Kjo video e Gl_Branch eshte yll po jo me yll se keta headbangers ketu poshte
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Kta me siguri se kan dit qe po kercejn ja kan qen nen ndikim hashashi![]()
Eh ishalla i vjen fundi ketyre gomerlliqeve qe perhapin keta .
Cfar ka te keqe ktu,nuk shof xha negative,thjesht shum mir argetohen kto zotrit,me siguri u xhelozojn raperave,kullerave,hip hopave,metalcave,europjan dhe kan dasht dicish ti imitojn, thesh nje tendenc qe mos te ndihen te mbetur jasht civilizimit evropjan....![]()
Per aspira et astra
Po a skupton dot ore jan nje kopje e civilizimit dhe qytetrimit eurogey
Shif sa te pa aft jan nuk din edhe me kopju...![]()
Per aspira et astra
Ca lloj debilizimi qe i ben feja njerezve!
ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)
Emri i tij eshte Horus misherim i diellit sipas egjiptianeve te lashte.
Kulti i tij lindi 5000 vjet perpara dmth 3000 vjet perpara se te lindete religjioni kristian.
Nena e Horusit ishte e virgjer Iside e njohur dhe me emrin Meri,
Babai i tij qe e rriti quhej Seb(Giusepe),Babai i tij i vertete ishte Atum ( i quajtur dhe Ra ose Amon ose Osiris ) edhe ai misherim i diellit me te cilin Horus ishte nje(une dhe babai im jemi nje gje e vetme),
Lindja e tij i ishte paralajmeruar nenes se tij nga engjelli Thot.
Pagezimi i tij ishte bere nga nje prift me emrin Anup (Giovani)
Horus kreu mrekulli te ndryshme ndermjet te cilave sherimi e njerezve qe nuk ecnin,horus i a doli te ngjallte dhe nje te vdekur qe e kishte emrin El Azar us (Lazzaro).
Luftoi per 40 dite me vellane e tij te keq Seth zot i territ ,Lufta midis tyre ne mitologjine egjyptiane zhvillohej ne mengjez Horus fitonte mbi te vellane e dielli ngrihej mbi erresiren, por ne mbremje Sethi perzinte Horusin duke sjelle erresiren mbi bote.
Horusi me te atin dhe a -Ra ( shpirti i shenjte) formonin nje triniti,
Horus kishte lindur ne 25 dhjetor.
Paralelizmat bahen akoma me evidente kur merret si shembull kulti i Osirisit.
Ne rrugen e ritualit zhvillohej nje demostrim qe paraqiste nje disk diellor qe rrinte i ngritur lart dhe besimtaret te bashkuar luteshin para tij.
Lutja e Osirisit ishte mbi emrin Amon =Amen,
Ne boten greke-latine kulti Horusit i Isides dhe Osirisit gjeneron ikonografine qe sot njihet si " kristiane".
Ekzistojne Piktura murale qe tregojne Horusin femije qe mbahet ne krahe nga nena e tij.
Miti i lindjes se gjysem perendive nga bashkimi i nje hyjnori me nje nene tokesore ishte zemra e besimit pagan.
Pse Horus e me vone Jezu Krishti kishte zgjedhur 25 dhjetorin per te ardhur ne kete bote ?
Sepse miti i yllit te orientit me tre yjet qe e ndjekin fsheh nje fakt astronomik.
Ylli i orientit nuk eshte gje tjeter vec Sirio , ylli me i ndritshem i qiellit.
Ne 24 dhjetor te cdo viti Sirio si ne kohet antike eshte ne nje linje me tre yjet me te ndritshem te rripit te Orionit. Linja e pershkruar nga keto 4 yje tregon ekzaktesisht piken e horizontit ku djelli do te linde ne 25 dhjetor, Ja nga ku vjen alegoria e yjeve qe bashke me tre te tjeret qe e ndjekin tregon piken ku dielli( Horus) do te linde,
Besimi kristian ka perseritur kete skeme treguese, pa ditur kuptimin e origjines.
Eshte edhe nje motiv evident i paster astronomik qe shpjegon 25 dhjetorin,
Ne fillim te dhjetorit me afrimin e solsticit dimror dielli pasi eshte spostuar drejt jugut per 6 muaj ulet gjithmon e me shume mbi horizont.
Ne 22 dhjetor arrin piken me te ulet, pas kesaj ngelet te ndaloje per 2 ditet e ardhshme ne te njejten pike data 23 dhe 24.
Papritur ne 25 dhjetor dielli ngrihet nje grade mbi horizont duke u spostuar per ne veri.
Kjo sjell fillimin e rilindjes ose zgjatjes se diteve, afrimin e pranveres.
Ne 25 dhjetor Horus pasi ka mbetur i vdekur per tre dite rilind serish duke jelle shprese e jete ne bote. Edhe miti i ringjalljes pas 3 ditesh eshte perseritur ne menyre papagalle nga
besimet e mevonshme pa kuptuar kuptimin alegorik te yjeve,
12 dishepujt jane 12 kostelacionet e zodiakut gjate se ciles dielli spostohet ne rrugen e tij vjetore.
Shkrimi nuk eshte i imi te kuptohemi , Une vetem sa e kam perkthyer,
Me falni ne se kam bere ndonje gabim ne perkthim pasi ora eshte 3 e nates.
Flora Postimi juaj eshte shum FAKT se kristianizmi eshte Pjell e Egjiptit te lashte dhe ka lidhje shum qe Kristianizmi eshte shum i perputhur me Misteret Egjiptiane te lashte e me kete kuptojm qe nje BESIM si Kristianizmi s'mundet me qen i vertet kur ka te vjedhura Ideja te Popujve Pagan...
Qe edhe ni Fakt po e postoj une rreth Kristianizmit dhe Besimit Egjiptian te Lashte:
Krishterimi - Egjipti i Lashte:
Bibla - Libri i te Vdekurve
Mos Adhuro Zot tjeter Vec Meje - Nuk e prish Ekuilibrin Hyjnor
Mos Krijo Idhuj - Nuk e Besoj Zotin vec kur me Shfaqet
Mos e keqperdor Emrin e Zotit - Nuk e ofendoj Zotin qe me prin
Mbaje te Shenjte te Kremten - (Egjiptianet nuk kan te Kremte)
Ndero Prinderit e tu - Nuk i lendoj te Afermi
Mos Vrit - Nuk Vras
Mos shkel Kuroren - Nuk jam Kuroreshkeles
Mos Vidh - Nuk grabis
Mos Genje - Nuk zevendesoj Genjeshtren me te verteten
Mos lakmo Pronen e tjetrit - Nuk gaboj apo coj te tjeret ne Udhe te Gabuar.
Perputhje shum t'mdha si duket he?
Krijoni Kontakt