Close
Faqja 86 prej 110 FillimFillim ... 3676848586878896 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 851 deri 860 prej 1091
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Nese ju do ta pranoni Ngushulluesin Muhamed a. s sipas fjaleve te Jezusit do keni shperblim te madh

41 Ai që pranon një profet meqë është profet, do të marrë shpërblim profeti; ....Mateu 2
    .
    Unë vertetë habitna se si myslimanët duan të jenë dhe kritikë ndaj shkrimeve te shenjta njëkohsisht edhe administrues të tyre (të shkrimeve biblike) !!

“parakleta” dhe “ngushlluesi”, e megjithë kete ironi te juajen, ne në vijim mund të lexojmë nga sura 30.1-3 ku sipas asaj qe ju deklaroheni me rastin "ngushlluesi" pra rrezullron se sure-ja ne fjalë po flet per një hyjni hinduiste Rama.

Lexoje:

30.Suretu Er Rrum
    1. Elif, Lamë, Mimë.
    2. Bizantinët (rumët) u mundën,
    3. në tokën më afër (tokës arabe), po pas disfatës së tyre, ata do të ngadhënjejnë,

Lirisht, sikurse ju qe pohoni se kur foli Krishti per “Ngushlluesin” – Shpirtin e Hyjit, anasjelltas, lirisht sot një hinduist mund të pohojë se në suren 30:1, fjala al-rum (për Romakët apo bizantet), e cila sahi qe edhe mund shkruhet Ram, duhet pra domosdoshmërish t’i referohet perendisë hinduiste Rama.

Sa te çuditshem qe jeni, pollavrat, perrallat dhe rrenat zëjnë vend te ju!!!!!!!

Ne e kuptojmë problemin e juaj qe keni në mungesë të argumenteve bindese per Muhen si profet, e kuptojmë edhe deshiren e juaj si musliman për të gjetur çdo profeci e cila mund t’i japë besueshmëri atij burri te shpates, pra Muhamedit, sepse pa të, pa deshmi, Muhamedi nuk ka evidenca të jashtme për të provuar profetërinë e tij. Kjo qe ju bëni duke genjyer dhe duke keqinterpretuar atëherë kjo ua le të drejtën muslimanëve, pra për të besuar atyre muslimanëve të varur tek një dëshmi e vetme e një njeriu të cilin, sipas kriterve njerzor, ai as kryetar fshati nuk I lejohet te jetë, personi me kesi lloj karakteri dhe kesi lloj krimesh, ai as person i zakonshëm nuk eshte, këta lloj njerëzish, vrastar dhe pedofil, zakonisht ne shoqeritë e demokratizuara dikund tjeter e kan vendin, këta perfundojnë në burgje dhe shtepia korrektuese. Megjithatë, te krishterët kërkojmë qe myslimanët të mos e shtrembërojnë Shkrimin e Shenjt, apo mos ta sulmojnë Shkrimin e Perendisë për të marrë atë që duan ata sipas deshirave te tyre. Unë vertetë habitna se si myslimanët duan të jenë dhe kritikë ndaj shkrimeve te shenjta njëkohsisht edhe administrues të tyre (të shkrimeve biblike)!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 27-02-2010 më 15:46
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Ku e pe ti qe kam thene se Krishti iu perkul Muhamedit a.s.me duket se simptomat qenken tek ty perderisa thua dicka qe se kam thene.Shpresoj qe semundja e hebrejve mos te kete kapur se eshte semundje me pasoja katasrofikisht shume te renda.

Nese ju do ta pranoni Ngushulluesin Muhamed a. s sipas fjaleve te Jezusit do keni shperblim te madh

41 Ai që pranon një profet meqë është profet, do të marrë shpërblim profeti; ....Mateu 2

33:31.
    E kush prej jush i përvishet adhurimit të All-llahut dhe respektimit të të dërguarit të Tij dhe bën punë të mira, asaj do t'i japim shpërblimin e dyfishtë dhe për të kemi përgatitur furnizim të këndshëm.

Përgjigje gjysmake dhe dredharake. Dikush që ka pushtet dhe ta jep, do të thotë që qëndron në një pozitë më të lartë dhe e ka këtë pushtet. Në vegim Danieli shikon rikthimin e pushtetit tek njerëzit, një pushtet të cilin njeriu e humbi me rënien e tij në mëkat në kopshtin e Edenit. Ky pushtet ju dha njerëzve nga Perëndia nëpërmjet Jezu Krishtit. Këtu Muhamedi nuk ka asnjë lidhje dhe as hyn gjëkundi.

Danieli kap. 7

13 Unë shikoja disa vegime nate, dhe ja mbi retë e qiellit po vinte dikush që i ngjante një Biri njeriu; ai arriti deri te i Lashti i ditëve dhe iu afrua atij.

14 Atij iu dha sundimi, lavdia dhe mbretëria, me qëllim që gjithë popujt, kombet dhe gjuhët t'i shërbenin; sundimi i tij është një sundim i përjetshëm që nuk do të kalojë, dhe mbretëria e tij është një mbretëri që nuk do shkatërrohet kurrë".

15 "Sa për mua, Danielin, fryma ime mbeti e brengosur në mbështjellën e trupit dhe vegimet e mendjes sime më turbulluan.

16 Iu afrova njërit nga ata që ishin aty afër dhe e pyeta mbi të vërtetën që lidhej me tërë këtë punë; dhe ai më foli dhe më bëri të njohur interpretimin e atyre gjërave:

17 "Këto kafshë të mëdha, që janë katër, përfaqësojnë katër mbretër që do të dalin nga toka;

18 pastaj shenjtorët e Shumë të Lartit do të marrin mbretërinë dhe do ta zotërojnë përjetë, në përjetësi".

Sa për ftesën që më bën, më vjen keq por nuk mund të bie kaq poshtë. Nuk ka besim të shëndoshë pa llogjikë të shëndoshë. Të besoj se Muhamedi është profet dhe i dërguar i Perëndisë, do të thotë të shumëzoj llogjikën time me zero. Profetët e Perëndisë të cilit i besoj dhe i kam dhënë jetën time, nuk ishin të çmendur, pedofilë, vrasës dhe njerëz që shtrembëronin Fjalën e Perëndisë pa pikën e turpit. Ishin njerëz të shenjtë dhe të përkushtuar, të udhëhequr nga Fryma e Shenjtë, kryenin mrrekulli në emër të Perëndisë dhe shpallnin Fjalën e Perëndisë duke folur në emër të Tij. Këto karakteristika nuk ekzistonin dhe as që ekzistuan ndonjëherë në atë të ashtuquajtur "profet" Muhamed. Historia e këtij njeriu nuk është e panjohur dhe çdo njeri mendje shëndoshë dhe akoma edhe një kalama kupton pallavrat që ju serviren.

Kur të kuptoni pallavrat e besimit tuaj, atëhere bujrum të flasim seriozisht. Deri atëhere bëni kujdes me mënyrën se si shpreheni lart e poshtë në Forum.

Të të zinte sëmundja e hebrenjve mirë do ishte. Kështu do të mund të kuptoje dy fjalë hebraisht dhe shikoje me sytë e tu se shumë nga ato pretendimet tuaja në lidhje me Muhamedin janë boshe dhe pa asnjë bazë.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ju vete po e ofendoni veten.
    Po a s'pe sheh qe s'jeni reale, s'mund te jeni real, nuk mund te gjykoni realisht as per fene islame, e aq me pak per besimin krishter pasi ju hyni ne debat tashme me paragjykimin se Triniteti eshte pagan dhe se Muhamedi eshte Profet i Zotit (megjithese faktet e tregojne te kunderten), nuk keni fakte nga Hadithet pasi ato e deshmojne se Muhamedi s'ishte vecse nje vrases e pedo, tani e keni kap Biblen se me Kuran e Hadithe e knaqet krejt. Ti asgje s'po ben, ti ne cdo varg te Bibles po e sheh Muhamedin, atehere perse po thoni se Bibla ka ndryshuar me i 'sprovu' islamiket. Qe 3 vjet ne toke te bukes s'jeni, edhe 30 vjet ju s'keni me ardh ne vete me postu ketu ne forum me kete logjiken e juaj.
    Se pari duhet te mesosh gjuhen e dialogut dhe komunikimit, duhet te jesh studios dhe jo tekanjoz dhe epshor .Duhet te jesh zemer hapur ndaj se vertetes se ndoshta te kalon e verteta para syve dhe nuk e shikon dot sepse ke mbyllur zemren.

Shume prej kristianeve akuzojne profetin Muhamed a.s si pedofil.Zoti e ka ngritur figuren e tij njerzore si nje krijese me moral te larte dhe dinjitoz.Martesat e Muhamedit a.s nuk ishin martesa epshi por ishin martesa te cilat tregonin rregullat dhe ligjet hyjnore per njerzimin.

Profeti Muhamed a.s jetoi me Gruan e tij te pare rreth me shume se 20 vjet, ajo ishte ne moshe me te madhe se ai(paqa e Zotit qofte mbi te).
    Profeti Muhamed u martua me nje krishtere nje hebreje, por u martua dhe me Aishen r.a ne moshen e saj.Qellimi i marteses ishte percjellja e fese grave dhe ceshtjeve juridike fetare per to.Dihet shume mire se marredhenia e muslimanit me femrat e huaja nuk mund te jete shume e afert, prandaj per tia shperndare diturine hyjnore femrave te botes por pse jo dhe meshkujve Zoti e frymezoi te martohej me shume se nje grua sikur u martua Abrahami, Jakubi pata 4 gra,Davidi, Sulejmani etj etj.

Mosha e vogel e Aishes ne martese ishte perkufizimi i ligjit per moshen e marteses.Islami erdhi si persosmeri per ti treguar njerzimit ndalesat dhe lejesat.Zoti me martesen e Tij me Aishen vendosi rregullin e kufizueshmerise se moshes per martese.Pra nje grua sduhet te martohet para moshes se pubertetit dhe sduhet te beje marredhenie paramoshes se ardhjes se menstruacioneve.Gjithashtu nese nje vajze dhe nje djale bejne dashuri ne moshe te vogel dhe vajza ngel shtatzene atehere lejohen te martohen edhe pse mosha e vajzes eshte jo sipas ligjeve te atij shteti edhe pse marredhenia ishte e jashteligjshme duke shmangur keshtu abortin i cili e rrezikon pjellshmerine e femres ne te ardhmen.
    Ne shume shtete te ndryshme te bote martesa ka kufizueshmeri te ndryshme.Ne amerike dhe Europe ka dallime shume te qarta megjithese ka shtete ne SHBA qe e lejojne martesen ne moshe te vogel nese femra ka ngelur shtatzene.
    Pra Islami tregoi se lejohet martesa me vajzen qe i kane ardhe menstruacionet sepse ajo eshte pjekur seksualisht por lejohet dhe martesa me nje grua me te madhe se vetja.Lejohet te martohet muslimani me krishteren dhe cifuten.

Pra keto ishin rregulla per mesim.Gjithashtu grate e profetit Muhamed jane ato qe kane transmetuar shume prej thenieve profetike per ceshtjen e Menstruacioneve, pastertise, Lehonise, gjakut dhe ujerave qe dalin prej vagines femerore.Kane transmetuar ndalesat ne marredhenie seksuale, pelqimin e kryerjes se marredhenieve kur gruaja eshte e paster pa menstruacione, ndalesen ne vrimen anale, sjelljen e burrit me gruan, divorcin dhe martesen, fejesen, ligjet e tyre,edukimi prinderor, sjellja me femijet, obligimi i bashekshortit dhe bashkeshortes ne jeten familjare etj etj qe Islami i ka sqaruar ne detaj dhe ne mynyre precize.

Kurse Krishterimi ka nje boshlluk te madh ne lidhje me keto ceshtje pasi Jezusi nuk u martua dhe te na tregonte ne shembullin e nje Burri me gruan e Tij, babai me femijen e Tij,Gjyshi me nipat e Tij gje te cilen nuk e beri as Gjon Pagezori.Po ashtu Jezusi nuk u be dot burre shteti per te na treguar mynyren e zgjedhjes se kryetarit, mynyren e gjykimit, admiistrimin dhe ndarjen e shtetit po keshtu kete se beri asnje profet izraelit qe prej shume kohesh mos them deri ne kohen e Sulejmanit.Epoka e re e materialismit te botes donte nje ringjallje te ketyre ligjeve dhe rregullave.Prandaj Zoti e vendosi Muhamedin a.s si profet i fundit per tiu pershtatur rregullave fetare te tij dhe jetes materiale te njerzve deri ne diten e Kijametit.

Nese ne do i referohemi asaj kohe per martesen e profetit Muhamed a.s me Aishen atehere cfare mund te themi per fejesen e Jozefit me Marine, Nenen e Jezusit.Enciklopedia katolike na tregon se Maria ishte 12 vjec ndersa Jozefi i martuar me pare dhe ne Moshen 90 Vjecare.Ne muslimanet nuk e shikojme aspak kete as per Marien dhe as per Jozefin sepse ne gjykojme se martesa mund te behet ne cfaredo moshe vetem jo poshte moshes se pjekjes seksuale pra moshes se pubertetit.nese do llogjikojme me disa norma apo ligje te kohes sone per fejesen e Marise dhe Jozefit do themi kjo eshte anormale por enciklopedia katolike nuk e quan kete te tille dhe as ne muslimanet.

Me poshte keni linkun

http://www.newadvent.org/cathen/08504a.htm

A e din ti gjuhen hebraike se pari, per me interpretu Biblen duhet me qene dijetar, munesh me interpretu ndonje varg po jo si po pretendon ti krejt pjese te Bibles, per kete ne studimet teologjike mesohet edhe gjuha hebraike dhe ajo greke per Dhiaten e Re e ti s'din asgje hiq, ti si e lexon ne forume selefi.org apo ai injorani Olsi Jazexhi ta meson ty besimin krishter.
    Gjuhen Hebraike se din as Papa i dashur dhe as ai prifti qe te meson ty.bibla prandaj humbi kuptimet e veta sepse nuk mesohet me ne gjuhen hebraike por greke dhe latine.Une skam asnje lidhje as me forumin qe permend ti dhe as me personin ne fjale.Une jam elektron i lire jetoj jeten time sipas qejfit tim duke iu referuar kornizave te rregullave te Zotit.

Hiq e mbyllim kete debat, as ju mos flisni per besimin krishter, as te krishteret nuk do te flasin per fene islame, se kete qe jeni duke bere nuk e duron as dheu. Kur ta mohoni Muhamedin, atehere mund te vini e te debatoni per besimin krishter dhe mund te flasim per besimin ne Perendi, si mund te shpetohemi, etj., ne te kunderten me ju eshte vetem humbje kohe pasi iu ka hyre idhujtaria e Muhamedit ne gjak, s'ka shprese per ju, lerena neve te qete bile se paku.
    Jo jo debatin nuk e mbyllim, ai do te mbetet i hapur derisa te jete kjo toke midis te mires dhe jote mires, midis gabimit dhe te vertetes.Ne skemi pse e Mohojme Muhamedin a.s pasi edhe Jezusi u largua per te ardhe Ai, Ngushulluesi i botes, Ai qe e bindi boten per mekatin dhe natyren e tij, vendosi drejtesine dhe e plotesoi shpalljen hyjnore ne te gjitha ceshtjet e njeriut.

'Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.5/3'
    Kjo tregon se feja islame eshte emertim prej te madhit Zot kurse krishterimi nuk eshte emertim qe erdhi prej Jezusit apo Zotit

Jezusi thote ne Bibel

(gjoni14-27)"Unë po ju le Paqen time

36 sipas fjalës që ai u ka dhënë bijve të Izraelit, duke u shpallur Paqen me anë të Jezu Krishtit, ...(veprat e apostujve 10-36)

17 Dhe ai(Jezusi) erdhi për t`ju shpallur Paqen, juve që ishit larg dhe atyre që ishin afër,(Efesianëve 2)
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    “Dhe Ai(Zoti) do të dërgojë Jezu Krishtin që ju ishte predikuar më parë juve, të cilin qielli duhet ta mbajë deri në kohën e ripërtëritjes të të gjitha gjërave, për të cilën Perëndia ka folur nëpërmjet gojës së gjithë profetëve të tij të shenjtë, që nga fillimi i botës.
    Vetë Moisiu, në fakt, u tha etërve: "Zoti, Perëndia juaj do të ngjallë për ju një profet si unë nga mesi i vëllezërve tuaj; dëgjojeni në të gjitha gjërat që ai do t'ju thotë!(Veprat 3/20-22)

A thuhet gje "mes vellezerve tuaj arabe"?????...nuk e lexoj nje gje te tille....
    Se pari nese i referohemi versetit biblik do te shikojme do te rrije ne qiell derisa te riperterihen te gjithe historite e gjerave te profeteve per te cilet Zoti ka folur.
    Bibla nuk ja jep nje ripeteritje.Jezusi ka folur ne fakt per profetet e tjere ne ungjill mirepo ato nuk jane shkruar ne bibel ja si thote bibla

Jezusi bëri edhe shumë shenja të tjera në prezencën e dishepujve të tij, të cilat nuk janë shkruar në këtë libër (Gjoni 20/30)

Gjithashtu Jezusi tregon se hebrejte e kishin kthyer ne tradite librin e Zotit duke e bere te pavleshme fjalen e Tij.

"Kështu ju e keni bërë të pavleshme Fjalën e Perëndisë për shkak të traditës suaj" !.(Mateu 15/6)

"Dhe me kot më nderojne duke mësuar doktrina qe janë urdherime nga njerzit(Mateu 15/9)"

Riperteritesi i mesimeve te profeteve dhe historive te tyre nuk eshte asnje Pali e as pjetri por Muhamedi Paqa e Zotit qofte mbi te.

Ai i riperteriu jo vetem hostorite e profeteve duke filluar nga Ademi tek NUHU, Ibrahimi,Jakubi, Jusufi, Moisiu, Davidi Sulejmani, Isai Biri i Merjemes etj etj.
    Por profeti i Zotit Muhamedi paqa e Zotit qofte mbi te ricikloi dhe zbatimin e ligjeve te Zotit ne toke sepse Pali i kishte hequr ligjin per ato qe sishin ne ligj duke e bere besimin kristian jo nje mbreteri ky gjykonte ligji i Zotit por kur Cezari gjykonte me ligje laike nder kristianet besonin jo me tek Zoti por tek Jezusi profeti i nderuar i Zotit, paqa e Zotit qofte mbi te.

Pra Jezusi do qendroj ne qiell perderisa mesimet e profeteve nuk jane riperterire.

qielli duhet ta mbajë deri në kohën e ripërtëritjes të të gjitha gjërave, për të cilën Perëndia ka folur nëpërmjet gojës së gjithë profetëve të tij të shenjtë
    Profeti Muhamed paqa e Zotit qofte mbi te jo vetem risolli historite e profeteve te pasterta nga shpifjet qe hebrejte i kishin vendosur atyre por tregoi edhe se Jezusi eshte ne Qiell se bashkue me profetet e Tjere dhe se ai do te zbrese ne kohen e Dexhallit(Anti krishtit) duke permendur dhe shenjat e parazbritjes se Tij.

Pra Jezusi nuk zbret nga qielli perderisa ne bote nuk do zbriste Kurani per te riperterire mesimet e profeteve.

Vetë Moisiu, në fakt, u tha etërve: "Zoti, Perëndia juaj do të ngjallë për ju një profet si unë nga mesi i vëllezërve tuaj; dëgjojeni në të gjitha gjërat që ai do t'ju thotë!
    Pse Moisiu tha nga"mezi i vellezerve tuaj" dhe pse nuk tha nje profet nga "mezi juaj"?
    Sepse Isaku dhe Ismali ishin vellezer, mirepo Moisiu e pa arrogancen cifute kunder Zotit edhe ne fund te jetes se Tij ai tha se populli hebre eshte popull i keq qe do ti shkele urdherave te Zotit dhe keshtu ndodhi ato adhuruan Demonet dhe perendite e tyre.

Prandaj Zoti i beri xheloz hebrejte duke ia hequr atyre profecine e profeteve nga populli i tyre e duke ia dhene tani pasardhesve te Ismailit birit te Ibrahimit, Vllait te Isakut.Prandaj profecia hyjnore shkoi tek Arabet per shkak te mohimit dhe arrogances cifute qe vrisnin profetet dhe nuk i zbatonin ne praktike ligjet e Zotit.

Nje tjeter kontradikte.....perderisa nuk ka kush i ndryshon fjalet e Allahut, si ka mundesi qe myslimanet(pra edhe ti), çirren se Bibla(pra , fjala e Perendise), na qenka ndryshuar???
    Tashi vendoseni njehere e pergjithmone;ose Bibla eshte Libri i Perendise dhe s'mund te ndryshohet dot pa vullnetin e Tij, ose nuk eshte Libri i Perendise dhe Muhamedi ka rrejt ne lidhje me te.....!!!!
    Ka nje keqkuptim prej kristianeve sepse thojne pse Bibla ka ndryshuar , a mund te ndryshojne fjalet e Zotit.Se pari duhet te dini se Letrat e Palit dhe Historite e Lukes nuk mund te quhen libri i Zotit.As pretendimet cifute dhe historite qe ato kane futur ne bibel nuk jane liber i Zotit, bibla jo vetem qe ka futur traditen dhe historite cifute brenda saj por dhe histori si historia e Ruthit, nje vajze qe donte vjerren e ben pjese te librit te Zotit kur Ruthi nuk ishte as profete dhe as burri i saj.Kush qe ai profet qe e futi historine e Ruthit si histori qe Zoti ua tregoi njerzve.Perderisa historia e nje Vajze qe shkonte mbas vjerres nuk tregohet nga ndonje profet pse duhet te quhet pjese e librit te Zotit.Kush qe autori i kesaj historie?

Pra Kurani thote per fjalen e Zotit dhe jo fjalet e njerzve qe i atribohen Zotit.Pastaj shkrimet e meparshme ishin obligim te ruheshin nga njerzit.

Mirepo vete bibla paralajmeron dhe profetizon se kush i shton ketij libri dicka ose i heq dicka nuk do shkruhet ne librin e jetes.Nderkohe vete Pali e beri kete duke i shtuar mbi 50 letra te tij si pjese biblike.

Fjalet e Allahut "prandaj s'ka kush që ndryshon fjalët (premtimet) e All-llahut" behet fjale per premtimet dhe fjalet ne Kuran dhe jo ne bibel, pasi ato jane te ruajtura deri ne diten e Kijametit .

Edhe Muhamedin e pergenjeshtruan arabet, e cfare, u dergua ndonje profet tjeter????
    Fakti qe Kurani thote qe Profeti Muhamed paqa e Zotit qofte mbi te eshte i derguari i fundit dhe vule e gjithe profeteve tregon se as nuk do kete mbas tij profet qe te vije me shpallje dhe liber te ri.

Meqe ti mendon se ketu per "I Lashti i diteve" nenkuptohet Muhamedi, shpjegona pak ate qe shkruhet me pas.....A mendon se duhet te kuptojme se :"Muhamedit ju dha fuqia dhe sundimi me qellim qe gjithe popujt dhe gjuhet t'i sherbejne dh esundimi i tij do te jete i perjetshem......??????A nuk barazohet sipas teje ne kete menyre Muhamedi me Allahun, te Perjetshmin?????
    E kupton edhe vete se ne kete menyre, ke dale fare nga rruga e logjikes, apo jo????
    Shikoji ne gjithe boten sot muslimanet me shume se 30 here ne dite permendin Deshmine qe Zoti eshte nje dhe Muhamedi i derguari i Tij.Ne Ezan, Ne namaz, ne ligjerat ne bisede por imagjino ne nje pjese te kohes ne gjithe boten thirret Ezani, ne nje pjese te kohes te gjithe muslimanet jane duke iu lutur Zotit edhe pse per dike ora eshte 5 e per dike ora eshte shtate te gjithe jane duke bere lutjen e drejtuar Zotit te gjithesise.Pra pervec faljes ne cdo cep te globit edhe haxhi eshte nje tjeter shembull i bashkimit te kombeve dhe rracave te te gjitha llojeve per te adhuruar nje Zot te vetem.Kjo eshte Madheshtia e Islamit qe beson nje Zot dhe profetet e Tij paqa e Zotit qofte mbi to.
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    !!

Ne e kuptojmë problemin e juaj qe keni në mungesë të argumenteve bindese per Muhamedin(paqa e Zotit qofte mbi te) si profet, e kuptojmë edhe deshiren e juaj si musliman për të gjetur çdo profeci e cila mund t’i japë besueshmëri atij burri te shpates, pra Muhamedit, sepse pa të, pa deshmi, Muhamedi nuk ka evidenca të jashtme për të provuar profetërinë e tij. Kjo qe ju bëni duke genjyer dhe duke keqinterpretuar atëherë kjo ua le të drejtën muslimanëve, pra për të besuar atyre muslimanëve të varur tek një dëshmi e vetme e një njeriu të cilin, sipas kriterve njerzor, !! [/SIZE][/FONT]
    Ka aq evidenca po vetem njerzit sy erresuar dhe zemer vulosur nuk mund ta kuptojne.Tek ai do gjesh veprat e profeteve te Zotit, tek ai do gjesh prijesin e drejte dhe te meshirshem, njeriu qe nuk trashegoi pasuri edhe pse ishte Mbret , njeriu qe rrinte pa buke per dite te tera, qe u torturua per shkak te besimit, qe luftoi per zhdukjen e idhujtarise sikurse luftoi Musai a.s.E ndricoi boten me diturine hyjnore, dhe beri njerzimin te kuptoje se kush eshte besimi ne nje Zot te vetem dhe i pashok duke triumfuar mbi historine.Prandaj i gjejme Papen sot qe puth Kuranin apo autore te ndryshem qe shkruajne per biografine e Tij.

ps: Do i lutesha moderatorit qe njerez qe e shkurtojne fjaln "Muhamed" a.s te paralajmerohen per tallje me besimtaret e tjere.Ne muslimanet nuk jemi si cifutet qe ofendojne Jezusin por as dhe si kristianet qe ofejne Muhamedin paqa e Zotit qofte mbi te, ne i nderojme te derguarit e Zotit me shume se cdo popull.
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Peniel Lexo Postimin

Danieli kap. 7

13 Unë shikoja disa vegime nate, dhe ja mbi retë e qiellit po vinte dikush që i ngjante një Biri njeriu; ai arriti deri te i Lashti i ditëve dhe iu afrua atij.

14 Atij iu dha sundimi, lavdia dhe mbretëria, me qëllim që gjithë popujt, kombet dhe gjuhët t'i shërbenin; sundimi i tij është një sundim i përjetshëm që nuk do të kalojë, dhe mbretëria e tij është një mbretëri që nuk do shkatërrohet kurrë".

15 "Sa për mua, Danielin, fryma ime mbeti e brengosur në mbështjellën e trupit dhe vegimet e mendjes sime më turbulluan.

16 Iu afrova njërit nga ata që ishin aty afër dhe e pyeta mbi të vërtetën që lidhej me tërë këtë punë; dhe ai më foli dhe më bëri të njohur interpretimin e atyre gjërave:

17 "Këto kafshë të mëdha, që janë katër, përfaqësojnë katër mbretër që do të dalin nga toka;

18 pastaj shenjtorët e Shumë të Lartit do të marrin mbretërinë dhe do ta zotërojnë përjetë, në përjetësi".

Të të zinte sëmundja e hebrenjve mirë do ishte. Kështu do të mund të kuptoje dy fjalë hebraisht dhe shikoje me sytë e tu se shumë nga ato pretendimet tuaja në lidhje me Muhamedin janë boshe dhe pa asnjë bazë.

Nën Hirin e Tij,

ns

Peniel profecia e Danielit flet per Muhamedin paqa e Zotit qofte mbi te dhe kete e tregon vazhdimi i enderres se Danielit per kafshet qe kishte pare.

Perandoritë që profetizoi Danieli janë këto.

1)Kafsha e parë simbolizon Mbretëria kelte(Babilonia) me Mbret Nabukadentsari 630-562 p.e.s.
    2)Kafsha e dytë simbolizon mbretërinë e Medo-Perse me mbret Darin dhe Kirin i cili i shkatarroi keltët dhe ka sunduar gjatë viteve 550-529 p.e.s
    3)Kafsha e tretë simbolizon mbretërinë Greke, Leka i madh.Ka sunduar gjatë viteve 336-323 p.e.s
    4)Kafsha e katërt simbolizion Mbretërinë Romake dhe me dhjetë mbretërit e saj kryesorë e cila ndahet në dy pjesë në atë Romake te perëndimit me qendër Romën dhe në atë të lindjes së Bizantit me qendër Konstandinopojën.

Guri qe u shkeput nga Mali dhe goditi kafshet qe simbolizonin mbreterite pagane ishte guri i monoteizmit Islam.Pse?

44 Në kohën e këtyre mbretërve, Perëndia i qiellit do të nxjerrë një mbretëri, që nuk do të shkatërrohet kurrë; kjo mbretëri nuk do t'i lihet një populli tjetër, por do të copëtojë dhe do të asgjësojë tërë këto mbretëri, dhe do të ekzistojë përjetë,45 pikërisht ashtu siç e pe gurin të shkëputet nga mali, jo nga dora e njeriut, për të copëtuar hekurin, bronzin, argjilën, argjendin dhe arin. Perëndia i madh i ka bërë të njohur mbretit atë që ka për të ndodhur tani e tutje. Endrra është e vërtetë dhe interpretimi i saj është i sigurt".(Daniel 2/31-45)

Kush i shkatarroi mbreterite Perse, Romake dhe u zgjerua nga Babilonia deri ne kufijte ballkanik.Kush e mposhti Romen dhe Perset ?

Atëherë sipas Danielit ëndërra kishte këto kuptime

1)Koka e artë simbolizon mbreterinë Kelte Babilonia me mbretin Nabukadentsari 630-562 p.k (Ti je koka e artë) (Daniel 2/38)
    2)Gjoksi dhe krahët prej argjendi simbolizon mbretëria Medo-Perse Korrigjoje i cili i shkatarroi keltët dhe ka sunduar gjatë viteve 550-529 p.k
    3) Barku i saj dhe kofshët e saj prej bronzi simbolizon mbreterinë Greke të Lekës së madh.Ka sunduar gjatë viteve 336-323 p.k
    4) Këmbët e saj prej hekuri, këmbët e saj pjesërisht prej hekuri dhe pjesërisht prej argjile simbolizon mbretërinë Romake e cila u nda në dy pjesë në perëndimore me qendër Romën dhe atë lindore me qendër Konstandinopojën.Hekuri simbolizon se nje pjesë e saj do jetë e fortë ndërsa pjesa tjetër e dobët dhe drejt dobësimit.

Të gjitha këto perandori Pagane u shkatarruan dhe përvec shpjegimit të Danielit duke i përmbledhur të katra mbretëritë në një ëndërr Danieli profetizoi dhe shkatarrimin e tyre vec e vec në librin e tij.
    Shkatarrimin e Babilonisë ai e profetizoi me “pemën e rrënuar” dhe “dorën që shkruan në mur” tek kapitulli 4 dhe 5.Shkatarrimin e Persisë ai e profetizoi me zënëkën e Dashit me Cjapin tek Kapitulli 8/1-8
    Shkatarrimin e perandorise greke të Aleksandrit tek kapitulli 11/4-35 ndërsa perandorinë Romake e ka vecuar në profecitë e tij në fund të librit dhe më qartë e paraqet në dy ëndërrat e tij me katër kafshët.

Kurse me “Neverinë e Shkretimit” që Jezusi citoi prej Danielit simbolizohet mbretëria Romake e paganizmit.

"Kur të shihni, pra, “neverinë e shkretimit”, që është parathënë nga profeti Danieli, që ka zënë vend në vendin e shenjtë,(Mateu 24/15)

Ndarja e saj në dy pjesë Perëndim-Lindje në ëndërrën e parë të Danielit “me dhëmbë prej hekuri dhe me thonj prej bronzi” (Daniel 7-19)

Mbreteria e Peste i takonte Islamit

Deri sa arriti i Lashti i ditëve dhe iu dha e drejta shenjtorëve të Shumë të Lartit, dhe erdhi koha në të cilën shenjtorët zotëruan mbretërinë.(Daniel 7-22)

Prandaj Jezusi tha per Muhamedin a.s

30 Nuk do të flas më gjatë me ju, sepse po vjen princi i kësaj bote dhe ai nuk ka asgjë në mua;(Gjoni 14/15-30)

25 Prandaj dije dhe kuptoje se, që kur ka dalë urdhri të restaurohet dhe të rindërtohet Jeruzalemi deri te Mesia, princi, do të duhen shtatë javë dhe gjashtëdhjetë e dy javë të tjera; ai do të ndërtohet përsëri me sheshe dhe me ledhe, por në kohëra plot ankth....(Daniel 9/24-27
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar më parë nga Mjekësia
    Prandaj Jezusi tha per Muhamedin a.s

30 Nuk do të flas më gjatë me ju, sepse po vjen princi i kësaj bote dhe ai nuk ka asgjë në mua;(Gjoni 14/15-30)
    hahahahahahahahahahaha, oh çjam shkrirë këtu. Pra ju e pranoni vetë se princi i kësaj bote është Muhamedi hë? hahahahahahahah. Edhe unë e pranoj dhe them një Amen të plotë. hahahahahahaha
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Marcus, shyqyr qe e shkroi Mjekesia kete fjali per princin e kesaj bote, se kur ta marre vesh do te pushoje se shkruari marrina per Jezusin. E falte Allahu per kete qe ka thene!!!

Me te vertete per te qeshur me njohurite islame rreth Bibles, e ne vecanti Ungjillit . E tash, sipas dokeve islame, kush nuk di eshte mire te heshte!

Qofte levduar Jezu Krishti!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Sa per saktesim, rreshti i cituar eshte keshtu:

Gjn 14, 30 S’do të flas më shumë me ju, pse po afrohet princi i botës. Ai kundër meje s’mundet asgjë.

Paqja me ne!
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Nuk do të flas më gjatë me ju, sepse po vjen princi i kësaj bote dhe ai nuk ka asgjë në mua
    AMEN,

Princi i kesaj bote nuk ka asgje te perbashket me Jezusin!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Faqja 86 prej 110 FillimFillim ... 3676848586878896 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •