Close

Rezultati i Sondazhit: A do t'i ndihmonit Shqiptarëve Musliman të Maqedonisë>

Votues
84. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

55 65.48%
  • Jo

19 22.62%
  • Nuk kam qendrim

4 4.76%
  • Ndoshta

6 7.14%
Faqja 26 prej 38 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 378
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    po shqiptareve jo musliman te maqedonise si i behet halli?
    Po ata do të futën bashkë me neve (në një thes)

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Kjo është ajo që ju thuani "Mos shikoni Kisha as Xhamia se feja e Shqiptarit është Shqiptaria"???
    Kjo është ajo që thuani se nuk duhet ta shikojmë njëri tjetrin shkaku i fesë mirpo kombi na bashkon???
    Skënderbeu, At Gjergj Fishta, At Shtjefen Gjeçovi, Peshkop Fan Noli, Mulla Ymer Prizreni, Muderris Haxhi Zeka, Mulla Ijaz Broja, Mulla Idriz Gjilani, Nënë Tereza, Adem Jashari etj. të gjitha keto ishin me prirje fetare mirpo i dhuruan kombit atë që askush nuk i dhuroj (ka edhe të tjerë që nuk i përmenda).
    Keta ishin ose Musliman ose Krishtere, madje Skënderbeu luftoj si i Krishtere (pasi u kthye), ti nuk je në gjendje t'i ndihmosh Shqiptarëve vetëm pse ata janë Musliman??? po mirë fati jonë që shumica dërrmuese nuk janë si ti (shiko sondazhin)
    Jo mer jo,nuk te ndihmoj un te ndertosh xhami ne mes te shkupit ti,shko perpiqu vet per fen tende arabe, as me plas fare.

Per shqiptarizem ndryshon puna,hej, shqiptarizem te paster pa fe,qe te kuptohemi drejt.

A do ti ndihmonit Shqiptarëve Musliman në Maqedoni në rast se ata futen në luftë, levizja "Zgjohu" reagoj ndaj projektit "Maqedonia 2014" për shkak se ky projekt nxitë urrejtje ndër-etnike dhe ndër-fetare.
    Projekti në fjal ka të bëjë me vënian e permendorëve për heronjët sllav të cilët i vranë në vitin 2001 në luftë kundër Shqiptarëve, ndërsa Shqiptarët që u vranë???!!!!
    Mbi themelet e shtepisë së Nënë Terezes parashikohet të ndertohet një Kishë Ortodokse, ndërsa refuzohet projekti i Xhamisë Burmali.

Në rast se do të ndodhë ndonjë shpërthim i luftës a do t'i ndihmonit Shqiptarëve Musliman për të treguar edhe një herë para botes se ne e duam njëri pa dallim feje mirpo vetëm e vetëm e vetëm se i takojmë një Kombi?
    Po mire shqiptaret mysliman..., po ata katolike ose orthodhoks..., ç'fare ti bejme...?
    Po mire, desha te di me pare, ç'fare eshte shqiptar o mysliman..., pa te jep pergjigje...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-08-2006
    Vendndodhja
    askund
    Postime
    9,007
    Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    po shqiptareve jo musliman te maqedonise si i behet halli?
    ata ndihmoji ti vete
    JO SEKS PARA MARTESE

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Po mire shqiptaret mysliman..., po ata katolike ose orthodhoks..., ç'fare ti bejme...?
    Po mire, desha te di me pare, ç'fare eshte shqiptar o mysliman..., pa te jep pergjigje...
    E thashë edhe më lartë Katolikët futën në një thes me Shqiptarët Musliman (për Ortodoksët mbetet në vendimin e tyre gjithashtu nuk e di nese ka Ortodoks Shqiptar atje)
    Nuk ka o Shqiptar, o Musliman, e kam fjalën për Shqiptarët me përkatësi dhe bindje fetare Islame

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga PULS Lexo Postimin
    Jo mer jo,nuk te ndihmoj un te ndertosh xhami ne mes te shkupit ti,shko perpiqu vet per fen tende arabe, as me plas fare.

Per shqiptarizem ndryshon puna,hej, shqiptarizem te paster pa fe,qe te kuptohemi drejt.
    Epo ketu është gabimi që bënë ti sepse vet Shqiptarizmi është krijuar në baza fetare (kujto ata që i ceka më lart) por edhe të gjithë të parët tanë, ata nuk ishin Ateist por kishin njërën nga keto dy fe (Krishterim apo Islam).
    Keto fe tradicionalisht janë pjesë e Kombit tonë, pastaj nuk është vetëm Xhamia mirpo që edhe shtepia e Nënë Terezes (Katolike), por edhe të shumë objekteve të kultit Shqiptarë.
    Ndoshta është keqkuptuar pyetja mirpo ajo që thashë unë ka të bëjë a do ti ndihmonit Shqiptarëve të Maqedonisë të cilët kanë si përkatësi dhe bindje fetare fenë Islame? Kjo ishte ajo pavarësisht se për çka hyhet në luftë qoftë edhe për gjësendin më të vogel, qoftë edhe për një fëmijë që diskriminohet atje

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

Projekti “Shkupi 2014” shkon në Gjykatën Kushtetuese

Edhe Projekti “Shkupi 2014” do të gjendet para Gjykatës Kushtetuese dhe kjo do të pasojë pas një nisme të ngritur nga një arkitekt maqedonas, Miroslav Grçev.

Ai ka bërë të ditur se nisma e tij për anulimin e këtij projekti qeveritar dhe të autoriteteve komunale dhe qytetit të Shkupit bëhet, për shkak se plani për pamjen e re të kryeqendrës është bërë në bazë të rregullave joekzistuese ligjore dhe mosrespektim të procedurave ligjore.

“Procedura e shkurtuar e miratimit të këtij plani nuk ekziston në legjislacionin tona. Procedura e shkurtuar për miratimin e planeve urbanistike ishte shlyer nga ligji në qershor të vitit 2009. Qeveria në këtë rast gaboi pikërisht në procedurat që ajo vetë i krijoi”, ka theksuar arkitekti Grçev.

Ndërkohë, edhe organizatat joqeveritare shqiptare si “ZGJOHU!” dhe “Realiteti” të dorëzojnë nismën për anulimin e këtij projekti pranë Gjykatës Kushtetuese. (INA)

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

ZGJOHU reagon ndaj pohimeve të Iljaz Halimit

Lëvizja Qytetare "ZGJOHU!" reagoi ndaj deklaratës së nënkryetarit të PDSH-së, Iljaz Halimi, dhënë në emisionin "Rruga drejt..." në Televizionin kombëtar ALSAT M. Lëvizja ZGJOHU! konsideron që vetëm një joshqiptar mund të dakordohet me ndërtimin e kishës ortodokse mbi shtëpinë e lindjes së nobelistes shqiptare Nëna Terezë. Në komunikatën e ZGJOHUT thuhet se “Vetëm një joshqiptar mund të pajtohet me zhdukjen e gjurmëve shqiptare nga qendra e Shkupit dhe t'i bashkangjitet fushatës së shfarosjes së frymimit shqip të kryeqytetit të vilajetit të Kosovës dhe kryeqendrës së Dardanisë, siç ndodhi me Manastirin, Ohrin dhe vendbanime tjera shqiptare në Maqedoni. Më tej në komunikatën e Zgjohut thuhet “Me neveri ndoqëm lehtësinë me të cilën z. Halimi justifikonte miratimin e projektit për ndërtimin e kishës ortodokse mbi truallin më domethënës shqiptar në sheshin e Shkupit”.

ZGJOHU shprehet e bindur se “qëndrimet e Iljaz Halimi nuk i ndan asnjë shqiptar i Maqedonisë, Kosovës, Shqipërisë, Malit të Zi, Luginës së Preshevës, Çamërisë dhe diasporës. Një komb mund t'i durojë të marët e vet, bile edhe ato më ambiciozët, por nuk mund t'a durojë tradhëtinë”.

“Halimi gjithashtu tha se Tetova është kryeqytet i shqiptarëve dhe që nuk i intereson se çka ndodh në Shkup dhe pajtohet me ndërtimin edhe të kishave të tjera në sheshin e Shkupit. Nëse ndodh që z. Halimi edhe njëherë në jetën e tij të prononcohet për mediat, e lusim t'ia bëjë të qartë opinionit para emisionit që nuk flet si shqiptar! Njëkohësisht e ftojmë që kryqin në Vodno ta dërgojë në shtëpinë e vet”, thuhet në reagimin e Lëvizjes ZGJOHU.

Lëvizja ZGJOHU! është e bindur që subjekti të cilit i përket z. Halimi nuk i ndan qëndrimet e tij./alsat-m/

Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

BDSH: Qëndrimet e Iljaz Halimit janë të PDSH-së

Bashkimi Demokratik Shqiptar i Bardhyl Mahmutit ka reaguar ndaj deklaratave të Iljaz Halimit në emisionin “Rruga drejt”, duke thënë se qëndrimet e tij nuk janë personale të Halimit, por të PDSH-së.“Deklaratat e përfaqësuesit të lartë dhe aparatçikut të PDSH-së dhënë në emisionin "Rruga drejt..." në ALSAT M më 11 shkurt të këtij viti dhe përpjekjet për të arsyetuar pjesëmarrjen aktive të PDSH-së në vendimet antishqiptare “të pyllëzimit” të territoreve shqiptare me kisha ortodokse sllavo-maqedonase, nuk janë vetëm deklarata të z. Iljaz Halimi, por nxjerrin në shesh politikën antishqiptare që zihet në Kuzhinën Dora (selia zyrtare) e PDSH-së. Siç thotë një fjalë e urtë popullore shqiptare “Çka ka shpija kallëzon fëmija!”, thuhet në reagimin e BDSH-së./alsat-m/

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Epo ketu është gabimi që bënë ti sepse vet Shqiptarizmi është krijuar në baza fetare (kujto ata që i ceka më lart) por edhe të gjithë të parët tanë, ata nuk ishin Ateist por kishin njërën nga keto dy fe (Krishterim apo Islam).
    Keto fe tradicionalisht janë pjesë e Kombit tonë, pastaj nuk është vetëm Xhamia mirpo që edhe shtepia e Nënë Terezes (Katolike), por edhe të shumë objekteve të kultit Shqiptarë.
    Ndoshta është keqkuptuar pyetja mirpo ajo që thashë unë ka të bëjë a do ti ndihmonit Shqiptarëve të Maqedonisë të cilët kanë si përkatësi dhe bindje fetare fenë Islame? Kjo ishte ajo pavarësisht se për çka hyhet në luftë qoftë edhe për gjësendin më të vogel, qoftë edhe për një fëmijë që diskriminohet atje
    Epo si te te ndihmoj une ty per xhami,ne xhami falen dhe jevgjit dhe romet dhe turqit e maqedonise si dhe shqiptare ne metamorfoze.....c'me rruhet mua te ndihmoj turqit te falen,fjala bie.

THJESHT,PASTER,BUKUR,mos perzjeni fene me kerkesa kombetare.

Faqja 26 prej 38 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •