bsdev (03-03-2017)
O jarigas-pa mesua shkolla nuk mirret,jo nese shkojm ne menyra te rregukllta,po e dijte lenden nuk ka nevoj prof.te shiqoj a eshte e veshur a po e c'veshur ajo femer,por vertet ato te c'veshurat e kalojn me leht sepse profa nuk degjon se cfar pergjigjet ajo,por shiqon pjeset e intime te sej!Nuk jame as une per mbulesen,pasi as vet nuk jame e mbuluar,por nuk jame edhe per ,,kerthiza te zbuluara''neper shkolla!
Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.
bsdev (03-03-2017)
bsdev (03-03-2017)
Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.
bsdev (03-03-2017)
Jo, kete s'e tha askush. Une vetem thashe se i kemi te njejtat probleme si Turqia. Nuk u thirra ne prapavi deislamizuese, por ne rrezikun qe kanoset. Thashte me lart: Gjermania ka popull qe s'i rruhet per Allah, prandaj nuk i intereson ta zgjeroje laicitetin. Prerogativa e ligjdhenesit nacional eshte pjese e demokracise.
Po. Ne rend te pare, po.
Po erdhe ne Gjakove dhe ngrite ankese per te njejten gje dhe po fillove t'i argumentosh gjykatesit te Gjakoves me mendimin e gjykatesit te Gjilanit, gjykatesi i Gjakoves do te te thote (shkurt): Lexo nenin e Kushtetutes, i cili thote ne gjykatesit jemi te pavarur. Vendimet e mia mund te sulmohen juridikisht, por une askujt mendimin nuk ia marr per siper. Sidomos jo nje kolegu nga nje gjykate paralele, pra nje gjykate e cila per mua nuk eshte gjykate apeli (nuk eshte "mbi" mua).
Por kjo nuk ndodhe aq shpesh sa po e krijoj ndoshta pershtypjen. Sepse gjykatesit para se te marrin nje vendim (sidomos precedence) hulumtojne mire e mire te gjitha mendimet, edhe te profesoreve, edhe te gjykateseve tjere, dhe pastaj vendosin. Mirepo ndodhin mjaft raste ku vendosin ndryshe. KJO VLEN SIDOMOS ATEHERE KUR NUK KA FOLUR GJYKATA DEFINITIVE (me e larta). Atehere arrihet nje "judikacion i njesuar". Atehere ke situate tjeter. P.sh. gjykatesi qe vendos prape se prape kunder mund edhe ta denosh penalisht ose me demshperblim.
Vlen indirekt, si mesimmarrje. Por jo direkt. Nje vendim vlen drejtperdrejt vec ne relacion te paleve te procesit. Por tjeret (personat, institucionet) nuk e dine se mos ndoshta edhe gjykatesit tjere mendojne si i pari. Prandaj ia "adoptojne" sjelljen e tyre vendimit te marrur nga gjykatesi (si parandalim te ankeses, si parandalim te vendimit kunder tyre).Por a nuk vlen ky dhe ai shembull, për Drejtoritë tjera që të marrin mësim nga Gjykata e Qarkut se çfarë vendimesh kishte marrë në X qytetin?!
Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 15-09-2010 më 09:01
bsdev (03-03-2017)
Nuk mendoj se i kemi të njejtat probleme si Turqia.
Po nuk është qëllim i demokracisë t'a shtrijë laicitetin tek popullata. Laiciteti mbetet në institucione dhe me anë të kësaj ne kuptojmë një ndarje midis fesë dhe shtetit (laik) pra laiciteti nuk guxon të ndërhyj tek feja, sikurse as feja tek laiciteti.
Ti je hija e Kastriotit
Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
Ti je kullë fuqi baroti...
bsdev (03-03-2017)
As une nuk mendoj. Sepse perpos qe kemi islamoid, kemi edhe shume frikacake, te cilet presin qe turqit se pari te japin mendimin e tyre per Kuranin, Allahun e Islamin, per ta ngritur keta pastaj zerin. Ataturku e Turqia ia ka shilu Allahut per 8 dekada ku ka mundur. Dhe asnje kosovar nuk e pengoi. Po kur ndonje kosovar ia shilon, atehere kinse u be nami. Kete e tregoj per te argumentuar se dallimi ne mes nesh dhe turqeve eshte negativ per ne.
Mund te mendosh cfare te duash se ku eshte qellimi i laicitetit. Une per vete e shoh tek mbajtja paster e shtetit dhe kolektivit nga feja. Kaq larg e definoj. Per Islamin do te thote kjo: laiciteti = shteti - (xhamia + shtepia).Po nuk është qëllim i demokracisë t'a shtrijë laicitetin tek popullata. Laiciteti mbetet në institucione dhe me anë të kësaj ne kuptojmë një ndarje midis fesë dhe shtetit (laik) pra laiciteti nuk guxon të ndërhyj tek feja, sikurse as feja tek laiciteti.
Folem mjaft, ndaj i bie shkurt.
Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 15-09-2010 më 09:18
Shpresoj mbaruan keso bisedash nje here e pergjithemone.
Islami sulmon rendin kushtetutor, prandaj shteti ka te drejte te sulmoj Islamin, te mare masat qe i nevojiten per t'mposhtur kete rrezik.
Tema te tilla as qe kisha lejuar te hapen, por edhe nese po, s'ka problem, sa me here e perserisim kete mesim, aq me teper njerez e kuptojne arsyen.
bsdev (03-03-2017)
Po mire, meqe profesorat na qenkan te gjithe maniake seksuale(po ku dreqin te paskan rene ty per pjese), po profesoreshat si jane sipas teje???!!
Sidoqofte, ketu po diskutohet se pjeset intime te nje vajze jane floket dhe gusha, a e kuptove kete??!!C'ke per te thene ti ne lidhje me kete???
Jarigas
Ala diskutohet per ket ???
Po nuk eshte qellimi aty , edhe po te lejohet mbajtja shamis prap bjen ndesh me fen pse sepse ne shkoll shkoin vajza djem bashk , shkoin qafirat, do ti lejoni qe te jen me nje klas me djem ???
Apo pasi te aprovohet kjo do kerkoni edhe at... dhe pastaj tjera e tjera deri sa te vjen Sheriati nuk e kuptoni qe kurani eshte plotsisht kunder kushtetutes liris te menduarit shprehjes etj...
kta ket qellim e kan si thuhet kapak kapak... po spo ja fut kush sepse jan pak minoritet ne shoqeri
Per 2-3 qika me shamija qe jan tere ky problem le te lejohen le te behen gaz i botes ne shkolla ku ka 1000 vajza pa shamija dot del nje me e menqurlol
Krijoni Kontakt