Close
Faqja 12 prej 33 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 328
    i/e regjistruar Maska e letaa
    Anëtarësuar
    25-04-2010
    Vendndodhja
    ketu afer, atje larg
    Postime
    1,268
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Vajtja me shami ne shkolle eshte vlere?

nuk eshte aty shkaku
    po pse at me shami e ndalojn te shkollohet
    e at qe shkon ne shkoll te themi si nje prostitut e lejojn ose u vjen mir profesoreve kur shohin kembet gjoksin e asaj ne ore te mesimit
    kurse tek kjo e shkreta joo
    e njerz kuptoni njher se eshte e drejta e njeriut te bej cfar te doje

po prandaj disa nga shqiptaret nuk mund te perparojn
    se nuk e shohin veten e vet
    po i shohin te tjeret e pastaj fillojn me i cenu te drejtat personale

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga letaa Lexo Postimin
    po mir e ka
    ti mund te veprosh deri ateher kur mos ofendohet, mos injorohet, mos shkelet e drejta e dikujt tjeter
    Perpos te drejtave individuale, ka edhe te drejta shteterore ose kolektive. E drejte e tille eshte te mbahet shteti dhe institucionet e tilla paster nga feja. Kjo e drejte vihet ne ujdi, ne bashkekzistence adekuate, ne konkordance me lirite tjera te individeve, p.sh. me lirine fetare. Kete definim te bashkeekzistences e ben shteti. Ne ligj dhe ne vendimore ministeriale. Dhe si rezultat kemi pastaj ndalesen e shamive.

i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    E kush ia paska vene kapakun,o turqeli,hoxhe Krasniçi apo Saudet??!!
    Qekur ne trojet shqiptare paskemi nevoje per çerjepin aziatik???

Mund ta shkruajme edhe keshtu:
    "Cili taliban detyron motrat me shami
    Vete a ka lind n'Kosovë, apo ju ka q* nana n'Arabi"
    ...meqe te pelqeka poezia.....
    Si s'te vjen turp qe nxjerr helm mbi vellezerit e tu kosovare e nga krahu tjeter rreh gjoksin se ti punon per komb!!!
    O gimi, a betohesh dot ne emer te Allahut ketu par ate gjitheve, se ti nuk ke fare perfitim ekonomik nga puna qe ben nepermjet fese ISlame dhe asaj OJQ qe perfaqeson??!!
    dua te ju pershendes edhe pse kjo tem nuk ja vlen te bisedohet me kesi njerzish qe pa dije por me vete deshir i mohojne vlerat dhe traditat tona shqiptare por duke mos u ndalur me kaq ne nje far forme i shajn nenat e tyre qe nuk i lan te asimilohen ne sllav e grek e ku da ti une ndoshta edhe ne bugar e malazes po se qka jo se
    eshte teper me rendesi te dish me ken po bisedon ne menyre qe ta kuptosh se a ja vlen te humbet kohe per kete a jo
    1. duhet ta dishe se nenat tona ne pergjithesi kane mbajtur nje veshje tradicionale e cila nuk dallon nga ajo islame por problemi eshte se kety po ndikohen injorantet nga rrymat e ndryshme masonike dhe tani dalin dhe thoj se vajzat me shami jo te arabizuara jo meshkujt me mjekkra taliban jo keshtu e jo ashtu eshte turp te folet per keto gjera ne kete shekull
    ka kaluar koha e komunizmit kur i ka ndaluar te mesohet per njohjen e krijuesit ashtu siq kerkon Ai nga ne
    nese mendoni se pa fe shkohet perpara atehere merrni mesim nga shteti yne ame Shqiperia ajo qe nga viti 1968 e ka pasur te ndaluar zyrtarisht fene po na e dimi se ku ka arrit me kete mendim me kete ideologji antinjerzore
    eshte e drejte e qdo njerit ta praktikon besimin e vete ashtu siq ai done e ne e praktikojme ashtu siq eshte Allahu i kenaqur me neve e nuk mohohet se shamia eshte obligim per femren muslimane dhe jo simbol fetar kete nuk mund ta ndalojne keta idiota e ju qe jeni kunder, plasni se nje dite ne do te qeshim me juve per injorancen qe keni

nuk eshte aty shkaku
    po pse at me shami e ndalojn te shkollohet
    e at qe shkon ne shkoll te themi si nje prostitut e lejojn ose u vjen mir profesoreve kur shohin kembet gjoksin e asaj ne ore te mesimit
    Ah dmth kush shkon ne shkolle me shami, eshte e devotshme dhe e moralshme, e denje per tufen e muhos. Ndersa kush vishet sipas modes, me funde mbi gjunje ose me te shkurtra, me bluza te ngushta qe ju nxjerrin format e gjoksit dhe mbase pak gjoksin ndonjehere, ato jane prostituta dhe te pamoralshme. Keshtu? Po te te pyes une ty njehere: Kush ja u ka dhene juve metrin e moralit qe te vendosni se kush eshte e kush nuk eshte i denje moralisht?

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    e njejta gje ndodhi dhe ketu tek ne ne maqedoni
    vajza se mbante shamii nuk lejuan te shkollohet por mbas ankesave u pranua perseri

eshte e drejta e njeriut te vesh cfar do dhe si i pelqen
    dhe pse nese mban shamii perjashtohet nga shkolla
    e nese shkon me mini ose me bluza te hapura shum te pranojn
    shumm keq per keto institucione qe kan humbur vlerat
    Po a njeh kufizim kjo e drejte apo fare jo?
    Kam te drejte une te shkoj ne shkolle me rroba te banjos? (sic u tha shembulli me lart)

Jo pra, nuk kam. Kjo tregon se lirite kane kufi. Dhe se ku jane kufijte, e vendosin njerez adekuate, njerez qe e njohin ligjin, kushtetuten, demokracine, lirite dhe domethenien e tyre. Pra jo njerez qe ne demokraci shohin vetem nje mjet per te ndotur shoqerine me praktika fetare, p.sh. kleriket islame.

Anëtarësuar
    25-04-2010
    Vendndodhja
    ketu afer, atje larg
    Postime
    1,268
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Perpos te drejtave individuale, ka edhe te drejta shteterore ose kolektive. E drejte e tille eshte te mbahet shteti dhe institucionet e tilla paster nga feja. Kjo e drejte vihet ne ujdi, ne bashkekzistence adekuate, ne konkordance me lirite tjera te individeve, p.sh. me lirine fetare. Kete definim te bashkeekzistences e ben shteti. Ne ligj dhe ne vendimore ministeriale. Dhe si rezultat kemi pastaj ndalesen e shamive.

ja pra vet e ke theksu E drejte e tille eshte te mbahet shteti dhe institucionet e tilla paster nga feja
    pra shetit nuk mund te ndaloj dicka eshte e drejt personale e njeriut te besoj ne cilen fe doo
    dhe ajo vajza qe edhe per mendimin tim eshte e vogel 13 vjec mban shami por ti nuk mund ti mohojsh dicka qe e ka te drejt ajo

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Po ne lirite personale a ka mbeshtetje? Sigurisht se ka. Nuk ka vetem liri fetare ne kushtetute.

Pastaj ajo mund te gjej ndonje fjali nga mesimet/literatura fetare, ne te cilen mund ta mbeshtes veshjen e saj. Ashtu sic bejne p.sh. grate afgane kur futen ne mbeshtjellje teresore te trupit dhe pohojne: Allahu e do keshtu.

S'ju interesojne muslimaneve lirite kushtetutore, por lirite per te qene vete ashtu sic e do Islami dhe lirite per te ndotur tere boten me kete gje.
    Si musliman, po i kerkojmë ato të drejta që na i garanton kushtetuta dhe ato të drejta tek të cilat gjejmë mbështetjen e kushtetutes, sa i përket të drejtave tjera islame që nuk gjinden në kushtetutë (nuk gjejnë mbështetje) ato mbesin vetëm teorinë e jona, por që nuk gjejnë mbështetje në praktikë.
    Shamia (jo burka) është nga ato gjërat që gjenë mbështetje në liritë që garanton kushtetuta.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Anëtarësuar
    25-04-2010
    Vendndodhja
    ketu afer, atje larg
    Postime
    1,268
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Ah dmth kush shkon ne shkolle me shami, eshte e devotshme dhe e moralshme, e denje per tufen e muhos. Ndersa kush vishet sipas modes, me funde mbi gjunje ose me te shkurtra, me bluza te ngushta qe ju nxjerrin format e gjoksit dhe mbase pak gjoksin ndonjehere, ato jane prostituta dhe te pamoralshme. Keshtu? Po te te pyes une ty njehere: Kush ja u ka dhene juve metrin e moralit qe te vendosni se kush eshte e kush nuk eshte i denje moralisht?

ehhh keshtuu eshte puna e shqiptarit
    fjalen e fundit e merr per te pare
    e te paren as qe e konsideron faree

une per vete jam e fes muslimane
    nuk rri e mbuluar
    po vishem normal si cdonjerii tjeter ose si cdo moshatare e imja

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    ja pra vet e ke theksu E drejte e tille eshte te mbahet shteti dhe institucionet e tilla paster nga feja
    pra shetit nuk mund te ndaloj dicka eshte e drejt personale e njeriut te besoj ne cilen fe doo
    dhe ajo vajza qe edhe per mendimin tim eshte e vogel 13 vjec mban shami por ti nuk mund ti mohojsh dicka qe e ka te drejt ajo
    Po te thashe: Se ku fillojne e ku mbarojne lirite (te gjitha ne kontekst te pergjithshem) e vendos shteti me njerezit adekuate. Dhe njerezit tane adekuate kane vendosur te mos kete shami. I lexo vendimet e tyre per te pare argumentet qe i kane per te ndaluar shamite (rimorkiot e mbushura me argumente).

Anëtarësuar
    25-04-2010
    Vendndodhja
    ketu afer, atje larg
    Postime
    1,268
    Po te thashe: Se ku fillojne e ku mbarojne lirite (te gjitha ne kontekst te pergjithshem) e vendos shteti me njerezit adekuate. Dhe njerezit tane adekuate kane vendosur te mos kete shami. I lexo vendimet e tyre per te pare argumentet qe i kane per te ndaluar shamite (rimorkiot e mbushura me argumente).

me fal ne cilin shtet jeton ti ?

Faqja 12 prej 33 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •