Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 50

A jane te ndara ideologjikisht Kombi dhe Feja ?

A jane te ndara ideologjikisht Kombi dhe Feja ?

1)A mund Kombi te zhduke fene?

2)A mund feja te zhduke kombin?

fakt;
    vendet si egjipti, algjeria,maroku ,etj flitnin gjuhe te tjera para arabishtes,
    kurse tani jane zhdukur gjuhet e tyre kombetare sepse flitet vetem arabisht,
    c'mendoni per keto popuj, a e humben ata kombesine e tyre???
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

[ MUSLIM SUNNIT' ]
    Anėtarėsuar
    14-12-2007
    Vendndodhja
    Mitrovicė/Tavnik City
    Postime
    184
    une mendoj se ska nevoj.. me u nda asnjana prej tjetres..
    2-at bashk.. {kombi-feja }
    t'pershendes.
    Jezusi (Isai a.s) ėshtė sikurse edhe gjithė profetėt tjerė rob i zgjedhur dhe i dėrguar i Allahut.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-02-2008
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    21
    Une do te thoja qe jane te lidhura dhe nuk e perjashtojne njera tjetren..edhe paganet vete, pa patur nje komb te mirefillte,kishin fene e tyre, pra jofene ,paganizmin pikerisht. Sot , ne shoqerite tona, ekzistojne sebashku dhe eshte mire sepse sidoqofte feja eshte menyre jetese, e gershetuar me kulturen e atij populli ( une nuk jam besimtare,por besoj ne besimin e te tjereve, edhe sepse me duhet te bashkejetoj me ata qe me rrethojne, e po keshtu ata respektojne jobesimin tim). Te diele te mbare te gjitheve.

[ MUSLIM SUNNIT' ]
    Anėtarėsuar
    14-12-2007
    Vendndodhja
    Mitrovicė/Tavnik City
    Postime
    184
    per mu jan nje so nevoja me u nda.
    Jezusi (Isai a.s) ėshtė sikurse edhe gjithė profetėt tjerė rob i zgjedhur dhe i dėrguar i Allahut.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    bani une jam musliman shqiptar qe praktikoj fen islame flas shqip dhe nuk di te flas arabisht kurr feja ime ska kerku nga une qe te behem arab por gjithmon ka kerku nga une qe te mbroj kombin gjuhen dhe vendin ku jam lindur dhe feja ime o i nderuar i urren ata qe asimilohen nuk eshte musliman i mirfillt ai qe e le vendlindjen ne mjerim dhe kerkon kenaqsit e kesaj bote ne vendet e tjera te botes dhe feja ime i quan tradhtar ata qe nuk e ndihmojn atdheun dhe kombin ne ato momente kur kombi dhe atdheu kan nevoj per ndihmen e tij,nese atdheu dhe kombi jan ne rrezik te asimilimit e ti nuk i ndihmon ather eshte ne pikpytje imani

kuptoje mir se nje musliman i mirfillt qe praktikon fen islame kurrrr nuk do e zdhuk kombin dhe gjuhen qe ka lindur ke rastin ne trojettona qe 6 shqkuj qe jemi musliman por ende jemi shqiptar dhe flasim shqip po te kerkonte feja jon te beheshim arab tash do ishim te asimiluar te gjith

ke rastin edhe te mergimtarve tan neper bot ata qe jan musliman te mirfillt ne shtepit e tyre ende flitet shqip edhe pse jan me dekada jasht atdheut dhe shum te tjer jan lind dhe rrit jasht atdheut ndersa te ata njerz qe nuk praktikojn fen islame sot ne shtepit e tyre flitet shum pak shqip

dhe die mir se njeriu me leht e nderron fen sesa kombin sepse nje njeri qe e mban fen kurr sdo asimilohet
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

[ MUSLIM SUNNIT' ]
    Anėtarėsuar
    14-12-2007
    Vendndodhja
    Mitrovicė/Tavnik City
    Postime
    184

Citim Postuar mė parė nga ximi_abedini Lexo Postimin
    bani une jam musliman shqiptar qe praktikoj fen islame flas shqip dhe nuk di te flas arabisht kurr feja ime ska kerku nga une qe te behem arab por gjithmon ka kerku nga une qe te mbroj kombin gjuhen dhe vendin ku jam lindur dhe feja ime o i nderuar i urren ata qe asimilohen nuk eshte musliman i mirfillt ai qe e le vendlindjen ne mjerim dhe kerkon kenaqsit e kesaj bote ne vendet e tjera te botes dhe feja ime i quan tradhtar ata qe nuk e ndihmojn atdheun dhe kombin ne ato momente kur kombi dhe atdheu kan nevoj per ndihmen e tij,nese atdheu dhe kombi jan ne rrezik te asimilimit e ti nuk i ndihmon ather eshte ne pikpytje imani

kuptoje mir se nje musliman i mirfillt qe praktikon fen islame kurrrr nuk do e zdhuk kombin dhe gjuhen qe ka lindur ke rastin ne trojettona qe 6 shqkuj qe jemi musliman por ende jemi shqiptar dhe flasim shqip po te kerkonte feja jon te beheshim arab tash do ishim te asimiluar te gjith

ke rastin edhe te mergimtarve tan neper bot ata qe jan musliman te mirfillt ne shtepit e tyre ende flitet shqip edhe pse jan me dekada jasht atdheut dhe shum te tjer jan lind dhe rrit jasht atdheut ndersa te ata njerz qe nuk praktikojn fen islame sot ne shtepit e tyre flitet shum pak shqip

dhe die mir se njeriu me leht e nderron fen sesa kombin sepse nje njeri qe e mban fen kurr sdo asimilohet
    qdo koment ėshtė i tepert vlla.
    all-llahu t'shperbleft me xhennetu firdaus.

Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    pra per ty

duke marre shembull ashkalite(egjiptasit)jevgjit, qe jetojne ne te gjithe shtetet e ballkanit, edhe pse nuk flasin gjuhe te tyren , por flasin gjuhen e popullit ku ata jetojne , a mund te quhen perseri ata komb?
    .
    keta nese nuk e din ende nnuk e kan humb gjuhen e tyre kan gjuhen te cilen shumica e flasin kan edhe flamurin dhe keta jan shembull per ty se gjuha dhe kombi nuk asimilohen leht edhe keta i ka mbrojt feja qe te mos asimilohen edhe pse e kan pas dhe e kan vshtir ta mbrojn kombin dhe gjuhen

une nuk e di si mund te quaj nje njeri vetin shqiptar e te mos di asnje fjal shqip ai njeri eshte asimilu
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    pra per ty
    algjerianet edhe pse e kane humbur gjuhen e tyre vjeter dhe tani e shume shekuj flasin arabisht, nuk e kane humbur ndjenjen kombetare,

shtrohet pyetja ;
    A ekziston kombi edhe me nje gjuhe tjeter

marre shembull ashkalite(egjiptasit)jevgjit, qe jetojne ne te gjithe shtetet e ballkanit, edhe pse nuk flasin gjuhe te tyren , por flasin gjuhen e popullit ku ata jetojne , a mund te quhen perseri ata komb?
    pra a lidhet ne menyre te pandashme gjuha me kombin , dhe a eshte e rendesishme per nje komb gjuha , apo sic ka ndodhur ne vendet e afrikes veriore ku per t'a nuk ishte kaq e rendesishme dhe si rezultat e humben gjuhen e tyre ,
    si mendoni ju.
    Oj bananesplit,

Mbi 50% te algjerianeve te flasin frengjisht, gjuhen e kolonizatorit !
    Egjiptianet, jevgjit, romet, ēerkezt e ē'kemi tjera minoritete, flasin gjuhet e tyre qe vetem ata i kuptojn.

Merre shembull Indin, jan ku e di sa gjuhe atje, por zyrtarja eshte anglishtja.
    Merri shtetet afrikane ku frengjishtja, portugalishtja, anglishtja dhe hollandishtja si ne afrik te jugut, jan gjuhe zyrtare ! Apo edhe ato te amerikes latine.

A jan ata me pak atdhetar se te tjeret vetem pse e kan humbur gjuhen e tyre ?
    Sa i perket shqiptarave dhe perandoris osmane, ata askujt s'ia imponuan gjuhen e tyre, asnje populli.
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Citim Postuar mė parė nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Oj bananesplit,

Mbi 50% A algjerianeve te flasin frengjisht, gjuhen e kolonizatorit !
    Egjiptianet, jevgjit, romet, ēerkezt e ē'kemi tjera minoritete, flasin gjuhet e tyre qe vetem ata i kuptojn.

Merre shembull Indin, jan ku e di sa gjuhe atje, por zyrtarja eshte anglishtja.
    Merri shtetet afrikane ku frengjishtja, portugalishtja, anglishtja dhe hollandishtja si ne afrik te jugut, jan gjuhe zyrtare ! Apo edhe ato te amerikes latine.

A jan ata me pak atdhetar se te tjeret vetem pse e kan humbur gjuhen e tyre ?
    Sa i perket shqiptarave dhe perandoris osmane, ata askujt s'ia imponuan gjuhen e tyre, asnje populli.

e ke gabim ;

ashkalite nuk kane gjuhe te tyren , ne shqipri flasin shqip, ne serbi serbisht, ne greqi greqisht,
    mos i ngaterro me ciganet(gabelt), ata po, ata kane ruajtur gjuhen e tyre ,
    kurse une e pata fjalen per ashkalijte ose jevgjit si u themi ne ne shqiperi.
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Fet'e ne te kaluaren jo te larget jon treguar se asimilojn kombe e te pakten edhe individin e dal ngadal edhe familjen,e kshtu me radh.
    Shiqo vetem jugun shqiptar sa gati jon te len kombin per hir te fes se tyre ortodokse.Sot ne kosov ke nji kumunitet turk ku origjina e tyre esht shqiptare ne nji te kaluar jo te larget.Fet nuk asimilojn shpejt por avash avash pa te len ne kujtes nji moment te fiksuar.
    Asimilimi dhe njohurit per te shkruajtur fillojn me mesim shkronjash ,pastaj vje leximi e shkrimi e ashtu vje asimilimi.Si shembull po permend popullin boshnjak musliman,shqiptaret e peshterit dhe shum malazez me prejardhje shqiptare te cilet ne menyre te drejtperdrejt jon tjetersu si rezultat i ndikimit te fes.Feja nuk esht ideologji sepse nuk esht nga mendja e njeriut si shpallje por per shum popuj esht pranuar si ideologji per pervetsim pozitash ne shoqri .Sa mejtepe ishin ne Kosove me programe shqiptare perveq atyre arabo turke deri ne vetdisimin e shqiptarve e ne veqanti te rilindasve tan nder te cilet shquheshin arbreshet.Betimi nder Kosovaret pasha turqnin dhe kofsha turk si betim erdhi si pasoj e kujt do pysja ata qe ket shkrim edhe mund ta quajn tendencioz apo kaurrist.Feja nuk na obligo te lem detyrimisht kombin me njan pore ata qe fen e kan perqafu si dekor per ti forcuar pozitat e tyre matriale duan edhe zotin ta genjejn se ne jemi arab ose grek.
    Iri.. po ua kom pantoll shkurtve ,e keshe po mbajm eksplloziv te lidhur ne trup e as rrypa spo bajn se po harrojn e po frikohen se esht breva.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ganimet : 17-10-2010 mė 10:11

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •