Close
Faqja 79 prej 94 FillimFillim ... 2969777879808189 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 781 deri 790 prej 933
    Citim Postuar mė parė nga sheki51 Lexo Postimin
    ALL-LLAHU nuk ka as djale dhe nuk eshte as at ,keto qe ia pershkruajne keto vese jane qafira,

NEVE NE KURAN ALL-LLAHU THOTE QARTE SE SI ESHTE EMRI I TIJ.
    e kush e tha se Zoti ka djale ,edhe une i te njejtit mendim jam ,
    Zoti as nuk ka lindur ndokend , e as nuk eshte i lindur nga ndokush.

une e solla per te pare se si arabet e krishtere perdorin fjalen Allah, qe hedh poshte se Allahu eshte nje fjale qe perdoret vetem per Zotin e asnje tjeter ,
    sic thone te krishteret shqiptare , italiane , franceze, meksikane , filipinas , per trinine e Perendise
    te njeten gje thone edhe te krishteret arabe per trinine e Allahut per Allahun,pra tre ne nji ,
    e ku na qenka ndryshimi pra me fjalen shqipe Perendia???
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    NEVE NE KURAN ALL-LLAHU THOTE QARTE SE SI ESHTE EMRI I TIJ.
    Ashtu? Po... atyreve qė u shfaqet nė Tanach si:

Kurani e njeh Moisiun apo jo? E pra, Zoti ju shfaq atij duke i thėnė: 'Unė jam Zoti i atit tėnd, jam Zoti i Abrahamit, Zoti i Isakut dhe Jakobit' dhe pasi e pyti Moisiu se cilin emėr ai duhet tė adhuronte, Zoti i shfaqi emrin e vet:

אֶהְיֶה אֲשֶר אֶהְיֶה‎
    ’ähˈjäh ’aʃer ’ähˈjäh

dmth JHWH.

Nqs Zoti ėshtė 1, pse duhet ti shfaqė ēdo profeti tė tij dmth ēdo tė dėrguari tė tij nga njė emėr tė ndryshėm?

Sa tekanjoz dhe ky Zoti
    Elegance is an attitude.

argumenti qe solla , nuk hedh balte mbi kuranin e as mbi myslimanet,
    per ata qe nuk e vune re argumentin qe solla , ose per ata qe e keqkuptuan ata argument , ja edhe nje here po e sjell , duke shpresuar se do t'i qaseni pa paragjykime dhe do te reflektoni drejt;

te krishteret arabe thone kete shprehje qe e mora nga nje site i tyre;

All-llahu At dhe All-llahu bir dhe All-llahu shpirt i shejte ,eshte , All-llahu !

pra kuptojeni vete perdorimin e fjales All-llah ,

eshte e qarte se nuk eshte si emer , por si fjale per Perendine,ja se si shkruhet ne faqen e tyre ne arabisht e bere copy/past ashtu sic e mora nga origjinali i kesaj faqeje;

الله الآب و الله الابن و الله الروح القدس هو الله !

kjo eshte faqja nga ku e mora kete shprehje ;

http://www.thegrace.com/TheLord.html

kurse sa per nje informaciaon shtese , deshmitaret e jehovait ne egjipt , siri dhe ne vende te tjera arabe thone se ;
    emri i All-llahut eshte Jehova,
    shikohet edhe ketu menyra e perdorimit te fjales All-llah ,
    qartas eshte perdorur si ne shqip Perendia , e jo si emer personal per Perendine.

te gjitha keto te cojne ne konkluzionin se fjala All-llah ne vendet arabe nuk perdoret si emer personal per Zotin , por si nje emertim , ashtu si ne shqip themi Perendia

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    [QUOTE=bani;2883506][

Ku jane argumentet se Zoti e ka emrin Allah !

Meqene se je i sektiti Kuranist ja nje ajet , te solla edhe me lart ,por si duket nuk e ke lexuar, aman me perkthe cfar dtth kjo

إِنَّنِي أَنَا اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِي وَأَقِمِ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Angelina ,mua personalisht nuk me intereson se si quhet Zoti ne TANACH une jam musliman dhe ketu kerkohet argument se si e ka emrin ALL-LLAHU tek muslimanet .pastaj per mua TANACHI eshte liber i devijuar dhe i shkruar nga dora e njeriut njejte sikur BIBLAT

Une me larte solla nje ajet Kuranor dhe ku shihet qarte se si All-llahu shprehet ne Kuran,

[QUOTE=sheki51;2883595]
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    [

Ku jane argumentet se Zoti e ka emrin Allah !

Meqene se je i sektiti Kuranist ja nje ajet , A solla edhe me lart ,por si duket nuk e ke lexuar, aman me perkthe cfar dtth kjo

إِنَّنِي أَنَا اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِي وَأَقِمِ الصَّلَاةَ لِذِكْرِي
    patjeter sheki , i hodha nje sy kuranit dhe e gjeta perkthimin nga H.nahi;

20:14.Me tė vėrtet, Unė jam Perėndia; s’ka zot tjetėr pėrveē meje; andaj, vetėm Mua adhuromė dhe kryej namazin, pėr tė mė kujtuar Mua!

si edhe nga Muhammed assad ;

020.014 "Verily, I am God: There is no god but I: So serve thou Me (only), and establish regular prayer for celebrating My praise.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 03-10-2010 mė 12:07

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Dhe tani ku qendron problemi ,tek perkthimi?? po mire perdore ti PERENDI ,ZOT ,BOG ,GOD ta ndalon dikush kete . hajde tani ik dhe flij pak gjume do qetesohesh.

Dhe tani ku qendron problemi ,tek perkthimi?? po mire perdore ti PERENDI ,ZOT ,BOG ,GOD ta ndalon dikush kete . hajde tani ik dhe flij pak gjume do qetesohesh.

mir sheki , te kuptoj se po u mesove me Allah nuk mund t'a ndryshosh,
    nuk eshte gje e keqe te perdoret kjo fjale ,
    une thjesht desha t'a theksoj se nuk eshte emri personal i Zotit,
    vetem kaq ,
    cdokush ka te drejten t'a therrase Zotin me emrin qe e ndjen me shume per zemer.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    dhe me ne fund shyqyr qe u bere rehat, askush nuk te mohon ti si do ta quash ALL-LLAH, ZOT,GOD ,PERENDI. thuaj si te duash vetem ti beru rehat

dhe me ne fund shyqyr qe u bere rehat, askush nuk A mohon ti si do ta quash ALL-LLAH, ZOT,GOD ,PERENDI. thuaj si te duash vetem ti beru rehat

patjeter qe askush nuk mund te t'a mohoje se si do ti t'a thiresh zotin , por desha te theksoj se nuk eshte emer

Faqja 79 prej 94 FillimFillim ... 2969777879808189 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •