Close
Faqja 96 prej 110 FillimFillim ... 46869495969798106 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 951 deri 960 prej 1091
    "Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Kjo Teologji ungjillore, edhe pse ne menyre te PAVETEDIJSHME (sepse e dime qe per shumicen ungjillore termi monofizit eshte stratosferike), e ka burimin tek tipari HERETIK Monofizit e Evangjelizmit, ku kemi nje minimalizim te faktorit njerezor tek Krishti edhe absolutizim te natyres hyjnore te Tij.
    KJo është e vertetë Seminarist! Problem serioz. Keta nuk dallojnë shumë nga D.J!!

More si nuk mendojnë se Zoti e vendosi veten në gjymtyrë - në tyrup. Pra Zoti e "kufizoi" Veten Brenda trupit te nje njeriu - Jezus Krishti i cili u lind në Betlehem nga një vajzë virgjër qe quhet Mari. Si nuk ngopen duke injoruar gjymtyret - e Krishtit dhe duke harruar se Zoti nuk bëri ashtu por Ai me gjithë Lavdinë dhe madheshtinë qe ka Ai e uli Veten dhe Vendosi Veten në njeri - gjymtyrë. Ai e uli Veten në njeri per ta lartesuar njeriun në mbretërinë dhe lavdinë e Tij.

Bibla shpjegon se Zoti nuk ishte i kufizuar as i penguar ne asnje menyre nga gjymtyret e Krishtit, këta e nençmojnë gjymtyret - trupin e Krishtit te cilët janë kisha - shenjtërit gjatë shekujve!! Ai -Gjymtyrë mund ta kishte kufizuar penguar Zotin, por të gjithë e dim se Aii nuk e beri kete, perkunder asajë, Bibla na shpjegon se Ai manifestoi vlerat, pushtetin e Zotit ne menyre te plotë dhe mrekulliti boten. Vlera, Pushteti dhe Pasuritë e Zotit u bene pasurite e atij trupi gjymtyresh, keta nuk kan te ndalur duke ulur vlerat pushtetin dhe Pasuritë e Zotit qe u manifestuan në gjymtyrë dhe nëse dikush flet apo shpjegon se; "pasuritë, pushteti i Zotit është manifestue në gjymtyrë" keta sigurisht se e nençojnë dhe e quajnë "adhurim ndaj krijesave, blasfemi" etj!! Vertetë janë krejtë të humbur keta të shkretë!!

Bibla na shpjegon se Zoti nepermes viergjes Mari e vendosi Veten ne mish, në gjmtyrë njeri, kjo ndodhi pra në kohen e mishërimit të Zotit në personin JEZUS. Mirpor, sot Zoti e ka vendosur Veten në Kishene Tij. Pas vdekjes së Zotërisë, ngjalljes dhe ngjitjes së Tij në Lavdi, fuqia dhe puna e Tij gjenden në Kishen e Tij - gjymtyrë e Krishtit, pra brez pas brezi.

Kur lexojmë ungjijt mësojmë se kur Zoti ishte në tokë, në gjymtyrë - njeri, Ai asgjë nuk bëri në mënyrë të ndarë nga mishi - gjymtyret. Pastaj pas kalimit të Zotërisë në Lavdinë e Atit, ne të njëjten menyrë, sigurisht se Zoti ja ka besuar te gjitha veprat e Tij Kishes. Mos të mendoj dikush se Zoti punon në mënyrë ta pavarur, jo, Ai nuk punon ne menyre te pavarur dhe jasht vullnetit te njeriut, Ai punon teresisht permes Kishes - gjymtyrë e Tij . Prandaj çdo injorancë ndaj gjymtyrave te Zotit është injorancë ndaj Zotit.

Zoti në kohen e misherimit nuk bëri asgjë jasht Atij trupi - gjymtyrve, gjithçka veproj Zoti veproj në gjymtyrë dhe i pa ndarë në trupin e Tij, sot Zoti nuk ben asgje jashte Kishes - gjymtyrë e Tij. Ai edhe e ka dhene Vetveten terësisht, plotesisht dhe pa rezerva tek Kisha e Tij. Kisha - gjymtyrë e Krishtit është e pa ndarë me Krishtin dhe vepron me Krishtin. E, nënë e gjymtyrve - e Kishes dhe nënë e Krishtit është Maria, vetem fëmia i pa ligjshem - kopili e braktisë nënen. “ nga e pata fatin të vijë tek unë Nëna e Zotit tim?!” (Lk 1; 41 42) “Grua, ja, yt bir!” Pastaj i tha nxënësit:“Ja, nëna jote!”.
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 10-04-2010 më 19:18
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Ja qe ti e verteton kuoten time:
    Citim Postuar më parë nga Seminarist
    Kjo Teologji ungjillore, edhe pse ne menyre te PAVETEDIJSHME (sepse e dime qe per shumicen ungjillore termi monofizit eshte stratosferike), e ka burimin tek tipari HERETIK Monofizit e Evangjelizmit, ku kemi nje minimalizim te faktorit njerezor tek Krishti edhe absolutizim te natyres hyjnore te Tij.
    Kështu mendon ti, por në të vërtetë e ke shumë gabim. Ungjillorët nuk minimalizojnë faktorin njerëzor tek Krishti përkundrazi, sipas Fjalës së Perëndisë nuk jetoi dhe eci njeri në tokë para dhe pas Tij, që të mund të barazohej me Krishtin në çdo aspekt të jetës së Tij njerëzore. Këtë besojnë ungjillorët. Maria nuk mund të krahasohet dhe as të barazohet me Krishtin. Edhe Maria kishte nevojë për shpëtim ashtu siç do njeri tjetër në tokë. E kupton? Nëse jo, ulu dhe lexo se çfarë shkruhet për Krishtin.

Pervec kesaj, ti je ai ekzemplari qe si lutet as Krishtit e as Frymes se Shenjte, por vetem Atit!!!!!
    Ke akoma kohë të kuptosh shumë gjëra. Bëj durim.

Nën Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar më parë nga Peniel Lexo Postimin
    Kështu mendon ti, por në të vërtetë e ke shumë gabim.
    Degjo mire, se je me vogelush! Une nuk mund te mendoj ate qe se ke thene ti. Une i referohem asaj QE KE THENE. Ajo qe ke thene eshte kjo:

Ç'lidhje ka Maria me Krishtin? I Përjetëshmi me njeriun?

Ne baze te kesaj thenie tenden, une vertetoj ate qe kisha thene para se te shpreheshe ti, se Ungjilloret jane KRIPTO-monofizit. Teologjia juaj te dikton ne kete drejtim. Fakt per kete eshte formulimi yt se i perjeteshmi nuk ka lidhje me njeriun, ne nje kohe qe biblikisht i perjeteshmi U BE njeri.

E gjithe teologjia juaj eshte pikerisht MOHIMI ne menyre te fshehte, indirekte, i te BERIT njeri te Krishtit.

Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Degjo mire, se je me vogelush! Une nuk mund te mendoj ate qe se ke thene ti. Une i referohem asaj QE KE THENE. Ajo qe ke thene eshte kjo:

Ç'lidhje ka Maria me Krishtin? I Përjetëshmi me njeriun?

Ne baze te kesaj thenie tenden, une vertetoj ate qe kisha thene para se te shpreheshe ti, se Ungjilloret jane KRIPTO-monofizit. Teologjia juaj te dikton ne kete drejtim. Fakt per kete eshte formulimi yt se i perjeteshmi nuk ka lidhje me njeriun, ne nje kohe qe biblikisht i perjeteshmi U BE njeri.

E gjithe teologjia juaj eshte pikerisht MOHIMI ne menyre te fshehte, indirekte, i te BERIT njeri te Krishtit.

Gjyshi Seminaristi. Nëse pleqëria nuk të ndihmon të kuptosh disa gjëra, më mirë t'ua lësh më të rinjve këtë muhabet që e kanë mendjen më të kthjellët dhe më të pastër. Nëse të shkruajta: Ç'lidhje ka Maria me Krishtin? I Përjetëshmi me njeriun?, në fakt prisja të kuptoje diçka por ti përsëri vazhdon të këmbëngulësh në teorinë tënde. E thua shumë saktë se I Përjetëshmi u bë njeri dhe njeri si ne. Por, me një ndryshim: nuk pushoi së qeni I Përjetëshmi. Nuk kishte mëkat në Të dhe as u gjend ndonjëherë mëkat në Të. Ky është ndryshimi me njeriun, për këtë të thashë: Ç'lidhje ka Maria me Krishtin? I Përjetëshmi me njeriun?.

Ungjillorët nuk e mohojnë këtë fakt dhe nuk e kanë mohuar kurrë. Brenda Kishave Ungjillore diskutohet nëse Krishti ishte 100% njeri dhe Zot apo ishte 100% njeri kur ishte në Tokë por jo të mohojnë ardhjen e Krishtit në mish. Nuk e di se nga i ke nxjerrë këto përfundime, ndoshta mund të ketë kisha të tilla nuk është çudi, por në kishat ungjillore këtu ku jetoj nuk ka një dyshim të tillë dhe as që diskutohet një gjë e tillë.

Kalofsh mirë.

Nën Hirin e Tij,

ns

I Shenjtë I Shenjtë...

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po jo me, te jesh i garantuar, qe edhe gjysh te isha, nje katunari do ti dukesha kush e di se sa me i ri. Por duhet te njohesh veten qe ta kuptosh kete!!!!

vazhdojme...

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Nuk eshte formulimi, sepse un e di qe formalisht ungjilloret nuk identifikohen me monofizitet, por ne monofizitizem dikton ne menyre indirekte teologjia juaj/jote.

Natyrisht qe do me duheshin ore te tera te rrija e te formuloja se perse eshte keshtu, megjithese kete une e kam bere me bollek me Marcus1.

Kush ka mend, e nuk eshte injorant ne mendimin e formuluar kristian (teologji) neper histori, do e kuptoje fare mire ate qe po them. Do e kuptoje fare mire qe une nuk po perbuz njeri se sa herezine.

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Pyes Ungjilloret, a e eklipson Krishtin, pushtetin e tij per te pasur celesat e Mbreterise se qiellit edhe te lidhurit e zgjidhurit mbi toke e qiell, ky varg:

Mateu 16:17-19
    17 Atëherë Jezusi i tha:

I lumi ti, o Simon, biri i Jonës

19 Ty do të t’i jap çelësat e Mbretërisë së qiellit: gjithçka të lidhësh mbi tokë, do të jetë e lidhur edhe në qiell e gjithçka të zgjidhësh mbi tokë, do të jetë e zgjidhur edhe në qiell.”

Kush e ka pushtetin e mbreterise se qiellit dhe pushtetin e te lidhurit, Krishti apo Pjetri (Kisha)?

Po ti shihni postimet tuaja, ne forumin protestant, kur diksutohet per shenjtoret, ju thoni qe dinjiteti i dhene atyre eklipson Krishtin. Pra ju beni nje NDARJE mes Krishtit (si Zot) edhe Kishes (si njerezore, e krijuar nga Zoti), pra nje ndarje mes Zotit edhe njeriut, cfare eshte ne vetvete nje ndarje e natyres njerezore e cila minomalizohet kundrejt natyres hyjnore e cila absolutizohet. Ky eshte kripto-monofizitizmi evangjelist.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 11-04-2010 më 15:13

Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    Postime
    1,257
    Nuk eshte formulimi, sepse un e di qe formalisht ungjilloret nuk identifikohen me monofizitet, por ne monofizitizem dikton ne menyre indirekte teologjia juaj/jote.

Natyrisht qe do me duheshin ore te tera te rrija e te formuloja se perse eshte keshtu, megjithese kete une e kam bere me bollek me Marcus1.

Kush ka mend, e nuk eshte injorant ne mendimin e formuluar kristian (teologji) neper histori, do e kuptoje fare mire ate qe po them. Do e kuptoje fare mire qe une nuk po perbuz njeri se sa herezine.

Seminarist. Personalisht marr pjesë në këto diskutime sepse nuk më pëlqen që në çdo cep të Forumit të lexoj gjëra që nuk i përkasin dogmës së kishave ungjillore (të paktën për ato që njoh) dhe të hesht pa sqaruar gjërat se si janë. Fjalët e tepërta nuk kanë asnjë vlerë frymore dhe asnjë lloj vlere për të ardhmen e një të krishteri. Kur i krishteri të arrijë në praninë e Perëndisë, nuk do pyetet për diturinë dhe njohurinë që përfitoi në Tokë, por do shikohet jeta e tij.

Mund të rrimë e të bisedojmë çfarë të duash dhe sa të duash, por i quaj të tepërta dhe humbje kohe. Për mua rëndësi ka bindja ndaj Frymës dhe të kryerit e vullnetit të Zotit në jetën time.

Çfarë vlere frymore kanë të gjitha këto për ty? Jam kureshtar ta di.

Pyes Ungjilloret, a e eklipson Krishtin, pushtetin e tij per te pasur celesat e Mbreterise se qiellit edhe te lidhurit e zgjidhurit mbi toke e qiell, ky varg:

17 Atëherë Jezusi i tha:

19 Ty do të t’i jap çelësat e Mbretërisë së qiellit: gjithçka të lidhësh mbi tokë, do të jetë e lidhur edhe në qiell e gjithçka të zgjidhësh mbi tokë, do të jetë e zgjidhur edhe në qiell.”

Kush e ka pushtetin e mbreterise se qiellit dhe pushtetin e te lidhurit, Krishti apo Pjetri (Kisha)?

Po ti shihni postimet tuaja, ne forumin protestant, kur diksutohet per shenjtoret, ju thoni qe dinjiteti i dhene atyre eklipson Krishtin. Pra ju beni nje NDARJE mes Krishtit (si Zot) edhe Kishes (si njerezore, e krijuar nga Zoti), pra nje ndarje mes Zotit edhe njeriut, cfare eshte ne vetvete nje ndarje e natyres njerezore e cila minomalizohet kundrejt natyres hyjnore e cila absolutizohet. Ky eshte kripto-monofizitizmi evangjelist.

Në Komunitetin Protestant shkruhen edhe gjëra të tjera por me sa duket nuk vlejnë për ty. Unë nuk do të të jap përgjigje por do të të pyes disa gjëra dhe jam kureshtar të lexoj se si i shikon këto gjëra nga Bibla.

Cili është Krishti? Çfarë është Krishti për ty?

Cili është shenjtori? Çfarë është shenjtori për ty?

Kur të jesh përgjigjur, do të të përgjigjem edhe për ato që pyet më lart.

Nën Hirin e Tij,

ns

I Shenjtë I Shenjtë...

Anëtarësuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Mund të rrimë e të bisedojmë çfarë të duash dhe sa të duash, por i quaj të tepërta dhe humbje kohe. Për mua rëndësi ka bindja ndaj Frymës dhe të kryerit e vullnetit të Zotit në jetën time.

Çfarë vlere frymore kanë të gjitha këto për ty? Jam kureshtar ta di.

Une nuk te ftova ty personalisht ne debat. Erdhe vete, sfidove edhe tu pergjigja.
    Per vlera frymore behet fjale te flitet vetem pasi te kihet e verteta.
    Nje i krishtere nuk mund te flase per gjera frymore me nje heretik.

Në Komunitetin Protestant shkruhen edhe gjëra të tjera por me sa duket nuk vlejnë për ty. Unë nuk do të të jap përgjigje por do të të pyes disa gjëra dhe jam kureshtar të lexoj se si i shikon këto gjëra nga Bibla.

Cili është Krishti? Çfarë është Krishti për ty?

Cili është shenjtori? Çfarë është shenjtori për ty?

Kur të jesh përgjigjur, do të të përgjigjem edhe për ato që pyet më lart.

Nën Hirin e Tij,

ns

Perderisa tema ka vijuar ne keto linja, paralel me forumin protestant, ku une citohem edhe pse dihet qe une nuk shkruaj ne ate forum, ti je i detyruar ti pergjigjesh pyetjes, ose te dorehiqesh me nder.

Ne forumin protestant ju thuhet se Kisha lind besimtaret, apo se eshte Nena e tyre, apo se Maria eshte Ikone e Kishes, ju (ungjilloret) pergjigjeni se ekzaltimi i tille i shenjtoreve eklipson Krishtin.

Ju beni nj ndarje prerazi mes Krishtit si Zot (pra Perendise) edhe Kishes si njerezore, megjithese Kisha eshte Trup i Zotit.
    Me fjale te tjera juve beni nje ndarje prerazi mes natyres hyjnore edhe asaj njerezore ne Krishtin, duke absolutizuar hyjnoren edhe duke minimalizuar njerezoren, ashtu sikurse te mos besonit se Krishti eshte Perendi-njeri, por sikur Krishti te ishte thjeshte ne dukje njeri, por qe cdo gje e beri si Perendi.

Ne ju themi se ne Krishtin, Perendine misheruar, njeriu (dhe kisha) u lartesua, iu dha pushtet nga pushteti i Krishtit, sepse Kisha eshte Trupi i tij, prandaj edhe Krishti i jep celesat Pjetrit edhe pushtetin e te lidhurit ne toke, cfar do te lidhet edhe ne qiell.
    Pjetri-shkemb behet IKONE e Shkembit-Krisht.

Ju e quani te pamundur kete, sepse thoni, ne kripto-monofizitizmin tuaj, se gjoja eklipsohet Krishti Zot. Ose se po shperqenderzohet besimtari nga Krishti tek njeriu!!!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Seminarist : 11-04-2010 më 16:32

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Pyes Ungjilloret,
    17 Atëherë Jezusi i tha:

.

Unë nuk do të të jap përgjigje por do të të pyes disa gjëra dhe jam kureshtar të lexoj se si i shikon këto gjëra nga Bibla.
    Kjo është BIBLA!!!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •