Close

Rezultati i Sondazhit: A do t'i ndihmonit Shqiptarëve Musliman të Maqedonisë>

Votues
84. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

55 65.48%
  • Jo

19 22.62%
  • Nuk kam qendrim

4 4.76%
  • Ndoshta

6 7.14%
Faqja 14 prej 38 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 378
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Pajtohem me ty se trashegemia kulturore duhet të ruhet mirpo edhe Xhamia bënë pjesë në këtë mes, nuk permendet për arsye se ajo nuk rrezikon të zhduket.
    Ajo që thashë se janë nga Azia nuk ka pikë dyshimi, e din edhe ti shumë mirë se qendra e Ortodoksisë ishte Konstantinopoja (Stambolli), Krishterimi rrjedh nga Lindja ashtu si Islami mos të hyjmë në detaje se kam frikë dalim nga tema.
    Nuk e di a i lexove postimet mirpo nese i ke lexuar deri tani dhe e ke kuptuar debatin dije se Maqedonasit po perdorin qoft edhe një grimcë atomi kundër nesh vetëm sa për motivim andaj është obligim i yni ta mbrojm qoftë edhe me gjak gjuhën Shqipe qe po cenohet në Maqedoni, Manastiret që po shëndrrohen në kulturë Greke, Shtepinë e Nënë Terezes Katolike dhe Xhaminë Burmali të Shqiptarëve të gjitha keto lidhen me Kombin ton dhe e përserisë se duhet të mbrohen me gjak pavarsisht asaj se disa ketu thonë nuk duhet të hyhet në luftë shkaku i integrimit të Shqipërisë dhe Kosovës.
    Unë ua rikujtoj një gjë si ndiheshin Kosovarët para më së një dekade? Të gjithë i kishin hapur sytë kah bota dhe shikonin ç'po ndodh me ne! eh paramendo tash se si ndihen Shqiptarët e Maqedonisë dhe ata të Presheves, Medvegjes dhe Bujanocit, të gjithë janë nën ankth kurse ne ketu polemizojmë madje madje kundërshtojmë idenë se duhet ndihmuar atyre.
    Unë personalisht jam nga Prishtina mirpo betohem se në atë moment që shpërthen ndonjë gjë (luftë apo protestë) do të jem në Shkup sepse e ndiej veten borxhli dhe e ndiej obligim moral, fetar dhe kombëtarë pasi që nuk ua harroj asnjëherë ndihmen që na dhanë kur familjet Kosovare u strehuan atje, ndërsa ne sot jemi ketu pranë koftorreve të nxehtë dhe hezitojmë që të paktën ti përkrahim ata gojarisht.

Kjo është e pakuptimtë dhe nuk do koment!
    Ti me duket se ke ngaterruar forum.Or muxhaedin qe banon ne Maqedoni dhe se te kane thene se ke pas qene shqipetare, ky forum eshte per shqipetare jo per turq e arab.Popujt kane nje identitet, si kombetare po ashtu dhe fetare, e shqipetaret kane qene dhe jane te krishtere.Vertete qe ka dhe te larguar te kesaj feje por ne punojme per ti rikthyer ne gjirin tone.Nje popull kurre nuk aspiron te instaloje dhe te zhvilloje nje identitet te dyte apo te trete, vecse armiqte e tij, qe mundohen te sjellin percarje insistojne per kete qellim.Tek ne armiku e beri punene vet, tashme jemi ne nje proces per te sheruar plaget qe shkaktoi ai.Ti ben thirrje per kufte fetare, por te ciles fe te Gjergjit apo te sulltaneve kunder te cileve ai luftoi?Pra rri urte dhe rigjej nderin e humbur ne nje proces rikonvertimi , ne te kundert shko e jeto ne ato vende ku ke xhami sa te duash.Kur te duhen forca per te shembe xhamite me co nje zile, e per dy ore do te jem atje.

Unë personalisht jam nga Prishtina mirpo betohem se në atë moment që shpërthen ndonjë gjë (luftë apo protestë) do të jem në Shkup sepse e ndiej veten borxhli dhe e ndiej obligim moral, fetar dhe kombëtarë pasi që nuk ua harroj asnjëherë ndihmen që na dhanë kur familjet Kosovare u strehuan atje, ndërsa ne sot jemi ketu pranë koftorreve të nxehtë dhe hezitojmë që të paktën ti përkrahim ata gojarisht.
    Po rikthehem dhe nje here pasi nuk e kisha lexuar kete pjese.Ndigjo ketu ti, vetem nga Prishtina nuk je ti, por nje delenxhi i shitur nga keto te shqiperise.Hike ere mos na caj tarravilen me dengla xhemishe ketu e llogje per lufte,hik ere palle.Hiiiikere majmun, se kemi hallet tona.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 06-02-2010 më 19:06

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-04-2009
    Postime
    368
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Ti me duket se ke ngaterruar forum.Or muxhaedin qe banon ne Maqedoni dhe se te kane thene se ke pas qene shqipetare, ky forum eshte per shqipetare jo per turq e arab.Popujt kane nje identitet, si kombetare po ashtu dhe fetare, e shqipetaret kane qene dhe jane te krishtere.Vertete qe ka dhe te larguar te kesaj feje por ne punojme per ti rikthyer ne gjirin tone.Nje popull kurre nuk aspiron te instaloje dhe te zhvilloje nje identitet te dyte apo te trete, vecse armiqte e tij, qe mundohen te sjellin percarje insistojne per kete qellim.Tek ne armiku e beri punene vet, tashme jemi ne nje proces per te sheruar plaget qe shkaktoi ai.Ti ben thirrje per kufte fetare, por te ciles fe te Gjergjit apo te sulltaneve kunder te cileve ai luftoi?Pra rri urte dhe rigjej nderin e humbur ne nje proces rikonvertimi , ne te kundert shko e jeto ne ato vende ku ke xhami sa te duash.Kur te duhen forca per te shembe xhamite me co nje zile, e per dy ore do te jem atje.

Po rikthehem dhe nje here pasi nuk e kisha lexuar kete pjese.Ndigjo ketu ti, vetem nga Prishtina nuk je ti, por nje delenxhi i shitur nga keto te shqiperise.Hike ere mos na caj tarravilen me dengla xhemishe ketu e llogje per lufte,hik ere palle.Hiiiikere majmun, se kemi hallet tona.
    SHum kombetar i fort qenke ore po e rangon veten sikur t`jesh kali i skenderbeut...
    Nuk lejohen adresa Interneti ne Firme. Stafi i Forumit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-10-2009
    Vendndodhja
    larg
    Postime
    1,011

anesti55,
    je ber si don kihot me keto teori tua,lerei o burr keto idiotleqe ,cfar ishte identiteti yt dje ne kohene xhaxhit?!! (pasi nuk je aq i ri)
    Vall mendon seriozisht se dikujt i han palla per ortodoksizem tend, leri ore ato pralla te cifutit pavle ,cka ka te bej shqiptaria dhe tamjani ,mos e lodh veten me endraa te kota ,kush ste pengon beju cfar te duash por te propagandosh nje gje te tejkaluar behesh i mjer dhe qesharak !

i/e regjistruar Maska e laura..
    Anëtarësuar
    03-02-2010
    Postime
    539
    shume bukur fshihet postimi dhe ok sbehet gje
    po copy nuk fshihet dhe dergohet atje ku duhet te mesoheni te jeni te drejte me te gjith anetaret

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375

Me ta rifresku memorien pak ty dhe gjithe antarve , klikoni pak : http://www.forumishqiptar.com/showth...116449&page=12

Dhe shifni se qfare patrioti dhe qfare shqiptari je Anest ??

Nese ti je shqiptar ateher un jam Alien

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Vendndodhja
    ........
    Postime
    309
    Citim Postuar më parë nga ExTaSy Lexo Postimin
    BDI esht ne hall te madh me disa Ish ushtar qe jan Burgos per qeshtje Narkomanie ata duhet ti liron se ashtu keshtu po mbetet faji mbi BDI se s`po kujdeset per ish Ushtaret...
    Që të gjitha tjerat janë të njëjtë shoku , ashtu ishte Pdsh , ashtu jan edhe të tjerët DR etj..
    Një ishte PPD , por deri sa e prishen nuk u bënë rehat .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-04-2009
    Postime
    368
    Citim Postuar më parë nga Iliri. Lexo Postimin
    Që të gjitha tjerat janë të njëjtë shoku , ashtu ishte Pdsh , ashtu jan edhe të tjerët DR etj..
    Një ishte PPD , por deri sa e prishen nuk u bënë rehat .
    E prishen sepse karriget standarde n`qeveri jan per nga nje person dy veta s`mundeshin te ulen dhe e ndan sikur qent copen e mishit..
    Nuk lejohen adresa Interneti ne Firme. Stafi i Forumit.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga laura.. Lexo Postimin
    Jam shume dakort me mindim tuaj!
    Dhe une nga ana ime votova JO te me falni
    Pershendetje Laura !!
    qoute ) Dhe une votova JO te me falni !!

S'imbas mendimit te juaj Laura ,c'ka duhet te bejme ne shqipetaret e maqedonise, qe te kemi edhe ndihmen tuaj ???

Sllavet --- shkijet, ne asnje menyre nuk kane berre dallime per shqipetaret se te ciles fe ata i takojne , pore historikishte emri shqipetare ata i ka penguare gjithemone dhe do ti pengoje .

Duhet te jemi te kujdes'shem , shqipetaret jane shqipetare pa dalli feje

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-05-2009
    Vendndodhja
    ........
    Postime
    309
    Citim Postuar më parë nga Gjinokastra Lexo Postimin
    Pashe me shume arkitekture greke ne kete video sesa ka Athina me Selanikun bashke !

Skopje > Skopolis !

Pas Tiranes , Durresit edhe Manastirit , tani u be edhe Shkupi grek ! Pritet greqizimi i Decanit edhe Rrozhajes pak pas muajsh
    Po këta janë popull antik
    Tash ju bijnë edhe fqinjët tjerë na shpinë , se gjysma përmendoreve janë figura edhe Bullgare , edhe pas verejtjeve te ndërkombëtarëve qe te heqin dorë nga provokimet antike , këta vazhdojnë .. Superfuqi hej .
    Ndryshuar për herë të fundit nga Iliri. : 06-02-2010 më 19:46

i/e regjistruar Maska e Elonaa
    Anëtarësuar
    17-09-2005
    Postime
    1,661
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    A do ti ndihmonit Shqiptarëve Musliman në Maqedoni në rast se ata futen në luftë, levizja "Zgjohu" reagoj ndaj projektit "Maqedonia 2014" për shkak se ky projekt nxitë urrejtje ndër-etnike dhe ndër-fetare.
    Projekti në fjal ka të bëjë me vënian e permendorëve për heronjët sllav të cilët i vranë në vitin 2001 në luftë kundër Shqiptarëve, ndërsa Shqiptarët që u vranë???!!!!
    Mbi themelet e shtepisë së Nënë Terezes parashikohet të ndertohet një Kishë Ortodokse, ndërsa refuzohet projekti i Xhamisë Burmali.

Në rast se do të ndodhë ndonjë shpërthim i luftës a do t'i ndihmonit Shqiptarëve Musliman për të treguar edhe një herë para botes se ne e duam njëri pa dallim feje mirpo vetëm e vetëm e vetëm se i takojmë një Kombi?

Mendoj se Po

Mendoj qe shqiptari mund te urrej shqiptarin per arsye te ndryshme personale por asnjehere per shkak te besimit te tij.Cdo njeri eshte i lire te besoj atje ku ai vertet beson dhe s'ka pse ja imponon tjetrit besimin e tij.
    Njerzit nuk i japin asgjeje rendesi me te madhe se asaj qe eshte qesharake.(Gete)

Faqja 14 prej 38 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •