Close
Faqja 37 prej 110 FillimFillim ... 2735363738394787 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 361 deri 370 prej 1091
    Sami Frasheri Maska e Arrnubi
    Anëtarësuar
    19-07-2003
    Vendndodhja
    dynja
    Postime
    741
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Bibla njehere thore vera njehere mushti dhe njehere uthulla.Jezusi cfare i ofruan ushtaret vere apo uthull.Si ka mundesi qe ne bibel ndalohet vera pastaj po me ane te kesaj vere behen vepra cnjerezore.Biles sipas bibles dhe Davidi e deu me vere gjeneralin qe ta conte te shoqin e Bear shebes ne lufte dhe ti merrte nusen.

Sipas bibles shume profete piken vere dhe po sipas bibles vera eshte e ndaluar po ajo gezon Zotin dhe njerzit.

Une jam dileme se cfare behet fjale ne bibel kur flitet per profetet per uthull musht apo vere? me jepni nje pergjigje
    Sipas bibles Jakobi ia vodhi Esaut te drejten duke dehur te atin.Po sipas bibles Nuhu u deh dhe beri imoralitet po keshtu dhe shume profete ne bibele permenden si pijanece nderkohe bibla thote asnje pijanec nuk do hyje ne parajse atehere cfare mund te thojne kristianet per pirjen qe bejne ato ne kisha.

11 Por tani ju shkrova të mos përziheni me atë, të ashtuquajturin vëlla, që është kurvar, ose lakmues ose idhujtar, o shpi-fës, o pijanec ose cub; me një të tillë bile as të mos hani bashkë.

12 Sepse a më takon mua të gjykoj edhe ata që janë jashtë? A nuk i gjykoni ju të brendshmit?

13 Por ata të jashtmit Perëndia i gjykon. Prandaj nxirreni të ligun nga vetja juaj.

1 e Korintasve 5
    Sa budalla eshte "Odisea"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ku do te dalish me kete postim?!! Bjeri drejte dhe thuaje pa droje ate qe ke ne zemer.

GV_USA
    Pershendetje!
    Ju thashe le te bejme pak gjimnastike per mendjen . Per cfar kam sjell eshte nga historia e vertete e Familjes se Abrahamit,e kush nuk e ka lexu mundet me e lexu.
    Kur e fton mikun ne sofer duhet me e respektu se nderon vehten, edhe miku i ftuar duhet me e respektu te zotin e shtepise,se respekton edhe ai vehten.
    Jezus Krishti ka thene -Mos kini frike,cfar futni ne goje ,por ruhuni nga c'fare nxirni nga goja, ajo ju ndot.
    Gustivari-usa Jemi shqiptare dhe kjo gje na bashkon e pra me qete. Besojme Ate qe duam te besojme.Le te besoje kush te doje Ate qe do te besoje.
    Eshte e qarte qe keto diskutime nuk ndryshojne gje.
    A mundet me sjell ne sofer argumenta,njohuri me cilesi dhe nivel? dhe jo te rendomta dhe pa asnje argument teologjik?

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Luani33 Lexo Postimin
    Pershendetje!
    Ju thashe le te bejme pak gjimnastike per mendjen . Per cfar kam sjell eshte nga historia e vertete e Familjes se Abrahamit,e kush nuk e ka lexu mundet me e lexu.
    Kur e fton mikun ne sofer duhet me e respektu se nderon vehten, edhe miku i ftuar duhet me e respektu te zotin e shtepise,se respekton edhe ai vehten.
    Jezus Krishti ka thene -Mos kini frike,cfar futni ne goje ,por ruhuni nga c'fare nxirni nga goja, ajo ju ndot.
    Gustivari-usa Jemi shqiptare dhe kjo gje na bashkon e pra me qete. Besojme Ate qe duam te besojme.Le te besoje kush te doje Ate qe do te besoje.
    Eshte e qarte qe keto diskutime nuk ndryshojne gje.
    A mundet me sjell ne sofer argumenta,njohuri me cilesi dhe nivel? dhe jo te rendomta dhe pa asnje argument teologjik?
    Nuk jam kunder agrumentave teollogjike, biles i mirepres, por ama kur argumentat qe sillni juve nuk kane as kuptim dhe as llogjik fare si do ja bejme atehere ah ?!!
    Luani33 ate qe kuptova une nga ajo qe kishe shkruar ti ishte thjeshte se ti njerin djale te Abrahamit ( a.s. Ibrahimit, paqja dhe meshira e Zotit qofte mbi te ) e quaje normal djale te ligjshem ndersa tjetrin KOPIL !!!!!!!
    Tani si ta merr mendja ty sikur te ishte gjalle Abrahami a do ti beheshte qefi qe njerezit tia konsideronin djalin si kopil ose jo ?!!!
    Andaj e gjithe ajo retorika e juaj lidhur me kete ceshtje nuk ka as kuptim dhe as llogjik dhe nga ana tjeter eshte ofendim i hapur ndaj figures se Abrahamit.

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e tulipanonero
    Anëtarësuar
    03-03-2009
    Postime
    226
    Citim Postuar më parë nga Dielli_ime Lexo Postimin
    Tulipanonero,

Sigurisht qe pergjigjen do ta marresh nga te krishteret, pasi je ne sofren tone . Mirese na erdhe dhe kalofsh sa me mire!

Tash, po te lexosh shkrimet tona te disa faqeve me perpara lidhur me kete teme, do t'i gjesh pergjigjet qe po i kerkon. Nese ende nuk e gjen pergjigjen, te lutem, pyet serish dhe do te mundohemi te t'i qartesojme ato.

Paqja me ty!
    I lexova postimet me para por nuk kam gjetur asgje qe te me sqaronte pyetjet qe kisha....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Nuk jam kunder agrumentave teollogjike, biles i mirepres, por ama kur argumentat qe sillni juve nuk kane as kuptim dhe as llogjik fare si do ja bejme atehere ah ?!!
    Luani33 ate qe kuptova une nga ajo qe kishe shkruar ti ishte thjeshte se ti njerin djale te Abrahamit ( a.s. Ibrahimit, paqja dhe meshira e Zotit qofte mbi te ) e quaje normal djale te ligjshem ndersa tjetrin KOPIL !!!!!!!
    Tani si ta merr mendja ty sikur te ishte gjalle Abrahami a do ti beheshte qefi qe njerezit tia konsideronin djalin si kopil ose jo ?!!!
    Andaj e gjithe ajo retorika e juaj lidhur me kete ceshtje nuk ka as kuptim dhe as llogjik dhe nga ana tjeter eshte ofendim i hapur ndaj figures se Abrahamit.

Me Respekt
    GV_USA
    Pershendetje!
    Me vjen keq por nuk ke kuptuar shkrimin ,per te thene te verteten mendova se do te dilnit vete ne konkluzjone.
    Ne shkrim nuk thuhesh dhe nuk aludohet aspak per "kopil" per me teper ku Ismaili ne cdo pjese te shkrimit cilesohet si djali i Abrahamit,dhe kopil quhet nje femi pa baba....Per me teper Ismaili mori premtimin nga vete Perendia.E pra ketu behet fjale por nje Perendi qe premton "mbi te do te lind komb te madh!.
    E pra ketu nuk behet fjale fare per te ofenduar Ismailin,ate qe Perendia e mori ne mbrojtje dhe Beri premtim per te dhe trashigimtaret e tij..Kush jam une qe te gjykoj planet e Perendise!??Nuk di nese me ke kuptuar.
    Tani po perpiqem te shpjegoj thelbin e shkrimit.Historia tregon se Abrahami dhe Sara nuk priten premtimin e Perendise per nje tashigimtar,Kjo beri qe Sara te pranoj me propozim te vet nje sherbetore per grua te dyte me te shoqin' Abrahamin.
    Keshtu lind nje djale(ISMAILI)Jo nga Besimi por nga mos besimi mos pritja dhe degjimi jo i perendise por i Keshilles se gruas.
    I cili nga Keqardhja dhe Premtimi i Perendise u dha trashigimin KOMBEVE MUSLIMANE.te bere te njohur kur erdhi koha permes Muhametit.
    Me pas Sares i lindi djali qe Perendia kishte Premtuar(ISAKU),kuptojme:
    Qe Perendia eshte Besnik deri ne fund ne cdo premtim,ndersa ne njerzit nuk kemi durim qe te presim ate qe Perendia ke Vendosur!
    Sipas po te njejtit Perendi, Abrahami per Isakun kishte marre me pare Premtimin,qe mbi te do te lidhte Beslidhjen e TIJ, nje Beslidhje te Perjeteshme me pasardhesit eTIJ.
    Nga pasardhesit e Isakut(djalit te lindur nga Premtimi i vete Perendise) u krjuan fiset hebre e me te cilet ku Perendi mbajti nje beslidhje permes Mojsiut lidhje permes profetesh qe edhe ju i njihni edhe nga Kurani.
    Por i njeti Perendi premtoi se po nepermjet trashigimise se Isakut do te bente nje Komb mes kombesh me BESLIDHJE TE RE.(DHE PJESE E KESAJ BESLIDHJE JEMI NE TE KRISHTERIT ).Popull nga nje Premtim ne nje menyre qe duket se eshte mister per shume).Por...eshte VULLNETI I PERNDISE qe ti mbaje te fshehta disa gjera nga disa, dhe ti zbuloje tek te tjere!
    E kush mundet te gjykoje Rruget e Perendise?!
    Mendoj se per te kuptuar Ate, gjeja me e mire eshte te mos te behemi te rembyer.
    Ndryshe na ben te kujtojme cdo moment premtimin e Perendise per Ismailin"Ai do te jete ndermjet njerezve si nje gomar i eger,dora e tij do te jete kunder te gjitheve dhe dora e te gjitheve kunder tij,dhe do te banoj ne prani te te gjithe vellezerve te tij"
    Shkrimet eShenjta nuk mund te analizohen gjithmone sic do te deshironim.
    Gjithsesi i mbetem bindjes qe ne na bashkon ajo gje"Jemi Shqiptar",
    Le te besoj kush te doje ate qe do te besoje ,E le ta pranoje besimin e cdo tjetri pa imponim.
    Gjithashtu respekt!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 16-11-2009 më 08:41 Arsyeja: me kerkese te shkruesit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-11-2009
    Postime
    219
    Eh...ka ushqim te bollshem ne kete sofer Ushqim qe nuk prishet ....urdheroni miq Shqiptare Myslimane jeni te mire pritur!

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Mir se ju gjeta burra, si po ja kaloni .

Sot kur hina ne Fsh pash nje tem ne komunitetin katolik e cila ishte per lutje me interesoj diqka kur pash u habita thash tju pyes, dhe te mar pergjigje nga ju te krishter . Si e shpjegoni kete lutje :

I tejetlartë, i gjithëpushtetshëm,, Zot i mirë,
    të tua janë lavdet, nderi, lavdia e çdo bekim.

Vetëm Ty, i Tejetlartë, të kanë hije,
    dhe asnjeri nuk është i denjë të të përmendë.

Qofsh lëvduar, Zoti im, me të gjitha krijesat e Tua,
    veçanërisht për Zotin tim vëlla Diellin,
    i cili është i shndritshëm, nëpërmjet tij ti na ndriçon.

e kam ber me te kuqe qe me leht te vrehet, a duhet patjeter te krishteret te bejn gjithmon zota te tjer apo si esht puna :s .

me respekt PresHeva-Lee
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

P-51 Maska e heimat
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Vendndodhja
    Wir schützen die Heimat
    Postime
    29
    osht analogji me Krishtin, po flitet për t'njejtin Zot.
    n'gadi

Follow the Light Maska e presHeva-Lee
    Anëtarësuar
    24-11-2008
    Vendndodhja
    toka e shqiponjave
    Postime
    1,019
    Citim Postuar më parë nga heimat Lexo Postimin
    osht analogji me Krishtin, po flitet për t'njejtin Zot.
    me sa po shof ktu nuk po permendet krishti askund !!
    Nuk po mund te kuptoj pse njeher thot zoti im mandej edhe vella diell po i bie sikur edhe ne njerzit te jemi vellezer te zotit dmth i bie se edhe ne jemi zota ?
    Krenohem qi jom Shqyptar e Musliman

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Kush I humbi trute ne rugge ti gjeje presheva-lee me shoke e shoqe
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Faqja 37 prej 110 FillimFillim ... 2735363738394787 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •