Close
Faqja 87 prej 110 FillimFillim ... 3777858687888997 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 861 deri 870 prej 1091
    God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Marcus, shyqyr qe e shkroi Mjekesia kete fjali per princin e kesaj bote, se kur ta marre vesh do te pushoje se shkruari marrina per Jezusin. E falte Allahu per kete qe ka thene!!!

Me te vertete per te qeshur me njohurite islame rreth Bibles, e ne vecanti Ungjillit . E tash, sipas dokeve islame, kush nuk di eshte mire te heshte!

Qofte levduar Jezu Krishti!
    Sipas versionin krishter te prifterinjve princi i kesaj bote eshte Djalli .Dhe ato mundehen qe kete tia dedikojne Djallit si emer sepse sipas krishtereve djalli e mori Jezusin sipas tyre Zotin dhe e coi ne shkretetire dhe filloi ta tundoje duke i dhene pushtet mbi mbreterite e botes me qellim qe Jezusi te adhuronte djallin.Jezusi se pranoi kete por i tha djallit se duhet adhuruar Zoti dhe jo ai.

Se pari kristiane te nderruar duhet te dini se djalli nuk ka asnje pushtet mbi boten per te vendosur mbreter apo princer.Thirrja e tij ishte nje mashtrim per Jezusin qe ju i thoni Zoti nderkohe qe une ju pyes juve.Si pati guxim djalli te tundoje Zotin dhe ti thote hajde me adhuro se une do te jap mbreterite e kesaj bote?Heshtje apo pergjigje?

Pra ne kete fragment biblik tregohet se pari se Jezusi nuk eshte Zot por profet i Zotit te cilin djalli e tundoi me pushtet me kushtin qe ai te adhuroje idhujt dhe ate.Kurse Jezusi nuk zgjodhi adhurimin e Djallit por dhe as adhurimin e vetevetes por tha.Eshte shkruar Adhuro Vetem Zotin.

Pra djalli qe ju e quani princi i kesaj bote nuk pati fuqi kunder Sulejmanit kur ai e zgjeroi pushtetin e tij sipas urdherave dhe ligjeve te Zotit.A nuk ishte davidi nje princ, po Sulejmani, atehere mendoni gabim se princi qe tha Jezusi eshte djalli sepse fjalet e Jezusit lidhen me ardhjen e Ngushulluesit qe ju hezitoni ta pranoni si paralajmerimin per profetin Muhamed a.s .

16
    Dhe unë do t'i lutem Atit dhe ai do t'ju japë një Ngushëllues tjetër, që do të qëndrojë përgjithmonë me ju,
    17
    Frymën e së Vërtetës, që bota nuk mund ta marrë, sepse nuk e sheh dhe
    nuk e njeh; por ju e njihni, sepse qëndron me ju dhe do të jetë në ju.
    18
    Nuk do t'ju lë bonjakë, do të kthehem te ju.
    19
    Edhe pak kohë dhe bota nuk do të më shohë më, por ju do të më shihni; sepse unë jetoj, edhe ju do të jetoni.
    20
    Atë ditë do të mësoni se unë jam në Atin tim, dhe se ju jeni në mua dhe unë në ju.
    21
    Kush ka urdhërimet e mia dhe i zbaton, është ai që më do; dhe kush më do mua, Ati im do ta dojë; dhe unë do ta dua dhe do t'i dëftehem atij''.
    22
    Juda, jo Iskarioti, i tha: ''Zot, si vallë do të na dëftehesh neve dhe jo botës?''.
    23
    Jezusi u përgjigj dhe i tha: ''Nëse ndokush më do, do ta zbatojë fjalën time; edhe Ati im do ta dojë dhe ne do të vijmë tek ai dhe do të bëjmë banesën tek ai.
    24
    Kush nuk më do, nuk i zbaton fjalët e mia; dhe fjala që po dëgjoni nuk është imja, por e Atit që më ka dërguar.
    25
    Ju kam thënë këto gjëra, ndërkaq jam me ju;
    26
    por Ngushëlluesi, Fryma e Shenjtë, që Ati do ta dërgojë në emrin tim, do t'ju mësojë çdo gjë dhe do t'ju kujtojë të gjitha këto që ju thashë.
    27
    Unë po ju lë paqen, po ju jap paqen time: unë po jua jap, po jo si e jep bota; zemra juaj mos u trondittë dhe mos u frikësoftë.
    28
    Ju keni dëgjuar që ju thashë: "Unë po shkoj dhe do të kthehem te ju". Po të më donit, do të gëzoheshit sepse unë thashë: "Po shkoj tek Ati"; sepse Ati është më i madh se unë.
    29
    Dhe jua kam thënë tani, para se të ndodhë, që, kur të ndodhë, të besoni.
    30
    Nuk do të flas më gjatë me ju, sepse po vjen princi i kësaj bote dhe ai nuk ka asgjë në mua;
    31
    por kjo ndodh që bota ta njohë se unë e dua Atin dhe se bëj ashtu siç Ati më ka urdhëruar. Çohuni, ikim prej këndej!''.
    \Gjoni 14

7
    Megjithatë unë ju them të vërtetën: është mirë për ju që unë të shkoj, sepse, po nuk shkova, nuk do të vijë te ju Ngushëlluesi; por, po shkova, unë do t'jua dërgoj.
    8
    Dhe kur të ketë ardhur, ai do ta bindë botën për mëkat, për drejtësi dhe për gjykim.
    9
    Për mëkat, sepse nuk besojnë në mua;
    10
    për drejtësi, sepse unë po shkoj tek Ati dhe nuk do të më shihni më;
    11
    për gjykim, sepse princi i kësaj bote është gjykuar.Gjoni 16

Fjala gjukuar ne bibel eshte ndryshuar sepse realiteti i saj do ishte

"per gjykim se princi i kesaj bote eshte gjykues."

Ckuptim do kishte te vinte ngushulluesi per gjykim?Per cfare gjykimi?Ku erdhi dhe cfare gjykoi?

A nuk ishte Muhamedi a.s ai qe Gjykoi hebrejte per gabimet e tyre, a nuk e bindi ai boten per mekat dhe vendosi drejtesine hyjnore?
    "Shoku Mjekesise"

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    princi i kësaj bote është gjykuar.
    Princi i kesaj bote eshte gjykuar, dhe e ka marre tashme denimin!

Kjo eshte fjala e Jezusit!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Princi i kesaj bote eshte gjykuar, dhe e ka marre tashme denimin!

Kjo eshte fjala e Jezusit!
    Se pari e nderuari matrix Jezusi nuk thote asgje per denimin.Me gjej pak ne bibel se ku thote se e ka marre denimin ky princi.Jezusi thote se Ngushulluesi do vije per mekat, gjykim, dhe drejtesi.Si do ta vendoste drejtesine dhe si do te gjykonte nese nuk do te ishte princ?

Edhe Bibla thote se denimi i djallit akoma ska ndodhur por do ndodhe mbas apokalipsit apo jo?
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Mjekesia,

Kot ashtu sa per muhabet, po i shkojme me disa pyetje te shpejta rreshtave te Ungjillit.

16
    Dhe unë do t'i lutem Atit dhe ai do t'ju japë një Ngushëllues tjetër, që do të qëndrojë përgjithmonë me ju,
    Ku eshte Muhamedi tani qe te rrije gjithmone me ne? Si mund te rrije i vdekshmi dhe i vdekuri njekohesisht me ne?

17
    Frymën e së Vërtetës, që bota nuk mund ta marrë, sepse nuk e sheh dhe
    nuk e njeh; por ju e njihni, sepse qëndron me ju dhe do të jetë ju.
    Fryma e se Vertetes (ose Shpirti Shenjt per katoliket) = Ngushelluesi
    Pra nuk mund te jete njeri, pasi njeriu nuk mund te jete ne, pra brenda nesh.

20
    Atë ditë do të mësoni se unë jam në Atin tim, dhe se ju jeni në mua dhe unë në ju.
    Nese Jezusi nuk eshte Zot, si mund te jemi ne në te dhe Ai në ne?

21
    Kush ka urdhërimet e mia dhe i zbaton, është ai që më do; dhe kush më do mua, Ati im do ta dojë; dhe unë do ta dua dhe do t'i dëftehem atij''.
    Kur Jezusi, profeti juaj, e quan Zotin Ate, pse atehere myslimanet nuk e quajne Zotin Ate?

23
    Jezusi u përgjigj dhe i tha: ''Nëse ndokush më do, do ta zbatojë fjalën time; edhe Ati im do ta dojë dhe ne do të vijmë tek ai dhe do të bëjmë banesën tek ai.
    Kush jane keta NE?

26
    por Ngushëlluesi, Fryma e Shenjtë, që Ati do ta dërgojë në emrin tim, do t'ju mësojë çdo gjë dhe do t'ju kujtojë të gjitha këto që ju thashë.
    Ketu vertetohet qarte se kush eshte Ngushelluesi! S'ka nevoje per komente!

30
    Nuk do të flas më gjatë me ju, sepse po vjen princi i kësaj bote dhe ai kunder meje nuk mundet asgje;
    Perkthimi qe e ke sjelle nuk eshte fort i sakte, prandaj edhe njehere e solla ate te duhurin, qe eshte i nenvizuar ne fund. Edhe sikur, po supozojme, se kur flitet per princin te behet fjale per Muhamedin, atehere ky tekst ia ka qelluar me se miri. Pasi, Muhamedi bash nuk mundet asgje, po bash ASGJE, kunder Jezusit!!! Vec mundet me iu lute per meshire atje ku eshte.

8
    Dhe kur të ketë ardhur, ai do ta bindë botën për mëkat, për drejtësi dhe për gjykim.
    Po, kjo eshte puna e Shpirtit Shenjt (Frymes).

sepse princi i kësaj bote është gjykuar.Gjoni 16
    Po, princit te botes i eshte dhene gjykimi qe te qendroje ne mungese te Zotit per amshim.

Ckuptim do kishte te vinte ngushulluesi per gjykim?Per cfare gjykimi?Ku erdhi dhe cfare gjykoi?
    Ne fakt ke te drejte, se s'ka pike kuptimi kur e ben ngushelluesin njeri. Askush nuk gjykon dot po qe se nuk eshte HYJ! E Shpirti Shenjt eshte Zot dhe ka te drejte te gjykoje, sic thuhet nje varg me lart.

A nuk ishte Muhamedi a.s ai qe Gjykoi hebrejte per gabimet e tyre, a nuk e bindi ai boten per mekat dhe vendosi drejtesine hyjnore?
    Drejtesine Hyjnore e vendos vetem Zoti! Assesi njeriu, kushdo qofte ai!

Qofte levduar Krishti!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Dielli_ime : 02-03-2010 më 07:45
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Dielli ime, të gjitha pyetjet e tua janë shumë të goditura. Por më duhet të veçoj këtë:

Kur Jezusi, profeti juaj, e quan Zotin Ate, pse atehere myslimanet nuk e quajne Zotin Ate?

Jam shumë kurioz të di se si do përgjigjen muslimanët. Megjithëse ajo që kam vënë re unë është se kur nuk dinë të përgjigjen, thonë se është ndryshuar vargu.

Por pyetja ime është: Ku e dinë ata se cili varg është i ndryshuar dhe cili jo? Përse disa vargje i pranojnë si të sakta dhe të tjera jo? Cili është kriteri i tyre?

Pyetje këto që nuk do gjejnë ndonjëherë përgjigje!
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Me kete i vure vulen Mjekesia, aq drejtesi hyjnore vendosi Muhamedi, sa s'ka ku te veje me!

Lexoje njehere kete librin
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=121964
    dhe shihe se cfare drejtesi "hyjnore" vendosi Muhamedi
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 02-03-2010 më 07:52

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Sipas versionin krishter te prifterinjve princi i kesaj bote eshte Djalli .Dhe ato mundehen qe kete tia dedikojne Djallit si emer sepse sipas krishtereve djalli e mori Jezusin sipas tyre Zotin dhe e coi ne shkretetire dhe filloi ta tundoje ?

PO rren ti, ju e keni profesion rrenen, edhe Muha i juaj ashtu sikurse ju sot, njëjtë rreni dhe ndertoj një fe duke gënjyer, vra, plaqkitë, duke bërë martesa të pa ligjshme dhe te dhunshme, shpjegoj ëndrra deri edhe me 72 gra ne parajs, krejt kjo qe bën ti sot nuk eshte diçka tjeter vetem vazhdimsi e rrenave te pedofilit, pra sikurse rrenat e Muhes të atëhershme, edhe ju sot te njejten e bëni.

PSH; te gjitha shkrimet tua deshmojnë se jeni te ndertuar ne baza te rrenes dhe manipulimit. Pra nuk e keni te VERTETEN por vetem gënjeni. Ja se si, ti rrenë duke anashkaluar te verteten e Bibles dhe duke genjyer para syve tonë, si nuk e ke pakez turp. Lexoje se si thonë të krishterët dhe shkrimet qe ata u besojnë dhe bindu se ti sa her flet per Biblen ti rren dhe manipolon me Shkrimin e Shenjt gjë e cila nuk eshte e lejuar, lexoje;

1 Jezusi, plot me Shpirtin Shenjt, u kthye prej Jordanit dhe Shpirti e çoi në shkretëtirë, ku, për dyzet ditë e tundoi djalli.

Prandaj Shpirti i Shenjt e çoi Jezusin në shkretëtirë e jo djalli sikurse thua ti.

Mos rrej tjeter se boll u bë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 02-03-2010 më 08:02
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Kurse vulen per humor te klasit te larte, Mjekesia e ka vene me kete paragrafin ketu:

Kurse Krishterimi ka nje boshlluk te madh ne lidhje me keto ceshtje pasi Jezusi nuk u martua dhe te na tregonte ne shembullin e nje Burri me gruan e Tij, babai me femijen e Tij,Gjyshi me nipat e Tij gje te cilen nuk e beri as Gjon Pagezori.Po ashtu Jezusi nuk u be dot burre shteti per te na treguar mynyren e zgjedhjes se kryetarit, mynyren e gjykimit, admiistrimin dhe ndarjen e shtetit po keshtu kete se beri asnje profet izraelit qe prej shume kohesh mos them deri ne kohen e Sulejmanit.Epoka e re e materialismit te botes donte nje ringjallje te ketyre ligjeve dhe rregullave.Prandaj Zoti e vendosi Muhamedin a.s si profet i fundit per tiu pershtatur rregullave fetare te tij dhe jetes materiale te njerzve deri ne diten e Kijametit.
    Kesaj i thone me qesh prej gazepit... qesh, se s'qaj dot
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Ndaj dhe Muhamedi mori gjithe ato gra qe te na jepte shembullin e mire si duhet te sillemi kur kemi shume gra. Ka qene shume largpames!

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Po ashtu Jezusi nuk u be dot burre shteti per te na treguar mynyren e zgjedhjes se kryetarit, mynyren e gjykimit, admiistrimin dhe ndarjen e shtetit

.Prandaj Zoti e vendosi Muhamedin a.s si profet i fundit per tiu pershtatur rregullave fetare te tij dhe jetes materiale te njerzve deri ne diten e Kijametit.
    Ky ishte modeli i jetes sipas Muhes! Lexojeni se e shpjegojnë shkrimet Islame - Hadithet burrshtetasin - Muhamedin!

Lexojeni vet:

Ahadith:
    Sunan Abu Dawud; Buch 38; Nummer 4348
    Abdullah Ibn Abbas tregoi:
    Nje i verber kishte per grau nje nene skllave e cila panderprere ofendonte
    dhe fliste keq per profetin (pqaja e Allahut qoft me te). Ai e kritikoi ate,
    por ajo nuk pushoi me zakonin e saj. Nje dite filloi ajo te fliste keq per
    profetin dhe te ofendonte ate. Keshtu qe ai e mori nje shkop e vendosi mbi
    barkun e saj dhe beri presion mbi te dhe e mbyti gruan e tij
    . Nje foshnje qe
    doli ne mes te kembeve te saja ishte i mbuluar me gjak.
    Te nesermen u
    informua profet (Paqja e Allahut qoft me te) mbi kete ngjarje.Ai i tuboi
    njerzit dhe tha:“ Burri i cili e ka bere kete, me te drejt te Allahut dhe
    timen, i kerkoj te ngritet ne kemb“! Vrasesi u ngrit duke u dridhur ne kemb.
    Ai u ul para profetit (Allahu qoft me te) dhe tha: „Apostulli i Allahut! Une
    jame prona e saj deh ajo kishte zakon te fliste keq per ty dhe te ofendonte.
    Une ia ndalova, por ajo nuk pushoj, e kritikova, por ajo nuk ndaloi me
    zakonin e saj. Une kame dy djeme me te, te cilet jane si perle te vegjel dhe
    ajo ishte partnerja ime. Naten e kaluar filloi te fliste keq per juve dhe te
    te ofendoi. Une mora nje shkop, ia vura mbi barkun e saj dhe e mbyta. Pas
    kesaj, profeti tha:
    Oh jeni deshmitar, per gjakun e saj nuk duhet te paguhet
    para gjaku (hakmarrjeje).
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 02-03-2010 më 08:25
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Faqja 87 prej 110 FillimFillim ... 3777858687888997 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •