Aman pse nuk i thave te fillonte nga postimi 250 , ndoshta ne nderkohe do te lexonte dicka me shum , se na lodhi me injorancen e tij dhe ka koh te lir , tjeter pun ska , cudi sot jarigas ka muguar , 1 muaj te ter skishte len pa hy , u dorzu edhe ai , edhe chino do te dorzohet.
A nuk e ke lexu ne Bibel se ske te drejt te urrejsh armikun , se ske te drejt te veprosh sipas zakonit SY PER SY , DHEMB PER DHEMB ?
Pra ti thua se Krishti e kishte gabim kur thonte se duhet ti duash armiqet dhe se ske te drejt te shajsh Kuranin edhe nese ai te shan ?
Mos je ti antiKrishti ? Kaq shum thyerje Bibles si ka bo as Beatles as Marlyn Manson.
Shqiperi eshte edhe Cameria
Ne artikullin 451 ti ke thene:
Duhet te quhet Allah, sepse paska veti speciale si p.sh. qenka i gjithefuqishem, qenka krijuesi i gjithesise, dhe i permbledhka te gjitha vetite e tij si i tille, pra meshireberes e tjera.
Ketu te eshte pergjegjur Bani ne artikullin 453, duke te thene se Zoti i ka potenjejtat veti, cilesi, vecori.
Me kaq ky argumenti yt, ne syte e mi ka rene poshte, ngase Bani ka te drejte, kur thote se Zoti i ka poato vecori.
Ne artikullin 455 ke cituar Kurani, ku nder tjerash thuhet:
Allahu ka emrat me te bukru, prandaj thirreni me ta. E therrisni Allah. Nuk ka Zot tjeter, pos tij. I takojne emrat me te bukur. Ai eshte Allahu, Krijuesi, Shpikesi, Formedhenesi.
Pastaj ke cituar nje dijetar musliman (Ebu Hurerja) i cili paska thene se Allahu ka afro nentedhjete emra. Allhu qenka tek dhe e doka tekun. Ai qe meson emrat e tij, do hyka ne xhenet. E keso gjera. Nuk e lexova gjer ne fund, sepse e dime qe secili mund te citoje romane te tera ne forum. Askush nuk eshte i obliguar te lexoje te gjitha citimet e pafundeta.
Ne lidhje me kete gje Bani ne postimin 456 te eshte pergjegjur:
Kjo gje vlen vec per arabet. Duke te cituar Kuranin, ne te cilin shkruan (perafersisht) se Allahu miraton perdorimin dhe interpretimin e gjithe fjales se tij ne gjuhen perkatese te kombit, per te cilin flitet.
Nga kjo pergjegje e Banit nisem dhe them se: Sipas vete deshires se Allahut ne Shqiperi Allahu dhe fjala e tij duhet te ofrohen dhe interpretohen teresisht ne Gjuhen Shqipe. Teresisht nenkupton se edhe emertimi i Zotit duhet te jete ne kete gjuhe. Pra per Allahun duhet perdorur fjala shqipe Zot.
Nese i marrim parasysh postimet e Banit nr. 453 dhe 456 kemi dy rezultate. I pari: Zoti permbledh te gjitha vetite qe i atestohen Allahut. I dyti: Edhe sipas Kuranit Zoti deshiron ti dal perpara nje populli ne gjuhen e popullit. Teresiosht ne gjuhen e popullit.
Me kaq nuk shoh se argumentet tu ia vlejne te ceken me.
Nese kerkon me shume se kaq, atehere ti thjesht kerkon dominim te mendimit tend. Kete nuk ke te drejte te besh. Argumentet tu u moren per baze, u vene perballe kunderargumenteve te Banit. Kunderargumentet e Banit nuk ishin logjikisht te papranueshme. As nuk ishin te huaja, por ishin nga vete Islami, sepse merrte vete Kuranin per baze. Se si e interpreton ai nje norma, nje fjali kuranore, eshte prerogative e tij, ti ke te drejte te kesh interpretimin tend, ai te vetin. Asnje mosqartesi, mosrregullsi tjeter ne kunderargumentet e Banit nuk pashe. Keshtu qe mendimi i tij me duket bindes.
Sido qe te me quash, une mbi ty jam. Sepse une jam ai, qe po ta tregone shkronje per shkronje cektesine e Allahut. Nese une jam injorant, ai eshte koketul bir koketuli.
Jo e kam bere nje trick. E kam shkruar ne Bibel nje "sure": Chino nuk e ofendon aske, por edhe nuk i rruhet per perralla arabe qe i mveshen "Zotit". Me kaq e kam legjitimitetin e Bibles. Jam i pafajshem.A nuk e ke lexu ne Bibel se ske te drejt te urrejsh armikun , se ske te drejt te veprosh sipas zakonit SY PER SY , DHEMB PER DHEMB ?
Pra ti thua se Krishti e kishte gabim kur thonte se duhet ti duash armiqet dhe se ske te drejt te shajsh Kuranin edhe nese ai te shan ?
Mos je ti antiKrishti ? Kaq shum thyerje Bibles si ka bo as Beatles as Marlyn Manson.![]()
Ok nese ti do thirri Zot nuk ta ndalon njeri ta therrasesh ashtu mua dhe disa te tjerve na perlqen me e quajtur Allah, Mukadir Rrahmen etj nuk ta ka nadaluar njeri ta therrasesh Zote
nuk ka pase te zgjaten muhabetet kaqe shume
Ti pra lartesoje Zotin tend duke falenderuar dhe kerko nga Ai falje.
Krijoni Kontakt