Close
Faqja 31 prej 86 FillimFillim ... 2129303132334181 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 301 deri 310 prej 852
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Kjo qe po thua sesht asgje e re , kur mundet kreu katolik te perdor genjeshtren si mjet per propagandim , pse mos ta besh edhe ti.

Shkruje ne google : Kalaja e Shkupit.

Kalaja e Shkupit, zbulohet shtepia 3 mije vjecare

Dhe shif kur qenka e ndertuar, a paska lind Krishti ose jo.

Pra Kalajen e leshuan katoliket , kur tradhtuan kulturen Dardano pagane , pastaj ladronin mbi te kush si arrinte , romaket , bizantinet , serbet , turqit e bullgaret.

Por prap se prap , ja qe muslimanet po e mbrojn, skemi nevoj me prit katoliket me ngrit zerit, i kryjm punt vet. Me siguri edhe Dardanet jan te knaqur , qe edhe pas 3000 viteve akoma ne Shkup jetojn pasardhesit e tyre , te gatshem per te dhen jeten per ate kala.
    Kam mësuar se urrejtja është shumë prezente tek njerëzit , aq sa edhe mëshirë per historinë e vet nuk kanë ......!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Kam mësuar se urrejtja është shumë prezente tek njerëzit , aq sa edhe mëshirë per historinë e vet nuk kanë ......!
    Shyqyr qe e kuptove , andaj tjera her mos ja hedh fajin tjereve , nese ke urrejtje per paganet , sben te thuash se Kalaja sesht ndertuar nga to dhe se ju e keni braktisur.

Ndersa muslimanet nuk e braktisin asnjeher.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga USA NR1 Lexo Postimin
    eshte e vertete,por nuk pendohem se jam musliman

vella Toni77..sigurisht qe te uroj vella cdo te mira..

Rrespekt per te gjithe
    USA NR 1, ti je yll o miku im, as qe bëhej fjalë nëse duhet të jesh pizhman apo jo, por si duket nuk i lexove nga fillimi qe ta kuptojsh rrjedhojen e atij debati rreth Kalasë, respekte per ty vëlla i dashur.

Meqe është tema diçka rreth Nëne Tereza, dua të postoj gjurmë nga kjo Gonxhe Shqiptare;

"O Zot, hapna sytë tanë, që të mund të shohim Ty"!

‘Hapna sytë tanë, o Zot!”
    O Zot, hapna sytë tanë, që të mund të shohim Ty
    në vëllezërit e motrat tona.
    Hapna veshët tanë, që t’i dëgjojmë thirrjet
    e atij që ka uri, që ka të ftohtë e frikë,
    të atij që është i shtypur dhe i përbuzur.
    Hapna zemrën tonë, o Zot, që të mund të mësojmë
    ta duam njëri-tjetrin
    ashtu si na do Ti.
    Përtërije vazhdimisht në ne, Shpirtin tënd, o Zot,
    që të jemi të lirë e të bashkuar në emrin Tënd të shenjtë. Amen
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Te verteten e ka than Shefqeti , me plot baz

kurse mundershtimet jan pa baz, vetem ashtu kot.

United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    USA NR 1, ti je yll o miku im, as qe bëhej fjalë nëse duhet të jesh pizhman apo jo, por si duket nuk i lexove nga fillimi qe ta kuptojsh rrjedhojen e atij debati rreth Kalasë, respekte per ty vëlla i dashur.

Meqe është tema diçka rreth Nëne Tereza, dua të postoj gjurmë nga kjo Gonxhe Shqiptare;

"O Zot, hapna sytë tanë, që të mund të shohim Ty"!

‘Hapna sytë tanë, o Zot!”
    O Zot, hapna sytë tanë, që të mund të shohim Ty
    në vëllezërit e motrat tona.
    Hapna veshët tanë, që t’i dëgjojmë thirrjet
    e atij që ka uri, që ka të ftohtë e frikë,
    të atij që është i shtypur dhe i përbuzur.
    Hapna zemrën tonë, o Zot, që të mund të mësojmë
    ta duam njëri-tjetrin
    ashtu si na do Ti.
    Përtërije vazhdimisht në ne, Shpirtin tënd, o Zot,
    që të jemi të lirë e të bashkuar në emrin Tënd të shenjtë. Amen
    Rrofsh vella

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-01-2011
    Postime
    230
    Une cdo here kam perkrahur Shefketin , edhe pse nuk kam mjeker si ai,por menyren se si i shtjellon gjerat sipas Islamit e ben nje njeri te madh, ede pse dikujt nuk i shkon per shtati, ai asnjehere nuk ka thene se une mendoj ,por thjeshte ka sqaruar ceshtjet sipas islamit ,jo vetem kete te nenes tereze

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    A e din ti Disa se çdo te thote "personalitet kombetar"???
    Na e trego pak po qe e mundur!
    Po i dashuri mesus do te tregoj

Personalitet kombetar apo fetar eshte nje njeri qe dallohen nga te tjere me veprat e tij me personalitetin e ti qe e ka krijuar si rezultat i vepres te cilen ai\ajo e kan bere.
    Une prap e them qe Tereza munde te jet personalitet fetar sepse kete fam e ka fituar qe e ka pas Kryqin ne gjoks se per ndryshe kurr nuk e kish fituar kete fam.
    Tjetra ka argument qe kjo ka qen ateiste por per me pas sukes ne misionin e saj eshte futur nen vellon e murgeshave pra te fes krishter pasi qe sot per sot eshte feja dominatet ne kuptim qe jan me te forte si ne anen ushtarake po ashtu edhe ne anen materiale,dhe per u shtir se kinse ajo eshte katolike.Nejse pak ka rendesi kjo e rendesishme eshte qe Tereza i dha perparesi me shum popujve te huaj se sa popullit te vet,apo ndoshta nuk na ka konsideruar si pjes e saj.?! dhe kjo e bene qe Tereza te mos quhet personalitet kombetar por fetar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Disa : 16-02-2011 më 06:02
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Per popullin mund te punoje njeriu ne forma te ndryshme. Disa punojne me arme ne dore, disa me pende, disa duke u arsimuar maksimalisht dhe bere njohes i mirefillte i disciplinave te ndryshme shkencore dhe bartur keto ne vendlindje, disa duke u shquar ne bote per veprime te mira, p.sh. per kontribim ne mbrojtjen dhe zbatimin e vlerave univerzale. Te gjithe keso njerez kane punuar per kombin. Pra edhe N. Tereza.

Nene Tereza eshte shquar nderkombetarisht per veprime humanitare. Kjo mjafton per te ndjere veten krenar qe ndan nje perkatesi kombetare me te. Ajo ka arritur te barte vlerat e shume shqiptareve ne bote. Shqiptaret jane shume te ngjashem me N. Terezen. Ka shume shembuj per kete gje: Nuk kane udhehequr lufte sulmuese, synuar te zaptojne aske, hezituar t'i sherbejne paqes dhe te mires boterore, kur kane mundur, e tjera. Keto vlera te larta e per shumicen e popujve te botes te pashembullta te shqiptareve N. Tereza i ka bartur ne bote. Kjo me ben te mendoj se ka "punuar" per kombin dhe krenar te ndaj kombesine me te.

Pra ka nje mori argumente per kontributin e N. Terezes per kombin e saj. Por puna eshte se ky kontribut eshte i sojit te vete. Dhe e dyta eshte se N. Tereza me punen e saj eshte bere hale ne sy e shume rrymave brenda shoqerise shqiptare, te cilat e duan shoqerine shqiptare te shkoje ne nje drejtim tjeter. Nje nder keto rryma eshte feja islame (te pakten disa elemente te saj). Feja islame e do popullin shqiptar te islamizuar. Te jesh i islamizuar do te thote te jesh i drejtuar me sy e shpirt drejt botes islame. Bota islame eshte Kurani, jane hadithet dhe monopolistet e tyre. Kurani, haditet dhe monopolistet e tyre jane cdo here dhe kane qene cdo here ne doren e arabeve dhe popujve tjere, te cilet cdo here kane synuar dhe synojne edhe sot sundimin e botes. Sundimi i botes nga islami nenkupton permbysjen e vlerave univerzale dhe zevendesimin e tyre me vlera islame. Per shembull nenkupton zhdukjen e te arriturave te popujve jomuslimane, si kushtetutat demokratike, lirite themelore, lirine e shkences, shtetorganizimin, vlerat humanitare. Ne kete plan per zhdukjen e ketyre vlerave univerzale, N. Tereza ka "mposhtur" fene islame (disa pjese te saj te pakten) ne "fushbetejen" quajtur shqiptaresi. Per kete arsye lehin qenet muslimane tani. Ky eshte i vetmi problem qe kane "shqiptaret" me N. Terezen. Kjo ju ka zgjatur arabeve dhe arabofileve "ymydin" (shpresen) per pushtim te shqiptaresise edhe per disa mileniume. Normal qe e urrejne keta, normal qe e nderojme ne. Dhe ne te ardhmen pyetja do te jete: A mundet te urreje Islami (pjese te tij) nje njeri si N. Tereza me shume sesa shqiptaret e duan kete? Vetem nese mundet, do kete sukses. Pra nuk do te kete kurre sukses. Mjafton te lexosh kete teme qe te kuptosh kete gje. Shqiptaret qe e duan N. Terezen dhe vlerat per te cilat qendron ajo, jane ne cdo aspekt me te afte sesa arabet e arabofilet qe e urrejne kete. Argumentet e shqiptareve jane shume me te thella, me te miremenduara, te bazuara ne fakte e vlerat qe jane vertet pjese e kombit shqiptar, perderisa mendimet e arabofileve jane kryesisht siperfaqesore sa qe i pastron me nje postim i turperon ne cdo aspekt. Keshtu qe e vetmja gje qe mund te arrij Islami kunder N. Terezes ne betejen e tij kunder vlerave univerzale ne fushebetejen e quajtur shqiptaresi eshte disfate pas disfate, turperim pas turperimi, deri sa per dite e me shume haptazi te flitet per Allahun si per nje palaco.

Chino pse mor vella ju nuk i largoni keto mendime katastrofale,kur thone se ne shqiptaret musliman nuk e dojme Terezen vetem pse ka qen krishtere,mosni more vellezer por kurr...nuk do ta mohojna kontributin e nje shqiptari vetem se i perket fes katolike,por kemi shum argument ku njerezit personalitet kombetare qe kan qen krishter ne i respektojm shum..dhe mburremi me punen e tyre qe e kan bere per Kombin ton shqiptar.
    Kam nje pytje per ty: Ke lexuar ne komentet e mija ndonjher qe une kam kritikuar Skender Beun,Gjergj Fishten Fan S Noli,Ismail Kadare.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    18 Ai që beson në të nuk dënohet, por ai që nuk beson tashmë është dënuar, sepse nuk ka besuar në emrin e Birit të vetëmlindur të Perëndisë.

6 Jezusi i tha: ``Unë jam udha, e vërteta dhe jeta; askush nuk vjen tek Ati përveçse nëpërmjet meje.

12 Dhe në asnjë tjetër nuk ka shpëtim, sepse nuk ka asnjë emër tjetër nën qiell që u është dhënë njerëzve dhe me anë të të cilit duhet të shpëtohemi``.
    Pse askush nga ju te shqetsuarit nuk po shkruni per kto vargje biblike , ku qart po shihet se edhe Bibla per jo-krishteret ka te njejtin mendim.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Pse askush nga ju te shqetsuarit nuk po shkruni per kto vargje biblike , ku qart po shihet se edhe Bibla per jo-krishteret ka te njejtin mendim.
    ...ehe, e ku e sheh analogjine me idiotesine e hoxhe Krasniçit ti??!!
    Jarigas

Faqja 31 prej 86 FillimFillim ... 2129303132334181 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •