Doja te dhosha dicka ne lidhje me mbiemrin 'millo-milo' ne Shqiperi.
Gjyshi im pohonte se vjen nga 'miell' dhe parardhesit qe e kane mbajtur kete emer kane qene mullixhinj.
Cudi se mendoja se eshte me origjine greko-sllave.
Ju si mendoni ?
Doja te dhosha dicka ne lidhje me mbiemrin 'millo-milo' ne Shqiperi.
Gjyshi im pohonte se vjen nga 'miell' dhe parardhesit qe e kane mbajtur kete emer kane qene mullixhinj.
Cudi se mendoja se eshte me origjine greko-sllave.
Ju si mendoni ?
Eni, sa fise ka shqiperia ?!!!
Si Milet e Palasës, ata të Himarës e të tjerë gjetkë në Bregdet, origjinojnë nga Kurveleshi i sipërm, Progonati.
Nga kjo derë kanë dalë burra trima e fisnikë por edhe ndonjë gjakprishur.
Ky emër mund të jetë më i vjetër se koha e nisjes së kultivimit të drithrave, (aq më tepër që kjo zonë është tipike blegtorale), e mund të mos ketë ndonjë lidhje me miellin e mullixhiun (millonain).
Megjithë zhvendosjet që nga kohërat më të largëta, shto edhe ndasitë artificiale të shkaktuara nga feja, bregdetasit dhe lebërit e tjerë të lumit të Vlorës e Kurveleshit nuk i kanë harruar vëllazëritë, krushqitë e miqësitë ndërmjet tyre.
[QUOTE=ornament;26079]Po e nis nga fundi. Nuk eshte çudi qe Napoli te jete qytet themeluar nga "shqiptaret". Kur them shqiptare, nenkuptoj Greket e Vjeter, qe per mua ishin (pjesa dermuese) Pellazge, dmth kishin nje gjuhe te perbashket me ne, ate shqipen. QUOTE]
Nea +polis greqisht fjale per fjale-Qytet i ri.Eshte e vertete qe shqipetaret kane bashkejetuar me greket, por kultura e tyre dominoi mbi kulturen tone, dhe eshte kjo arsyeja qe dhe se kemi kontribute te perbashketa toponimet dhe aq me teper historia detyrimisht pervetesohet prej tyre.
Ka qenë edhe një dukuri tjetër shoqëruese (jo gjithëmonë), fise vendase ose ardhëse i janë bashkëngjitur fisit kryesor.Ne se fisi paska qene celule e organizimit social, si mendon perse djemte e pshtuem te fiseve nuk kane ruajtuar ne asnje rast emrin e trasheguar te fisit, por cdo gje fillon me ata vete (emrat e tyre) ne mesjete?
Për këtë që thu ti, shpjegohet me shpërnguljen, psh Dedli Bratoshi, vjen në një vend që edhe më parë quhej Kastrat, dhe djemtë e tij quhen kshtu për shkak vendit, ose i pari i Bytyçit, vje afër një lumi që dhe më parë quhej Batuça (Batushë), dhe merr emrin Bytyç, etj.
Ka dhe fise tjera që janë aq të vjetra, sa nuk gjejnë dot të parin e përbashkët.
Nuk mund të japim për të gjitha fiset të njëjtën shpjegim, duke i fut në një thes në mënyrë akademike-pedante.
Duhen studiu veç e veç.
Castration-Tredhje, heqja e gonads në njerëzit apo kafshët. Tredhje ka qenë nderhyrje mjekesore për të luftuar disa forma të kancerit, por ky përdorim është në rënie. Në një kohë tredhje është përdorur si një mjet për të eugjenikë. Me ardhjen e metodave te reja më pak drastike të sterilizimit, kjo procedurë nuk është përdorur si një mjet për planifikimin e familjes. Në Kinë dhe Lindjen e Mesme, ishin fëmijët meshkuj castrated për të shërbyer si roje të dhomat e grave 'ose si chamberlains, por kjo praktikë ndërprerë në shekullin e 20 (shih eunuk). Në Europë në 16 përmes shekujve 18, djemtë me zëra të bukur ishin castrated ndonjëherë për të kënduar në kishë si kore castrati për shkak të ndalimit ne romen katolike të këngëtarëve femra (shih Singing
Heu bre kekan qu fegat pesh
Krijoni Kontakt