Close
Faqja 69 prej 94 FillimFillim ... 1959676869707179 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 681 deri 690 prej 933
    Citim Postuar mė parė nga sheki51 Lexo Postimin
    Po kur nuk kupton arabisht atehere nga e mer te drejten te perkthesh gjerat qe nuk i din??

me manipulator i madh dhe renacak se ti nuk ka ,po shyqyr ALL-LLAHUT qe perkrahes ke do bandit ,rrugaca dhe kaurr nga forumi se me dal ne opinion pubik ta bejne ftyren bith sic ja bene ati qelbaniku myftarajt

pergjigjen t'a dha chino;

te njejten gje mund te me thote edhe nje serb , se gjoja emri Bog na paska vecanti te atilla qe nuk mund te perkthehet dhe se duhet te perdor me mire kete emer se eshte i vecante dhe unik.
    ose dhe nje anglez te njejten per God , ose italian per Dio,
    Zoti eshte i njeti per te gjithe , nuk kane Zot tjeter arabt e Zot tjeter te tjeret qe nuk na u perktheke fjala arabe qe perdoret per Perendine.
    ky eshte argument nqs e pranon llogjiken njerezore
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 29-09-2010 mė 15:04
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

1) KURRE ZOTI NE KURAN NUK THOTE SE EMRI I TIJ A ESHTE ALL-LLAH !

2) FJALA ALL-LLAH PER KRIJUESIN EKZISTONTE PARA SE TE SHPALLEJ KURANI, FAKT PER KETE ESHTE EMRI I BABAIT TE PROFETIT "ABDULLAH", QE PERKTHEHET ROB I PERENDISE(ALLAHUT ARABISHT)

3) EMRI ALL-LLAH PERDORET NE BIBLEN ARABE SI EMERTIM PER PERENDINE

4) EDHE SOT TE KRISHTERET ARAB E PERDORIN FJALEN ALL-LLAH SI DHE , INSHALLAH, ELHAMDULILAH, ETJ

5) PRETENDIMIT SE ALL-LLAH ESHTE PERDORUR EDHE NE BIBEL SI NE DHIATEN E VJETER DHE DHIATEN E RE SI EMER PERSONAL E JO SI EMERTIM, E RREZON FAKTI SE GJUHET QE JANE PERDORUR SI HEBRAISHTJA EDHE ARAMIKE KANE RRENJE TE PERBASHKETA ME GJUHEN ARABE , DHE TE GJITHA KETO GJUHE QUHEN GJUHE SEMITE,EDHE SOT HEBREJT PERSHENDESIM ME SALOM, QE ESHTE SELAM NE ARABISHT, FAKT KY QE KANE RRENJE TE PERBASHKETA

6) FJALA ALL-LLAH PERDORET EDHE NGA MALTEZET , TE CILET FLASIN NJE DIALEKT TE ARABISHTES DHE QE JANE TE KRISHTERE, LE TE MOS HARROJME SE MALTA ESHTE NJE ISHULL QE GJEOGRAFIKISHT I PERKET EUROPES DHE ESHTE NE JUG TE ITALISE

7)NE KURAN KA SURE SI PSH;5:73.S’ka nλ gjithλsi tjetλr pos njλ All-llahu ose ;4:171.All-llahu λshtλ vetλm njλ All-llah, qe vete nga perdorimi tregojne se nuk eshte emer personal , sepse eshte si te themi ; Sali Berisha eshte nje Sali Berish, pra nga vete perdorimi kuptojme se nuk eshte emer , por emertim, SEPSE VETKUPTOHET SE KUR ESHTE EMER , NUK KA NEVOJE PER RIPERSERITJE , PRA ESHTE EMERTIM E JO EMER

8) FJALA ALL-LLAH E KA RRENJEN TE FJALA ILAH, E CILA BASHKE ME PARASHTESEN AL BEHET AL-ILAH, DHE PER ARSYE TE LEHTESIMIT GJUHESOR I-ja BIE DHE BEHET NJE FJALE E VETME ALLAH.

9) FJALA ILAH DO TE THOTE I ADHURUAI , KURSE ALLAH MERR KUPTIMIN I VETMI QE MERITON TE ADHUROHET PER SHKAK TE SHTESES AL PERPARA , QE ESHTE SI NE ANGLISHT "THE", OSE PSH , 'THE GOD" POR SI KA MUNDESI QE ZOTI QE ESHTE I PERJETSHEM T'I VEJE VETES NJE EMER ME ORIGJINE FJALE ARABE , SIKURSE NUK KA EDHE ARGUMENT PER KETE, KUR ARABIA NUK EKZISTONTE PARA KRIJIMIT TE UNIVERSIT , TOKES DHE DIELLIT ETJ ETJ

10) A MENDONI SE ZOTI , KRIJUESI I UNIVERSIT KA EMER PERSONAL ME ORIGJINE NJE FJALE ARABE , "ILAH" QE PASTAJ BEHET "AL-ILAH", DHE PER SHKAK LEHTESIMI GJUHESOR BEHET ALLAH ?

keto dhe te tjera si keto jane argumente se Zoti nuk ka emer personal
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 29-09-2010 mė 15:51

Citim Postuar mė parė nga sheki51 Lexo Postimin
    O bani lere all-llahun ne vend te A a nuk e sheh ate qe e mbron dhe te mbron ta shan ALL-LLAHUN kurse ti mundohesh te na tregosh si e ka emrin dhe mbiemrin ALL-LLAHU YTE DHE I IMI turp te qoft

S'kam kerkuar mbrojtje , une mbrohem me argumentet e mia ,
    ai qe shkruan pro argumentit tim , ose kunder argumentit tim , ai vete e zgjodhi kete , pasi e logjikoi si te drejte,
    une nuk kam kompetence mbi asnjerin , pervec vetes, e mira ose e keqja e secilit eshte para Zotit,

vetem se chino ben nje dallim te madh te fjales arabe Allah me fjalen shqipe Zot ,
    ben mire t'a pyesesh ti vete se pse ofendon fjalen arabe , kurse per fjalen shipe Zot nuk ka thene kurre nje ofendim , ose dicka te perafert

Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    patjeter ,qe mund t'a verifikosh,
    por ti nuk kupton se kjo eshte thjesht e verteta per kete fjale dmth Allah,
    pse ti i shmanges se vertetes , nuk t'a kam fajin un eper kete,
    do te vuash vazhdimisht zhgenjimin e fundosjes se argumenteve te tua , perderisa nuk pranon nje te vertete , qe ti dhe shume te tjere e mbroni pa argument.
    Pa qen total budall, nuk mund ta pranoj te verteten tende.

Ne fakt, e verteta egziston, ti vetem genjeshtren e krijon !

ALLAHU EKBER Maska e unejsa
    Anėtarėsuar
    08-02-2009
    Vendndodhja
    SHIJAK
    Postime
    695
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Shih! Po ketu keso njeriu kerkohet. Ku jane ARGUMENTET atehere? Nese nuk di ti qe paske studiuar kete drejtim, kush mund di me?

Perndryshe me duhet te te shpreh admirimin tim: Te studiosh kaq vite dhe te kesh kete kuptim per sintakse e pikesim, per mua eshte mrekulli qe di ta beje vec Islami. Te mos keqkuptohemi: "Mrekulli" e "admirim" ishin vec ironike.
    chino une kam dhen argumenta por ca te bej une qe shume antar ketu i kan syte e mbyllur perpara argumentave te verteta dhe qellimi i tyre eshte vetem me ofenduar dhe me u kap per co gje te vogel duke nxjerr pyetje nga me te pakuptimta dhe nga me te ultat sa qe dhe femijet e fillores qe u jap mesim nuk bejne pyetje qa pa logjik. Une kam paraqitur nje material ai q eka sy mendje dhe zemr e shikon e lexon dhe e kupton te tjeret nuk kam ca tu bej mendjen time nuk ua jap dote.Jo vetem une por dhe shume cuna dhe goca te tjera madje qe aktualishte studiojne per Fikh ose per Akaid dhe per shume deg te tjera jane antar ne forum dhe japin argumenta shume te qarta per cdo gje por ctu besh injorantve nga feja nuk i kuptojne dhe fillojne me avazin e perhershem qe kan qe vetem shajne dhe ofendojne
    Ti pra lartesoje Zotin tend duke falenderuar dhe kerko nga Ai falje.

i/e regjistruar Maska e Nete
    Anėtarėsuar
    13-04-2009
    Postime
    8,688
    Mos hargjoni kohe ,se nuk kuptojne keta kot e keni.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga unejsa Lexo Postimin
    chino une kam dhen argumenta
    Ku dhe cilet saktesisht?

por ca te bej une qe shume antar ketu i kan syte e mbyllur perpara argumentave te verteta
    Jo, Bani kete qellim nuk ka. Shihet ne cdo postim te tij, ai nuk ka injoruar asgje. Perndryshe deshmo.

dhe qellimi i tyre eshte vetem me ofenduar dhe me u kap per co gje te vogel nxjerr pyetje nga me te pakuptimta dhe nga me te ultat sa qe dhe femijet e fillores qe u jap mesim nuk bejne pyetje qa pa logjik. Une kam paraqitur nje material ai q eka sy mendje dhe zemr e shikon e lexon dhe e kupton te tjeret nuk kam ca tu bej mendjen time nuk ua jap dote.Jo vetem une por dhe shume cuna dhe goca te tjera madje qe aktualishte studiojne per Fikh ose per Akaid dhe per shume deg te tjera jane antar ne forum dhe japin argumenta shume te qarta per cdo gje por ctu besh injorantve nga feja nuk i kuptojne dhe fillojne me avazin e perhershem qe kan qe vetem shajne dhe ofendojne
    Personalisht e miratoj kete te shajtur. Me arsyen se ne shahemi te paret. Kjo s'ndryshon. Kush shan, shahet. Kur Kurani shan dike, Kurani shahet nga dikush. Kur Allahu shan dike, Allahu shahet. E tutje. Ligj i rendomte.

ALLAHU EKBER Maska e unejsa
    Anėtarėsuar
    08-02-2009
    Vendndodhja
    SHIJAK
    Postime
    695
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Ku dhe cilet saktesisht?

Jo, Bani kete qellim nuk ka. Shihet ne cdo postim tij, ai nuk ka injoruar asgje. Perndryshe deshmo.

Personalisht e miratoj kete te shajtur. Me arsyen se ne shahemi te paret. Kjo s'ndryshon. Kush shan, shahet. Kur Kurani shan dike, Kurani shahet nga dikush. Kur Allahu shan dike, Allahu shahet. E tutje. Ligj i rendomte.
    tek kjo tem tek faqa 46 e ke materialin

Nuk e kisha me banin por me antar te tjer qe postojne

Une u bera 1vite e gjysem ne forum gati gati 2 vjet por nuk kam pare qe te jen muslimanet ata qe te shajne te paret jane disa individ te tjer qe fillojne gricen me muslimanet dhe qe bejne qe disa antarve pastaj i hypin nervat pastak Kurani Nuk shane asnjeri madje ofendimi i tjetrit eshte e ndalaur sepse kur ti shan tjetrin ti merr te keqiat e tij dhe i jep te mirat e tua
    Ti pra lartesoje Zotin tend duke falenderuar dhe kerko nga Ai falje.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952

Nuk e kisha me banin por me antar tjer qe postojne
    Po fol me emra pra, mos fol si Kurani me kode qe s'i kupto askush.
    Do shkoj te kerkoj "materialin" ne faqen qe the dhe kthehem pastaj.

Une u bera 1vite e gjysem ne forum gati gati 2 vjet por nuk kam pare qe te jen muslimanet ata qe te shajne te paret jane disa individ te tjer qe fillojne gricen me muslimanet dhe qe bejne qe disa antarve pastaj i hypin nervat pastak Kurani Nuk shane asnjeri madje ofendimi i tjetrit eshte e ndalaur sepse kur ti shan tjetrin ti merr te keqiat e tij dhe i jep te mirat e tua
    Kam pare une. Do deshmi?

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Po tema s'i paska 46 faqe. Ku thua jane edhe nje here? Ne artikullin nr. 46 apo ku?

Faqja 69 prej 94 FillimFillim ... 1959676869707179 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •