Close
Faqja 85 prej 110 FillimFillim ... 3575838485868795 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 841 deri 850 prej 1091
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Mjeksia,

ne ate pjese te ungjillit ne shohim, me shume se sa nje manual zyrtar hebre se sa vete e kush saktesisht pritej te vinte, nje debat ne lidhje me traditat e ndryshme nder hebrej persa i takon restaurimit te Izraelit.
    Traditat kane qene te ndryshme, shpesh here jo te qarta.
    Edhe sot, kjo mund te paralelizohet me pritshmerite e ndryshme ne lidhje me ate se cfare do ndodhe ne ditet e fundit te botes.

Pra, me profet, aty nuk eshte fjala patjeter per nje person te caktuar qe pritej, aq me pak ne Arabi.

Seminarist,

Ku gjindët shkretëtira Pharan, dhe cilat jan karektiristkat e saja ?

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Mjeksia,

ne ate pjese te ungjillit ne shohim, me shume se sa nje manual zyrtar hebre se sa vete e kush saktesisht pritej te vinte, nje debat ne lidhje me traditat e ndryshme nder hebrej persa i takon restaurimit te Izraelit.
    Traditat kane qene te ndryshme, shpesh here jo te qarta.
    Edhe sot, kjo mund te paralelizohet me pritshmerite e ndryshme ne lidhje me ate se cfare do ndodhe ne ditet e fundit te botes.

Pra, me profet, aty nuk eshte fjala patjeter per nje person te caktuar qe pritej, aq me pak ne Arabi.
    Nuk e di por une e kam shpjeguar dhe me pare se Jezusi u be Guri i Qoshes, profeti i fundit per popullin Izraelit.
    Profetin e Fundit izraelitet nuk e besuan dhe vepruan me te ne mynyren me te keqe qe mund te sillet nje popull me profetet e tij sikurse vepruan me Zekerian dhe Gjon pagezorin dhe sikurse veprojne sot me muslimanet dhe si veprojne me thyerjen e ligjeve te Zotit.

Rendi profetik i panderprere filloi me Ibrahimin cili pati dy bij Ismalin dhe Isakun.Nga Ismalin e kane prejardhjen arabet bibla e thote mire kete.Nga Isaku lindi Esau(Ajsi) dhe Jakubi (Izraeli).Jakubi u qaujt izrael dhe prej tij rrodhen Izraelitet, ndersa nga Esau rrodhen perendimoret, romaket dhe bizantinet.

Cndodhi?
    Profetin Jezus romaket dhe hebrejte donin ta vrisnin.Pra pasardhesit e Esaut dhe pasardhesit e Jakubit bashkepunuan me njeri tjetrin per te vrare Jezusin.Jezusi profetizoi se Zoti do tia hiqte rrejdhen e profeteve per tia dhene nje kombi tjeter qe normalisht ishte pasardhesit e Ismailit qe ia treguan vendin tradhetareve te profeteve.

ja si e profetizon Jezusi kete gje

Jeruzalem, Jeruzalem, që i vret profetët dhe i vret me gurë ata që të janë dërguar! Sa herë kam dashur t'i mbledh bijtë e tu ashtu si i mbledh klloçka zogjtë e vet nën krahë, por ju nuk deshët! Ja, shtëpia juaj po ju lihet e shkretë. Sepse unë po ju them, se tash e tutje nuk do të më shihni më deri sa të thoni: "I bekuar qoftë ai që vjen në emër të Zotit!"'. (Mateu 23/37-39)"

Prandaj po ju them se juve do tu hiqet mbretëria e Përëndisë dhe do ti jepet një kombi që do ta bëjë të japë fryt.Dhe ai që do të bierë në këtë gurë do të bëhet copë copë; dhe ai mbi të cilin do të bierë ai do të jetë i thërmuar.Dhe krerët e priftërinjve dhe farisenjtë, kur dëgjuan shëmbëlltyrën e tij, e kuptuan se po fliste për ata.(Mateu 21/33-46)

Sepse është shkruar se Abrahami pati dy bij: një nga shërbëtorja dhe tjetri nga e lira. Dhe ai që lindi nga shërbëtorja lindi sipas mishit, por ai që lindi nga e lira lindi për hir të premtimit. Këto gjëra kanë një kuptim alegorik, sepse këto dy gra janë dy besëlidhje: një nga mali Sinai, që ngjiz për skllavëri, dhe është Agari. Dhe Agari është mali Sinai në Arabi dhe i përgjigjet Jeruzalemit të kohës së sotme ...(Galatsve 4/22-25)
    "Shoku Mjekesise"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    547
    Vazhdoje dhe pak me tutje kete letren, mos u ndal deri ku te intereson ty
    Adoremus in Aeternum Sanctissimum Sacramentum!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Duke shtegtuar ne Krishtin qe banon brenda meje
    Postime
    177
    sopra,

do ti lexoj me shumë kujdes vargjet që solle dhe do të të përgjigjem më vonë.
    Sarayu, the one who is streaming.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Mesia ?
    Elia ?
    Profeti ?

Mesia ishte Jezusi apo jo
    Elia ishte Gjoni pagezori edhe pse Gjoni e mohoi, sipas Jezusit ishte Gjoni (Mateu 11/14 Dhe, në daçi ta pranoni, ai është Elia, që duhej të vijë.)

Profeti qe prisnin hebrejte, kush eshte? Muhamedi a.s robi dhe i derguari i fundit iZotit qe plotesoi shpalljen profetike per gjithe njerzimin.Qe risolli dhe rilindi ligjet e Zotit ne toke ne dituri dhe praktike.Qe pergenjeshtroi politeizmin krishter dhe paganizmin arab dhe iu kundervu hipokrize cifute duke ngritur lart fjalen Monoteiste Ska Hyjni tjeter pervec Zotit.
    O injorant, sa here me te thone, sa here duhet me ta perserite ty, a je budalla a cka je ti?! Budalla e ka koken e kocitur si ti. Ke hyre thelle ne halucinacione, s'besoj se ka shprese per ty.

Ku po bazohesh, prej kahit po flet, prej nga te vjen ty kjo njohuri. Ku pe din ti qe Muhamedi eshte Profet i Zotit, a ki fakte e argumente, apo vetem po flet ashtu nga bindja jote. Apo mos ndoshta se Surja 'Bubrreci' te meson keshtu. Hebrenjte fetare presin Mesine dhe ata thone se do t'u ndihmoje atyre kunder tjereve dhe do t'i ngrise ata lart. Muhamedi sic tashme e dini ka luftu fise me fise, e as qe iu ka interesu per hebrenjte e krishteret. Mos fol ti per krishterim se ti dy lidhje me koke nuk i ke, ec rruges sate, shikoje punen tende, leji te tjeret te qete.

2. Muhamedi s'eshte mas pari Profet hiq, e si mund te jete ai person profet i Hebrenjeve, krishtereve apo arabeve kur ai s'ka qene profet hiq. Ecni se jeni bere njerez te palogjikshem me kete arrogancen e juaj na kopet. Ec shko ne arabi atje puthe gurin e zi se vetem tek ai guri ti e gjen shpetimin, se ai eshte 'Guri i bekuar i Allahut' (paqja qofte mbi ate gur). Na kopet zorret e barkut.

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    O injorant, sa here me te thone, sa here duhet me ta perserite ty, a je budalla a cka je ti?! Budalla e ka koken e kocitur si ti. Ke hyre thelle ne halucinacione, s'besoj se ka shprese per ty.

Ku po bazohesh, prej kahit po flet, prej nga te vjen ty kjo njohuri. Ku pe din ti qe Muhamedi eshte Profet i Zotit, a ki fakte e argumente, apo vetem po flet ashtu nga bindja jote. Apo mos ndoshta se Surja 'Bubrreci' te meson keshtu. Hebrenjte fetare presin Mesine dhe ata thone se do t'u ndihmoje atyre kunder tjereve dhe do t'i ngrise ata lart. Muhamedi sic tashme e dini ka luftu fise me fise, e as qe iu ka interesu per hebrenjte e krishteret. Mos fol ti per krishterim se ti dy lidhje me koke nuk i ke, ec rruges sate, shikoje punen tende, leji te tjeret te qete.

2. Muhamedi s'eshte mas pari Profet hiq, e si mund te jete ai person profet i Hebrenjeve, krishtereve apo arabeve kur ai s'ka qene profet hiq. Ecni se jeni bere njerez te palogjikshem me kete arrogancen e juaj na kopet. Ec shko ne arabi atje puthe gurin e zi se vetem tek ai guri ti e gjen shpetimin, se ai eshte 'Guri i bekuar i Allahut' (paqja qofte mbi ate gur). Na kopet zorret e barkut.

Se pari nuk lejohen ofendimet e anetareve se pastaj na detyron dhe ne te tjereve te pergjigjemi me te njetin nivel "kulture".

Dashuria nuk ligshtohet kurrë; por profecitë shfuqizohen, gjuhët pushojnë dhe njohuria do të shfuqizohet,sepse ne njohim pjesërisht dhe profetizojmë pjesërisht.Por, kur të vijë përsosmëria, atëherë ajo që është e pjesshme do të shfuqizohet. I Korintesave 13/8-10)

Bibla kishte ardhur ne kohen qe flitet ne kete varg.Po kush "Persosmeri" pritej te vije dhe te shfuqizonte ate qe ishte e pjesshme.Nese do behej fjale per Dhiaten e re do thuhej se erdhi Persosmeria dhe u shfuqizua ajo qe ishte e pjesshme.Por bibla flet ne kohen e ardhme "Kur te vije Persosmeria" ajo qe eshte e pjeshme "do te shfuqizohet".
    Autori qe shkruan keto fjale priste te vinte Persosmeria edhe mbas dhiates se re dhe te shfuqizonte ate qe ishte e pjesshme.

Kurani ishte "Persosmeria" qe do vinte dhe do anullonte librat qe kane shkruar njerzit me doren e tyre e kane thene libri Zotit=letrat e Palit.

Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.5/3

11:1.
    Elif, Lamë, Ra, (ky është) Libër, ajetet e të cilit janë radhitur (në mënyrë të përsosur, njëkohësisht) edhe shkoqitur nga i Dijshmi i të gjitha çështjeve në hollësi.

Edhe tek Zbulesa permendet qe mos vuloset ky liber pasi dicka po vjen me kohen

dhe të atyre që i ruajnë fjalët e këtij libri. Adhuro Perëndinë!''. 10 Pastaj më tha: ''Mos i vulos fjalët e profecisë së këtij libri, sepse koha është afër.Zbulesa 22

Sepse libri i Vulosur do te ishte

11 Pastaj pashë në dorën e djathtë të atij që rrinte ulur mbi fron, një libër të shkruar përbrenda dhe përjashta, të vulosur me shtatë vula.Zbulesa 4

15:87.
    Ne të kemi dhënë ty shtatë (ajete) që përsëriten (Fatiha përsëritet në rekate të namazit) edhe Kur'anin e madhërueshëm.

33:40.
    Muhammedi nuk ka qenë babai i asnjërit prej burrave tuaj por ai ishte i dërguari i All-llahut dhe vulë e të gjithë pejgamberëve, e All-llahu është i dijshëm për çdo send.

26:196.
    Dhe se ai (Kur'ani) është i përmendur edhe në librat e mëparshëm

Po ashtu Bibla thote

“Dhe Ai(Zoti) do të dërgojë Jezu Krishtin që ju ishte predikuar më parë juve, të cilin qielli duhet ta mbajë deri në kohën e ripërtëritjes të të gjitha gjërave, për të cilën Perëndia ka folur nëpërmjet gojës së gjithë profetëve të tij të shenjtë, që nga fillimi i botës.
    Vetë Moisiu, në fakt, u tha etërve: "Zoti, Perëndia juaj do të ngjallë për ju një profet si unë nga mesi i vëllezërve tuaj; dëgjojeni në të gjitha gjërat që ai do t'ju thotë!(Veprat 3/20-22)

Kush i reperteriu te gjitha mesimet e profeteve te Zotit mbas Jezusit pervec profetit Muhamed a.s?
    Askush.

6:34.
    Janë përgënjeshtruar të dërguar para teje, duruan atë gënjeshtër, dhe u torturuan përderisa u erdhi ndihma Jonë, prandaj s'ka kush që ndryshon fjalët (premtimet) e All-llahut. E ti je i njohur me disa nga ngjarjet e të dërguarve (edhe ti do të ndihmohesh sikurse ata).

23:44.
    Ne më pas dërguam pejgamberët tanë një pas një, mirëpo, çdo herë që një popull i erdhi i dërguari i vet, ata e përgënjeshtruan atë, prandaj Ne i përcollëm ata (me dënim) njërin pas tjetrit dhe i bëmë që të përmenden në tregime. I shkatërruar qoftë populli që nuk beson!

13 Unë shikoja disa vegime nate, dhe ja mbi retë e qiellit po vinte dikush që i ngjante një Biri njeriu(Jezusi); ai arriti deri te i Lashti i ditëve(Muhamedi a.s) dhe iu afrua atij.14 Atij iu dha sundimi, lavdia dhe mbretëria, me qëllim që gjithë popujt, kombet dhe gjuhët t'i shërbenin; sundimi i tij është një sundim i përjetshëm që nuk do të kalojë, dhe mbretëria e tij është një mbretëri që nuk do shkatërrohet kurrë".(Danieli 7)
    "Shoku Mjekesise"

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257

13 Unë shikoja disa vegime nate, dhe ja mbi retë e qiellit po vinte dikush që i ngjante një Biri njeriu(Jezusi); ai arriti deri te i Lashti i ditëve(Muhamedi a.s) dhe iu afrua atij.14 Atij iu dha sundimi, lavdia dhe mbretëria, me qëllim që gjithë popujt, kombet dhe gjuhët t'i shërbenin; sundimi i tij është një sundim i përjetshëm që nuk do të kalojë, dhe mbretëria e tij është një mbretëri që nuk do shkatërrohet kurrë".(Danieli 7)

Këto kohët e fundit janë shtuar simptomat e të qenit ekspertë nga ana juaj në gjuhën hebraike dhe kjo ka për të vazhduar me sa shikoj. Ja na shpjego pak ti se si i Lashti i Ditëve tek Danieli na qenka Muhamedi. Dhe për më tepër je duke thënë se Krishti u përul përpara Muhamedit? Gafë më të madhe nuk kam për të lexuar besoj. Me sa duket çmenduria që kishte kapur atë pejgamberin tuaj qenka ngjitëse tek pasardhësit e tij.

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga Peniel Lexo Postimin
    Këto kohët e fundit janë shtuar simptomat e të qenit ekspertë nga ana juaj në gjuhën hebraike dhe kjo ka për të vazhduar me sa shikoj. Ja na shpjego pak ti se si i Lashti i Ditëve tek Danieli na qenka Muhamedi. Dhe për më tepër je duke thënë se Krishti u përul përpara Muhamedit? Gafë më të madhe nuk kam për të lexuar besoj. Me sa duket çmenduria që kishte kapur atë pejgamberin tuaj qenka ngjitëse tek pasardhësit e tij.

ns

Ku e pe ti qe kam thene se Krishti iu perkul Muhamedit a.s.me duket se simptomat qenken tek ty perderisa thua dicka qe se kam thene.Shpresoj qe semundja e hebrejve mos te kete kapur se eshte semundje me pasoja katasrofikisht shume te renda.

Nese ju do ta pranoni Ngushulluesin Muhamed a. s sipas fjaleve te Jezusit do keni shperblim te madh

41 Ai që pranon një profet meqë është profet, do të marrë shpërblim profeti; ....Mateu 2

33:31.
    E kush prej jush i përvishet adhurimit të All-llahut dhe respektimit të të dërguarit të Tij dhe bën punë të mira, asaj do t'i japim shpërblimin e dyfishtë dhe për të kemi përgatitur furnizim të këndshëm.
    Ndryshuar për herë të fundit nga _Mersin_ : 27-02-2010 më 09:31
    "Shoku Mjekesise"

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Se pari nuk lejohen ofendimet e anetareve se pastaj na detyron dhe ne te tjereve te pergjigjemi me te njetin nivel "kulture".
    Ju vete po e ofendoni veten.
    Po a s'pe sheh qe s'jeni reale, s'mund te jeni real, nuk mund te gjykoni realisht as per fene islame, e aq me pak per besimin krishter pasi ju hyni ne debat tashme me paragjykimin se Triniteti eshte pagan dhe se Muhamedi eshte Profet i Zotit (megjithese faktet e tregojne te kunderten), nuk keni fakte nga Hadithet pasi ato e deshmojne se Muhamedi s'ishte vecse nje vrases e pedo, tani e keni kap Biblen se me Kuran e Hadithe e knaqet krejt. Ti asgje s'po ben, ti ne cdo varg te Bibles po e sheh Muhamedin, atehere perse po thoni se Bibla ka ndryshuar me i 'sprovu' islamiket. Qe 3 vjet ne toke te bukes s'jeni, edhe 30 vjet ju s'keni me ardh ne vete me postu ketu ne forum me kete logjiken e juaj.

A e din ti gjuhen hebraike se pari, per me interpretu Biblen duhet me qene dijetar, munesh me interpretu ndonje varg po jo si po pretendon ti krejt pjese te Bibles, per kete ne studimet teologjike mesohet edhe gjuha hebraike dhe ajo greke per Dhiaten e Re e ti s'din asgje hiq, ti si e lexon ne forume selefi.org apo ai injorani Olsi Jazexhi ta meson ty besimin krishter.

From the hadith of Muslim, volume 2, #3309

Aisha reported: Allah’s Messenger married me when I was six years old, and I was admitted to his house at the age of nine….

'A'isha reported that she used to PLAY WITH DOLLS in the presence of Allah's Messenger and when her playmates came to her they left (the house) because they felt shy of Allah's Messenger whereas Allah's Messenger sent them to her. (Sahih Muslim, Book 031, Number 5981)

Sipas jush si mund te jete nje pedofil se pari Profet i Zotit (Subhanallah mos qofte ashtu), malet dhe kodrat u rrokullisen, me stil kuranesk do te thoshim 'Zoti i vrafte, pse e thane ate blasfemi'. Hiq mos te hyjme me thelle, hudhne ne shporte kete fe (kult a cka dreqi eshte kjo mizerje), se s'ju ndihmon asgje.

Hiq e mbyllim kete debat, as ju mos flisni per besimin krishter, as te krishteret nuk do te flasin per fene islame, se kete qe jeni duke bere nuk e duron as dheu. Kur ta mohoni Muhamedin, atehere mund te vini e te debatoni per besimin krishter dhe mund te flasim per besimin ne Perendi, si mund te shpetohemi, etj., ne te kunderten me ju eshte vetem humbje kohe pasi iu ka hyre idhujtaria e Muhamedit ne gjak, s'ka shprese per ju, lerena neve te qete bile se paku.

'Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.5/3'

Se spo ka kur m'u persos feja, veq paska mbet ne kohe te Muhamedit, kush eshte allahu me se pari, ai eshte zot pagan, na se pranojme ate si zot tonin, e aq me pak at profetin qe na predikon Kurani. Ecni beni detyrat e shtepise, shkoni ne Afganistan bashkangjitjuni xhihadit, vrisne veten e hudhne ne ajer a c'ka te doni beni, pastaj ejani ketu na flit per besimin ne Zot. Po cfare feje more cka jeni t'u fol, Zoti asnje fe nuk e ka kriju, po njerezit i kane krijuar fete. Hiq bre mos flisni kur s'dini, se keni hyre ne 'delusion' te thelle.

Kurani i vertete

E ata thane 'Ne e duam vdekjen per hir te Allahut me shume se jeten'. Thuaj: 'Atehere perse nuk e hudhni veten ne ere ne pakete, qe te na lini neve te qete'.

Analfabeti se din, ai vepron e gjykon me te ndegjuar, ka ndegju prej dikujt edhe atij ajo qeshtje i duket e vertete 100%. Lexo nuk i thuhet analfabetit, po qitash ju thoni se e ka pas qellim me i thon 'recito' po paska gabu allahu. Si do qe ta marresh skeni baze asku hiq, po me vjen keq per ju
    Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 27-02-2010 më 10:36

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Dashuria nuk ligshtohet kurrë; por profecitë shfuqizohen, gjuhët pushojnë dhe njohuria do të shfuqizohet,sepse ne njohim pjesërisht dhe profetizojmë pjesërisht.Por, kur të vijë përsosmëria, atëherë ajo që është e pjesshme do të shfuqizohet. I Korintesave 13/8-10)

Bibla kishte ardhur ne kohen qe flitet ne kete varg.Po kush "Persosmeri" pritej te vije dhe te shfuqizonte ate qe ishte e pjesshme.Nese do behej fjale per Dhiaten e re do thuhej se erdhi Persosmeria dhe u shfuqizua ajo qe ishte e pjesshme.Por bibla flet ne kohen e ardhme "Kur te vije Persosmeria" ajo qe eshte e pjeshme "do te shfuqizohet".
    Autori qe shkruan keto fjale priste te vinte Persosmeria edhe mbas dhiates se re dhe te shfuqizonte ate qe ishte e pjesshme.

Kurani ishte "Persosmeria" qe do vinte dhe do anullonte librat qe kane shkruar njerzit me doren e tyre e kane thene libri Zotit=letrat e Palit.

Sot përsosa për ju fenë tuaj, plotësova ndaj jush dhuntinë Time, zgjodha për ju islamin fe.5/3

11:1.
    Elif, Lamë, Ra, (ky është) Libër, ajetet e të cilit janë radhitur (në mënyrë të përsosur, njëkohësisht) edhe shkoqitur nga i Dijshmi i të gjitha çështjeve në hollësi.

Edhe tek Zbulesa permendet qe mos vuloset ky liber pasi dicka po vjen me kohen

dhe të atyre që i ruajnë fjalët e këtij libri. Adhuro Perëndinë!''. 10 Pastaj më tha: ''Mos i vulos fjalët e profecisë së këtij libri, sepse koha është afër.Zbulesa 22

Sepse libri i Vulosur do te ishte

11 Pastaj pashë në dorën e djathtë të atij që rrinte ulur mbi fron, një libër të shkruar përbrenda dhe përjashta, të vulosur me shtatë vula.Zbulesa 4

15:87.
    Ne të kemi dhënë ty shtatë (ajete) që përsëriten (Fatiha përsëritet në rekate të namazit) edhe Kur'anin e madhërueshëm.

33:40.
    Muhammedi nuk ka qenë babai i asnjërit prej burrave tuaj por ai ishte i dërguari i All-llahut dhe vulë e të gjithë pejgamberëve, e All-llahu është i dijshëm për çdo send.

26:196.
    Dhe se ai (Kur'ani) është i përmendur edhe në librat e mëparshëm

Kurani s'ka emer, keshtu qe s'mund te permendej me pare, perndryshe sill provat...

Po ashtu Bibla thote

“Dhe Ai(Zoti) do të dërgojë Jezu Krishtin që ju ishte predikuar më parë juve, të cilin qielli duhet ta mbajë deri në kohën e ripërtëritjes të të gjitha gjërave, për të cilën Perëndia ka folur nëpërmjet gojës së gjithë profetëve të tij të shenjtë, që nga fillimi i botës.
    Vetë Moisiu, në fakt, u tha etërve: "Zoti, Perëndia juaj do të ngjallë për ju një profet si unë nga mesi i vëllezërve tuaj; dëgjojeni në të gjitha gjërat që ai do t'ju thotë!(Veprat 3/20-22)

A thuhet gje "mes vellezerve tuaj arabe"?????...nuk e lexoj nje gje te tille....

Kush i reperteriu te gjitha mesimet e profeteve te Zotit mbas Jezusit pervec profetit Muhamed a.s?
    Askush.

"riperteriu"??!?!?!?...a e din kuptimin e fjales qe ke perdorur????
    Krishti riperteriu beselidhjen....Muhamedi e shumta e perseriti.....
    Por ketu mundte themi se pas Krishtit, nuk ka pasur asnje perteritje dhe logjikisht nuk mund te kete....s'ka asgje qe mungon ne Bibel......

6:34.
    Janë përgënjeshtruar të dërguar para teje, duruan atë gënjeshtër, dhe u torturuan përderisa u erdhi ndihma Jonë, prandaj s'ka kush që ndryshon fjalët (premtimet) e All-llahut. E ti je i njohur me disa nga ngjarjet e të dërguarve (edhe ti do të ndihmohesh sikurse ata).

Nje tjeter kontradikte.....perderisa nuk ka kush i ndryshon fjalet e Allahut, si ka mundesi qe myslimanet(pra edhe ti), çirren se Bibla(pra , fjala e Perendise), na qenka ndryshuar???
    Tashi vendoseni njehere e pergjithmone;ose Bibla eshte Libri i Perendise dhe s'mund te ndryshohet dot pa vullnetin e Tij, ose nuk eshte Libri i Perendise dhe Muhamedi ka rrejt ne lidhje me te.....!!!!

23:44.
    Ne më pas dërguam pejgamberët tanë një pas një, mirëpo, çdo herë që një popull i erdhi i dërguari i vet, ata e përgënjeshtruan atë, prandaj Ne i përcollëm ata (me dënim) njërin pas tjetrit dhe i bëmë që të përmenden në tregime. I shkatërruar qoftë populli që nuk beson!

Edhe Muhamedin e pergenjeshtruan arabet, e cfare, u dergua ndonje profet tjeter????

Meqe ti mendon se ketu per "I Lashti i diteve" nenkuptohet Muhamedi, shpjegona pak ate qe shkruhet me pas.....A mendon se duhet te kuptojme se :"Muhamedit ju dha fuqia dhe sundimi me qellim qe gjithe popujt dhe gjuhet t'i sherbejne dh esundimi i tij do te jete i perjetshem......??????A nuk barazohet sipas teje ne kete menyre Muhamedi me Allahun, te Perjetshmin?????
    E kupton edhe vete se ne kete menyre, ke dale fare nga rruga e logjikes, apo jo????

Faqja 85 prej 110 FillimFillim ... 3575838485868795 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •