh qe te mos zgjatesh, se nuk kam kohe te ndreq te gjitha gabimet qe ben!! Merru me ate qe shkruaj une e jo me ate qe ti mndon se une kam dashur te shkruaj, te lutem!

Tungjatjeta!
    Kur NUK DO TE KESH FRIGE, atehere je musliman.........afer damarit e ke kur ben padrejtesi, afer damari e ke kur je ne frige, afer damarit e ke, kur je ne rrezik........e ke aty, dhe mos e humb shpresen.......kur je duke bere dem, te thot mos e ben, kur je ne frige, te thot une jam me ty, kur je ne rrezik te ndihmon......

diten e mire shoki....
    albanish by nature

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

Trevjetori i pavarësisë së Kosovës

Shkruan: Dr. Shefqet Krasniqi

Dje u mbushën tri vjet që kur Kosova u bë shtet, dhe atë për herë të parë në historinë e saj. U pavarësua nga shteti serb i cili për një kohë shumë të gjatë e kishte sunduar me një sundim barbar e diktatorial, ku pasojat e atij pushtimi do të vazhdojnë të mbesin edhe për një kohë të gjatë në shumë sfera të jetës së këtij populli. Përderisa shtetet tjera kujtojnë dekada të pavarësisë së tyre, e disa nga to edhe shekuj, ne kujtojmë vetëm trevjetorin e pavarësisë, por me gjithëatë më mirë vonë se kurrë. Ngase nëse koha e shijimit të lirisë i ka kaluar shumëkujt, ajo nuk i ka kaluar kësaj rinie e cila po i mbush rrugët dhe çdo skaj të vendit.
    Derisa i shkruaj këta rreshta, më kujtohet një deklaratë rasti e një qytetari tunizian dhënë një kanali televiziv të huaj, e cili duke shprehur kënaqësinë e madhe që ndjen në shpirtin e tij për lirimin nga diktatori Zejnul Abidin, i cili sundoi Tunizinë për më shumë se dy dekada duke shtypur e torturuar çdo njeri që ia turbullonte ujin, thotë: “Tashmë ju erdhi radha juve o të rinj të bëni për shtetin tuaj, atë që ne nuk kemi mundur ta bëjmë, ngase ne jemi thinjur për hir të këtij momenti historik” dhe nuk mund t’i ndalte lotët. Vërtetë një moment shumë i ndjeshëm. Lotë gëzimi dhe të mërzie. E ata lotë kur bëhen bashkë janë shumë prekës, ngase njeriu kujton vuajtjet që i ka përjetuar derisa ka ardhur në këtë qast, e në anën tjetër gëzohet për këtë ditë të madhe. E a ka ditë më të madhe sesa njeriu ta ndjejë vetën të lirë dhe të barabartë me të tjerët? A ka kënaqësi më të madhe sesa të mos kesh frikë se po vije armiku natën apo ditën e po të torturon ty dhe familjen tënde?! Ja se çfarë thotë Pejgamberi a.s. në lidhje me këtë: “Ai i cili gdhihet duke qenë i sigurt në pragun e derës së vet (në shtëpinë e tij), i shëndosh në trupin e tij dhe ka për atë ditë mjaft për të ngrënë, ai është sikur t’ia falte Zoti dunjanë dhe çka ka në të.”
    Ah liria! Sa e shtrenjtë është kjo liri! Vërtetë nuk është mjaft për të me dhënë jetën dhe tërë pasurinë. Zaten jo rastësisht Allahu i Madhëruar radhit të vdekurin për liri në rangun e shehidit, e i lumi ai që vdes shehid, duke e ditur se çfarë ka përgatitur Zoti për të. Ne ia besojmë shumë mire emocionet atij tuniziani ngase kemi vuajtur si ai dhe si shumë të tjerë. Ne ia dijmë vlerën lirisë më shumë se çdo kush tjetër, apo së paku duhet t’ia dijmë.
    Të nderuar lexues, vëllezër dhe motra. Vërtetë i kemi shumë borxh këtij vendi, i kemi shumë borxh Allahut i cili na e solli lirinë. I kemi borxh edhe atyre miqve që u bënë shkaktarë për t’a realizuar këtë ëndërr shekullore. Më së paku duhet të kujdesemi për veten tone. Obligimi shoqëror është shumë më i madh dhe më primar. Mendoj se gjenerata jonë janë në sprovë shumë të madhe, ngase nëse gjeneratat e ardhshme do të na falënderojnë që u’a kemi sjellur lirinë, kam frikë se ata do të na mallkojnë që nuk ua kemi ruajtur këtë liri dhe nuk kemi punuar për të sa duhet.
    Të punuarit për shtet është ibadet, adhurim. Ta ruash pasurinë e shtetit është më e madhe dhe primare sesa ta ruash pasurinë tënde. Andaj na pret punë e madhe, përgjegjësi e madhe, Allahu na ndihmoftë. Këtë përvjetor të pavarësisë po e kujtojmë me formimin e qeverisë së re e cila është boshti i tërë asaj çka u cek më lart. Prej saj varet sesa ne dijmë ta ruajmë dhe ta kultivojmë këtë liri. Prej saj varet thuajse çdo gjë, andaj mbesim me shpresë shumë të madhe se kjo qeveri e cila pritet që këto ditë të plotësohet dhe të fillojë punën e saj, të jetë më serioze sesa qeveritë e kaluara. Të punoië për të mirën e shtetit dhe të gjithë qytetarëve. Natyrisht, ne si muslimanë presim shumë nga kjo qeveri, përpos kontributit të përgjithshëm në sferat e ndryshme të jetës, presim që edhe nga ana e të drejtave fetare dhe njerëzore të jetë ma transparente, më tolerante dhe të mos na diskriminojë ashtu siç jemi duke u diskriminuar deri më tani. Ne si shoqëri islame kemi nevoja të mëdha dhe fundamente bazë të cilat na mungojnë siç është lejimi i veshjes islame, futja e lëndës fetare nëpër shkolla, ndërtimi i një xhamie të madhe në kryeqytet, ngase ne ende falemi në shi e bore, dhe gjëra të tjera të cilat na takojnë dhe janë pjesë e kësaj lirie, përndryshe ne do të jemi të privuar nga të shijuarit e plotë të lirisë.
    Mbesim me shpresë shumë të madhe që qeveria jonë e ndihmuar nga qytetarët, do të punojë shumë më shumë sesa qeveritë tjera në ndërtimin e vendit dhe në të mirë të të gjithë qytetarëve. Dhe nuk guxojmë të dyshojmë gjithashtu se do të kalojë edhe kjo qeveri, bile as edhe ky vit, e ne muslimanët mos t’i fitojmë të drejtat tona. Allahu na i zgjedhtë më të mirët për pushtet e na i largoftë të ligët. Allahu na drejtoftë e na udhëzoftë, na bëftë shërbëtorë të popullit e të vendit tonë. E gëzofshim këtë liri të gjithë, e deri javën e ardhshme selam alejkum ve rahmetullah.

Epoka e Re, e premte 18.02.2011
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Faqja 71 prej 86 FillimFillim ... 2161697071727381 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •