Close

Rezultati i Sondazhit: A do t'i ndihmonit Shqiptarëve Musliman të Maqedonisë>

Votues
84. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

55 65.48%
  • Jo

19 22.62%
  • Nuk kam qendrim

4 4.76%
  • Ndoshta

6 7.14%
Faqja 27 prej 38 FillimFillim ... 17252627282937 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 261 deri 270 prej 378
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga PULS Lexo Postimin
    Epo si te te ndihmoj une ty per xhami,atje falen dhe jevgjit dhe romet dhe turqit e maqedonise si dhe shqiptare ne metamorfoze.....c'me rruhet mua te ndihmoj turqit te falen,fjala bie.

THJESHT,PASTER,BUKUR,mos perzjeni fene me kerkesa kombetare.
    Jo bre burr nuk po flas për Turqit sepse Turqit aty janë minoritet pra ata i kanë edhe Xhamiat e tyre në lagjet e tyre thjeshtë e kam fjalën për pjesën Shqiptare të Maqedonisë, aty qendron problemi, pra ndihma jote nuk llogaritet për Turqit (ku në atë pjesë nuk ka) po për Shqiptarët e asaj ane

Cool

Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    E thashë edhe më lartë Katolikët futën në një thes me Shqiptarët Musliman (për Ortodoksët mbetet në vendimin e tyre gjithashtu nuk e di nese ka Ortodoks Shqiptar atje)
    Nuk ka o Shqiptar, o Musliman, e kam fjalën për Shqiptarët me përkatësi dhe bindje fetare Islame
    Or qe ka orthodhoks kete nuk e them une por vet historia..., eshte folur disa here ketu ne forum per kete çeshtje, por qe edhe ata jane fajtor per autodistancimin qe bejne me shqiptaret e tjere ( kryesisht mysliman ), por qe fjala nuk ishte per shumellojshmerine fetare te shqiptarit..., por ekzaktesine e kerkeses ne fjale...
    Pra shqiptar o mysliman..., kjo ishte pyetja ku per ty nuk ka dallim, por ja qe duhet te te kundershtoj, shqiptaret mgjs jane pjesa derrmuese me fe islame ne R Maqedonase, ata nuk jane te vetmit mysliman, por ka edhe gabel por ka edhe turq gjithashtu boshnjak por ka edhe pomake, etj...
    Pra pyetja qe behet ka dy lloj kuptimesh, njera me ngjyra patriotike kombetare, ku detyrimisht gjen perkrahjen e ç'do shqiptari ( qoft edhe shpirterore ), por kuptimi tjeter sikur eshte i denje per t'ju drejtuar keshillit panislamik..., ketu ndryshon puna!

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    O drenicak e dimë që në drenicë ka pak xhamia, mirpo dil pak jashtë drenices edhe kqyre pak botën qysh jon, në atë pjesë janë 100% Musliman Shqiptarë edhe Xhamia osht e domosdoshme qysh po osht Kisha, e mir bre burr Kishen po bojka me maru e Xhaminë jo, po mir Kishes kush ja pau hajrin, sa i përket Xhamisë hiq ma larg qatje te ju në Morinë ka maru spital njeri i fesë e ka hap 18 shkolla po ti të mirat nuk i kqyr, Kisha Ortodokse e shkive po bojka me u maru edhe me hyp Kryqi aty nalt e Xhamia jo ncncncncnc valla injorant po kallxohesh

http://www.youtube.com/watch?v=IEmZub41MF4
    O gimche
    Ne drenic ka pas pak gjamia por pas luftes u futen taliban dhe ndertuan mjaft gjamia kuptohet me para te pista dhe me ndihmen e serbis,me gjithate ne ne drenic qendroim me mire se sa ne rajonet tjera.
    Sa i perket morines eshte e vertet se ka ardh nje kriminel imam nga elbasani me miqet e vet arab dhe ne emer te ndihmave ka ngrit gjami dhe ja ka arrit qe te mashtroi fshataret,disa her eshte ber perpjekje per ta perzen kete rrebel.Sipas kryetarit te komunes per ta perzan kete terrorist paska mundesi vetem organet e nivelit shtetror.
    Ti thua qe gjamia eshte e domosdoshme,por nuk thua pse qenka e domosdoshme,kur dihet se shume me mir i kemi pas punet kur nuk ka egzistua fare.
    Kisha cila do qoft prap eshte diqka qe qendron me afer kombit shqipetar se sa gjamia,ju e dini se serbia keto kisha qe sot i ka ne kosove kan qen te gjitha te shqiptarve por si ahmaka qe jemi ja kemi ler serbis dhe jemi ber mysliman ky eshte mekati yn.
    E sa per injoranc sdi qfar te them,na tregoin te tjeret,por mos harro se heret a von do ta kuptoim qe shqiptaret mbajn ne supet e tyre nje demk qe quhet fe islame dhe ajo do te na hap fronte te reja qe me menquri duhet ti tejkalojm

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Votova do u ndihmoja.
    Sepse nisem nga ajo se do te ishin ne pyetje kombi, interesat kombetare, jo feja. Pra sikur te ishte nje lufte per te drejta njerezore, per perdorim te gjuhes, per shkolla, per univerzitete, per literature shqiptare, per te drejta te barabarta me maqedonet, per nje jete dinjitoze ashtu sic e parasheh Kushtetuta Shqiptare. Perndryshe, sikur te ishte gje tjeter ne pyetje, sidomos Islami, Allahu apo keso marrezirash, jo vetem bashkekombasit e mi ne Maqedoni, por edhe sikur nena ime te pjesemerrte ne keso konflikte, s'do te me interesonte per te. Per arsye se Islami eshte fe e ardhur me dhune. Si te luftoja per Islamin si per Serboortodoksine, e njejta do ishte.

*

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Or qe ka orthodhoks kete nuk e them une por vet historia..., eshte folur disa here ketu ne forum per kete çeshtje, por qe edhe ata jane fajtor per autodistancimin qe bejne me shqiptaret e tjere ( kryesisht mysliman ), por qe fjala nuk ishte per shumellojshmerine fetare te shqiptarit..., por ekzaktesine e kerkeses ne fjale...
    Pra shqiptar o mysliman..., kjo ishte pyetja ku per ty nuk ka dallim, por ja qe duhet te te kundershtoj, shqiptaret mgjs jane pjesa derrmuese me fe islame ne R Maqedonase, ata nuk jane te vetmit mysliman, por ka edhe gabel por ka edhe turq gjithashtu boshnjak por ka edhe pomake, etj...
    Pra pyetja qe behet ka dy lloj kuptimesh, njera me ngjyra patriotike kombetare, ku detyrimisht gjen perkrahjen e ç'do shqiptari ( qoft edhe shpirterore ), por kuptimi tjeter sikur eshte i denje per t'ju drejtuar keshillit panislamik..., ketu ndryshon puna!
    Këtë dallim e bënë ti mirpo jo edhe unë, andaj edhe tema është e tillë a do ti ndihmonit Shqiptarve Musliman, pra atyre Shqiptarëve me të cilët nuk ndajmë bindje të njëjta.
    Dhe a do të sakrifikoheshim shkaku i Kombit të përbashkët që kemi

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Kjo është ajo që ju thuani "Mos shikoni Kisha as Xhamia se feja e Shqiptarit është Shqiptaria"???
    Kjo është ajo që thuani se nuk duhet ta shikojmë njëri tjetrin shkaku i fesë mirpo kombi na bashkon???
    Skënderbeu, At Gjergj Fishta, At Shtjefen Gjeçovi, Peshkop Fan Noli, Mulla Ymer Prizreni, Muderris Haxhi Zeka, Mulla Ijaz Broja, Mulla Idriz Gjilani, Nënë Tereza, Adem Jashari etj. të gjitha keto ishin me prirje fetare mirpo i dhuruan kombit atë që askush nuk i dhuroj (ka edhe të tjerë që nuk i përmenda).
    Keta ishin ose Musliman ose Krishtere, madje Skënderbeu luftoj si i Krishtere (pasi u kthye), ti nuk je në gjendje t'i ndihmosh Shqiptarëve vetëm pse ata janë Musliman??? po mirë fati jonë që shumica dërrmuese nuk janë si ti (shiko sondazhin)
    Harrove me te rendesishmin, priftin Pashko Vaso-n !

back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anëtarësuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Këtë dallim e bënë ti mirpo jo edhe unë, andaj edhe tema është e tillë a do ti ndihmonit Shqiptarve Musliman, pra atyre Shqiptarëve me të cilët nuk ndajmë bindje të njëjta.
    Dhe a do të sakrifikoheshim shkaku i Kombit të përbashkët që kemi
    Nqs jemi një komb, atëherë duhet të kemi bindje të njëjta.
    Elegance is an attitude.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-02-2010
    Postime
    136
    Puna eshte e thjesht, ose je shqiptarët (musliman apo jo) ose me maqedonët !

Kjo s'don shkenc, nje komb jemi, nje gjuhe e kemi !

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Pyetja nuk eshte provokative, por eshte reale.
    Une nuk e di se nga je ti, por ne Maqedoni, te gjithe shqiptaret i takojne besimit musliman. Pra shqiptaret e maqedonise , jane shqiptare 100% musliman.
    Jeton Maqedoni dhe nuk e din sa jane, vetem 95% jane musliman dhe 5% jane katolik...shiko statistikat e vitit 2004.

Me nje fjale eshte anashkalur pjesa tjeter e shqiptarve.

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    Nqs jemi një komb, atëherë duhet të kemi bindje të njëjta.
    Nuk ka shans edhe nese kemi bindjet e njëjta (nga aspekti fetar) prapë ne dikund nuk do të pajtohemi dhe do të kemi bindje të kundërta ky është parim tek të gjithë njerëzit e botës, nuk ka shans që të gjithë të jemi njësoj, sikur të ishim ashtu nuk do të ekzistonin gjith keto parti

Faqja 27 prej 38 FillimFillim ... 17252627282937 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •