Close
Faqja 76 prej 110 FillimFillim ... 2666747576777886 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 751 deri 760 prej 1091
    God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Sic e shikon edhe vete, teologjia jote, Mjeksia, edhe percaktimi yt per Zotin esht KONTRADIKTOR.

Nga njera ane ti thua se, sipas Bibles, Zoti eshte i konceptuar ne menyre njrezore, ashtu qe i humbet Zotit madheshtia, ndersa nga ana tjeter ti thua se ne Kuran, qe sipas teje ruan madheshtine e Zotit duke e mos e paraqitur Ate me gjuhe njerezore, Zoti paraqitet si Ai qe mban Token ne grusht te Tij, ndersa qiejte jane ne te djathte te Tij.

Ja pra qe dhe ne Kuran, eshte e pashmangshme te shprehurit ne gjuhe njerezore per Zotin.

Zoti qe eshte i papercaktueshem, nuk ka as grusht me te cilin mban token, as pika gjeografike qe percaktojne te djathten apo te majten e Tij.

Dallimi MES ju muslimaneve edhe ne te krishtereve ortodokse ne kete pike eshte se ne perdorim gjuhe njerezore, sic ta shpjegova, per VEPRIMIN/energjine e Zotit, e jo per ESENCEN e Tij, sepse te pershkruash esencen e Zotit eshte ta besh ate si krijesat, dmth idhujtari. Ndersa, ju muslimanet, nqs thoni se Zoti eshte i papercaktushem me gjuhe njerezore, edhe nga ana tjeter thoni se Ai mban token ne grusht te Tij, bini ne kontradikte:

1. Ose nuk e dini se per cfare po flisni.

2. Ose, po thoni se Zoti ne natyren e Tij eshte i percaktueshem. Pra, bini ne idhujtari.
    Gjuhe njerzore eshte kur Zotit i jep forme njerzore dhe e pershkruan njeriu pa shpallje hyjnore.Ne besojme se Zoti shikon por nuk themi qe shikimi i Zotit eshte si shikimi njeriut.Ne besojme se Zoti ka jete por nuk themi se jeta e Zotit eshte si jeta e njeriut.Njeriu eshte i kufizuar dhe ne miniature kurse Zoti eshte i pakifizuar ne qenien e Tij madheshtore.Mendja jone se imagjinon dot madheshtin e universit e jo me formen e Zotit.Une fola persa i perket pershkrimit te Zotit ne bibel nga shkruesi i bibles prandaj thashe qe vjen ne mynyre shume njerzore ne pershkrim.

Ju e pershkruani Zotin me gjuhe njerzore pasi fjalet qe flasin per te fliten nga njerez ne te shumten e rasteve ne bibel.Kurse ne Kuran eshte drejtperdrejte fjala e Zotit.Ne bible thuhet perendia e ketij shekulli.Kujt shekull dhe ku u fut fjala shekull ne njohurine njerzore.

Zoti ka grusht, ka dore dhe per kete dhe bibla tregon (shiko me poshte), por normalisht qe nuk jane ne forme, cilesi dhe madhesi si te njeriut.Ato perngjasojne me njeriun vetem ne sensin gjuhesore kurse ne realitet, shikimi i Zotit nuk i fshihet asgje ndersa njeriut nuk shikon pertej murit.

Ja Zoti pershkruhet si nje qe pret drute e pyllit ne bibel

32
    Megjithatë do të qëndrojë sot në Nob, duke tundur grushtin kundër malit të bijës së Sionit, kodrës së Jeruzalemit.
    33
    Ja, Zoti, Zoti i ushtrive, do t'i këpusë degët me dhunë të tmerrshme; më të lartat
    do të priten; më krenarët do të ulen.
    34
    Ai do të rrëzojë me sëpatë pjesën më të dendur të pyllit dhe Libani do të bjerë nën goditjet e të Fuqishmit.Isai 10/32

11
    Kush barazohet me ty midis perëndive, o Zot? Kush barazohet me ty,
    i mrekullueshëm në shenjtëri, i madhërishëm në lëvdata, o çudibërës?
    12
    Ti shtrive dorën e djathtë, dhe toka i gëlltiti

6
    E djathta jote, o Zot, është e mrekullueshme në fuqinë e
    saj. E djathta jote, o Zot, i dërmoi armiqtë.
    7
    Me madhështinë e madhërisë sate, ti i përmbys ata që ngrihen kundër teje; ti nxjer jashtë zemërimin tënd, ai i prish ata sikur të ishin kallamishte.
    8
    Sa të shfrysh nga vrimat e hundëve, ujërat janë grumbulluar, valët janë ngritur si një mur, dhe dallgët janë përforcuar në zemrën e detit.Exodi 15

Ja nje fjale tjeter qe nuk mund te jete fjala e Zotit

3 Zoti është një luftëtar, emri i tij është Zoti.exodus 15

Shikoje nga ana sintaksore fjaline me lart eshte e pasakte ndertimi i kesaj fjalie.

Ja shikoje kur flitet nje verset biblik per madheshtine e Zotit qe mohon futjen e Zotit tek krijesat me madheshtore sic eshte qielli e jo me te behet Zoti njeri si pohoni ju per Jezusin.Kur qiejt jane si therrime ne dore te Zotit cfare mund te themi per Njeriu ose Jezusin?

“A eshte e vertete qe Perendia banon mbi toke???? Ja, qiejt dhe qiejt e qiejve nuk mund te te nxene dhe aq me pak ky tempull qe kam ndertuar!”. (1 Mbreterve 8:27)
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 18-02-2010 më 10:14
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Mjekesia

A nuk e kupton se ju e kufizoni Zotin duke "e burgosur" Ate brenda madheshtise se Tij?

Madheshtia e Tij qendron ne faktin se Ai mund te behet "sherbetori i vellzerve te Vet", pa pushuar qe qeni njekohesisht Zoti i Universit dhe Komandanti i Miliarda ushtrive te engjejve.
    Nqs Zoti e peruli veten per mua, a nuk duhet ta perul dhe une veten time per vellezerit e mi?

Kjo eshte Madheshtia e Zotit te krishter

Ti Matrix shprehesh shume keq.Nuk quhet burgosje nese flet per Zotin realitetin e qenies se Tij.Nuk mund ta burgosesh diellin nese thua Dielli eshte nje trup i zjarte i cili nuk behet njeri.Por ne kete rast po thua nje realitet.Perkundrazi shtremberimi i te vertetes duke thene se Zoti u be njeri ose mori formen e njeriut quhet shpifje blafsemi sepse nje profet e ben Zot kur vete ky profet iu lut Zotit dhe kurre se quajti veten Zot.

Kete po i thoja dhe Seminaristit me pare

Lexo Seminarist

Citim Postuar më parë nga matrix
    Madheshtia e Tij qendron ne faktin se Ai mund te behet "sherbetori i vellzerve te Vet", pa pushuar qe qeni njekohesisht Zoti i Universit dhe Komandanti i Miliarda ushtrive te engjejve.
    Nqs Zoti e peruli veten per mua, a nuk duhet ta perul dhe une veten time per vellezerit e mi?
    Nuk mund te themi se Zoti eshte sherbetor.Kjo eshte Paganizem seminarist sepse i kemi thene Zotit cilesite e Krijeses.A e dini cdo te thote Zot dhe cfare do te thote sherbetor ?Zoti nuk behet sherbetori i askujt.Zoti eshte Zoti i Gjithesise i te gjitha qenieve dhe nuk ka vellezer per tiu bere sherbetore.Nese nje profet ben nje veper te mire duke i lare kembet disa nxenesve te tij nuk do te thote se ai quhet Zot dhe Zoti u lau kembet njerzve ne toke.Ku qendron madheshtia e Zotit nese ai i lan kembet njerzve dhe me pas keto njerez e mohojne ate.Ku qendron madheshtia e Zotit nese ai u lan kembet njerzve?jezusi nuk ishte Zot sepse ai i lau kembet nxenesve te Tij.Sa turp eshte te thuash Zoti i lau kembet njerzve.Sa pershkrim i keq eshte kjo per Zotin.Prandaj bie poshte pretendimi kristian qe Jezusi ishte Zot.Ai ishte profet i Zotit dhe jo vete Zoti.

Pra ky lloj pershkrimi qe Zoti e peruli veten per njerzit dhe matrixi duhet ta perule veten per vellerzerit e tij eshte pershkrim i dobet njerzor qe nuk qendron aspak per Zotin.Ah matrixi mund te thoshte meqe profeti Jezus e uli veten per njerzit dhe une e ul veten per vllezerit e mi.Kjo ska asgje te keqe pasi profetet jane ato qe u mesojne njerzve norma te larta morali.Pra ka dallim Zoti me profetin.Njeriu dhe Zoti jane dy Qenie te ndryshme.Njeri Eshte Krijuesi(Zoti) Tjetri eshte Krijesa(Njeriu).
    "Shoku Mjekesise"

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Gjuhe njerzore eshte kur Zotit i jep forme njerzore...

...Njeriu eshte i kufizuar dhe ne miniature kurse Zoti eshte i pakifizuar ne qenien e Tij madheshtore.Mendja jone se imagjinon dot madheshtin e universit e jo me formen e Zotit.

Zoti ka grusht, ka dore dhe per kete dhe bibla tregon (shiko me poshte), por normalisht qe nuk jane ne forme, cilesi dhe madhesi si te njeriut

Mjekesia,

po na con ne prag te te gajasurit tashti.

Pervec kontradiktave qe ke, ku nga njera ane na thua se te flasesh me gjuhe njerezore per Zotin eshte ta besh ate te ngjashem me njeriun e nga ana tjeter vjen e thua se edhe Zoti ka grusht, ka te djathte e te majte, ajo cfare ti po thua me siper eshte se, Zoti qe ti beson ka madhesi fizike aq te medha dhe ultraspeciale saqe shte e pamundur per njeriun, kaq te vogel ne univers, ta parafytyroje kete lloj Zoti.
    Ky lloj Zoti Super-gjigand per ty eshte i pakrahasueshem me cdo gje njerezore. Grusht Ai ka, por as qe krahasohet me grushtin e njeriut, sepse ndoshta do thuash ti do ishte si te krahasosh atomin me nje planet!
    Ky Zoti Super-gjigand per ty perfaqeson madheshtine e vertete, sepse nuk ka madhesi fizike qe te mund te krahasohet me te, as mendje qe ta kape sepse ai eshte me i zgjuari.

Nqs eshte keshtu, ti je duke i bere karikaturen me te famshme Zotit! Lere me pas qe idhujtari me te madhe se ta imagjinosh Zotin ne kete menyre, nuk mund te gjendet.
    Zoti eshte nuk eshte ALIEN i paarritshem, Mjeksia, as Superxhind.

Ato vargje qe sjell ti nga Bibla, sic ta shpjegova, nuk bejne fjale per NATYREN e Zotit, por per ate se si njerezit perceptojne Veprimin/Zbulimin e Tij.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 18-02-2010 më 15:09

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia
    Nuk mund te themi se Zoti eshte sherbetor.Kjo eshte Paganizem seminarist sepse i kemi thene Zotit cilesite e Krijeses.A e dini cdo te thote Zot dhe cfare do te thote sherbetor ?Zoti nuk behet sherbetori i askujt.Zoti eshte Zoti i Gjithesise i te gjitha qenieve dhe nuk ka vellezer per tiu bere sherbetore.Nese nje profet ben nje veper te mire duke i lare kembet disa nxenesve te tij nuk do te thote se ai quhet Zot dhe Zoti u lau kembet njerzve ne toke.Ku qendron madheshtia e Zotit nese ai i lan kembet njerzve dhe me pas keto njerez e mohojne ate.Ku qendron madheshtia e Zotit nese ai u lan kembet njerzve?jezusi nuk ishte Zot sepse ai i lau kembet nxenesve te Tij.Sa turp eshte te thuash Zoti i lau kembet njerzve.Sa pershkrim i keq eshte kjo per Zotin.Prandaj bie poshte pretendimi kristian qe Jezusi ishte Zot.Ai ishte profet i Zotit dhe jo vete Zoti.

Pra ky lloj pershkrimi qe Zoti e peruli veten per njerzit dhe matrixi duhet ta perule veten per vellerzerit e tij eshte pershkrim i dobet njerzor qe nuk qendron aspak per Zotin.Ah matrixi mund te thoshte meqe profeti Jezus e uli veten per njerzit dhe une e ul veten per vllezerit e mi.Kjo ska asgje te keqe pasi profetet jane ato qe u mesojne njerzve norma te larta morali.Pra ka dallim Zoti me profetin.Njeriu dhe Zoti jane dy Qenie te ndryshme.Njeri Eshte Krijuesi(Zoti) Tjetri eshte Krijesa(Njeriu).
    Mjekesia

po e leme menjane perkohesisht idene qe Jezusi eshte Zoti,

Por ja me thuaj, A ka pasur ndonjehere nje profet qe ka thene: Une jam Drita e Botes, Une jam Rruga e Verteta dhe Jeta, Une jam Ringjallja, Une jam Uji i Gjalle, Une jam BUka qe zbriti nga qielli?

Dhe ajo qe eshte madheshtore eshte qe megjithese Ai eshte Drita, Jeta, Ringjallja, Buka, Uji, E Verteta, Ai e peruli veten dhe mori mbi vete natyre sherbetori dhe ua lau kembet nxenesve te Vet! Dhe kjo e beri Ate te lavdishem ne syte e pasuesve te Vet!
    Lavdia e Zotit nuk qendron ne faktin se Ai eshte Super-Gjigand apo se mund te beje cdo gje!
    Por, se duke qene i afte te beje cdo gje, Ai zgjedh te sherbeje ne vend qe te sherbehet, qe dhe nxenesit e Vet ta ndjekin pas!

Ti e pranon qe nje profet mund ta perule veten aq sa te laje kembet e dishepujve te vet, sic beri Jezusi! Por, kur e mendon qe kete e ka bere vete Zoti ne personin e Krishtit, ti skandalizohesh? Por a nuk eshte dhe profeti i lavdishem? Perse duhet ai ta perule veten sic beri Jezusi? A nuk duhet qe profeti te kete madheshti, lavdi, te triumfoje ne beteja, te marre dhe shume gra, dhe te kete sherbetore dhe skllever, dhe konkubina? Pse valle Jezusi duhej te sillej si skllav, nderkohe qe mund te sillej si lider i fuqishem?

Apo mos valle Zoti thote: Beni si them Une, peruluni, sherbeni, por mos beni si bej Une qe rri ne mes lavdise dhe kerkoj te me sherbejne! Jo, Zoti nuk u kerkon njerezve gjera qe Ai vete nuk i ka bere me pare! Sepse nxenesi nuk mund te jete kurre me i mire se mesuesi! As nxenesi i profetit nuk mund te jete me i mire se profeti dhe as profeti nuk mund te jete me i mire se Zoti! Nqs Jezusi ishte aq i mire sa duke qene i lavdishem, u varferua dhe u be sherbetor, mos valle Ai ja kaloi Zotit nga miresia? Jo, kurre! Profeti nuk mund te jete me i mire se Zoti qe beson!Zoti vete ishte ne personin e Krishtit duke u sherbyer vellezerve te Vet!

Jezusi tha: Kush e perul veten, do te lartesohet, sepse dhe Une nuk erdha te me sherbejne, por te sherbej dhe ta jap jeten time per shperblimin e shume njerezve!

A e beson ti Mjekesia se Jezusi e dha jeten dhe per ty?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 18-02-2010 më 17:03
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Kjo eshte Madheshtia e Zotit te krishter
    Per cilin zot tash ke fjalen ? Se njeri prej treve isht Hebre sipas misionarit Marcus.

Pyetja tjeter : Pse bibla thot që Jezusi është profet i rrejshëm ?

Në bibël shkruan !
    Ndryshuar për herë të fundit nga r'posa : 18-02-2010 më 16:45

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin

Nuk mund te themi se Zoti eshte sherbetor.Kjo eshte Paganizem seminarist sepse i kemi thene Zotit cilesite e Krijeses..
    Mjeksia,
    nëse njeriu i thirrë dhe i kerkon Zotit; "më ndihmo, më jep. më falë, më shto, më ruaj, më shero, na jep bekimin, ma jep djalin, ma jep vajzen, ma jep suksesin ma jep ... etj etj" dhe Zoti i bënë per njeriun, më thuaj, nuk është ky sherbim qe Zoti e bënë nga mirësia dhe dashuria e vet per njeriun?

PSH:
    nëse je në shtepinë tënde dhe të thirrë dikush në derë të shtepisë dhe të kerkon; "ma jep një kg vaj, ma jep një liter qumësht, apo mi jep 10 euro" dhe ti ngritesh dhe nga mirsia ia jep, nuk është ky një sherbim?

PSH, kur njeriu e thirrë Zotin; "o Zot më ruaj sot" nuk është kjo thirrje per sherbesë të Zotit ndaj personit qe Ai te kujdeset dhe të ruaj at njeri?

Zoti i sherben njeriut, por sherbesa e Zotit është nga DASHURIA qe Ai ka per njeriun. Kjo Dashuri është bë e dukshme në KRISHTIN dhe në Krishtin - DASHURI jemi të shpetuar - ata qe i besojnë.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Mjekesia,

po na con ne prag te te gajasurit tashti.

Pervec kontradiktave qe ke, ku nga njera ane na thua se te flasesh me gjuhe njerezore per Zotin eshte ta besh ate te ngjashem me njeriun e nga ana tjeter vjen e thua se edhe Zoti ka grusht, ka te djathte e te majte, ajo cfare ti po thua me siper eshte se, Zoti qe ti beson ka madhesi fizike aq te medha dhe ultraspeciale saqe shte e pamundur per njeriun, kaq te vogel ne univers, ta parafytyroje kete lloj Zoti.
    Ky lloj Zoti Super-gjigand per ty eshte i pakrahasueshem me cdo gje njerezore. Grusht Ai ka, por as qe krahasohet me grushtin e njeriut, sepse ndoshta do thuash ti do ishte si te krahasosh atomin me nje planet!
    Ky Zoti Super-gjigand per ty perfaqeson madheshtine e vertete, sepse nuk ka madhesi fizike qe te mund te krahasohet me te, as mendje qe ta kape sepse ai eshte me i zgjuari.

Nqs eshte keshtu, ti je duke i bere karikaturen me te famshme Zotit! Lere me pas qe idhujtari me te madhe se ta imagjinosh Zotin ne kete menyre, nuk mund te gjendet.
    Zoti eshte nuk eshte ALIEN i paarritshem, Mjeksia, as Superxhind.

Ato vargje qe sjell ti nga Bibla, sic ta shpjegova, nuk bejne fjale per NATYREN e Zotit, por per ate se si njerezit perceptojne Veprimin/Zbulimin e Tij.

Nese i referohemi Islamit atehere dije se muslimanet besojne ne emrat dhe cilesite e Zotit pavarsisht se ato mund te kene emertime si te njerzve.Qofte kjo per doren, shikimin, degjimin etj etj.POR NE MUSLIMANET NUK I JAPIM FORME ATYRE NE IMAGJINATEN TONE.Pra cilesite e Zotit jane vetem besim se ekzistojne per ne muslimanet por pa i dhene forme dhe madhesi me mendje.Sepse mendja jone do ta imagjinoje Zotin ose formen e Tij sipas Krijesave.Eshte si puna kristianeve qe e kane vizatuar Zotin neper kisha dhe engjejt ne forma njerzore.

Pra ne muslimanet besojme ne cilesite e Zotit qe ne kuptimin gjuhesor i ka dhe njeriu porse ne nuk imagjinojme ato ne forme dhe madhesi.Eshte si puna te besosh se mali ka diamant brenda por se cfare forme ka diamanti nuk e fut mendjen ta imagjinosh pasi mendja jone eshte shume e kufizuar ta imagjinoje Zotin ne qenien e Tij reale.

Pra ne muslimanet besojme se Zoti shikon degjon, ka dore porse nuk i parafytyrojme doren, shikimin, degjimin sepse ne momentin qe do ta imagjinonim apo perfytyronim do benim te njejtin gabim qe keni bere ju kristianet duke e imagjinuar ne formen e njeriut apo krijesave te tjera.

Marrim nje shembull.Kam hasur nje foto ku engjejt krijesat e krijuara nga drita jane te vizatuar ne kisha ne formen e njeriut me krahe pellumbi mbi shpatulla.Piktori nuk ka vizatuar nje engjell por nje njeri me krahe te zmadhuara te pellumbit.

Nese nje i verber do te kishte pare vetem nje objekt ne jeten e tij dhe do ta pyesnim se si e imagjinon nje objekt tjeter ai do ta pershkruante sipas asaj qe kishte pare.A nuk jemi ne njerzit qe gjykojme sipas asaj qe dime.A gjykon ndonjeri prej nesh jashte mendjes se tij dhe diturise se tij?jo.Atehere?

Atehere do te thote qe asnje prej nesh sduhet ta imagjinoje Zotin sepse do ti japi qenies se Zotit perfytyrimin e krijesave te vogla nderkohe qe Zoti este madheshtor.

Ne bibel seminarist vjen qe Zoti e krijoi njeriun sipas shembetyres se Tij.Por kjo nuk do te thote se Qenia e Zotit eshte si e njeriut.Ti permende me pare se Zoti ka te djathte dhe te majte.Duke e krahasuar Zotin me njeriun.Mirepo e majta tek njerzit permendet per krahun me te dobet.Tek Zoti ska dobesi fuqia e njeres eshte si fuqia e tjetres.Ne muslimanet besojme se Zoti ska te meta dhe dobesi.Ajo qe si shkon krijeses si dobesi nuk mund ta themi kurrsesi per Krijuesin.Smund te themi qe Zoti fle gjume pasi gjumi eshte per njeriun i cili Lodhet dhe Zoti kur krijoi qiejt dhe Token nuk o lodh diten e shtate por nuk Krijoi me ne ate dite.Kurse Kristianet thojne pushoi se krijuari por kurrsesi ne formen e shplodhjes.

Shkenca Islame eshte shume e sakte ne percaktimet ndaj cilesive te Zotit.I gjithe besimi Islam ngrihet ne pastrimin e mangesive qe njerzit i vendosin Zotit.Idhujtaria eshte ti vendosesh Zotit cilesine e Krijeses ose ti japesh krijeses Cilesine e Krijuesit, me pak fjale ta hyjnizosh krijesen ose te shpifesh per krijuesin duke i dhene nje cilesi qe nuk e ka.

Pra nuk po bej karikature se nuk do guxoja ta beja perderisa jam musliman.Pra dhe ne ket aspekt ne muslimanet ndryshe nga ju kristianet i perzgjedhim fjalet kur flasim per Zotin sepse Ai eshte el Kudus(I shenjte).Une ta shpjegova qe ne muslimanet nuk i japim forme dhe pamje Zotit sic ke bere ti duke imagjunuar nje xhind.Ne besojme ne kuptimin gjuhesor te cilesive te dores, shikimit, degjimit por pa i dhene ketyre cilesive forme me mendjen tone.Besoj se jam i qarte.

Pra ne besojme se Zoti eshte madheshtor por pa i dhene Atij formen e madheshtise apo formen reale ne imagjinaten tone.Sepse kjo eshte nje gje e paarritshme per mendjen e kufizuar te njeriut.Ne besojme se cilesite e Zotit jane absolute dhe te pakufizuara por nuk mundohemi ti japim forme atyre.Ky eshte dallimi midis Islamit dhe krishterimit.Krishterimi jo vetem qe i jep forme Zotit por e ben ate njeri, pellumb, e ndan qenien e Tij ne tre pjese, e shume e shume shembuj qe nuk i perkojne madheshtise se Tij.

Dikush ka pyetur me pare pse Zoti ska fuqi te behet njeri?

Zoti eshte i Bukuri absolut, nuk ka bukuri me te madhe se Ai.Nese dikush do te thote se Zoti eshte si njeriu duke i dhene Atij nje forme dhe veti jo te bukur atehere i themi.Kujdes Gabove.Zoti nuk behet kurre i shemtuar pasi Bukuria eshte cilesi e Tij e perjetshme.

Ne themi Zoti eshte i perjetshmi .Njeriu eshte vdekshem.Atehere i themi ju kristianeve.Kujdes Cilesia e perjetesise se Zotit eshte perjteshme dhe se Zoti nuk vdes kurre.Fakti qe sipas jush Jezusi vdiq kjo do te thote se Jezusi nuk ishte Zot.

NE themi se Zoti eshte Unik dhe i Vetem ne qenie dhe i Vetem ne Pushtet.Nese dikush thote jo Zoti eshte i ndare ne tre pjese.Atehere i themi hesht se Zoti e ka tere qenien e Tij unike ne Perjetesi dhe eshte i Vetem ne perjetesi.Pra nuk e ndryshon kete me ndryshimin e kohes ose hapesires pasi Zoti eshte jashte kohes dhe Hapesires.

Seminarsit sikur te mesonit rreth shkences Islame per besimin ne emrat e Zotit me te vertete ju do ishit mallengjyer ne perkufizimet dhe rregullat hyjnore qe Zoti na ka treguar per besimin tek Ai.
    "Shoku Mjekesise"

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Matrix Lexo Postimin
    Mjekesia

po e leme menjane perkohesisht idene qe Jezusi eshte Zoti,

Por ja me thuaj, A ka pasur ndonjehere nje profet qe ka thene: Une jam Drita e Botes, Une jam Rruga e Verteta dhe Jeta, Une jam Ringjallja, Une jam Uji i Gjalle, Une jam BUka qe zbriti nga qielli?

Dhe ajo qe eshte madheshtore eshte qe megjithese Ai eshte Drita, Jeta, Ringjallja, Buka, Uji, E Verteta, Ai e peruli veten dhe mori mbi vete natyre sherbetori dhe ua lau kembet nxenesve te Vet! Dhe kjo e beri Ate te lavdishem ne syte e pasuesve te Vet!
    Lavdia e Zotit nuk qendron ne faktin se Ai eshte Super-Gjigand apo se mund te beje cdo gje!
    Por, se duke qene i afte te beje cdo gje, Ai zgjedh te sherbeje ne vend qe te sherbehet, qe dhe nxenesit e Vet ta ndjekin pas!

Ti e pranon qe nje profet mund ta perule veten aq sa te laje kembet e dishepujve te vet, sic beri Jezusi! Por, kur e mendon qe kete e ka bere vete Zoti ne personin e Krishtit, ti skandalizohesh? Por a nuk eshte dhe profeti i lavdishem? Perse duhet ai ta perule veten sic beri Jezusi? A nuk duhet qe profeti te kete madheshti, lavdi, te triumfoje ne beteja, te marre dhe shume gra, dhe te kete sherbetore dhe skllever, dhe konkubina? Pse valle Jezusi duhej te sillej si skllav, nderkohe qe mund te sillej si lider i fuqishem?

Apo mos valle Zoti thote: Beni si them Une, peruluni, sherbeni, por mos beni si bej Une qe rri ne mes lavdise dhe kerkoj te me sherbejne! Jo, Zoti nuk u kerkon njerezve gjera qe Ai vete nuk i ka bere me pare! Sepse nxenesi nuk mund te jete kurre me i mire se mesuesi! As nxenesi i profetit nuk mund te jete me i mire se profeti dhe as profeti nuk mund te jete me i mire se Zoti! Nqs Jezusi ishte aq i mire sa duke qene i lavdishem, u varferua dhe u be sherbetor, mos valle Ai ja kaloi Zotit nga miresia? Jo, kurre! Profeti nuk mund te jete me i mire se Zoti qe beson!Zoti vete ishte ne personin e Krishtit duke u sherbyer vellezerve te Vet!

Jezusi tha: Kush e perul veten, do te lartesohet, sepse dhe Une nuk erdha te me sherbejne, por te sherbej dhe ta jap jeten time per shperblimin e shume njerezve!

A e beson ti Mjekesia se Jezusi e dha jeten dhe per ty?
    Kesaj pyetje i jam pergjigjur me pare.Cdo profet ka pasur gjuhen e tij te te shprehurit.Jezusi kishte gjuhen e shembelltyrave ndersa Muhamedi a.s kishte gjuhen letrare, Mosiu kishte gjuhen e jurispondeces, Sulejmani kishte gjuhen e filozofise se fjaleve te urta.Jezusi kur thote une jam drita, buka etj tregon se besimi ne te eshte domosdoshmeri per njeriun.Por besimi si profet.Edhe Moisiu ka qene drite per popullin e tij sepse i nxorri nga injoranca dhe skllaveria dhe i beri me ligje Hyjnore.Pra te foluren e Jezusit duhet ta kuptojme si shembelltyre.Jezusi tha shume shembelltyra te cilat duhet ti kuptojme.Jezusi ishte Jeta sepse pa besimin tek Ai do te vinte denimi i Zotit mbi popullin hebre.A nuk permendet ne bibel se mekati eshte vdekja, atehere a nuk do ishte mekat mosbesimi i Jezusit si profet i Zotit.A nuk eshte e kunderta, se besimi eshte Jete.

Nuk qendron madheshtia e Zotit kur Ai i sherben Krijesave.Cfare do i thoje nje ateisti ti.Qe Zoti vdiq per ty.Cfare do te thoshte ateisti ty.o atehere pse me kerkon te besoj tek dicka e vdekur.

Mirepo Zoti eshte i pavdekshem ne perjetesi dhe te thuash Zoti vdiq eshte mekat shume i madh sepse ti po mohon cilesine e pavdekshmerise se Zotit.

Zoti eshte madheshtor dhe faktin e madheshtise se Tij e shprehin Engjejt.Imagjino i gjithe qielli eshte i mbushur me engjej te cilet ne cdo seconde e Lusin Zotin.NEse ne do na hapej perdja e se fshehtes do thonim o Zot na fal sepse nuk te besojme ashtu sic duhet ne Madheshtine tende.Imagjino engjelli Gabriel ka 600 krahe.Nje krah nga lindja ne perendim kur del para Zotit del si nje lule e Vyshkur nga frika.Qiejt dhe toka do jene therrime ne doren e Zotit.Atehere ti Matrix beson nje Zot pa te meta dhe madheshtor.Zemra jote mbushet me frymezimin e madheshtise dhe besimit tek Ky Zot qe per cdo gje ka Fuqi, dituri, dashuri, Meshire dhe ky eshte besim qe deperton pastaj ne shpirt.

Te besosh se Zoti zbriti ne toke dhe i lau kembet 12 njerzve eshte mekat i madh.Jezusi nuk ishte Zot por ishte profet modest.Dikush mund te pyesi pse Zoti zgjodhi ti laje kembet e apostujve te Jezusit dhe jo apostujve te Moisiut apo ndonje profeti tjeter?Pse Jezusi e quajti Pjetrit Satana dhe Pjetri e Mohoi ate trehere kur kendoi Gjeli?Per cfare i sherbeu Pjetrit larja e kembeve?Pse Zoti jezus (sipas kristianeve) i lau kembet Judes dhe pastaj me pas ai e tradhetoi?Si ka mundesi qe Zoti i lan kembet nje tradhetari?

O Zot i paster je ti nga cdo fjale e keq, nga cdo e mete dhe cdo gje qe te pershkruajne pabesimtaret.

Por nje profet si Jezusi mund ta beje kete sepse ai eshte njeri dhe i sherben por njerzve, por nuk mund te themi matrix se Zoti i lau kembet njerzve pastaj i quajti njerzit tradhetar dhe Djaj.Kjo eshte cmenduri qe smund ta kape asnje llogjike.

Ti vete thua se profeti nuk mund te Jete me i mire se Zoti.Pse ti ku e shikon se Jezusi ishte me i mire se Zoti sepse u lau kembet njerzve.nese Jezusi u lau kembet, Zoti i Krijoi kembet.Ku eshte Jezusi me i mire se Zoti ketu?

Profeti jo vetem qe lufton ne beteja e martohet por ai ben nje veprim me nxenesit e Tij per te treguar se ai nuk eshte Zot, por eshte njeri qe predikon dashurine ndernjerzore.nese do ishte Zot ai nuk do i lante kembet njerzve sepse asnje nxenes nuk eshte me i mire se mesuesi i Tij apo kurrse nuk mund ta krahasojme me vete Zotin.Pra Jezusi me larjen e kembeve predikoi dashurine midis besimtareve.Ndersa Zoti dashurine ndaj krijesave te Tij e tregon ne cdo seconde kur marrim fryme dhe meshirohemi prej Tij ne te gjitha format dhe fenomenet e ciklirt te jetes sone .

Zoti kerkon prej nesh perulje dhe adhurim.Kete beri dhe Jezusi iu perkul ne toke Zotit.Nese Zoti sdo e donte kete atehere Jezusi sdo ta kishte bere.Pra ti mos fol pa fakte duke thene jo Zoti se do perkuljen.Sepse ti gabon rende kur flet per Zotin i referohesh Jezusit.Ndersa ne fillim thua se e leme idene se Jezusi eshte Zot.Prandaj ju gaboheni kur pershkruani Zotin sepse keni parasyh profetin Jezus.Kur te flasesh per Zotin duhet ti referohesh Zotit dhe jo Jezusit.

Ne fund me pyet a besoj une qe Jezusi dha jeten per mua?Une besoj se Jezusi ishte profet i Zotit, nese nuk do ta besoja kete atehere sdo quhesha musliman, sepse eshte kusht me u quajt musliman besimi tek te gjithe profetet e Zotit nga i pari tek i fundit.Une besoj se Jezusi u ngrit ne qiell dhe nuk u kryqezua.Zoti ua theu kurthin hebrejve per ta risjelle Jezusin para ndodhise se Kijametit dhe per tu hakmare kunder hebrejve dhe sic e profetizon tek shembelltyra e Vreshtit.
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    15-02-2008
    Vendndodhja
    Uskana Ilire
    Postime
    781
    Citim Postuar më parë nga gjakushi Lexo Postimin
    U lidha me ju si hapes i temës i nderuar Matrix, dhe pyeta per percaktimin, se , me sa kam njohuri, Ademi as, apo Adami nuk ishte i krishterë ! Une nuk ngul kembe, po hapa dilemen se kam informate tjeter!

Pastaj, Kryqi ska lidhje me vdekjen por me lindjen e Hazreti Isai, Jezusit ! Edhe ketu, them, keshtu se keshtu e di!

Ndersa tek Amin, jeni pergjigjur me hamendje!

Nëse keto qe shkrova nuk vlejnë dhe janë pa përgjigje nga "Sofra", padyshim se unë "miku" ndjehem jo i plote me ate mikëpritje. Dhe nga gjithe ajo qe shkruhet ketu dhe lexohet, serish me lindin dilema ndaj i parashtroj :

Cila eshte trinia e detyrave shpirtrore te krishterizmit?
    Perse Krijuesit nuk i drejtohen me emër ?
    Nese eshte uji pastrimi dhe jeta , ku perdoret ai gjate ritualit ?
    KOSOVA - SHENJA E SHENJTË E SHQIPTARISË

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Mjeksia,
    nëse njeriu i thirrë dhe i kerkon Zotit; "më ndihmo, më jep. më falë, më shto, më ruaj, më shero, na jep bekimin, ma jep djalin, ma jep vajzen, ma jep suksesin ma jep ... etj etj" dhe Zoti i bënë per njeriun, më thuaj, nuk është ky sherbim qe Zoti e bënë nga mirësia dhe dashuria e vet per njeriun?

PSH:
    nëse je në shtepinë tënde dhe të thirrë dikush në derë të shtepisë dhe të kerkon; "ma jep një kg vaj, ma jep një liter qumësht, apo mi jep 10 euro" dhe ti ngritesh dhe nga mirsia ia jep, nuk është ky një sherbim?

PSH, kur njeriu e thirrë Zotin; "o Zot më ruaj sot" nuk është kjo thirrje per sherbesë të Zotit ndaj personit qe Ai te kujdeset dhe të ruaj at njeri?

Zoti i sherben njeriut, por sherbesa e Zotit është nga DASHURIA qe Ai ka per njeriun. Kjo Dashuri është bë e dukshme në KRISHTIN dhe në Krishtin - DASHURI jemi të shpetuar - ata qe i besojnë.
    Te kerkuarit Zotit eshte domosdoshmeri per njerzit.Ndersa Plotesimi qe Zoti na ben neve nuk eshte se Zoti kthehet ne sherbetor i joni.Jemi ne qe i Lutemi Atij dhe ai po na ploteson nje lutje.Plotesimi i lutjes nuk eshte skllaveri por eshte Kenaqesi per Zotin te na i pergjigjet lutjes kur ne e Lusim.Pastaj Zoti ka vendos engjej qe zbatojne direktivat e Tij, ose Ai vete Madheshtori Absolut i Plotfuqishmi qe me ane te fjales se Tij Behu gjithcka behet.

Pra ky eshte gabimi kristianeve se kur duan te flasin per Zotin marrin shembullin e Jezusit pastaj e krahasojne ate me shembujsh njerzish.Kjo lloj anologjie eshte gabim.Se pari Jezusi nuk ishte Zot por profet i Zotit, se dyti kur flasim per Zotim nuk e krahasojme ate me krijesat pasi Krijesat nuk kane cilesite e Zotit dhe vetite e tij qe te na perputhet anologjia.

Zoti nuk i sherben Njeriut, ne e pastrojme te foluren tone per Zotin dhe kur flasim e madheshtojme Ate dhe i heqim fjalet me ane te cilave nuk mudn te pershkruhet Ai Absoluti madheshtor.
    "Shoku Mjekesise"

Faqja 76 prej 110 FillimFillim ... 2666747576777886 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •